Game Of Thrones

bas zato sto je psihopata
pravi psihopata
dzofri je bio beba za njega
dzofri je bio iritantan
remzi je zanimljiv...glumac odlican(i ovaj sto je igrao dzofrija ali dzofrijev lik je sam po sebi bio iritantan
i treba da ga koknu
al lik kao lik je odlican
bolesnik pravi
al bacanje bebe psima je bas bljutavo

- - - - - - - - - -

ja kad je scena neka sa remzijem,ja se smejem
smesne face pravi
ludak totalni

to bacanje bebe psima je bas njegov stil, ko sto je koriscenje qurve za vezbanje samostrelom bio dzofrijev stil :lol:

Remzi bar ima neki cilj, Dzofri je samo bio bolestan klinac..

Poslednja izmena:
Bice velika bitka za Vinterfel u kojoj pobedjuje Dzonova strana (divljani, mozda cak i neka kuca sa Severa koja je ostala lijalna Starkovima) i tu negde ce da padne Remzi, da li u borbi ili posle nje. To je neka moja prognoza, videcemo sta ce biti...

Zar nisu beše Ridovi bili do kraja na strani Starkova? Ne mogu da se setim šta se s njima desilo nakon što je Mira s bratom otišla odatle. Previše je godina prošlo otkad sam čitao knjige :lol:

Zar nisu beše Ridovi bili do kraja na strani Starkova? Ne mogu da se setim šta se s njima desilo nakon što je Mira s bratom otišla odatle. Previše je godina prošlo otkad sam čitao knjige :lol:
Trebalo bi da jesu, samo sto ne izlaze cesto iz njihovih mocvarnih predela i nisu neki ratnici za ove klasicne bitke, vise voli gerilski.

Ova "prognoza" i nije bas prognoza, kad se na svakom sajtu za fanove zna da ce to biti sadrzaj 8. ili 9. epizode :D
To je moja prognoza jos odavno, pre nego sto je izaslo na bilo kom sajtu, ali sam ovde napisao uglavnom zbog nacina na koji ce Remzi zavrsiti.

Jeste, nešto je Džodžen blebetao, kad su Bren, Rikon, Oša i Hodor pobegli iz Winterhella, pa se sreli sa njim i Mirom. Kao "moj tata i tvoj tata su bili stari ortaci, ajde i mi da se družimo.". I to je bilo to.

Jeste, nešto je Džodžen blebetao, kad su Bren, Rikon, Oša i Hodor pobegli iz Winterhella, pa se sreli sa njim i Mirom. Kao "moj tata i tvoj tata su bili stari ortaci, ajde i mi da se družimo.". I to je bilo to.

Da ali nisu objasnii ko su i sta su ljudi iz mocvara niti dubju istooriju Ridovih i Starkovih. Povrsno.

Извињавам се ако упадам у дискусију.
Нешто сам хтео, ако некога занима.

У серији до сада од главних POV(point of view-за оне који не знају) ликова, до сада су умрли Нед и Кејтлин Старк, и привремено Џон Снежни. Занимљиво да су сви други главни POV ликови живи-од Ланистера Џејми, Тирион и Серсеи, од Старкових Арја, Санса и Брен, од других главних POV ликова ту су и даље Денерис, Теон, Давос, Сем и Бријена.

Од споредних POV ликова, у серији су умрли сер Баристан(жив у књигама, али моја прогноза да ће умрети кад тад), и Арео Хота(главни гардиста Дорана Мартела, крупнији лик у књигама него у серији), док су живи Мелисандре и Јара Грејџој. Занимљиво је да други споредни POV ликови уопште нису адаптирани у серију(Ерон и Виктарион Грејџој, Ариана Мартел, Арис Оукхарт, који је погинуо, Квентин Мартел, такође мртав, као и Џон Контингтон, чију је улогу у петој сезони преузео Џора Мормонт, тј. и један и други су осуђени на смрт).

Од пролог ликова, адаптирани су Вил из Ноћне страже(мртав у првој епизоди), и Станисов мештар Кресен(такође мртав), док су остали(Чет, Пејт, Варамир) изостављени(само Пејт је жив).

Од епилог ликова, адаптиран је Кеван Ланистер(умреће у серији, ако га не изоставе, као што је у књигама), док је Мерет Фреј изостављен.

Изгледа да Мартин ипак више штити ликове него што смо мислили.

