DobrinkaM
Početnik
- Poruka
- 15
морамо да се мешамо.ваљда си скапирала да нас баш брига за њега,трудимо се да га убедимо да је боље да нама да новац а и станИ даље ти није јасно да се сасвим непотребно мешате у туђи живот?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
морамо да се мешамо.ваљда си скапирала да нас баш брига за њега,трудимо се да га убедимо да је боље да нама да новац а и станИ даље ти није јасно да се сасвим непотребно мешате у туђи живот?
морамо да се мешамо.ваљда си скапирала да нас баш брига за њега,трудимо се да га убедимо да је боље да нама да новац а и стан
Šta on od 82 godine radi kada se ona skine?
па баш тако.намучен човек жељан животних радости.знам да ништа не би учинили ако бих је пријавила некој надлежној служби,јер он би вероватно реаговао као витез,па би је одбранио...а и пензију му тражи,и он јој да,тек после после пар дана од њеног одласка,он нас зове и жали се како му је узела све...ја га увек исправим и кажем му да је он дао,није она украла.чак и тужбу што је предао против ње,само баца паре по суду,пропало је то...а и даље јој даје новац,тако да ми ни ту није јасанverovatno samo gleda i uživa..teško da šta drugo može.
ali treba razumeti kako se oseća čovek iz kojeg više ništa ne curi osim života,
kada pred sobom vidi ženu u odnosu na sebe još u punoj snazi i vitalnosti..
nije li to žal za životom, mladošću, potencijom, onim što ga je nekada činilo zdravim i aktivnim muškarcem...?
dedica boluje od klasičnog hugh hefner sindroma, a to ipak košta, yebiga
druga stvar je što matora veštica hoće što pre da ga se reši, verovatno zbog nekretnine.
@tema
ne možete ništa jer ona dedu ne zlostavlja ni na koji način. pokušajte mu pomoći kao i do sada, prijateljskim razgovorom ili ako mu nekad treba doneti namirnice, pospremiti i sl.
ali nju mu ne možete uskratiti...ne zato što je ona navalentna, nego zato što očigledno da on nju želi, uprkos svemu.
ајој какав израз,то ме подсећа на изражавање једне познате велике денсерске породице.Духовита си ко покварен бојлер.
слажем се да је здрав,али нисам сигурна да л` је баш здраво јести искључиво њега и хлеб-сваког данаa kupus je zdrav
Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?[/SPOILER]
слажем се да је здрав,али нисам сигурна да л` је баш здраво јести искључиво њега и хлеб-сваког дана
прича је мало дужа,проблем је истински и врло озбиљан,човек има невољу велику,али је немоћан да се избори са њом.Посебно бих молила ако има социјалних радника овде или психолога,да нас усмере како да му помогнемо.
Молим оне којима је досадно и оне који немају разумевања за туђе невоље,да не чвакају безвезе по овој теми
колико има труллежи и хохштаплера свуда око нас,па то је страшно.знам доста случајева,али овај је тренутно актуелан,и ми у кући мозгамо како да помогнемо човеку,али просто,не знам колико је уопште паметно петљати се јер жена има досије у полицији(изгуглала сам неке податке о њој,жена има `посла` са законом),а и човек није тражио помоћ,али кука и пита се како даље да живи.
Имамо старог комшију од 82године који је остао сам пошто му је скоро преминуо тешко болесни син,о коме је он дуго година бринуо.Док је син био жив,последњих година било му је тешко,па је дао оглас у коме тражи жену за помоћ у кући,да се брине о сину и њему.Е,ту све почиње и завршава се...понудила му је своје услуге жена 50година,из околине Београда,која му је слаткоречиво све обећала што је он прижељкивао.Чак му понудила да трајно пређе код њега како би их тобож боље пазила,само још неке послове има да заврши у граду где живи,и ето је код њега.Стари комшија,чији је живот са болесним сином био све само не живот,из цуга јој је све поверовао,још кад му се скинула и понудила,човек је мислио-каква је ово срећа,да л' сањам.Она му тражила новац да као заврши неке послове,и он са њом у банку,и дао јој сву уштеђевину са рачуна,око 14000е.
и да скратим-наравно да никада није прешла код њега,никада му ништа у кући није помогла,све је прљаво кад се уђе,али она ево већ годину дана и даље долази код њега,али само кад он прима пензију,и узме му све до последњег динара,чак је сад задњи пут ишао у комшилук да позајми да би јој дао паре.
Причао нам је да је свестан шта му она ради али тек кад му оде из стана,али она му се скине,и он заборави како се зове,и као хипнотисан пристаје све што му она каже.Он кува купус и умеси хлеб,и каже једе то 10 дана јер нема ни динара.Његова малобројна родбина-наследници љути су због тога,али нико ни репом не мрда да му некако помогну.Он просто каже-не знам како да јој се супроставим...кажем јој да не долази али ме она увек некако превари.
Ми мислимо да је њему неопходна помоћ,али једноставно,не знамо како...Нудили смо му да одемо до дома здравља,да он разговара са психологом,нудили да у сарадњи са његовом родбином пронађемо ту жену на њеној адреси и кажемо њенима...али она и не живи на пријављеној адреси...нудили смо му и да долази код нас да се храни,али га је много срамота,и он то неће...размишљали смо и да пријавимо случај полицији,али ту не верујем да би комшија сарађивао,а ипак,он њој даје,она не краде од њега....али жена се бави изнудом и проституцијом,то је очигледно.
Старост је тужна код нас,а овом комшији је и цео живот био тужан....како му помоћи?Да ли да пријавимо надлежној социјалној служби,мада,питам се колико та служба уопште брине о старима....Та жена има породицу и одраслу децу,волела бих да сазнају чиме се она бави,али ни то не знам како да сазнају...Комшија је сад миран,гладан и сам,без пребијеног динара...Претпостављам да ће му она доћи опет 25-ог кад је пензија...
Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?