Gde je nestala gostoljubivost?

Ovako nestala je kada su seljaci dosli u grad i nametnuli svoje navike koje su daleko od gradskih i onda silom prilika na misice radimo po seljacki,e zato nema vise gostoljubivosti.Da ne pocinjem o onima koji se iskljucivo druze samo sa onima koji imaju lovu i ne kriju to....a da....to su isto seljaci.

Ovako nestala je kada su seljaci dosli u grad i nametnuli svoje navike koje su daleko od gradskih i onda silom prilika na misice radimo po seljacki,e zato nema vise gostoljubivosti.Da ne pocinjem o onima koji se iskljucivo druze samo sa onima koji imaju lovu i ne kriju to....a da....to su isto seljaci.

da,da...seljaci su za sve krivi...sve bi ja njih nazad na selo, samo bi onda gradovi ostali prazni...

Kako to,kad je opštepoznato da su seljaci uvijek bili gostoljubiviji od gradjana...pa mogli su donijeti onda samo suprotne navike...
I danas dan,ako odes u bilo koje selo,u vecini slucajeva ugostice te i ako te ne poznaju,cak i ako samo svratis da pitas za put...:)
Čik u gradu nekome pozvoni na vrata,ima da te otjera u p.m....:lol:

Јако је лоша навика да се неко вређа и притом назива сељаком. Сељаци су вредни и радни људи. А да нема њих не би било ни Србије . . .

Da da vrlo vrlo.Postojali su gradovi i pre "seljaka" samo sto ste vi druga ili treca generacija u gradu sta cu vam ja.Nisam kriva sto niste gradska deca kao mi.

Ихх човече шта бисмо ми без размажене градске деце? Ухх чек да размислим. Хихихихи . . .:dash:

Ја сам иначе из малог места. Град али не превелики. И знам шта причам. А ти изгледа ниси била никад на селу?

Kako to,kad je opštepoznato da su seljaci uvijek bili gostoljubiviji od gradjana...pa mogli su donijeti onda samo suprotne navike...
I danas dan,ako odes u bilo koje selo,u vecini slucajeva ugostice te i ako te ne poznaju,cak i ako samo svratis da pitas za put...:)
Čik u gradu nekome pozvoni na vrata,ima da te otjera u p.m....:lol:

Управо тако. Скроз другачији менталитет.

Ихх човече шта бисмо ми без размажене градске деце? Ухх чек да размислим. Хихихихи . . .:dash:

Ја сам иначе из малог места. Град али не превелики. И знам шта причам. А ти изгледа ниси била никад на селу?

I ja sam iz manjeg grada ali GRADA a ne sela i generacijama sam u gradu.

Na ovim prostorima samo je Beograd grad sve ostalo su sela u manjoj ili vecoj mjeri, a nije ljepo ponizavati ljude koji su i vredniji i sposobniji od vecine "gradjana" koji sami nisu sposobni nos obrisati... bez "seljaka" "gradjani" bi pasli travu oko svojih zgrada.

Браво. То и ја кажем. У селу се ради од јутра до свитања. У граду од 7:30 до 15:30 . . . хахаха :D

Али коју траву? Како би је посадили :hahaha:

Na ovim prostorima samo je Beograd grad sve ostalo su sela u manjoj ili vecoj mjeri, a nije ljepo ponizavati ljude koji su i vredniji i sposobniji od vecine "gradjana" koji sami nisu sposobni nos obrisati... bez "seljaka" "gradjani" bi pasli travu oko svojih zgrada.

Da da kako da ne vrlo.Tvoja je stvar sto imas kompleks od bga,i sto si se pokazao u postovima da nisi gradjanin.Ostalo zakljucite sami. :)

ко да има неке везе где неко живи
са гостољубивошћу
гостољубивост је кад домаћин посвети време госту и кад се гост пријатно осећа у нечијој кући
без обзира дал је у питању град или село

са гостољубивошћу
гостољубивост је кад домаћин посвети време госту и кад се гост пријатно осећа у нечијој кући

O tome i ja pisem a seljake sam navela kao primer a sad jbg sto se uhvatise ovi za to nisam ja kriva nesto drugo je tu po sredi. :)

O tome i ja pisem a seljake sam navela kao primer a sad jbg sto se uhvatise ovi za to nisam ja kriva nesto drugo je tu po sredi. :)

Све је то у реду. Али је лош пример, нема разлога за таквим констатацијама.

