Gde ima da se kupi...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uglavnom pisem na knjizevnosti, evo me po prvi put na ovom PFD-u :D.
Sredinom januara sam muzu na Buvljaku kupila s kosulje.
Zasto na Buvljaku ?
Tamo su bile 1300 din. a u buticima potpuno iste po 2000 din. ( npr, u buticina u podzemnom prolazu ispod Nusiceve), pa je i racunica jasna 2600 umesto 4000 din.
Da kazem da mi muz radi na takvom mestu gde postoji odredjeni dress code, ne sme da dolazi u texasu, ali ne mora ni da nosi odelo i kravatu, pa se odlucio za neku sportsku varijantu - pantalone od somota i sportske kosulje ( dzempere retko nosi, jer mu je na poslu jako dobro grejanje, a posao blizu ).
Kosulje su Turske 100 % pamuk, lepo izgledaju, kupila sam ih na 2 razlicita mesta, ali sivene su potpuno isto, samo su nalepljene razlicite etikete ( everithing i Jack Polo ) ma sve je bilo super do juce, kad sam uzela da peglam:shock:.
Rukav na jednoj od kosulja (na manzetni) se potpuno iskrzao :confused::confused::confused:, pogedam drugu kosulju i tu vec pocelo :cry:.
Ne mogu da verujem, nije ih nosio ni 3-4 puta svaku, ima i druge kosulje, pa neka je i 5 puta, ali da se tako brzo uniste :roll:. Prala sam ih u masini, deterdzentom za osteljive tkanine na 30 ili 40 stepeni. Sumnjam da su izvadjene iz nekih zaliha, odn. sivene od trulog materijala, jer su lepe i mislim da se dobro prodaju..
Jos jedno nosenje i mogu u krpe :twisted:, palo mi je na pamet da nekog ko ima masinu sa onom cik-cak opcijom ( narodu poznatijem kao endlanje) zamolim da obradi krajeve rukava, ne bi li docekao prolece i kosulje kratkih rukava.
Inace i te letnje kosulje su Turske, ali erten i sasvim su OK, nosio ih je celo proslo leto.
Osta mi muz bez kosulja :???:, dobro nije sasvim, npr. ima jednu "azaro" kupljenu ko zna kad, izgleda kao nova.
Moje pitanje je gde se u Bg mogu kupiti kvalitetne kosulje, naravno ne preskupe, jer je azaro ukinuo sportsku liniju ( nekad su imali radnju preko puta Tehnickiog fakulteta), sad se tu prodaju zenske kosulje, a malo nize preko puta Metropola iskljucivo klasicne, sto bi potezalo i stofane klasicne pantalone, sako, kravatu :roll:.
Pre kupovine sam se dvoumila da li da mu kupim jednu u Timbrelendu, ali bila je 5000 din., a i nisu imali neki izbor boja, tako da sam pomislila bolje 4, nego jednu, sad bi trebao da ide onaj engleski citat : "Nisam dovoljno bogat...", ali citiracu svog pokojnog dedu : "Jeftino meso - corba za plot", a ima ono : "Spolja gladac, a iznutra jadac."
Izjadah se ja vama, dakle gde mogu naci sportske kosulje a da ne kostuju 5000 din. i da se ne raspadnu posle 2 meseca i izgledaju kao da su nosene 20 godina ?
Pozdrav :wink:

Inace i te letnje kosulje su Turske, ali erten i sasvim su OK, nosio ih je celo proslo leto.
azija rulz... sve se ionako tamo sije, a robna marka bi trebalo samo da garantuje odredjeni kvalitet pamuka... u beogradu - springfield, cene okej (nisu 1300, nego vise), i kvalitet okej... zbunila si me sa azarom - kao da sam videla negde da i dalje najnormalnije prodaju i muske kosulje?
mislim da ne mozes (bez rizika) kupiti dobru kosulju za 1300 dinara... to je caka sa tim jeftinim stvarima, 4-5 pranja max i krene raspad sistema... :-?

@georgejune
OK, pa gde ti kupujes kosulje ?

@hanibal77
Videla sam lepljivu temu, ali sam namerno otvorila novu, jer je slucaj stvarno specifican, a i da ljudim skrnem paznju, zamisli da sam ih platila po 2000 din. :x
Ja bih te zamolila da ostavis malo da se jos neko javi, pa kasnije, kad odlucis prilepi uz glavu temu :wink:

azija rulz... sve se ionako tamo sije, a robna marka bi zbunila si me sa azarom - kao da sam videla negde da i dalje najnormalnije prodaju i muske kosulje?
mislim da ne mozes (bez rizika) kupiti dobru kosulju za 1300 dinara... to je caka sa tim jeftinim stvarima, 4-5 pranja max i krene raspad sistema... :-?

