Garažna vrata

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.383
Pukla mi opruga od garažnih vrata. Imam onaj model koji se ravna sa plafonom.
To su opruge duge preko pola metra, debljine ne znam od kog materijala oko 5-7mm i širine opruge oko 10 cm.

Navodno bi mogla da se za zavari, no da li to uopšte ima smisla? Koliko može tako da traje a da se vrata ne sruše? Koliko je to bezbedno?
Da li da kupim nova? Neke preporuke?

Hvala unapred :cvet:

Varenje opruga nikako ... imas nase domace firme koje se bave proizvodnjom opruga raznih vrsta, proguglaj pozovi ... verovatno mogu da ti naprave i bolje od originalnih (firma gde sam radio nabavljala opruge od neke firme iz Cacka) s obzirom da su garazna vrata u pitanju nije na odmet platiti vise i resiti problem mozda dozivotno.

p

Ja se ne bih uhvatio za to (bravar sam), ne znam mozda neka nova tehnologija, ...
Ne bih ni ja...zato i pitam...mozda potraje malo...ali ako pukne...a pucice sigurno...vise stete...
Mislim ta vrata su super teska....
Hvala ti to za te opruge, a da li bi mozda znao da mi preporucis pa da pogledam cene za nova vrata?
Koji model, od kog materijala...da je dobar odnos cena kvalitet?

Ne bavim se time. Ja sam ucio od starih majstora, kupis limove i profile, uzmes brusilicu, busilicu, aparat kupis gajbu piva, pozives kolegu ili dvoje i napravis sta ti treba pre no sto ispijes gajbu. Rakija da procisti gusu se podrazumeva.

Pukla mi opruga od garažnih vrata. Imam onaj model koji se ravna sa plafonom.
To su opruge duge preko pola metra, debljine ne znam od kog materijala oko 5-7mm i širine opruge oko 10 cm.

Navodno bi mogla da se za zavari, no da li to uopšte ima smisla? Koliko može tako da traje a da se vrata ne sruše? Koliko je to bezbedno?
Da li da kupim nova? Neke preporuke?

Hvala unapred :cvet:
treba ti nova opruga, ako možeš da nadješ

te opruge su potrošni materijal i trebalo bi da ih ima na tržištu kao rezervni deo. Jesi li gledala po internetu da li ima negde u prodaji? Možda i kompletan sistem, pa ih onda pitaj da li prodaju samo opruge. Ako je negde bliže tebi, možda nude i instalaciju?

te opruge su potrošni materijal i trebalo bi da ih ima na tržištu kao rezervni deo. Jesi li gledala po internetu da li ima negde u prodaji? Možda i kompletan sistem, pa ih onda pitaj da li prodaju samo opruge. Ako je negde bliže tebi, možda nude i instalaciju?
Nisam, evo sada tu sam dobila ideju da kupim. Danas mi bio majstor i nije spominjao nove, vec samo varenje.
No sigurno je bitan materijal, jako...kao i tacne dimenzije.

varenje je dobra alternativa, pogotovo ako nema da se kupi opruga. Ja bih pogledao koji je proizvodjač i model i probao da nadjem na internetu. Ako ništa drugo, da vidiš koje su cene. Varenje može da ispadne skuplje, zavisi ko radi i kako te proceni (da li možeš da platiš i koliko si očajna da središ situaciju)

Zavarivanje opruge bi trebalo da kosta "u vr' glave" 100 (sto) dinara, ne znam samo kojom elektrodom ili zicom i postupkom (kojim god postupkom i materijalom mene bi bilo sramota da uzmem pare za toliki var) ce taj to da odradi a da opruga bude funkcionalna duze od jednog otvaranja.

Uslikacu sutra kako izgleda...i vrata koja su super masivna...kad bi to palo...ili opruga opalila...bilo bi svasta...uopste mi se ne zeza sa tim...a nova vrata koliko sam videla, najeftinija u dimenziji 200x220 su od 600evra....
Hvala svima, divni ste
029.gif

Uslikacu sutra kako izgleda...i vrata koja su super masivna...kad bi to palo...ili opruga opalila...bilo bi svasta...uopste mi se ne zeza sa tim...a nova vrata koliko sam videla, najeftinija u dimenziji 200x220 su od 600evra....
Hvala svima, divni ste
029.gif
Dvoumio sam da ti napisem nesto slicno ali bolje da sam covek shvati neke stvari, tebe ne treba da zanima materijal, ni ja sto sam barem 5.000 oopruga namontirao u zivotu ne znam od cega su niti me interesovalo. Tebi trebaju funkcionalna i sigurna vrata. Ne moras kupovati nova, sa ugradnjom (citaj ovo pare za majstori + pivo i rostilj) ciscenjem suta, nerviranjem ... problemom otpada ... izaci ce te na 1000 minimum. Nadji adekvatnu oprugu, rekli smo ti kako i uzivaj.

Back