Gde je zapelo u sukobu Rusije i Ukrajine

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ima toplih bundi, zar ne?
Eto, prošle sedmice smo klali 3 bika, te ih prodali po istoj ceni kao u zadnjih 10 godina, a to jest 6 eur/kg mesa na kućnom pragu. Nismo podigli cenu. Meso kvalitete E, uzgojeni po ekološkim standardima. Drva prodajemo još uvek po istoj ceni kao pre 10 godina, 50 - 55 eur prostorni metar, suva bukova. Hleb kupujemo, dostava na kućni prag svako jutro u 5, vekna 2 eur/kg, ista kao je već duže vreme. Niko još ne podiže cene, verovatno ih ni neće, jer se gubi mušterije.
Хахахахаха....теби хлеб 2 евра а мени 0,3! Теби хлеб као бензин а мени бензин 0,5!
Теби уље..... а мени 0,9!
Да сачекамо јесен. Ако ЕУ настави са својим идиотским односом према Русији, биће барел 300$ а гаса неће у опште бити!
Онда наставите и даље да лајете!

Хахахахаха....теби хлеб 2 евра а мени 0,3! Теби хлеб као бензин а мени бензин 0,5!
Теби уље..... а мени 0,9!
Да сачекамо јесен. Ако ЕУ настави са својим идиотским односом према Русији, биће барел 300$ а гаса неће у опште бити!
Онда наставите и даље да лајете!

Meni hleb dopeljan kući svež svako jutro 2 eur, jer se mi ne ide u prodavnicu, gde je znatno jeftiniji i spreman sam platiti tu uslugu. Benzin mi je 1,50 eur, ulje, koje trošim hladno presano djevičansko maslinovo 10 eur litra, jer sam ga spreman toliko platiti zbog kvaliteta direktno kod proizvođaća.
Ajmo sačekajmo jesen. EU ima idiotski odnos do Rusije, trebala je već blokirati uvoz uglja, gasa i nafte iz Rusije i to prvi dan invazije. Barel nafte nam je bio 1980 godine 144 dolara, što je u današnjem novcu 460 dolara. Preživjeli smo bez Sovjetskog Saveza i bez članica Varšavskog pakta. Isto tako ćemo da preživimo i sad. Koliki je izvoz iz Rusije? 60% sve nafte i 75% svega gasa koji izvoze ide u EU? Videt ćemo, komu će prodati taj gas i naftu po cenama po kojima su prodavali u EU sigurno ne, te dobili redovno plačeno.

Meni hleb dopeljan kući svež svako jutro 2 eur, jer se mi ne ide u prodavnicu, gde je znatno jeftiniji i spreman sam platiti tu uslugu. Benzin mi je 1,50 eur, ulje, koje trošim hladno presano djevičansko maslinovo 10 eur litra, jer sam ga spreman toliko platiti zbog kvaliteta direktno kod proizvođaća.
Ajmo sačekajmo jesen. EU ima idiotski odnos do Rusije, trebala je već blokirati uvoz uglja, gasa i nafte iz Rusije i to prvi dan invazije. Barel nafte nam je bio 1980 godine 144 dolara, što je u današnjem novcu 460 dolara. Preživjeli smo bez Sovjetskog Saveza i bez članica Varšavskog pakta. Isto tako ćemo da preživimo i sad. Koliki je izvoz iz Rusije? 60% sve nafte i 75% svega gasa koji izvoze ide u EU? Videt ćemo, komu će prodati taj gas i naftu po cenama po kojima su prodavali u EU sigurno ne, te dobili redovno plačeno.
Хахахахаха.....освести се, Русија без Европе може а Европа без Русије не може!
Када то схватиш, схватићеш колико пишеш бесмислице.
Немачка је локомотива ЕУ а директно је зависна од Русије са 60%!
Ако јој Руси ускрате енергенте и сировине, рецесија, инфлација и домино ефекат за целу ЕУ!
Онда се јави, када крене хаос!

Хахахахаха.....освести се, Русија без Европе може а Европа без Русије не може!
Када то схватиш, схватићеш колико пишеш бесмислице.
Немачка је локомотива ЕУ а директно је зависна од Русије са 60%!
Ако јој Руси ускрате енергенте и сировине, рецесија, инфлација и домино ефекат за целу ЕУ!
Онда се јави, када крене хаос!
Ti misliš da u EU žive vjeverice jel, pa nisu već izračunali kolika će da bude recesija ako prekinu svu saradnju sa Rusijom? Izračunali su, da bi bio pad BDP od 0,3 - 1,0% na godišnjem nivou, u zavisnosti gde i po kojoj ceni bi dobili zamjenu za sirovine iz Rusije. To znaći, da neće EU imati rast BDP u 2022 4% kako je bilo predviđeno, nego 3%. Ali su izračunali i pad BDP u Rusiji. Kažu od 15 - 25%. Ako će Rusija da preživi to, onda će i EU. Ili ti misliš, da će sve da se zaustavi u EU, jer neće više biti saradnje sa Rusijom? Zapamti, 33% buđeta Rusije dolazi baš od izvoza te nafte, gasa i ugljena u EU. Prekid uvoza bi značio momentalni banrot Rusije, a to nije baš pogodno zar ne? Ne samo za Rusije, nego i za EU, jer bi ekonomske tenzije mogle prerasti u ratne tenzije.

