gangnam style

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Kako se moze objasniti ovaj fenomen koji je zahvatio pola sveta. Pesma nije nista posebno ali opet ogromne ma se je obozavaju . I jos se postavlja pitanje kako pesma na neengleskom ili poznatijem jeziku ima ovakav uticaj

nikakav fenomen..
slusljiva..na prvu loptu se pamti..
iste sekvence koje se do besvesti ponavljaju..
jednostavni pokreti koji je prate..kad nesto deci udje u uvo, to je to..
seti se makarene..
pa ne znam kako se zvala ona kva kva pesmica..
pre par godina je kod nas bila i ona glupost zmija - zaba,, i tako..

Lambada, Makarena, Ketchup song itd.

Svaka generacija ima neku odredjenu pesmu oko koje poludi.

Ljudska priroda, i pre lambade imalo je takvih slucajeva...

Omiljena mi verzija :per:

Jednostavno, pesma je nastala na prostoru Azije, i uz to je zarazna, od onih 300 000 000 pregledan yt, kladim se da je 80% sa prostora Azije..

Inače najgledaniji snimaj na yt ikada je Justin Bieber Baby, skoro 800.000.000 pregleda što je bolestan podatak... :eek:

sto se biberceta tice nije podatak nista cudan ako uzmemo u obzir da 70% poseta na yt su decurlija a od tih 70% su bar 50% klinke sa 12 -15 god koje se tripuju na biberceta a sto se gangam tice isto je kao i rock'n role pesma ima bit koji odgovara uhu isto kao i sto rock'n role ima 1/3 brzi bit od normalnog otkucaja srca i sam ritam bita podsvesno pokrece ljude na djuskanje ;)

sto se biberceta tice nije podatak nista cudan ako uzmemo u obzir da 70% poseta na yt su decurlija a od tih 70% su bar 50% klinke sa 12 -15 god koje se tripuju na biberceta a sto se gangam tice isto je kao i rock'n role pesma ima bit koji odgovara uhu isto kao i sto rock'n role ima 1/3 brzi bit od normalnog otkucaja srca i sam ritam bita podsvesno pokrece ljude na djuskanje ;)

Ja tu pesmu prvi put cuo pre mesec dana, i bio je blagi sok kada sam video broj prregleda, i broj unlike-ova.. :lol:
Ispada da je svaki treci korisnik interneta slusao pesmu Justina Biebera :eek:

Ja tu pesmu prvi put cuo pre mesec dana, i bio je blagi sok kada sam video broj prregleda, i broj unlike-ova.. :lol:
Ispada da je svaki treci korisnik interneta slusao pesmu Justina Biebera :eek:

hahahah uzmi u obzir da se svakom svakih 24h resetuje IP ;) tako da ako ja udjem narednih 10 dana na isti link ja cu da budem 10 unique ;) a gangam mi je smesan kad vidim onog kineza kako skace tamo amo ko da je na struju ukljucen

hahahah uzmi u obzir da se svakom svakih 24h resetuje IP ;) tako da ako ja udjem narednih 10 dana na isti link ja cu da budem 10 unique ;) a gangam mi je smesan kad vidim onog kineza kako skace tamo amo ko da je na struju ukljucen

Mislim da se IP resetuje pri gasenju racunara ili rutera, odosmo u podforum za kompjutere :lol:
Ma onaj kinez je smesan do bola :lol:

Nije Kinez, nego Korejac.

A pesma je kul, baš onako za široke narodne mase, plus ima ono 'oppa' pre refrena, baš da se uživi čovek. Inače odgledajte PSY-ev live nastup, čisto da vidite kako mladi korejski naraštaji luduju za njim. Devojke sa kezom od leve ivice brade do desne ivice brade vrište za Psy-em, herojem prosečnih, a nadobudnih jutjub muzičara. Inače, svaka čoveku čast. Onaj konjski ples je legendaran,pa Psy je prvi čovek na svetu koji je jahao vazduh i za to zaradio ogroman novac.

Back