Gde je kome mesto?

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Gde je coveku mesto po svojim sposobnostima nije vidljivo ili nije prihvatljivo svakom coveku.

Nek budu npr pet grupa,
-Onima kojima nije vidljivo , obicno precenjuju sebe, totalno egocentricni...
-Onima kojima je vidljivo , ali igra je kako da se sto bolje prodas....znaci ignorisi procenu.
-Onima koji vide ,probaju, dok ne nalete na tvrdo, a onda se pozicioniraju tacno gde su, malo sacekaju pa opet probaju ili malo duze sacekaju...
-Onima kojima je zamorno da se preganjaju i blefiraju,pa se trude da tacno odmere, ali tobas i nije uvek precizno i tacno....oni misle da jeste,ali....
-Onima kojima je ili neprijatno ili nedostizno da nadju pogodan recnik pa naglase svoju nesposobnost u onim oblastima u kojima su ispod proseka, delimicno i patologija...

Odradio sam veceras jedan test, na chatu, cisto da vidim koje grupe ima najvise na chatu.....
Teorija kaze egomanijaka....ali ustvari je situacija da ima svih grupa ali sa pojacanom egomanijackom komponentom...
Znaci chat ne izgenerise egomanijaka pa odatle ide procena gde mi je mesto prema internim kvalitetima...vec procena ide prvo, a egomanijakalno mu dodje kao pijanstvo i hrabrost pri pijanstvu....
Ovo je znacajna razlika...

Ako se tako gleda onda se ukidanjem egomanijakalnog ili jacanjem tog istog , menjaju afiniteti prema pozicijama....medjupolozaji...

Socijalna struktura pokazuje da je rusenje pravnog poretka dovelo do bujanja egomanijakalnog kod najnizeg sloja stanovnistva....a to do totalnog ignorisanja pozicije koja je prema sposobnostima....

--------------------------------
Ne mogu postupnije, ko se kako snadje pa razume
--------------------------------

Tako da mi imamo recepturu za vracanje ovog drustva u normalnu , bez neke nove ideologije, jednostavnom kontrolom pravnog poretka, egomanijakalnog preko drugih cinilaca egomanijakalnog....i onda imamo hvatanje pozicija kao rezultat toga....i drustvenu kontrolu , da je tako nazovem , reakcije drugih, koje ne smeju biti napasnicke....tj ne sme se uvesti F sila kao kriterijum....

------------------------------------------
Intelekt, dobija novi pristup, za razracunavanje sa demagogijom....bukvalnim seljackim natprcavanjem , ma kako drugima izgledalo....naravno ne mora ista metoda isti stil...
Nego samo duel nad pojedincem, ali zanimljivo je kakav....

Covek preispituje svoje mesto tek kad mu preti posramljenje....poraz nije kritican za samopreispitivanje....

Da vidim sta o ovome vi mislite....?

Sve je to nedostatak ekonomske komponente, mislim na onu zdravu komponentu gde se radi da bi se prezivelo, i pare koriste da bi se umereno uzivalo... U drustvu koje je pogubilo svaki ekonomski kompas, u kome je vecina pojedinaca "nebeske" nacije rodjena sa "autoritetom", gde je potrebna i dovoljna komponenta takozvana "socijalna" inteligencija (citaj: ko je kome u nocnim klubovima preoteo devojku/momka i ko je s kim sta radio ispod carsava)... U kome su svi loncici izbrkani i u kome su realne vrednosti zakrivljene do svake bizarne kontradiktornosti... Gde je apatija istrulele ekonomije radioaktivno zagadila svaku poru srpskog drustva!

(svako ko dosada nije poludeo, nikako ne moze biti normalan, to ja o svemu tome mislim, prateci tvoj post koji verno sledi opsti, viseopisani trend)! :brus:

_nobody_

Poslednja izmena:
Sve je to nedostatak ekonomske komponente, mislim na onu zdravu komponentu gde se radi da bi se prezivelo, i pare koriste da bi se umereno uzivalo... U drustvu koje je pogubilo svaki ekonomski kompas, u kome je vecina pojedinaca "nebeske" nacije rodjena sa "autoritetom", gde je potrebna i dovoljna komponenta takozvana "socijalna" inteligencija (citaj: ko je kome u nocnim klubovima preoteo devojku/momka i ko je s kim sta radio ispod carsava)... U kome su svi loncici izbrkani i u kome su realne vrednosti zakrivljene do svake bizarne kontradiktornosti... Gde je apatija istrulele ekonomije radioaktivno zagadila svaku poru srpskog drustva!

(svako ko dosada nije poludeo, nikako ne moze biti normalan, to ja o svemu tome mislim, prateci tvoj post koji verno sledi opsti, viseopisani trend)! :brus:

_nobody_

pa to ti je normalno, deluje da smo izmedju nekih previranja istorijskih.. ajd da l je bas ko one revolucije i secenje glava ali neka preraspodela tog tipa... tako valjda ide, pukne pa je onda dobro pa je opet sve gore i tako... do kraja

sto ti ove grupe nisu malo odvojenije... nisu bas jasne

mislim da sam ja neki egomanijak ajd tu cu
pa mozda je recept da krenes od sebe... to je bas ono hriscanstvo... pa uzmi neko hard kor hriscanstvo mada kako ces znati da si ga stvarno uzeo a da nisi folirant? ko ce ti to reci? da spavas ili ne...

Bice ovde zanimljivo vidim ja.....Tema se ne bavi drustvenim polozajem niti drustvenim postavljenjem, iako je to posledica , a preko drustvenim modela ponasanja i uzrok medjuljudskih hijararhija i temperamenta....medjuljudski temperament....vestacka rec koja oslikava vise nego sto vredi....
Bice trazenja krivice na sve strane, projekcija koliko volis....

Back