Gari-nepokretan pas

u zemljama gde nema ulicnih pasa,gde nema izbora kao kod nas.gde su dostupni u vecem broju samo rasni psi.a ima ljudi koji ih vole kao i mi ovde(pa nismo mi jedini koji spasavamo invalide i volimo ih)pa zato hoce da pomognu tamo gde treba.

Pa ne mogu da shvatim.. napravicete i teoriju zavere od udomljavanja ovog nesrecnog psa.

Ide u azil - ne treba ga dati azilu
Dobija kolica - ne valjaju kolica
Ide u inostranstvo - ne treba ni to
Treba da se operise - ne treba
Taj i taj vet je dobar - nije dobar

Vreme prolazi.. on je jos uvek nepokretan, ceka i nista se ne desava. Uostalom koliko ljudi odlucuje sta ce biti sa njim? Covek da podigne prst posvadjacete se i oko toga. :roll:

Svi ste na recima jaki a kad treba nesto konkretno da se uradi nema vas nigde. Zavalili ste svoja debela dupeta u fotelje i samo *****te. A sta si ti to uradila za ovo vreme koje je proslo konkretno za Garija, ja tebe da pitam?????

Nije me dugo bilo na ovom forumu i nisam upucena u zbivanja,ali sta god da se desilo ovakve uvrede necu tolerisati.

Ako zelite da kazete sto zelite recite to normalno i bez vredjanja inace i ova tema ide pod kljuc.

Interesovanje za Garija? Pa dal zaista ocekujete da ti ljudi vise svi po razno raznim forumima, aman. Takve stvari se resavaju mailom, telefonom, ne kapiram zasto je nesto kategorisano kao "tajno" ako nije detaljno ispisano na nekom forumu, potpuno smesno.

A sto se brojeva telefona tice, cije? I cemu? Nasa razna Udruzenja se mogu lako naci po netu, na standovima... Strana takodje na netu.

Ono sto ja mogu da kazem je da su ljudi koji su ponudili pomoc za Garija to ponudili spontano, ajde, sto da mu se ne pomogne. A napravi se prica kao da hoce da kidnapuju Garija covece i posalju u nepoznatom pravcu, totalno suludo. Ne znam dal ste svesni da svako od nas ima negde nekog "svog" Garija, pa i vise njih, pasa kojima treba pomoc ne nedostaje, mislim niko nece terati nikoga da bilo sta uradi za Garija ako nece. Pomoc se ponudi, pa ako zainteresovani zele, oni prihvate, ako ne, ne.

Ок, расправа се овде завршава, а прича о томе како да се помогне Гарију нек се настави! Жалосно да се оваква тема (крајње хуманог карактера) претвори у међусобно препуцавање и да на крају падне под кључ.

Uh, svi su tankih živaca! Samo fali ono:"Ja sam već tri meseca u zaštiti i mnogo toga sam uradio-la"!
Dabapas
Mora da si me zamenio sa nekim, ali lično ću Kristinu po turu što nije uplatila kod Vlade avans.
Devojka kod koje je pas, naravno ima pravo da odluči hoće li ga ili neće dati, gde i kako! Glupo je svađati se,a sa druge strane ako je tema već pokrenuta, normalno je da ljudi daju sugestije i svoje viđenje rešenja.
U Nemačkoj, Francuskoj postoje udruženja koja se bave baš sa invalidima i takve pse i mačke udomljuju. Premda ruku na srce ima i onih drugih....

pa ja celo vreme mislio da je Gari kod Mine...pobrkao.
Pa cekajte...zasto svi drugi nesto ugovaraju sta da se radi sa Garijem a on je kod te devojke...valjda bi i ona trebala da ovde da neko misljenje...

i zasto se vise pravi pitanje te operacije ili novca...lepo...kao sa DINOM...
IMA NAS DOSTA...pomoći ćemo...
Mada kada sam ja pitao jednom nekoga, MINU mislim, ima li sredstava za Garija...Ona je rekla da je to zavrseno, da je se neka žena ponudila da to finansira.

da nije to bila zabluda samo....:(

joj pajce sad ti ko sa marsa da si pao:)
trebala je operacija da bude i jeste bilo reseno finansijski sto s etice operacije..ali vet je rekao da ne moze da se opersie..e sad oni ras[ravljaju o totalno necemu drugom..citaj..

