Gde da kupim Ford Focus

bo10bo10

Obećava
Poruka
66
Hocu da kupim Ford Focus iz uvoza, tj. na nekom auto placu ili od nekog ko se time bavi. Treba da bude neko 2001-2002 godiste ili sl, prvenstveno benzinac, oko 3000e i da nije karavan.
Intenzivno trazim desetak dana, kada mi je jedan bas dobar izmakao ispred nosa za 2950e, a evo i jutros jedan, 3100e, tek stigao sleper, a covek ga vec rezervisao. Gledam po Beogradu, dosta placeva sam obisao, ali sve su karavani, malo ima onih koji nisu, i cim dodju, rasprodaju se.
Zamolio bih ako neko zna neki auto plac ili nekoga ko se ovim bavi, a drzi ove Focuse, da mi napise. Ili ako mozda, neko radi po porudzbini, ne znam ni sam vise gde da trazim. Svi kazu ocekuju, ali onda obicno dodju samo karavani.
Vidim da ih ima po NS i Vojvodini, ali jedno je slika na internetu, a jedno uzivo kad odes, obicno su losiji. Ne bih sad da kruzim okolo bezveze, eventualno ako neko ima neku preporuku, otisao bih onda i u NS ili okolinu.

prvo nemoj da zuris, kod polovnjaka ti je najbitnije kilometraza prava i stanje, kako je odrzavan,, i dali neko moze nesto da ti preporuci, bolje cuti sta treba gledati prilikom kupovine, da ne bi odmah po kupovinii pitao zasto je ovo pokvareno, kao sto mnogi rade kupuju pokvarene automobile pa posle kuku lele pa na forum, ovde su ti kraljevi forodva, evo ti link da znas sta treba da gledas a verovatno i zna neko gde se prodaje...
http://www.fordclubserbia.org/forum/index.php

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@ darko darko, hvala!

@ Dule 021 te sajtove gledam svaki dan i nisam rekao da nema, vec da nema u Bgd-u, tj. brzo se proda. I ja trazim benzinca, tamo ima dosta dizela. A i cene su te, obicno traze 3300-3500, pa spuste na 3000-3100 koje bih i ja dao u kesu, ako je auto pristojan.
Meni treba info, ako neko zna za Beograd. ako bas nenadjem, krenucu kasnije i po unutrasnjosti. U svakom slucaju, hvala na trudu.
P.S. posto sad vidim da si iz NS, a cini mi se i da se bavis ovako necim, mozes i ti da mi preporucis nekog ili ti ako imas?
Recimo, ovaj mi je ok http://www.polovniautomobili.com/oglas1251779/ford_focus_16_16v/ ali jedno je slika na internetu, jedno uzivo. Mozda znas da li su sa ovog auto placa, ok vozila?

@ zike, ne znam kako vi pricate tamo, u evropskoj crnoj gori, mi ovde kazemo pogledaj na trafici, ako je stvar u padezima, nije mi bas jasno sta pricas...

Poslednja izmena:
U ComCaru ti je gazda Pedza a to je po meni jedan negativan lik koji je nekad radio u Euro autu koji su proneverili milion eura koliko se secam.
Kola mu nisu neka ali mozda i naleti neki valjan.Treba imati velika mooda pa staviti ovakvu kilometrazu na auto pa na osnovu toga mozda i lici na nesto.:)

82.000 km?!?!? :think: E što ga pretjera, pretjera. :roll: Da je stavio 120.000 km pa nekako bi i progutao... A ovako 10 godina star auto pa tako malo... :roll:
Po ovim našim prodavcima ljudi u inostranstvu uopšte ne vozaju auta ili su oni tako dobri prodavci da tamo pokupe sve najbolje primjerke...:whistling:

U 99% takvih slucajeva je kilometraza vracena u taakvim situacijama...
Ali eto ko bi meni poverovao da sam sa meckom od proslog leta (puta na more), pa do sada presao 400km !!
I kako ja sad da ubedim nekog da nisam vracao kilometrazu?

ma ne da vracaju kilometrazu nego jbu kevu, meni je trgovac priznao pre sedam god, da je auto presao 270 000(dizel holandija), a na satu 140 000, auto je bio exstra oscuvan da nekazem, i ja sam presao malo jace od 340 000, to je ukupno 610 000. ljudi ja jos nisam otvarao motor, pa provalite sta nama uvaljuju, da je ocuvan i da ima malu kilometrazu, on bi vise vredeo u inostranstvu, i bitno je jako kako je odrzavan, dali po fabrickim propisima, pola njih u srbiji nenza koje ulje ide i da je filter za evro d jako bitan org, jer se voda mnogo bolje vezuje za ed...

