GASTARBAJTERI OGORČENI Nikad više neću doći u Nemačku. Ni na odmor, ni u posetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има ту још нешто , осим експоатације која је искључиво као јефтина радна снага ..има нешто што паметан човек и осети када се нађе тако у тим Западњачким државама ..има то нешто што се осети , не доводе они искључиво јефтину радну снагу Источне Европе, само због тога што је јефтина.

него има ту много више од тога ..они тако доживљавају задовољство ..

Имају осећај надмоћи над словенским народом , није то за њих само бизнис што им словени надниче , има ту много више под тога

Onda smo bili DEBILI? Znali smo da je kapitalizam TRULI, ali smo ipak zinuli za demokratijom, kapitalizmom, zapadnim načinom života, sloboda, ljudskih prava itd!

Нисмо дебили , само смо преварени ..није поштен човек крив када га неко превари , него преварант који га је преварио

Има ту још нешто , осим експоатације која је искључиво као јефтина радна снага ..има нешто што паметан човек и осети када се нађе тако у тим Западњачким државама ..има то нешто што се осети , не доводе они искључиво јефтину радну снагу Источне Европе, само због тога што је јефтина.

него има ту много више од тога ..они тако доживљавају задовољство ..

Имају осећај надмоћи над словенским народом , није то за њих само бизнис што им словени надниче , има ту много више под тога
Moguće, i oni su samo ljudi s manje ili više ponosa i ostaloga! Ide ukratko vic: Razgovaraju Tito i Hitler u paklu. Kaže Tito: Slaveni crnče po Nemačkoj, Nemci se kupaju i odmaraju na moru! A Hitler: A zašto smo onda ratovali? I ja sam bio za to! :zcepanje::zcepanje:

Ево , ово је типична ЛАЖ !

Лаж која се продаје , постоје људи који за новац говоре лажи о богатом Западу и како је све дивно и бајно ..неки то раде и бесплатно ..

постоји вероватно нешто у човеку , неки срам од самог себе , да принза да се зезнуо , да су га преварили ..уместо да призна то сам себи , он наставља да лаже друге око себе и сам себе ..ваљда је тим људима тако лакше ?
Misliš da isto iskustvo imaju pomoćnik mesara i IT inženjer?

Moguće, i oni su samo ljudi s manje ili više ponosa i ostaloga! Ide ukratko vic: Razgovaraju Tito i Hitler u paklu. Kaže Tito: Slaveni crnče po Nemačkoj, Nemci se kupaju i odmaraju na moru! A Hitler: A zašto smo onda ratovali? I ja sam bio za to! :zcepanje::zcepanje:

Не само то , људи су знатно дискриминисани , гледају их попреко , дају им до знања да их не подносе и да их сматрају НИЖОМ ВРСТОМ која је погодна за експолатисање

а све то за јако мало профита, готово ништа ..није капитализам систем у којем радник може да прогфитира

то је систем који те сажваче и испљуне ..

Misliš da isto iskustvo imaju pomoćnik mesara i IT inženjer?

апсолутно исто .како експлоатишу једног , тако и другог без обзира на посао којим се баве .

ако ти некоме направиш својим радом крвавим и трудом профит огроман а добијеш веома мало или ништа од тога ,онда је то потпуно исто, био месар или апотекар

A kako ćeš da razbijaš laž, kada na svakom koraku, i u Srbiji a i u celom svetu imaš ljudi kojima odgovaraju te laži? A koji su spremni i oružjem da je čuvaju?

истина је најбољи види борбе против пропаганде а свет је тако направљен да истина на крају увек победи .

Потребно је више и виши оваквих текстова , сведочанстава ..потребно је више истине и стрпљења јер људи некада желе да верују у лажи .

битно је покренути ИСТИНУ и онда ће се ствари саме својим током ићи

Изволи , изнеси своје мишљење .ако ти као ИТ стручњак радиш за неку фирму и рецимо имаш колико толико , по теби , добру плату ..али на основу чега добру ?

профит који ти оствариш за фирму је у милионима на месечном нивоу а ти добијеш пишљивих 2000 ?

а некада је копати кромпир и лак посао за разлику туруда и зноја неких других наводно "лакших" стручних послова ..за мене је то потпуно исто

Чак што више мени је то веће понижење , тј већа си будала ако некоме својим радом доносеш милионе а себи свега хиљаду или две месечно а цео живот си уложио у себе
одрицања , муке ..

Не само то , људи су знатно дискриминисани , гледају их попреко , дају им до знања да их не подносе и да их сматрају НИЖОМ ВРСТОМ која је погодна за експолатисање

а све то за јако мало профита, готово ништа ..није капитализам систем у којем радник може да прогфитира

то је систем који те сажваче и испљуне ..
Sigurno je danas malo lošije, ali recimo, u doba Tita je bilo preko 200 000 jugovića koji su crnčili po Nemačkoj, slali kući pare i od toga, za par godina crnčenja sagradili 'kuće trospratnice'!

Изволи , изнеси своје мишљење .ако ти као ИТ стручњак радиш за неку фирму и рецимо имаш колико толико , по теби , добру плату ..али на основу чега добру ?

профит који ти оствариш за фирму је у милионима на месечном нивоу а ти добијеш пишљивих 2000 ?

