- Poruka
 - 33.100

Da su ovi Carski gardisti pametni (u šta sumnjam) pa da se pre bilo kakvih gluposti ograde od Srbije. Ili obrnuto...
Tako to rade maheri...

Tako to rade maheri...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svetolik trpkovic:ako im je odgovor u Srbiji ona grupa balavih klinaca sa viskom testosterona i nekoliko matorih alkosa koji se jos u pijanom delirijumu predstavljaju kao neka tzv. "garda cara Laze " onda siptari mogu stvarno mirno da spavaju ,a mogu i do Nisa da dodju komotno ako nas oni brane.
jomini:Da su ovi Carski gardisti pametni (u šta sumnjam) pa da se pre bilo kakvih gluposti ograde od Srbije. Ili obrnuto...
Tako to rade maheri...
a sta si ti tacno rekao a da je nisam vec napisao u mom postu... prosvetli me?Posle pada srednjevekovne Srpske države nije bilo duže vremena pravih organizovanih vojnih formacija, muškarci su se okupljali u tzv desetine, pa ih je cak u nekim krajevima bilo do dve stotine u jednoj formaciji. Pošto je postojao nedostatak prave vojničke obuke kao i ljudi sposobnih da ih obučavaju na pravi vojnički način, oni su se organizovali po nekom svom nahođenju. Od takvih grupa nastali su i nama dobro poznati hajduci i uskoci, a to su , nadam se da ćeš se složiti, u današnjem rečniku poznatiji kao paravojne formacije. Njihov način borbe se uopšte nije razlikovao od današnjih, manje ili više poznatih paravojnih formacija koje pominjete ovde, a taj način borbe u svojoj osnovi ima ekonomsko (materijalno) iscrpljivanje neprijatelja. Gerilski način borbe - udari tamo gde se neprijatelj najmanje nada, udari jako, pljačkaj i beži...Za sav taj "trud" imali su pravo na "ratni" plen...i da ne dužim mnogo - da spomenem komite i četnike u Balkanskim ratovima, ali su njihove formacije osnovane barem tridesetak godina pre Balkanskih ratova, a organizovani su bili u "trojke"...pa kada si već pomenuo partizane i to su takođe bile paravojne formacije...dakle "historičaru" moj to je odgovor na tvoje pitanje...hvala na pažnji... :wink:
Iskander:Gerilski način borbe - udari tamo gde se neprijatelj najmanje nada, udari jako, pljačkaj i beži...
a sta si ti tacno rekao a da je nisam vec napisao u mom postu... prosvetli me?
historicar... da ti nisi neki ustasa?

vidi neko može da napiše pola strane i da ne kaže ništa, a neko samo dve reči i da ga razume ceo svet, na žalost ti ne spadaš u ovu drugu kategoriju

Pod stavkom "udari jako" verovatno se mislilo na neprijateljske žene sa kojima se postupi veoma prijateljski.
pa ti da umes nesto pametno da kazes nebi stalno bio na ovom forumu i svakome solio pamet...!vidi neko može da napiše pola strane i da ne kaže ništa, a neko samo dve reči i da ga razume ceo svet, na žalost ti ne spadaš u ovu drugu kategoriju
![]()
![]()
"Garda cara Lazara" prijeti Kosovu
Srpska paravojna jedinica "Garda cara Lazara" zaprijetila je predstavnicima UN-a i snagama NATO-a na Kosovu da će se suočiti s "velikim iznenađenjima" ukoliko gardi ne dopusti protest zakazan za 14. oktobar na Kosovu, kao i u slučaju jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti.
27.09.2007. 22:10
Glasnogovornik UN-ove misije na Kosovu Aleksandar Ivanko kazao je da je garda nezakonita skupina kojoj nije dopušten ulazak na Kosovo.
"Garda cara Lazara", čije je djelovanje na Kosovu zabranio UNMIK, uputila je prijetnju dan uoči održavanja izravnih pregovora Beograda i Prištine o statusu Kosova u New Yorku.
Autor: FENA
Mene samo zanima sta traze ovoliki siptari na ovom forumu? I jos oni komentarisu nas Srbe, a oni se svadjaju naravno prosipaju uvrede, nazivaju jedne drugim raznim odurnim imenima....E nikada se mi necemo opametiti

Mene samo zanima sta traze ovoliki siptari na ovom forumu? I jos oni komentarisu nas Srbe, a oni se svadjaju naravno prosipaju uvrede, nazivaju jedne drugim raznim odurnim imenima....E nikada se mi necemo opametiti
Није ти то баш тако.cuj ovo Srbi prijete Kosovu
koja provala ko kad bi ja izjavio Hrvati prijete Zagorju...
Докле год постоји ОВК и њени клонови (АНА, ОВПБМ, КЗК и сл) постојаће и одговор у виду Гарде цара Лазара и сличних формација у Србији!
pa ti da umes nesto pametno da kazes nebi stalno bio na ovom forumu i svakome solio pamet...!
a o tome u koju grupu ja spadam odlucice neko pametniji a ne ti, posto ti sigurno ne spadas u grupu pametnih!
Ali covece, OVK i sl. su "zakonite skupine" kojima je dozvoljeno da postoje i deluju na Kosovu.
Lazareva garda svakako ne bih trebalo to da radi!!!
E moj Svetoliče - pas laje vetar nosi...
Oni će, će bude, ako slučajno, nemoj da se desi, inače će biti, samo nek pokušaju...
da, jeste, da, kako da ne...
Od trenutka osnivanja pa do sada - nemamo pojma šta su uradili sem što su s vremena na vreme najavljivali koješta i - ništa.
Nazovimo ovo jeftinim marketingom iz ekonomskih razloga.
Jel bio problem da najvatrenije pristalice umotaju u deset kila eksploziva i pošalju na Kosovo? Ebiga - jedan naš ali 20 njihovih (ako je trezan) ili 21 naš (ako je pijan).

Није ти то баш тако.
Да ли у Загорју постоји Загорски заштитни корпус, НАТО, база Бондстил, друга валута, други пасоши, гранична контрола...
Odlično primećeno, kao i obično.:wink:
Ne bih da zvučim kao pristalica nekih zavera, ali mi je zaista čudno istovremeno pojavljivanje i tolika pompa u medijima kad su u pitanju neonacisti i ova tzv. garda.
Imam utisak da neko želi da izgleda kako Srbi ponovo "pokazuju zube".
Moguće da grešim, ali eto, to je moj utisak.
GARDA POSTOJI!!!
I samo tako cemo da vratimo cobane preko prokletija u njihovu zemlju!A ni jedan jedini vojnik nato-a ni kfora nije spreman da ostavi glavu dole!