где ће јој душа?

Šta on od 82 godine radi kada se ona skine?

verovatno samo gleda i uživa..teško da šta drugo može.
ali treba razumeti kako se oseća čovek iz kojeg više ništa ne curi osim života,
kada pred sobom vidi ženu u odnosu na sebe još u punoj snazi i vitalnosti..
nije li to žal za životom, mladošću, potencijom, onim što ga je nekada činilo zdravim i aktivnim muškarcem...?
dedica boluje od klasičnog hugh hefner sindroma, a to ipak košta, yebiga:lol:
druga stvar je što matora veštica hoće što pre da ga se reši, verovatno zbog nekretnine.

@tema
ne možete ništa jer ona dedu ne zlostavlja ni na koji način. pokušajte mu pomoći kao i do sada, prijateljskim razgovorom ili ako mu nekad treba doneti namirnice, pospremiti i sl.
ali nju mu ne možete uskratiti...ne zato što je ona navalentna, nego zato što očigledno da on nju želi, uprkos svemu.

verovatno samo gleda i uživa..teško da šta drugo može.
ali treba razumeti kako se oseća čovek iz kojeg više ništa ne curi osim života,
kada pred sobom vidi ženu u odnosu na sebe još u punoj snazi i vitalnosti..
nije li to žal za životom, mladošću, potencijom, onim što ga je nekada činilo zdravim i aktivnim muškarcem...?
dedica boluje od klasičnog hugh hefner sindroma, a to ipak košta, yebiga:lol:
druga stvar je što matora veštica hoće što pre da ga se reši, verovatno zbog nekretnine.

@tema
ne možete ništa jer ona dedu ne zlostavlja ni na koji način. pokušajte mu pomoći kao i do sada, prijateljskim razgovorom ili ako mu nekad treba doneti namirnice, pospremiti i sl.
ali nju mu ne možete uskratiti...ne zato što je ona navalentna, nego zato što očigledno da on nju želi, uprkos svemu.
па баш тако.намучен човек жељан животних радости.знам да ништа не би учинили ако бих је пријавила некој надлежној служби,јер он би вероватно реаговао као витез,па би је одбранио...а и пензију му тражи,и он јој да,тек после после пар дана од њеног одласка,он нас зове и жали се како му је узела све...ја га увек исправим и кажем му да је он дао,није она украла.чак и тужбу што је предао против ње,само баца паре по суду,пропало је то...а и даље јој даје новац,тако да ми ни ту није јасан:roll:
''против'' ње сам му једино рекла пре годину дана,и ако тако крупна истина није уродила плодом,одустала сам.он сада,врло често прича против ње,освести се али само док му она не дође,и после поново....одбија од нас и јело а за поспремање неће ни да чује јер каже да он не може да допусти да то буде бесплатно,иако сам му нагласила да је то комшијска помоћ,и она се не плаћа.више му не нудимо,рекли смо да зна да може да нам се обрати било шта да нам треба.рекао ми је и да се једном пео на столичицу да би очистио прозор
пао је,али срећа да је остао у једном комаду,није се поломио,само је повредио прст,и мало га сад боле леђа од пада:confused:
једино што нам остаје,понекад му на непосредан начин предложимо или да иде у природу лети или у пензионерски дом где се играју друштвене игре или да некад прошета по парку где има шансе да упозна неку сродну душу....не наваљујемо,само му предложимо,он сам одлучује.морао би некада и прошетати,рекао ми да га је кардиолог грдио зашто се толико угојио,пије лекове за срце и за притисак,а и бубрези му нису у реду.сам умеси хлеб јер му је каже то најисплативије,и љушти хлеб и купус сваког дана,јер нема пара за друго:neutral:
жао нам га је.а толико је фин господин,али ето...тако он хоће и тачка.

Духовита си ко покварен бојлер.
ајој какав израз,то ме подсећа на изражавање једне познате велике денсерске породице.:roll:

не замерам наравно,само ти шибај своје кратке и ''ефектне'' реченице,којима ништа не кажеш.лако је теби,ти ништа не разумеш.....наравно и како би...теби форум служи само да се измлатиш без икакве везе,као да радиш на норму...постоје ипак и неке јако озбиљне теме,које нису за свакога.
''другарица'' фајтерка,хајде кад устанеш,макар то било и поподне,не заборави пре укључења на форум да опереш крмеље,а и за промену не би било лоше да укључиш и мозак (промућкати пре употребе,али то ваљда знаш).
чекам твој одговор :lol:

Poslednja izmena:
meni takvih nije zao
ne vidim zasto ga i vi zalite
nije sve u hrani
nekom mnogo vise znaci dusevna ispunjenost
sam pogled na nju, vredi mu vise od raznovrsnih obroka za ceo mesec
nije mi jasno zasto se mesate
svako uzima ono stomu fali
a kupus je zdrav

мој дужи пост

Поставила сам тему јер ме занима шта људи мисле.Свако има право на своје мишљење и не очекујем да сви разумеју проблем али ми је чудно кад су људи убеђени да је њихово једино исправно,(а уопште се не упуштају у проблем,већ само механички прочитају тему),и да свако ко мисли или ради другачије-силно греши.
Овај проблем не могу разумети они који немају ''додира'' са старим људима.Ми имамо нашег старог деду,имам и родитеље који су исто стари,а они имају и своје пријатеље.У комшилуку такође имамо и ето знамо се дуго година.Не окрећемо главу од комшилука!

