Gay festival u Bosni bez parade

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma super im je...

http://www.b92.net/zivot/antitabu.php?nav_id=319362

"Procena je da u Srbiji živi između 600.000 i 700.000 osoba seksualno okrenutih istom polu. Taj prosek od desetak odsto od ukupne populacije uklapa se u svetske trendove, ali za razliku od istinski demokratskog sveta biti gej ovde podrazumeva život u getu, brojne oblike diskriminacije i pendrek komunikaciju sa ugroženim „muškarčinama“....

Пре свега, морам да те питам, да ли си некад присуствовала некој геј паради?

Друго, реци ми, шта би се мени десило када бих с неким мушкарцем општила на улици?

Jesam :D. Na njujorskoj. A isla sam da ih podrzim, kao sto bih prodrzala svaku ugrozenu manjinu.
Oni jesu ugrozena manjina i i dalje se bore za svoja prava - pravo da se ne nazivaju bolesnicima (psihijatri odavno ne klasifikuju homoseksualnost kao bolest) i pravo da se ne drze u mraku, sto bi vecina ovde volela.

Ako bi opstila :D na ulici, bila bi uhapsena zbog remecenja javnog reda i mira (a i to zavisi od drzave do drzave). S druge strane, parade su zakonski regulisanje (prvo moraju da se prijave u policiji i dobiju pristanak), kao i svako javno okupljanje.
Znaci, parade nisu kaznjive zakonom a seks na javnom mestu jeste (bilo kog pola da su ucesnici) - brkas neke stvari i ne valja ti postavka.

A sama cinjenica da gej parada ugrozava "moral" pravovernih :D, je dovoljan razlog da se te parade prave, sve dok ljudi prestanu da se osecaju ugrozenim.
Jer, homoseksualnost vise nije kaznjiva zakonom, ne znam da li znate? A sumnjam da bi bilo koje drustvo eto tako ugrozavalo svoje clanove i pustalo razne bolesnike da idu slobodni. :D
A ako nije kaznjivo zakonom, ko si ti da ih sklanjas iz drustvenog zivota?
To su sve ostaci praistoriskog morala. :confused:

Jesam :D. Na njujorskoj. A isla sam da ih podrzim, kao sto bih prodrzala svaku ugrozenu manjinu.
Oni jesu ugrozena manjina i i dalje se bore za svoja prava - pravo da se ne nazivaju bolesnicima (psihijatri odavno ne klasifikuju homoseksualnost kao bolest) i pravo da se ne drze u mraku, sto bi vecina ovde volela.

Ako bi opstila :D na ulici, bila bi uhapsena zbog remecenja javnog reda i mira (a i to zavisi od drzave do drzave). S druge strane, parade su zakonski regulisanje (prvo moraju da se prijave u policiji i dobiju pristanak), kao i svako javno okupljanje.
Znaci, parade nisu kaznjive zakonom a seks na javnom mestu jeste (bilo kog pola da su ucesnici) - brkas neke stvari i ne valja ti postavka.

A sama cinjenica da gej parada ugrozava "moral" pravovernih :D, je dovoljan razlog da se te parade prave, sve dok ljudi prestanu da se osecaju ugrozenim.
Jer, homoseksualnost vise nije kaznjiva zakonom, ne znam da li znate? A sumnjam da bi bilo koje drustvo eto tako ugrozavalo svoje clanove i pustalo razne bolesnike da idu slobodni. :D
A ako nije kaznjivo zakonom, ko si ti da ih sklanjas iz drustvenog zivota?
To su sve ostaci praistoriskog morala. :confused:

Ne slazem se i to sustinski.
Misljenje koje iznosis prosto zraci U.S. floskulama koje se naizgled sklapaju u logicnu celinu.
Ne postoji zemlja koja je deklarativno liberalnija a u praksi punija tog istog praistorijskog morala. Postoji na ulicama i grada u kome zivis i drugih gradova i u vladi mnogo "raznih bolesnika" pa nikom nista.

Ne mozemo nikakvim racionalizacijama dokazati da je homoseksualnost prosto normalno ponasanje, eto tek beznacajna varijacija u ljudskoj vrsti.
A racionalizacija ima mnogo, vecinu si iznela u svom postu.
Izricito sam protiv nasilja nad njima i nekih represija, ali ne vidim zasto bi moj stav bio manje liberalan, zatucaniji i opasniji od tvoga.
I ja smatram da treba ziveti i pustiti druge da zive, sve dok svoje licne stavove ili afinitete ne pokusaju da mi nametnu kao pozeljno ili obavezno ponasanje, a to je upravo ono sto ta drustvena grupa pokusava kroz takve aktivnosti.

U.S. je uzasno konzervativna zemlja prepuna malogradjanskog morala. Zato su im i potrebne parade i to bas u New Yorku (mada bi trebalo da se organizuje u Alabami ili Omahi :D).

Vidi, ja se bavim ugrozenim manjinama, predajem im. I crncima i latinosima i homoseksualcima i zenama :D. Zamisli crnca pedera u Americi, taj je zeznut trajno. :D
I znam iznutra kako to funkcionise i koliko je prisutna represija svega sto je drugacije.
Ne kaze se dzabe u Americi da je to vladavina belog, heteroseksualnog muskarca ("white straith male supremacy"). I to je apsolutno tacno.
Da predajem na privatnom fakultetu sa sve belom, bogatom decom, gde je skolarina 50000$, ne bih ovako pricala. Ali predajem na drzavnom fakultetu u jako losem kraju (kad je los kraj u New York-u, onda je to stvarno jeza) i mahom predajem manjinama. I tu se onda sve vidi.