IMA DA VAM ZAPLENIMO SVE JAHTE I SVE NEKRETNINE RUSKIH TAJKUNA, PA CETE DA VIDITE SVOGA BOGA - gde zapinje, sta je problem da se zavrne vec jednom taj gas, da vidimo kako svabe mole, i cvokocu od zime? jel problem sto ide leto?
kako vi mislite da sprovedemo veliki reset ako ne zavrnete gas?
kako mislite da uspostavimo novi svetski poredak, i gas da bude skuplji duplo u odnosu na sve drugo? sto je bio duplo jeftiniji?

dakle, duplo jeftiniji, pa duplo skuplji, 2x2=4 cetiri puta cete vise da zaradite, pa jel malo? samo prvo morate da zavrnete ventile.
kinezi 'oce da vas prevare na 30 godina ugovorima, da dobiju gas 4x jeftinije nego sto ce zaista da bude, samo morate da saradjujete sa nama

Nigde nije zapelo,ide sve po planu,Rusija u ratu protiv anglosaksonsko germanskog fasizma n apreduje i osvojila je skoro trecinu teritorije Ukraine za Mesec dana.Dzaba strani placenici,sankcije,pretnje,medijska blokada,satanizacija,sve ide po planu.....
Usporedi Italiju 1922 - 1943 i današnju Rusiju te Belorusiju. Nakon toga možemo razgovarati koje zemlje su danas fašističke u Europi. Jedine sa takvim sistemom vladanja su te dve već spomenute.

ocerkivanja su bila da ce Putin to ocas posla
Putin je započeo rat, koje ne može da pobedi.
Može vojno na kratko vreme, ali moraće da se ozbilnije angažuju. Sve što će postići je izolacija Rusije na duže vreme. Ili druga opcija, Rusima će dosaditi Putanizam, pa će okrenuti brod u drugom smeru. Slična slika ko Milošević 1991, misli, da mu niko ništa ne može....

Након што је украјинска крстарећа ракета "Нептун" разорила крстарицу "Москва", која је представљала понос руског ратног бродарства, министра одбране РФ Шојгуа стрефио је инфракт:

Ovo je drugi infarkt koji je Šojgu doživeo na ukro medijima od početka rata .

Хахахахахаа....па то што ти пишеш, то се не налази на празним рафовима широм ЕУ и на то нема грејања! На то се не могу возити аутомобили, трактори који треба да почну сетву, ако већ нису закаснили?! Уместо вештачког ђубрива и горива из Русије, могу у тракторе сипати каматне стопе ЕЦБ и њих засејати. Биће добар род на јесен!
Који си ти фанатик?!
Jevropa ti je lagala da nema ulja za kupiti u Dojčland

1649982617591.png

ŠOJGU NA APARATIMA POSLE INFARKTA, MOŽDA OSTANE INVALID! Objavljeni detalji o ministru odbrane: "Ovo NIJE bilo prirodno"

Sergej Šojgu doživeo infarkt

14.04.2022. / 22:15

Rusko-izraelski biznismen, Leonid Nevzlin, izjavio je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doživeo jak srčani udar, a prema njegovim rečima, ruski ministar odbrane bi "mogao da ostane i invalid".

Šojgu, koji je deceniju bio Putinova desna ruka i vođa ruske vojske, bio je navodno oslonac komandovanja u ranim nedeljama rata u Ukrajini, ali je nedavno nestao sa redovnih brifinga u Kremlju. Postojale su sumnje o tenzijama između Putina i Šojgua krajem marta zbog sporog napredovanja invazije, a američki obaveštajci sugerišu da su se njih dvojica posvađali kada je Putin saznao za razmere ruskih gubitaka u Ukrajini.

Smatra se da je Šojgu (66) sada na intenzivnoj nezi nakon što je doživeo jak srčani udar koji "nije mogao da se desi prirodnim uzrocima“, prema rečima Leonida Nevzlina.

Šojgu je poslednji put viđen u sredu na video-konferenciji sa Putinom i drugim ministrima o razvoju Arktika, ali nije govorio, a postoje spekulacije da Kremlj koristi ranije snimljene snimke Šojgua od njegovog povlačenja iz javnih nastupa pre nekoliko nedelja.

Nevzlin, bivši medijski mogul i najviši naftni direktor, jedan je od nekoliko ruskih biznismena koji su bili primorani da pobegnu kada su bili na meti Kremlja 2003. godine, nakon što je Putin odlučio da zauzme naftnu kompaniju Jukos.

Osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor 2008. godine pošto je Kremlj proganjao najviše rukovodioce Jukosa, a prošlog meseca je objavio da se odriče ruskog pasoša i izjavio da "sve što Putin dotakne umire".

Pozivajući se na izvore u Moskvi, Nevzlin je danas izjavio: "Vest iz mojih izvora u Moskvi: Šojgu je ispao iz igre, može postati invalid ako preživi. Iznenada je dobio jak srčani udar, na intenzivnoj je nezi, priključen je na aparate. Priča se i o raznim uzrocima infarkta", rekao je Nevzlin, prenose ukrajinski mediji.

Rusko-izraelski biznismen, Leonid Nevzlin, izjavio je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doživeo jak srčani udar

Nevzlin, bivši medijski mogul i najviši naftni direktor, jedan je od nekoliko ruskih biznismena koji su bili primorani da pobegnu kada su bili na meti Kremlja 2003. godine, nakon što je Putin odlučio da zauzme naftnu kompaniju Jukos.

Osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor 2008. godine pošto je Kremlj proganjao najviše rukovodioce Jukosa, a prošlog meseca je objavio da se odriče ruskog pasoša i izjavio da "sve što Putin dotakne umire".

Ti si potpuno izgubio kompas, zapravo sam siguran da ni ti ne veruješ u budalaštine koje kačiš ali je tvoj nagon mržnje jači od svake kočnice u mozgu.

Back