U bre, kao brzo pisete, mi na :knjizevnosti 10 postova dnevno :D .
Nisam rekla da azaro vise ne sije kosulje, nego da su ukinuli sportsku liniju, bili smo u njihovim prodavnicama, ali prodaju samo klasicne kosulje, uz koje ide odelo i kravata.
Pa nije ni jeftino, vec sam pisala da u buticima potpuno iste kostaju 2000 din.:roll:
Hvala na odgovorima :wink:

pa vidi clio,zar ti nije jeftinije da kupis 2 po 4000 i da mu to traje npr 2 god(dobro dodaces jos poneku ali primer) to ti ispadne ulaganje od 333din mesecno
a posto su se te dve iskrzale posle nekoliko nosenja recimo da ces morati za 2 god da ih kupis bar 10 i to ispada 1083 mesecno
malo li je za tursku robu?

pa vidi clio,zar ti nije jeftinije da kupis 2 po 4000 i da mu to traje npr 2 god(dobro dodaces jos poneku ali primer) to ti ispadne ulaganje od 333din mesecno
a posto su se te dve iskrzale posle nekoliko nosenja recimo da ces morati za 2 god da ih kupis bar 10 i to ispada 1083 mesecno
malo li je za tursku robu?

E moja hanibal,
da mi je tad bila ova pamet :confused:.
Racunala sam da je turski pamuk kvalitetan, pa rekoh, sto da ne, bolje da ima da promeni :roll:, ali sam mislila da menja u toku nedelje, kad mu se isprlja, a ne da ih menja tako sto ce ih baciti u kantu za djubre :neutral: i kupiti nove nakon 2 meseca.
Pogledacu u springfildu definitivno, a vi ne kupujete (pusto) Tursko.
Ima vec dovoljno odgovora, pa ako hoces premesti temu, zalepi gde treba :wink:
Vidim da ne mogu da izmenim prvi post, napisala sam sredinom januara, a treba sredinom novembra, ali ljudi su shvatili, sori.

Ako ti je usput imas u Sarajevskoj butik, cini mi se da se zove Step, mali je, plava tenda, imas mnooogo muskih kosulja, ispod 2000 din. su, cini mi se oko 1600din. Bas ima tih sportskih varijanti, kupila sam tati pre par meseci (nije se raspala, nije ni pobledela:))

Ako ti je usput imas u Sarajevskoj butik, cini mi se da se zove Step, mali je, plava tenda, imas mnooogo muskih kosulja, ispod 2000 din. su, cini mi se oko 1600din. Bas ima tih sportskih varijanti, kupila sam tati pre par meseci (nije se raspala, nije ni pobledela:))

Hvala, Sarajevska mi je blizu, mogu da se spustim. Nego u kom je delu i sa koje strane, kazes da je butik mali, pa da ne promasim :shock: .

А има и у Спрингфилду, на снижењу око 1600 динара, али је проблем са бројевима, наравно...
Видела сам супер мушку кошуљу, сиве боје, на дискретне пруге, од квалитетног памука, али само XXL број, и то 3 комада.

А има и у Спрингфилду, на снижењу око 1600 динара, али је проблем са бројевима, наравно...
Видела сам супер мушку кошуљу, сиве боје, на дискретне пруге, од квалитетног памука, али само XXL број, и то 3 комада.

Ima valjda vise Spingfilda po gradu ?
Jedan od njih je preko puta crkve Sv. Marka u bivsim prostorijama "Novog doma" ( namestaj ). Moj tata je tu kupio dzemper za 1200 din, a moja mama mom muzu rolku ( umesto kosulju :sad: ) po istoj ceni. Sve je to bilo pre raspadanja "Turkinja". Bogme mora se brzo delati :roll:, ako necu da mi muz ide kao klosar, verujem da bi se uz jos 3 pranja "Turkinje" totalno raspale,al nece toliko doziveti :roll: .

Nije vazno odakle ste..samo da mi pomognete!!Treba mi kompas nov ili polovan!!Po mogucstvu neki lepog izgleda,nasla sam vec neke ali su suvise vojnog nekog fazona.Gde god da mi jave da ima otisla bih da ga kupim da poklonim dragom,da moze uvek lako da me nadje!!

Nije vazno odakle ste..samo da mi pomognete!!Treba mi kompas nov ili polovan!!Po mogucstvu neki lepog izgleda,nasla sam vec neke ali su suvise vojnog nekog fazona.Gde god da mi jave da ima otisla bih da ga kupim da poklonim dragom,da moze uvek lako da me nadje!!

Kupila ja kod Kineza lampu, obicnu, baterijsku, spolja pink, halogeno svetlo(valjda se tako kaze) i ima neki kanap. Tek posle mesec dana provalim da na tom kanapcetu ima nekakvav medaljon i da je to ustvari kompas, i da za divno cudo, strelica uvek pokazuje sever.

Kompas:
500 dinara u radnji na Bulevaru, stanica tramvaja posle Vuka. Recimo da je velicine pakle cigara, malo uzi. Imas u svakom planinarskom drustvu da kupis, za recimo 200 din, ili kod Kineza, ako ti ne treba profesionalni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back