I zato podrzavam prava svake manjine jer znam kako im je.

A ne mozemo da se slozimo jer imamo potpuno drugacije iskustvo i to je u redu.

U.S. je uzasno konzervativna zemlja prepuna malogradjanskog morala. Zato su im i potrebne parade i to bas u New Yorku (mada bi trebalo da se organizuje u Alabami ili Omahi :D).

Vidi, ja se bavim ugrozenim manjinama, predajem im. I crncima i latinosima i homoseksualcima i zenama :D. Zamisli crnca pedera u Americi, taj je zeznut trajno. :D
I znam iznutra kako to funkcionise i koliko je prisutna represija svega sto je drugacije.
Ne kaze se dzabe u Americi da je to vladavina belog, heteroseksualnog muskarca ("white straith male supremacy"). I to je apsolutno tacno.
Da predajem na privatnom fakultetu sa sve belom, bogatom decom, gde je skolarina 50000$, ne bih ovako pricala. Ali predajem na drzavnom fakultetu u jako losem kraju (kad je los kraj u New York-u, onda je to stvarno jeza) i mahom predajem manjinama. I tu se onda sve vidi.

I zato podrzavam prava svake manjine jer znam kako im je.

A ne mozemo da se slozimo jer imamo potpuno drugacije iskustvo i to je u redu.

:super:

Uvek sam za to da se ljudi sloze da se ne slazu i nastave dalje.

Svakako da iskustvo boravka u nekoj zemlji i neposrednog kontakta sa ljudima, ne moze imati istu tezinu kao moje, jer tamo ipak nisam proveo duze vreme.

Zamisli crnca pedera u Americi, taj je zeznut trajno. + ako je jos nesrecnik presao na Islam :neutral:

:

Jesu ugrožena manjina... Manjina su jer je to protiv prirode, ugroženi su jer je to protiv prirode... A to što ih doktori ne tretiraju kao bolesnike je zato što je razvoj društva krenuo u toliko pogrešnom smeru, da ih ponegde u nekim državama priznaju i dozvoljavaju im previše... Uostalom, pederluk je toliko uzelo maha i ojačao i pustio korenje u tako uticajnim krugovima, da je čudno kako ih nisu mnogo ranije "prihvatili" kao zdrave...
Možda su oni u svakom drugom pogledu zdravi, uspešni...ali iebe ih ta nota (pogrešan gen) koja ih vuče ka istom polu... I zbog toga će uvek biti manjina i uvek će biti ugroženi...

U srbiji to nisu gejevi , već osobe koje se kovu u bulju , a nisu gej....tj svoju seksualnost su sveli na seks.....ni na šta drugo....

Da bi buljaš bio gej , mora da razvije aktivan odnos prema tom svom seksualnom opredeljenju , prostorima širenja i nalaženja....

Ovako to su samo osobe koje se kovu u bulju, tj imaju homoseksualni seks....

Mislim da treba razlikovati seks (kao u srbiji) od potpunog seksualnog identiteta, izloga i komoditeta (što suflira gay globalna kultura).....
Osnovno pitanje je zašto se danas deca u tinejdž dobu uvek pitaju da nisu slučajno homoseksualno opredeljeni....to je meni vrlo značajan podatak i pokazatelj šta je seksualna sloboda , a šta kulturni propratni milje koji je više reklama nego borba za slobodu.....slobodu za šta.....(potpuna sloboda je da im se dozvoli da podelimo decu na trećinu, pa da 1/6+1/6 budu heteroseksualci, 1/3 lezbosi ,1/3 homići....)

Da, sve je to grozno, gadno... fuj, bljak... Bum tras zvizdeca ajkula.

Nije nam dovoljno ovih nasih koji svoje maestralne organe koriste u pogresne svrhe, nego jos moramo da trpimo i one krivoverne, koji ce mic po mic pokusati da nam uz svoju veru munu i sopstvene, obrezane, maestralne organe. To mi, Srbi, nikad necemo trepeti u svojim dupetima.

Veliki nas je strah i gadjenje od svakodnevnih pokusaja onih koji nas na ulici vuku za rukav pokusavajuci da nas preobrate, jer mi smo tako slabi, naivni i povodljivi.

Veliki nas je strah i velika je nepravda sto te odurne lezbace sve cine da na svoju stranu privuku sve one najbolje ribe koje su samo cekale svoj red da konacno opste sa nama, na svoju nemerljivu srecu i zadovoljstvo.
Nije nama zbog nas, nego ta divna stvorenja nikad nece osetiti tvrdocu nasih udova, a sve zbog tih zlih spodoba koje su ih zavele.

Na ovoj temi smo iskazali svoj bes i nezadovoljstvo pojavom koja nas svakodnevno ugrozava i cini nas zivot neizdrzivim, jadnim i bednim.
Dosao je trenutak da vas, braco moja i sestre moje, na trenutak postedim daljeg razmisljanja o ovoj posasti.
Ne zelim da vam se dalje duse razdiru u neravnporavnoj borbi protivu najveceg zla, koje svakodnevno odnosi najbolje medju nama.

Ali kad ponovo malo ojacamo, kad se u nama ponovo nakupi nesputana energija kojom cemo moci da se obrusimo na neprijatelja - ne brinite! - ponovo ce neki hrabri medju nama otvoriti slicnu temu, a mi cemo u nesmanjenom zanosu nastaviti da vodimo nasu pravednu borbu, jos jace i zesce.

Pa cu onda opet, posle nekog vremena, da vas postedim daljeg nerviranja i dusevne boli... i tako u krug.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back