Kakve veze ima Reno Latitude sa kupovinom Focusa? :dontunderstand:

Ma ok ima i onih koji su sa pravom kilometražom, ne kažem da nema takvih. Ali kako baš kod nas što se može naći na placevima svi prešli po 120-140 hiljada. :roll: Još ga šamipon spustio na 82. :confused:
To je ono što ih otkriva da vraćaju kilometražu. Još kada dodaju onu priču žena ga vozila, doktorka, samo od kuće do posla, nije ona divljala sa njim. Imao muž drugi auto koji su arčili za sve ostalo. :dash: Ispada da tamo većinu auta su vozile žene do posla i nazad. :hahaha:

Pa, o tome i pricam. Znam da mazu i zato bih vise voleo neku preporuku, ali ajde sad... Juce odem da vidim jedan Focus karavan (jeste da necu karavan, ali dobro je bas izgledao na slikama, kao daju i garanciju, bla, bla) a tamo nesto hauba i svetla ne leze lepo na jednoj strani, sta znam, mozda to neko ne bi ni primetio, ali meni odmah bilo sumnjivo da je slupan, da je hauba druga, pa nisu lepo uglavili, a i delovalo je kao da je prefarban, ne vidi se na blic, na slikama jos manje, ali uzivo ima neke gromuljice, nema sanse da je to fabricki. I ne kupim, naravno, a bila extra cena 2600. Dobro, i to je bilo u startu sumnjivo, ali nikad se ne zna.
Imam drugara koji se razvodio, pa je prodavao nova kola povoljno, samo da bivsu sto pre isplati. Ima i takvih slucajeva, ali treba natrcati.

E, da, imam jos jedno pitanje: gledao sam nekog Focusa i prednji branik mu je nesto cuknut, nije puno. Ostalo, bar koliko sam mogao da provalim, izgleda ok.
Za nijansu je povoljniji, mozda bih cenjkanjem mogao da spustim jos malo, ali dilema mi je: da li da kupim to, pa onda kod majstora (nemam pojma koliko moze taj branik na Focusu da iznese) ili da zanemarim tih 150-200e manje i dam u startu vise, za neki sto bar izgleda da nije nigde cuknut?

@ darko darko, hvala!

@ Dule 021 te sajtove gledam svaki dan i nisam rekao da nema, vec da nema u Bgd-u, tj. brzo se proda. I ja trazim benzinca, tamo ima dosta dizela. A i cene su te, obicno traze 3300-3500, pa spuste na 3000-3100 koje bih i ja dao u kesu, ako je auto pristojan.
Meni treba info, ako neko zna za Beograd. ako bas nenadjem, krenucu kasnije i po unutrasnjosti. U svakom slucaju, hvala na trudu.
P.S. posto sad vidim da si iz NS, a cini mi se i da se bavis ovako necim, mozes i ti da mi preporucis nekog ili ti ako imas?
Recimo, ovaj mi je ok http://www.polovniautomobili.com/oglas1251779/ford_focus_16_16v/ ali jedno je slika na internetu, jedno uzivo. Mozda znas da li su sa ovog auto placa, ok vozila?

@ zike, ne znam kako vi pricate tamo, u evropskoj crnoj gori, mi ovde kazemo pogledaj na trafici, ako je stvar u padezima, nije mi bas jasno sta pricas...

Pa namjerno sam rekao žargonski, "na trafiku", al treba malo vijuga da se to ukapira, ***, ne ide ti ovaj crnogorski :mrgreen:

idi ti lepo u fordov auto kuću i kupi novog fokusa za 9999 i lepo nema sta da mu nadješ da ne valja jer ti to što tražiš za male pare u ovoj zemlji nećeš da nadješ.koliko para toliko muzike.

e ovakvi me komentari najvise nerviraju

pa svi znaju da je novo najbolje nego prijatelju nema se para

da ovaj gospodin ima 10.000 evra da iskesira ne bi nam postavljao uopste ovo pitanje nego je on nekako jedva skupio tih 3000 i sad gleda da pazari sto moze bolje

podrzavam kupovinu do 3000-4000 evra mislim da je ford focus i ford mondeo najbolja kupovina

Sa kojim motorom?
Ako si uzeo dizela jesi me poslusao i uzeo TDDI sa 90ks?
Taj nema plivajuci zamajac i problematicne dizne za razliku od TDCI motora a hidro kvacilo imaju oba i ako ti to ode moras da se isprsis 150 eura.
mislim da je benzinjara u pitanju, nikako plin na njega, mora da se ugardi onaj deo za hladjenje ventila....
a sto se tice tddi i tdci, jace konjaze imaju plivajuci, imaju ih i neki tddi motori, i nisu tdci dizne problem, nego filter org koji kosta oko 35 evra, fals od 1000 din pa navise niti lepo pasuje na leziste, niti nesto ima unutra sto treba evrodizelu, mnogo se bolje vezuje voda za evro dizel nego za d2, takodje je puma visokog pritiske osetljiva ako imas malo goriva u rezervoaru, jer se hladi preko nafte, trebalo bi da uvek imas bar jednu cetvrtinu nafte u rezervoaru, ako ne i vise leti kada je duzi put, neki cak imaju i mali hladnjak za naftu, bas zbog ovoga, takodje su tdci manji potrosaca a zivahniji su, sem toga su novija tehnologija pa i skuplja za odrzavanje, tako da je za nase uslove bas taj sto si naveo najbolji za to godiste, ipak je za tdci servis dizni papren, a ako je vozen u srbiji kuku lele, nafta nam je 151 klasa, ali dobar je kada je par godina star,
obicno se zalete pa posle kuku lele, nadam se da je dva puta razmislio dali je ocuvan, fordovi dosta gaze, ali ima i onih vec zgazenih, steta da se ne zabode dobar primerak uziva ......

Back