Gde bi ste pre otputovali do kraja godine, Prag ili Beč?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imamo mi svoje lepe tradicije....ne treba mi tudji vasar.
Dosle su takve stvari cak i u Srbiju, mada na nesto manjoj skali:

b1.jpg

picture-of-the-belgrade-christmas-market-in-front-of-kneza-mihailova-with-a-crowd-of-people-at-night-the-iconic-christmas-tree-is-visible-in-backgrou-2HH01B0.jpg

Sah-mat za kockastoglave palancane a.k.a. tradicionaliste.

Ne prija mi vise nijedna zemlja koja nije pravoslavna, narocito ne koja je priznala Kosovo. Otisla bih samo da moram. Ne znam kako ljudi mogu da uzivaju u njima.

Za mene su - davno proslo vreme.
Pazi, Grcka je vec dugo prestala da bude pravoslavna, makar po onim FSB merilima.

Em mrski 25. 12. kao Bozic , em klupe po crkvama, em nedavna legalizacija onoga sto nikako nije koser. :mrgreen:

Išao sam u Minster dok mi je sestra studirala tamo. Lep gradić ali iskreno nisam video nijednom Weihnachtsmarkt.
Ono po čemu pamtim Minster je najbolja gauda koju sam probao (sazrela) koju su holandski seljaci donosili na pijacu ispred katedrale.

Inače ove godine prvo Budimpešta, pa Berlin standardno, verovatno izlet na onaj Weihnachtsmarkt u Drezden...sve u novembru...a za gregorijanski Božić Strazbur,Bazel, Kolmar...ako sve bude u redu biće berićetna sezona :lol:

Meni je Münster inace jako lep grad, tacno se oseca da je to grad sa veoma ozbiljnom istorijom.

A Weihnachstmarkt je mnogo lep, bukvalno imam osecaj kad sam tad tamo da putujem kroz vreme. Bio sam u mnoogo nemackih gradova u vreme Bozica, ali Münster mi je najmagičniji :)

A ti bas moras da ides da gledas tudje obicaje, kad mi imamo starije i od toga? Da li oni dolaze u Srbiju zbog badnjaka? Ne.

Pa zasto onda da ja idem tamo?
Ne bijemo ko neće, ne moraš, ali zašto se ne uzdržiš od suvišnih komentara i skretanja teme na tvoje političke stavove, koji nas ovde zaista ne interesuju. Imaš PDF Politika i Religija za takav ugao gledanja.

Kolmar je npr.bajkovit i van bozicnih praznika,mogu misliti kako je za Bozic.
Meni je zao sto kod nas nema,osim nekih rijetkih ukrasa,te novogodisnje i bozicne atmosfere.
Mozda u vecim gradovoma ima,ali u manjim je uglavnom sivilo ili eventualno neka jelka stoji negdje.
Nadam se iz prve ruke da ću videti sad u decembru Kolmar u božićnom izdanju, pa prenosim utiske :)

Inače da. Atmosfera je jako lepa. Kod nas u Vojvodini ima tu i tamo ali dosta skromno. To je ipak nemački običaj pre svega , kod naših Mađara i Hrvata se nije primio u tolikoj meri pa ne postoji navika. Verovatno će i to krenuti. Ima nekih pokušaja i u NS i Beogradu (Zimzolend i Zimska bajka) i ali i dalje je to ne baš organizovano.
Mislim recimo da na platou ispred hrama se to napravi bilo bi fenomenalno, ali realno SPC ne verujem da bi se složila zbog božićnog posta
Takođe ima toga i u Španiji, Portugaliji Italiji... ali nigde nije ta atmosfera kao u srednjoj Evropi i Nemačkoj.To je realno.

Nadam se iz prve ruke da ću videti sad u decembru Kolmar u božićnom izdanju, pa prenosim utiske :)

Inače da. Atmosfera je jako lepa. Kod nas u Vojvodini ima tu i tamo ali dosta skromno. To je ipak nemački običaj pre svega , kod naših Mađara i Hrvata se nije primio u tolikoj meri pa ne postoji navika. Verovatno će i to krenuti. Ima nekih pokušaja i u NS i Beogradu (Zimzolend i Zimska bajka) i ali i dalje je to ne baš organizovano.
Mislim recimo da na platou ispred hrama se to napravi bilo bi fenomenalno, ali realno SPC ne verujem da bi se složila zbog božićnog posta
Takođe ima toga i u Španiji, Portugaliji Italiji... ali nigde nije ta atmosfera kao u srednjoj Evropi i Nemačkoj.To je realno.
Nijemci inace imaju obicaj ukrasavanja kuca,dvorista,prozora,vrata,kapija...
Uvijek je tu neka zanimljiva dekoracija... figurica,aranzman,cvjetic...I to svaka kuca i svako dvoriste.
Mislim da im u tome nema premca.
Ja uzivam u tome.Kod nas to vec nije obicaj.

Tera li te ko?
Tema je ptf-u putovanja, ako ne zelis da putujes i da diskutujes o putovanju, zasto si ovde?
Da govoris drugima da ne isu tamo? :D

Necu da se uzdrzim. Smarate sa tim putovanjima koja su samo nalicje potrosacke psihologije kao i za sve ostalo, a jos i kad se spomene "bazar", meni prekipi i ne mogu da cutim.

Necu da se uzdrzim. Smarate sa tim putovanjima koja su samo nalicje potrosacke psihologije kao i za sve ostalo, a jos i kad se spomene "bazar", meni prekipi i ne mogu da cutim.
Ti si na pdf-u koji se zove Putovanja. Ako te tematika "smara" postoji jednostavno rešenje... zaobilaženje pdf-a koji je posvećen i nosi naziv tematike koja te smara.
Svašta.

Poslednja izmena:

Back