Град не брине о најстаријој популацији,препуштени су сами себи.Немоћни су.Многе које знам осећају се напуштено.Тако и наш комшија.Не заборавите да смо сви сваким даном све старији,и неки ће можда и доћи у сличну ситуацију,где душа хоће,а мозак није у стању да реагује,а немају никог...

Ја не мислим да се мешамо у туђи живот,и да руководимо како ће ко да живи.Не командујемо ни свом детету а камо ли другоме.Волели би да комшија нађе сродну душу са којом ће уживати у заједници.Жао нам је када се жали и када плаче,а то је често....то је јако тужна ситуација:(.
Поносан је и неће помоћ,каже ''ма решићу ја то,тужио сам је суду''...мукица,а не схвата да ништа неће урадити,парнице трају читаву вечност,и коштају а он јој ни адресу не зна,а суд му тражи...
Ја сам му само једном,пре годину дана дала да прочита о тој жени чланак да види да је жена преварант....и од тада никада више.
Предложила му непосредно,кроз разговор,да прошета некад по оближњем парку,можда упозна сродну душу...да можда иде у оближњи пензионерски дом пошто воли друштвене игре....да иде са нама на викендицу.Нисам ''навалила'' да он то прихвати,већ му навела могућности,онако,кроз разговор,а избор је његов.
Још једном сам објаснила на који начин се ''мешамо'' у живот нашег комшије,па нећу више понављати.Не очекујем да ће сви разумети овај проблем.Ко разуме,схватиће.

Поздрављам свако мишљење,и зато сам овде,желим да га чујем!Форум је идеално место за то.Једино сам замолила да се не јављају људи којима је хоби чвакање по већини тема,а најчешће оним темама које апсолутно не разумеју,али ето,тек да ''раде'' нешто...али та форумашица ће се већ препознати,само док се умије.

:think: realno, nije vasa stvar iako verujem da vam je tesko da to gledate....kao prijatelji treba da budete iskreni sa njim, da ga saslusate, date predlog, pokusate da ga urazumite ali nije vase da se mesate...uostalom, on tvrdoglavo tera po svom i verujem da ste se i smorili....pa niste vi socijalna ustanova a on maloletnik.....

Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?[/SPOILER]

....овде колико видим вас више секира коме деда даје пензију него како је деди :) ако толико волите комшију усвојте га или га перите,спремајте ,чистите итд...предузмите нешто у име љубави и бриге које осећате према старом декици :)))) за почетак му месите хлеб сваки дан и скувајте пасуљ
Или још боље,скините се 24 у месецу и предухитрите злу жену

слажем се да је здрав,али нисам сигурна да л` је баш здраво јести искључиво њега и хлеб-сваког дана

zasto nije?
deka je u godinama kad mu ne treba jaka hrana
vecu stetu bi imao kad bi svaki dan umesto kupusa jeo meso
puno celuloznih vlakana, deka nema probelem sa probavom
kroz hleb unosi ceo b komplex koji mu odrzava nervni sistem vitalnim
ja problem ne vidim
sto kaze paganikus - ako ti ga je zao, zovi ga kod sebe na rucak..makar jednom nedeljno
deka se u ovom trenutku vise hrani tim jednim susretom koji zeljno ceka svakog meseca, nego sto bi uzivao u svedskom stolu sa raznim djakonijama
nije sve u hranu i picu
patrijarh pavle je ziveo bukvalno na vodi i suvom hlebu, pa je doziveo lepe godine
pusti bre deku da prozivi svoje poslednje godine kako on hoce
tebi ni iz dzepa, ni u dzep
i kad bi svaki dan dobijao po celu penziju, budi sigurna da bi opet njoj davao
kad pocne da ti kuka, samo mu kazi - da ti nije lepo ne bi joj dao, okreni se i zivi svoj zivot