Које су ваше прогнозе, ко ће од главних и споредних POV ликова умрети?
Моје личне прогнозе, од главних Џејми, Серсеи, Теон и Давос, од споредних Мелисандре.

bas zato sto je psihopata
pravi psihopata
dzofri je bio beba za njega
dzofri je bio iritantan
remzi je zanimljiv...glumac odlican(i ovaj sto je igrao dzofrija ali dzofrijev lik je sam po sebi bio iritantan
i treba da ga koknu
al lik kao lik je odlican
bolesnik pravi
al bacanje bebe psima je bas bljutavo

- - - - - - - - - -

ja kad je scena neka sa remzijem,ja se smejem
smesne face pravi
ludak totalni

ja mislim isto za remzija kao glumca
odlican glumac, mislim da je prevazisao i ocekivanja producenata
ne verujem da bi se njegov lik ovoliko zadrzao u seriji da ga je igrao neko drugi

Naime, ima neki Španac kome neko dojavljuje četvrtkom ili petkom šta će se desiti u sledećoj epizodi. On posle objavi klip na YouTube u kome priča o tome, ali mu je HBO u roku od bukvalno 15 minuta skinuo klip. Međutim, tih 15 minuta je izgleda dovoljno :) Za drugu epizodu je bilo sve onako kako je on rekao. Evo u spojler tagovima:
Zid:
Melisandra pita Dzona sta je video dok je bio mrtav. On kaze "nista, ne postoji nista posle". Onda mu ona govori o tome da je mozda pogresila u vezi Stanisa, te da je mozda ipak Dzon Azor Ahai. Sad ovaj deo ga nisam bas razumeo, mislim da je rekao da Divljani misle da je Dzon nekakav bog (to je ono sto se cuje u trejleru za epizodu "They think you're some kind of a god").

Sem i Gili:
Na brodu je Semu muka i njih dvoje imaju neki razgovor o tome. Onda, posto u Citadeli Old Towna nisu dozvoljene zene, on mora da ostavi Gili kod svojih, pa tako upoznajemo njegovu familiju. Cale je smrad, a mama i sestra su fine.

Tower of Joy:
Bran ima viziju proslosti kod ove kule, gde vidimo Neda Starka i njegove prijatelje kako dolaze da izbave Lijanu Stark. Kulu cuvaju Artur Dejn i jos neki (izgleda jos samo jedan) iz kraljeve garde. Dejn ih sve porazbija ali onda ga Howland Reed (tata Meere i Jojena) ubije s ledja. Cuje se vrisak zene. Bran uzvikne "Tata!" i Ned se okrene u njegovom pravcu, ali ne vidi nista. ThreeEyedRaven u tom momentu kaze nesto u fazonu "We will go back here another time" i vizija se zavrsava. (sorry, ali cekacemo verovatno epizodu 5 za R+L=J)

Vaes Dothrak:
Izgleda da samo Daenerys dolazi i imamo neku ekspoziciju u pravilima da tamo idu udovice kalova. Valjda posto je publika masovno zaboravila.

Meereen:
Neka zena sa bolesnim detetom ima informacije o Sinovima Harpije. Varis joj nudi svasta nesto ako mu otkrije sta zna. Onda saznajemo da su i Yunkai i Astapor ukljuceni u zaveru. Onda Greyworm prica da misli da je najbolje da napadnu direktno, makar ostavili Meereen i nebranjen (ovaj ceo segment mi zvuci malo glupo i verovatno dijalozi nisu dobro prepricani, ili prevedeni, ali nista se sustinski vazno ne desi u svakom slucaju).

King's Landing:
Qyburn prica sa nekom decom, ispostavi se da su to njegove "little birds" koje su prethodno radile za Varisa (pretpostavljam da ce Qyburn preuzeti Varisovu ulogu sa kraja pete knjige). Qyburn kaze Cersei i Dzejmiju da ce malo da "popravi" ser Roberta Stronga (onog zombiranog Planinu). Dzejmi kaze nesto u fazonu da bi trebalo Planina da ode da ubije High Sparrowa. Onda ide scena zasedanja kraljevog saveta, tu su Olena, Mace Tyrell, Pycell, Kevan Lanister... Kevan je hand of the king. Cersei upada sa Planinom.
Tomen moli High Sparrowa da dozvoli Cersei da vidi Mirselu, on mu odgovara da ne moze dok je gresna pred bogovima.

Arya:
"Ko si ti?"
"-Niko"
x200

"Ko si ti BILA?"
"Arja Stark."

"Koga zelis da ubijes? Zasto nisi ubila Pseto?"

Vrate joj vid.

Winterfell: Dosao predstavnik porodice Umber. Prica da je bio lojalan porodici Stark sve dok Dzon Snow nije naselio divljane na njegovu teritoriju. Onda kaze Remziju da mu donosi poklon u vidu Rikona Starka i Oshe.

Zid, ponovo:
Cetvoro ljudi sa omcama oko vrata: Aliser Torn, Bowen Marsh, Harwick i Olly (znam da ce mnogi biti posebno srecni zbog Olija :D ). Dzon malo nesto prica sa njima pre vesanja. Torn kaze da bi ponovo uradio isto. Dzon onda skida ogrtac Lord Commandera i predaje ga Edu. Ed pita "Sta da radim sa ovim?" Dzon mu odgovara da radi sta hoce, jer "my watch has ended".

