Gasi mi se racunar

mikas78

Početnik
Poruka
7
Potrebna mi je pomoc oko racunara. Racunar mi se gasi kada skeniram sa antivirusnim programom (Kaspersky, Ad-aware, Malware), nebitno kojim i kada mi deca igraju igrice isto nebitno koje . Imam Windows XP, Intel Celeron CPU 2.80GHz, 448 MB RAM, hard MAXTOR STM380211AS

Imam SpeedFan i temperatura CPU ide do 47 stepeni ( prilikom skeniranja ), ima neka Remote temperatura koja ide do 66 stepeni ( sta je to ).Kada mi se izgasi racunar ostaje da sija zalena lampica, a racunar jedino mogu upaliti kada kabal izcupam iz struje sacekam 2-3 sekunde i vratim ga.

Molim za pomoc. Pratio sam probleme sa kojima se suocavaju kompjuterasi, ali niko nije naveo nesto slicno sto mene muci.
Naime, moj problem se sastoji u sledecem:
racunar se posle paljenja i pocetka ucitavanja operativnog sistema, prolaska kroz uvodni dijalog (ne dodje do podizanja sistema) i sl sad od sebe ugasi. Citava operacija, od trenutka stiskanja prekidaca za startovanje do gasenja traje nepun minut, izmedju 30 do 60 sekundi.
Promenio sam napajanje. Cooler na procesoru radi. Ne znam u cemu je problem.
Napominjem da je problem nastao od trenutka kad je racunar ciscen od prasine. Naime, tada je sve izduvano, skidan je cooler sa procesora, brisana prasina i sl. Kuda da krenem u resavanju problema, osim kod majstora, jer nisam u prilici da platim neciji rad , a jos manje da kupim novi racunar.
Hvala unapred, svim ljudima dobre volje.

Molim za pomoc. Pratio sam probleme sa kojima se suocavaju kompjuterasi, ali niko nije naveo nesto slicno sto mene muci.
racunar se posle paljenja i pocetka ucitavanja operativnog sistema, prolaska kroz uvodni dijalog (ne dodje do podizanja sistema) i sl sad od sebe ugasi. Citava operacija, od trenutka stiskanja prekidaca za startovanje do gasenja traje nepun minut, izmedju 30 do 60 sekundi.
Napominjem da je problem nastao od trenutka kad je racunar ciscen od prasine. Naime, tada je sve izduvano, skidan je cooler sa procesora, brisana prasina i sl. Kuda da krenem u resavanju problema, osim kod majstora, jer nisam u prilici da platim neciji rad , a jos manje da kupim novi racunar.

Pregledaj sve konektore u kucistu, proveri memoriju, hard disk, proveri kablove od napajanja! Zatim pre pokretanja sistema, otvorio BIOS i ucitaj osnovna podesavanja, jer mozda ti se poremetio klok procesora! Ako to ne uspe, pokusaj sa podizanjem sistema sa osnovnim drajverima preko SAFE MODA! Ako je problem i dalje prisutan, mozda je reinstalacija sistema resenje!

Pretpostavljam da hladnjak ne naleže dobro na procesor i da nisi menjao termopastu.

Back