- - - - - - - - - -

са гостољубивошћу

Тако би требало да буде али из искуства знам да није . . .

Danas ja odem kod svog prijatelja na kafu, taman da se opustimo i poigramo saha, dodje njegova zena sa pijace...

To je matorka dzangrizava babetina zeljna sadizma....

Cim udje u stan ona poce galamiti na mog prijatelja kako nije prosetao kera pa se ovaj iskenjao na tepih u hodniku. Usput prica kako on nesposoban za zivot.

A moj prijatelj je uvek tih i miran tako se nije hteo svadjati sa njom.

Ona uze bahato one solje od nase kafe koje smo popili pa frljaknu u sudoperu besno u sebi nesto gundjajuci. Pa skoci na prozor pa ga grubo zalupi vicuci "Matori konju ti otvaras prozor a ja se smrzoh".

On mirno rece da je otvorio da bih se izluftirao dim jer sam ja zapalio cigaru. Ona besno pogleda u mene pa u pepeljaru pa ode u kuhnji gundjajuci nesto u sebi.

Vrati se iz kuhinje pa prebaci na neku emisju pa skoro pojaca do daske samo da nas dvojica ne mozemo pricati, poce lupkati prstima po stolu pa veli "Sunce ti ebem pa zar je to toliko sati" pa pogleda u mene pa opet u sat.

Pa skoci ko oparena na sred sobe pa pogleda u muza pa mu kaze kako nije bacio smece.

Pa se vrati nazad pa seta gore dole...

Tada sam ustao i otisao....

Sigurno ste i vi se nasli u ovakvoj situaciji kako ste reagovali?

трвој пријатељ је безвезњак.

Код сељака нема негостољубивости. Никад. У српским селима ни сад нико не може да умре од глади и да буде жеддан. Нахраниће те и на појити. Српски сељаци су и подигли и изградили Србију. Сви знаменити и велики Срби су сељачки синови. Или си се трапаво изразила. Не брркај солитерсек џибере и сељачине са срским сељацима, јер они једни с другима немају никакве везе. Мада ни ти џибери нису сами по себи криви ни зашта. Како би ти џибери и сељачине били криви што се тито плашио слободних и независних српских сељака, па од њих правио зависне југословенске пролетере... ајд сад ти?

Код сељака нема негостољубивости. Никад. У српским селима ни сад нико не може да умре од глади и да буде жеддан. Нахраниће те и на појити. Српски сељаци су и подигли и изградили Србију. Сви знаменити и велики Срби су сељачки синови. Или си се трапаво изразила. Не брркај солитерсек џибере и сељачине са срским сељацима, јер они једни с другима немају никакве везе. Мада ни ти џибери нису сами по себи криви ни зашта. Како би ти џибери и сељачине били криви што се тито плашио слободних и независних српских сељака, па од њих правио зависне југословенске пролетере... ајд сад ти?

Па да. То и ја кажем. Штета је што људи користе сељака да некога вређају. Тако само показују мањак разумевања, да не кажем интелигенције.

Сви се жале како сељаци само кукају и како су пуни пара. Ти нису били никад на селу. На селу се ради од првог до последњег зрака сунца. Дакле цео дан. Нема ту радно време . . . И сад кад млади беже у градове остају на селима старији који морају да раде изузетно напорне физичке послове. И самим тим имају више посла а исто времена. А сад и те сељаке упропаштавају. Уместо да једемо домаћи пасуљ ми га увозимо из Кине. Само да би министар узео пар хиљада ојра у џеп . . .

Back