а некада је копати кромпир и лак посао за разлику туруда и зноја неких других наводно "лакших" стручних послова ..за мене је то потпуно исто

Чак што више мени је то веће понижење , тј већа си будала ако некоме својим радом доносеш милионе а себи свега хиљаду или две месечно а цео живот си уложио у себе
одрицања , муке ..
?? Socijalizam je bio školski primer 'uravnilovke' plata običnog radnika i doktora nauka!

истина је најбољи види борбе против пропаганде а свет је тако направљен да истина на крају увек победи .

Потребно је више и виши оваквих текстова , сведочанстава ..потребно је више истине и стрпљења јер људи некада желе да верују у лажи .

битно је покренути ИСТИНУ и онда ће се ствари саме својим током ићи
Nije ovo podforum HUMOR! :zcepanje:

На крају крјева тај исти Запад ти никада неће дозволити , без обзира колико се трудио , да дођеш на ниво домородаца

шта год да радиш ти остајеш замењива роба за експолоатисање
I gde je problem? Odeš tamo, odradiš 10-ak godina, namlatiš nešto para, vratiš se i živiš kao bubreg u loju, a kada napuniš 67, još dobijaš i njihovu penziju!

одрицања , муке ..
Znas kako, ko god moze da sam zaradi, on zaradi.

GASTARBAJTERI OGORČENI Nikad više neću doći u Nemačku. Ni na odmor, ni u posetu. Ni po koju cenu! To je sistem za izrabljivanje

"Nikad više neću doći u Nemačku. Ni na odmor, ni u posetu. Ni po koju cenu!" Marijana Kostea je dva meseca radila na jednom seoskom imanju u Bavarskoj. I nije više izdržala. Neplaćeni prekovremeni sati. Prljavi smeštajni kapaciteti. Bez zaštitnih mera protiv korone.

- „Nisam htela da prihvatim da nas osmoro spavamo u jednoj sobi, da osam ljudi deli jedno kupatilo, a 30 - jednu kuhinju - priča za DW ova sezonska radnica iz Rumunije.

U jednom minibusu sa osam sedišta svako jutro bi se 14 ili 15 osoba prevozilo na polje na kojem se radilo, a uveče se vraćaju „kući“, priča ona. Pravila zaštite od korone u Nemačkoj ustvari izgledaju sasvim drugačije – i trebalo je da važe i za istočnoevropske sezonske radnike.

Marijana Kostea je samo jedan slučaj. Proteklih nedelja i meseci su brojni istočnoevropski radnici skupili dovoljno hrabrosti da javno govore o nemogućim uslovima rada i života u nemačkim preduzećima – u mesnoj industriji, kurirskim firmama, u sektoru nege, na građevini ili u poljoprivredi.

To je situacija koja je, kako priznaje i savezni ministar rada Hubertus Hajl, već odavno poznata: „Korona je Kao lupa - zbog nje vidimo i stvari koje već i ranije nisu bile u redu", rekao je Hajl na konferenciji za novinare u Berlinu.

A o tim "stvarima" za "Dojče vele" priča i Aleks B. On želi da ostane anoniman. Boji se mogućih represija. Dve godine je radio u pogonu Tenisa, najvećeg nemačkog proizvođača mesa.

- Oni su nam krali radne sate. Umesto osam sati plus 45 minuta pauze, radili smo i po deset do 13 sati dnevno. Posle toga si gotov, pa i psihički.

„Oni" - to su preduzeća kod kojih je formalno zaposlena većina istočnoevropskih radnika. I Rumun Aleks B. nije potpisao ugovor direktno s Tenisom, već s jednom firmom koja „posreduje“ strane radnike. To je bila jedne eksterna firma koja je u klanici preuzela jedan deo proizvodnje. Ti radnici nisu zaposleni pod istim kao zaposleni u klanici, već pod uslovima kooperanata. Odgovornost za radne uslove tako snosi taj kooperant – a ne nemački proizvođač mesa.

Većina tih ljudi zapravo nije plaćena na temelju odrađenog vremena, već po unapred definisanom učinku. A tu količinu posla jednostavno nije moguće završiti za osam sati. To je sistem izrabljivanja, kaže Aleks B. A ko protiv tog sistema protestuje, brzo ostane bez posla – nemačka pravila rada u tim uslovima ne vrede, priča Aleks.

A nema praktično ni zaštite od korone – preko 1.500 od ukupno 7.000 zaposlenih kod Tenisa u mestu Reda-Videnbrik bilo je početkom juna pozitivno na kovid-19. Za kompletnu regiju Giterslo bio je proglašen novi "lokdaun". I sad Državno tužilaštvo vodi istragu protiv Tenisa kao i čiavog niza podizvođača – zbog sumnje da su kršili Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti.

https://www.blic.rs/vesti/svet/gast...nemacku-ni-na-odmor-ni-u-posetu-ni-po/qp9yphw

More li se kako doznat u kojemu gradu i firmi radila Rumnjka śto dala otkaza?
Ima moja žena radit zaupola para još i pjevat sevdalinke
" majka Muju šišala na struju" i mnoge druge

I gde je problem? Odeš tamo, odradiš 10-ak godina, namlatiš nešto para, vratiš se i živiš kao bubreg u loju, a kada napuniš 67, još dobijaš i njihovu penziju!

Не , не можеш ништа поштено да зарадиш у капиталистичком систему , тај систем није направљен да би радник зарадио , него да би се од радника зарадило.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back