"GASPROM" će obustaviti isporuku gasa Bugarskoj od 27. aprila

Cari-brod

Ističe se
Poruka
2.594
https://www.novosti.rs/c/planeta/sv...uku-gasa-bugarskoj-ima-razloga-paniku-komsija

"GASPROM" će obustaviti isporuku gasa Bugarskoj od 27. aprila.

Piše: Novosti
26.04.2022. 21:49

Ove vesti objavio je Frans pres pozivajući se na bugarsko ministarstvo energetike.

Prema rečima portparolke vlade Lene Borislavove, premijer i zamenik premijera su svesni situacije i nema razloga za paniku ili brigu.

- O takvom scenariju se razgovaralo u februaru i spremni smo da reagujemo. Postoje dogovori za alternativne isporuke, sve je obezbeđeno - naglasila je Borislavova.
Ministar energetike Aleksandar Nikolov izneće više detalja u sredu.

Rusija odbija od sebe svoje tradicionalno tržište i sama sebi smanjuje bitnost. Putin da je hteo ne bi bolje odigrao za Amerikance. Putuj Putine i ne brini za manastir.

smesno?

poskupljenja i losiji zivot se vec desavaju u evropi

ako se ovo produzi samo ce biti gore

mislis da ce srbija lepo ziveti ako svi oko nje zive losije

nemac , francuz i austrijanac ce gledati da se njegova kriza prelije na druge , na nas
Zahvali braci rusima.

Oh wait od njih cemo imati jeftin gas.
Vecito na strani luzera.

Isporuka gasa se prekida zbog odbijanja Bugarske da plaća gas rubljama pošto to nije tako definisano ugovorom.
sta su sankcije , zaplena imovine po svetu nego krsenje ugovora?

Zahvali braci rusima.

Oh wait od njih cemo imati jeftin gas.
Vecito na strani luzera.
i mi gledamo nas interes

mislis da bi nemac vise pazio na koga ce da se prelije njegova kriza kad bi pali na kolena pred njim?

kad je gusto spasavaj glavu a ko ce da gine sta te briga

posto je tema o bugarima , par puta su zadnjih godina izneverili ruse , zabrana juznog toka i jos neke stvari

nece rus vise da ih pazi kao nekad kad im je davao delove srbije

Isporuka gasa se prekida zbog odbijanja Bugarske da plaća gas rubljama pošto to nije tako definisano ugovorom.

Udariš sankcije, Rusi ti promene uslove ugovora, ti ne prihvatiš i nema više gasa. Sve u svemu, zarad poslušništva zapadu žrtvovali ste nešto što je možda čak i bilo prijateljstvo sa ruske strane, a dobili ste tuki da isterate oči :kafa:

не радује се нико блокади за булгаре, него томе што се вечити дволичњаци и прелетачи коначно негде стављају на своје место
Kakvi dvoličnjaci preletači? Bugarska je očigledno i svima jasno u EU i Natou već više od dvanaest godina. Mi bi bili dvoličnjaci i prevrtači kada bi uveli sankcije Rusiji a ne Bugarska.

sta su sankcije , zaplena imovine po svetu nego krsenje ugovora?

i mi gledamo nas interes

mislis da bi nemac vise pazio na koga ce da se prelije njegova kriza kad bi pali na kolena pred njim?

kad je gusto spasavaj glavu a ko ce da gine sta te briga

posto je tema o bugarima , par puta su zadnjih godina izneverili ruse , zabrana juznog toka i jos neke stvari

nece rus vise da ih pazi kao nekad kad im je davao delove srbije
Sta je po tebi resenje da se nastavi finansiranje rata u Ukrajini ?
Vreme je da veci deo evrope odjebe rusiju , putinovu rusiju.
Srbija gleda samo interes politicara na vlasti ... nema nama interesa dok ne izaberemo na cijoj smo strani .. ovo sedenje na dve stolice vec dugo traje.