Pajce istina je da operacija nosi sa sobom 90% rizika da nece uspeti, to jest postoperativni period je jako komplikovan i nikako ne bi pas mogao da ide u "azil" ili u neki pansion za pse jer i najmanji nezgodan pokret moga bi da dovede do toga da se prsljen pomeri i osteti pluca. Tako da je operacija propala. Neko bi morao 24 sata da dezura pored njega a devojka kod koje je trenutno to nije u stanju da uradi. I sve se iskomplikovalo..

Pajce istina je da operacija nosi sa sobom 90% rizika da nece uspeti, to jest postoperativni period je jako komplikovan i nikako ne bi pas mogao da ide u "azil" ili u neki pansion za pse jer i najmanji nezgodan pokret moga bi da dovede do toga da se prsljen pomeri i osteti pluca. Tako da je operacija propala. Neko bi morao 24 sata da dezura pored njega a devojka kod koje je trenutno to nije u stanju da uradi. I sve se iskomplikovalo..

Znaci sada je pitanje da se GARI udomi..O.K.

i samo da naglasim da operacija nije najbolje i jeino resenje.i da sa sobom nosim samo 20 % pomoci..znaci 20%da ce nesto uopste i da pomogne jer da meseca je proslo od udara.
i posle te operacije nme bi stao na noge i hodao,nego ne zna ni vet sta i kako.ali eto 20 posto oslanjanja

devojka garija nece da da za inostranstvo.ostao je kod nje.brinu o njemu lepo.za sada nigde nece ici osim ako se neko human ne javi da ga usvoji..nista mu ne fali.cula sam se sa njom kaze da je dobro ,da jede lepo.da je ok.javljacu naravno opet..

Pozdrav svima!
Nisam ni znala za ovu temu, trazeci Garija na drugom mestu, nasla sam ovo. Gari je kod mene, za one koji ne znaju, poceli smo na ovom forumu: http://svet-zivotinja.org/phpBB3/viewtopic.php?t=886 . Mislim da bi bilo dobro da procita svako koga interesuje Gari.
Mina i Dabapas znaju sta smo prosli i pokusali, neizmerno im hvala za sav trud! Zbog nastale polemike moram vam reci da je Dabapas potpuno u pravu, nemojte pogresno shvatiti, pise s najboljim namerama, razmislite jos jednom o tome. Svi mi ''volimo zivotinje'' ali humanost na delu je nesto drugo..
Gariju zaista treba neko ko ce ga voleti i paziti ovakvog citav zivot, 10 - 15 narednih godina.
Sto se kolica tice, za sada nisu bas neophodna, imam isuvise malo dvoriste da bi ih mogao koristiti. Mada, mislila sam da ih napravim (nije to bas ni tako komplikovano ako imas materijal..) da bi mogao da stoji ''na sve cetiri'' da se samo oslanja na zadnje noge, u mestu, da bi povratio osecaj i malo ojacao misice. Levom nogom jos i hoce da se osloni, po nama je i to nesto!! Radimo mi vezbe i masazu redovno ali znacilo bi i da pokusa da stoji, ne mora da hoda..
Da mogu ostavila bih ga bez razmisljanja kod sebe, imala sam vec dva psa invalida. Nazalost, nemam nikakvih mogucnosti za duze drzanje.
Molim vas samo da se raspitujete da li ga neko zeli ovakvog, ima takvih ljudi, znam.
Pomozite mi tako ako zelite, imam vrlo malo vremena, radim dva posla, studiram, spremam drzavni, kuci imam posla.. spavam bukvalno 5 sati dnevno, pucam..
Internet imam samo na poslu, tako da se neko ne cudi kad me nema i sto ne kontaktiram.. Najvaznije mi je da njega dnevno podmirim.
Pozdrav svima! z:girl:

Back