zaista su stari kao deca.a tako ih je lako prevariti,samo ko hoce.
nas deka je jednog dana isao na kontrolu u dom zdravlja.vratio se i kao tajfun uleteo u stan,zaprepastila sam se,posto on tako klimavo,sporo,ma,jedva hoda.izvadio je iz SVOJE fioke 4000 dinara,kaze `ceka me covek napolju,trebam da mu dam pare-dobio sam nagradu`:lol:
jedva sam ga sprecila da izadje,vratila novac u fioku,rekla da je to prevarant i zatvorila u njegovu sobu.cutao je tako mozda 2 sata,da bi posle rekao `tek sad sam dosao sebi.to je stvarno bio lopov.bio je kolima ispred doma zdravlja i ponudio prevoz,a ja sam jedva cekao zato sto me bole noge.usput je bio mnogo ljubazan i fin,pitao me za ime i prezime,adresu i koga ima u stanu.rekao mi je da sam dobitnik nagrade,i da trebam da mu dam 4 hiljade,i dobijam koznu tasnu i zlatan rucni sat koji je stajao na zadnjem sedistu,a meni bas to treba`.:lol:
mene je on ovlastio da brinem o njegovom zivotu,i naravno da cu se umesati.on je puno puta bio prevaren-opljackan.

прича је мало дужа,проблем је истински и врло озбиљан,човек има невољу велику,али је немоћан да се избори са њом.Посебно бих молила ако има социјалних радника овде или психолога,да нас усмере како да му помогнемо.
Молим оне којима је досадно и оне који немају разумевања за туђе невоље,да не чвакају безвезе по овој теми

колико има труллежи и хохштаплера свуда око нас,па то је страшно.знам доста случајева,али овај је тренутно актуелан,и ми у кући мозгамо како да помогнемо човеку,али просто,не знам колико је уопште паметно петљати се јер жена има досије у полицији(изгуглала сам неке податке о њој,жена има `посла` са законом),а и човек није тражио помоћ,али кука и пита се како даље да живи.
Имамо старог комшију од 82године који је остао сам пошто му је скоро преминуо тешко болесни син,о коме је он дуго година бринуо.Док је син био жив,последњих година било му је тешко,па је дао оглас у коме тражи жену за помоћ у кући,да се брине о сину и њему.Е,ту све почиње и завршава се...понудила му је своје услуге жена 50година,из околине Београда,која му је слаткоречиво све обећала што је он прижељкивао.Чак му понудила да трајно пређе код њега како би их тобож боље пазила,само још неке послове има да заврши у граду где живи,и ето је код њега.Стари комшија,чији је живот са болесним сином био све само не живот,из цуга јој је све поверовао,још кад му се скинула и понудила,човек је мислио-каква је ово срећа,да л' сањам.Она му тражила новац да као заврши неке послове,и он са њом у банку,и дао јој сву уштеђевину са рачуна,око 14000е.
и да скратим-наравно да никада није прешла код њега,никада му ништа у кући није помогла,све је прљаво кад се уђе,али она ево већ годину дана и даље долази код њега,али само кад он прима пензију,и узме му све до последњег динара,чак је сад задњи пут ишао у комшилук да позајми да би јој дао паре.
Причао нам је да је свестан шта му она ради али тек кад му оде из стана,али она му се скине,и он заборави како се зове,и као хипнотисан пристаје све што му она каже.Он кува купус и умеси хлеб,и каже једе то 10 дана јер нема ни динара.Његова малобројна родбина-наследници љути су због тога,али нико ни репом не мрда да му некако помогну.Он просто каже-не знам како да јој се супроставим...кажем јој да не долази али ме она увек некако превари.
Ми мислимо да је њему неопходна помоћ,али једноставно,не знамо како...Нудили смо му да одемо до дома здравља,да он разговара са психологом,нудили да у сарадњи са његовом родбином пронађемо ту жену на њеној адреси и кажемо њенима...али она и не живи на пријављеној адреси...нудили смо му и да долази код нас да се храни,али га је много срамота,и он то неће...размишљали смо и да пријавимо случај полицији,али ту не верујем да би комшија сарађивао,а ипак,он њој даје,она не краде од њега....али жена се бави изнудом и проституцијом,то је очигледно.
Старост је тужна код нас,а овом комшији је и цео живот био тужан....како му помоћи?Да ли да пријавимо надлежној социјалној служби,мада,питам се колико та служба уопште брине о старима....Та жена има породицу и одраслу децу,волела бих да сазнају чиме се она бави,али ни то не знам како да сазнају...Комшија је сад миран,гладан и сам,без пребијеног динара...Претпостављам да ће му она доћи опет 25-ог кад је пензија...
Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?

Ja mogu samo odmah da priupitam jedno...Odakle tebi to, da svi ljudi imaju dušu? Svi mi dišemo, ali nismo svi ljudi. U smislu...čovek. Nemaju svi ljudi dušu. Samo misle da je imaju.

Valjda je jasno, da žena nema skrupula. Da je tipičan lovac na novac.

Ne možeš ti spasiti nikoga, ko ne želi da bude spasen.

Kada čovek sam shvati da ima problem, tada će i sam iznaći rešenje.

Sve dotle smatram da je uzaludno; čak i da se "otarasi" nje, natrefiće neka druga slična njoj, dok čovek sam ne shvati da ima problem.

Poslednja izmena:

Back