Udariš sankcije, Rusi ti promene uslove ugovora, ti ne prihvatiš i nema više gasa. Sve u svemu, zarad poslušništva zapadu žrtvovali ste nešto što je možda čak i bilo prijateljstvo sa ruske strane, a dobili ste tuki da isterate oči :kafa:
Uslovi ugovora ne mogu da se promene bez saglasnosti obe strane. Ali mislim da je dobro za Bugarsku da se konačno pa i na ovakav način otrgne od pogubnog ruskog uticaja.

Uslovi ugovora ne mogu da se promene bez saglasnosti obe strane. Ali mislim da je dobro za Bugarsku da se konačno pa i na ovakav način otrgne od pogubnog ruskog uticaja.

E pa vidiš, i vi ste uvodili sankcije Rusiji iz čista mira, iako ona nije promenila odnos prema vama. Ovo što ste dobili je odmazda, a dugoročno ste postali neprijatelj Rusima. Uživajte, nije baš to zavidna pozicija :whistling:

Bugarska je očigledno i svima jasno u EU i Natou već više od dvanaest godina
јер вам је тако лакше и сигурније, а овамо увек волите да се похвалите како сте руски пријатељи и шта већ не, и тако увек
а пријатељи се познају на муци...

Sta je po tebi resenje da se nastavi finansiranje rata u Ukrajini ?
Vreme je da veci deo evrope odjebe rusiju , putinovu rusiju.
Srbija gleda samo interes politicara na vlasti ... nema nama interesa dok ne izaberemo na cijoj smo strani .. ovo sedenje na dve stolice vec dugo traje.
produzenje rata samo dovodi do vise zrtava, rusi ce svakako pobediti

ali srbija je okruzena nato i eu zemljama , dok oko pola naseg komsiluka ne bude prorusko

mi moramo voditi vise proevropsku politiku

nema tu emocija , mnogi se nesto unose emotivno , samo kalkulacija

E pa vidiš, i vi ste uvodili sankcije Rusiji iz čista mira, iako ona nije promenila odnos prema vama. Ovo što ste dobili je odmazda, a dugoročno ste postali neprijatelj Rusima. Uživajte, nije baš to zavidna pozicija :whistling:
Nisu sankcije uvedene iz čista mira već zbog rara koji je Rusija započela. Neprijatelj Rusima je zavidnija pozicija nego im biti prijatelj. Mada mislim da se Bugari neće tako lako otrgnuti od tzv. ruskog prijateljstva.

Nisu sankcije uvedene iz čista mira već zbog rara koji je Rusija započela. Neprijatelj Rusima je zavidnija pozicija nego im biti prijatelj. Mada mislim da se Bugari neće tako lako otrgnuti od tzv. ruskog prijateljstva.

Ti sa tim ratom nemaš apsolutno ništa, osim što ti je neko rekao da treba da imaš, a ti si ga poslušao. Pa, kad si već bez sopstvenih razloga uvodio sankcije, sad gledaj kako ti Rusi iz njihovih razloga zavrću gas :whistling:

produzenje rata samo dovodi do vise zrtava, rusi ce svakako pobediti

ali srbija je okruzena nato i eu zemljama , dok oko pola naseg komsiluka ne bude prorusko

mi moramo voditi vise proevropsku politiku

nema tu emocija , mnogi se nesto unose emotivno , samo kalkulacija
Pa zapitaj se kuda ide Srbija.
Niko ne zna ..
Krene rat u Ukrajini a mi glumimo ruse , teško ludilo.
Cela ekonomija nam je oduvek zavisila od Evrope a ne istoka.

и још се чуде и нешто су као увређени што им се коначно спочитава пословична дволичност

zato nisu stradali, sto je vaznije

Jeste, ali zato su Bugari. Iskreno, ko bi ovde voleo da bude na mestu Bugarske ili da mu tepaju kako je Bugar?

и још се чуде и као су увређени што им се коначно спочитава пословична дволичност

Da, mislili su kako imaju neograničenog kredita kod Rusa, samo se pitam odakle im takva ideja?

Back