Kraj.

Poslednja izmena:
Naime, ima neki Španac kome neko dojavljuje četvrtkom ili petkom šta će se desiti u sledećoj epizodi. On posle objavi klip na YouTube u kome priča o tome, ali mu je HBO u roku od bukvalno 15 minuta skinuo klip. Međutim, tih 15 minuta je izgleda dovoljno :) Za drugu epizodu je bilo sve onako kako je on rekao. Evo u spojler tagovima:
Zid:
Melisandra pita Dzona sta je video dok je bio mrtav. On kaze "nista, ne postoji nista posle". Onda mu ona govori o tome da je mozda pogresila u vezi Stanisa, te da je mozda ipak Dzon Azor Ahai. Sad ovaj deo ga nisam bas razumeo, mislim da je rekao da Divljani misle da je Dzon nekakav bog (to je ono sto se cuje u trejleru za epizodu "They think you're some kind of a god").

Sem i Gili:
Na brodu je Semu muka i njih dvoje imaju neki razgovor o tome. Onda, posto u Citadeli Old Towna nisu dozvoljene zene, on mora da ostavi Gili kod svojih, pa tako upoznajemo njegovu familiju. Cale je smrad, a mama i sestra su fine.

Tower of Joy:
Bran ima viziju proslosti kod ove kule, gde vidimo Neda Starka i njegove prijatelje kako dolaze da izbave Lijanu Stark. Kulu cuvaju Artur Dejn i jos neki (izgleda jos samo jedan) iz kraljeve garde. Dejn ih sve porazbija ali onda ga Howland Reed (tata Meere i Jojena) ubije s ledja. Cuje se vrisak zene. Bran uzvikne "Tata!" i Ned se okrene u njegovom pravcu, ali ne vidi nista. ThreeEyedRaven u tom momentu kaze nesto u fazonu "We will go back here another time" i vizija se zavrsava. (sorry, ali cekacemo verovatno epizodu 5 za R+L=J)

Vaes Dothrak:
Izgleda da samo Daenerys dolazi i imamo neku ekspoziciju u pravilima da tamo idu udovice kalova. Valjda posto je publika masovno zaboravila.

Meereen:
Neka zena sa bolesnim detetom ima informacije o Sinovima Harpije. Varis joj nudi svasta nesto ako mu otkrije sta zna. Onda saznajemo da su i Yunkai i Astapor ukljuceni u zaveru. Onda Greyworm prica da misli da je najbolje da napadnu direktno, makar ostavili Meereen i nebranjen (ovaj ceo segment mi zvuci malo glupo i verovatno dijalozi nisu dobro prepricani, ili prevedeni, ali nista se sustinski vazno ne desi u svakom slucaju).

King's Landing:
Qyburn prica sa nekom decom, ispostavi se da su to njegove "little birds" koje su prethodno radile za Varisa (pretpostavljam da ce Qyburn preuzeti Varisovu ulogu sa kraja pete knjige). Qyburn kaze Cersei i Dzejmiju da ce malo da "popravi" ser Roberta Stronga (onog zombiranog Planinu). Dzejmi kaze nesto u fazonu da bi trebalo Planina da ode da ubije High Sparrowa. Onda ide scena zasedanja kraljevog saveta, tu su Olena, Mace Tyrell, Pycell, Kevan Lanister... Kevan je hand of the king. Cersei upada sa Planinom.
Tomen moli High Sparrowa da dozvoli Cersei da vidi Mirselu, on mu odgovara da ne moze dok je gresna pred bogovima.

Arya:
"Ko si ti?"
"-Niko"
x200

"Ko si ti BILA?"
"Arja Stark."

"Koga zelis da ubijes? Zasto nisi ubila Pseto?"

Vrate joj vid.

Winterfell: Dosao predstavnik porodice Umber. Prica da je bio lojalan porodici Stark sve dok Dzon Snow nije naselio divljane na njegovu teritoriju. Onda kaze Remziju da mu donosi poklon u vidu Rikona Starka i Oshe.

Zid, ponovo:
Cetvoro ljudi sa omcama oko vrata: Aliser Torn, Bowen Marsh, Harwick i Olly (znam da ce mnogi biti posebno srecni zbog Olija :D ). Dzon malo nesto prica sa njima pre vesanja. Torn kaze da bi ponovo uradio isto. Dzon onda skida ogrtac Lord Commandera i predaje ga Edu. Ed pita "Sta da radim sa ovim?" Dzon mu odgovara da radi sta hoce, jer "my watch has ended".

Kraj.

Njegove pticice jace od Varisovih i Belisevih zajedno :D

Back