Game Of Thrones

Pozdrav, ljudi. Da li mislite da je Stanis zaista mrtav? Ubeđena sam da nije. Valjda bismo videli taj trenutak.

Pa Brijena je "ubila" i Pseta, a zapravo ga nije ubila... Vrlo je moguce da se Stanis pojavi samo odjednom...
I uopste, primetio sam da imaju tu neku tendenciju da likovi samo nestanu iz price, ne bas precizno definisuci sta im se desilo... Blek Fis, onaj stric Kejtlin Stark, nestao sa svadbe i nema ga... onda onaj mali, kovac, kopile Roberta Barateona, jbt, ladno sam zaboravio kako se lik zove... i tako, ima ih jos verovatno. A mozda sam samo ja propustio da primetim da je njihov kraj ipak negde definisan, ili su ih smatrali totalno nebitnim i da niko nece primetiti kako likovi nestaju bez traga.

И ја мислим, делује ми мало антиклиматично да Ланистери и Тајрели тако заврше...

Meni se čini da ide sve u tom smeru, obe kuće će na kraju propasti.

Lanisteri su stvorili puno neprijatelja i ne mogu izaći na kraj (pogotovo kad nema Tajvina),a Tajreli su zeleni,imaju samo onu babu kao opasnog igrača i to je to.

По чему знаш да су ово прави спојлери а не лажњаци?

Nemam pojma, samo sam pretrazivala GoT forume i reddit.

Jedino sto je izvesno da postoji prorocanstvo da ce Cersei biti ubijena od svog mladjeg brata (valonqar-a) i za sad se cini ociglednim da ce to biti Dzejmi.

Nekako se nadam da to nece biti u ovoj sezoni, mada moguce je da hoce.

Meni ce da nedostaju Lanisteri, ako je to tacno, pa oni su maltene kao Starkovi, skoro pa neophodni za pricu kao glavni antiheroji, i svi likovi su uradjeni odlicno.

Dzejmi verovatno nece uopste biti u Kings Landingu na kraju sezone, tako da nece moci da ubije Cersei. Pored toga, treba da imamo jos 2 sezone. Kakve bi to bile sezone bez Cersei?
99.9% sam siguran da ovo gore nije tacno, jer se ne poklapa sa spojlerima koji su do sada izlazili i koji su u dosta slucajeva potkrepljeni fotkama sa snimanja. Otprilike sam i saznao sta ce se krupno desiti u 10. epizodi u prestonici i ni to se ne poklapa sa ovim.

Poslednja izmena:
Dzejmi verovatno nece uopste biti u Kings Landingu na kraju sezone, tako da nece moci da ubije Cersei. Pored toga, treba da imamo jos 2 sezone. Kakve bi to bile sezone bez Cersei?
99.9% sam siguran da ovo gore nije tacno, jer se ne poklapa sa spojlerima koji su do sada izlazili i koji su u dosta slucajeva potkrepljeni fotkama sa snimanja. Otprilike sam i saznao sta ce se krupno desiti u 10. epizodi u prestonici i ni to se ne poklapa sa ovim.

Pa ko ce onda da ubije Cersei, po tebi?
Tyrion?

Pa ko ce onda da ubije Cersei, po tebi?
Tyrion?

Ne znam. Mozda niko. Mozda je Dzejmi u pravu kad joj kaze: "J.ebes prorocanstva."
Mozda joj se sve ovo desava zbog toga sto ona veruje u prorocanstvo i svojim postupcima dovodi do toga da se ono ostvaruje, pokusavajuci da ga spreci.
Ali ako i uzmemo da mora da se desi to iz prorocanstva, i dalje ne mora da bude ni Tirion ni Dzejmi. "Mali brat" ne mora da bude njen mali brat.
Osim toga, nagovesteno je da u valirijskom jeziku nema diferencijacije polova. Ako je tako, onda valonqar moze biti i mladja sestra. Arja?

Ne znam. Mozda niko. Mozda je Dzejmi u pravu kad joj kaze: "J.ebes prorocanstva."
Mozda joj se sve ovo desava zbog toga sto ona veruje u prorocanstvo i svojim postupcima dovodi do toga da se ono ostvaruje, pokusavajuci da ga spreci.
Ali ako i uzmemo da mora da se desi to iz prorocanstva, i dalje ne mora da bude ni Tirion ni Dzejmi. "Mali brat" ne mora da bude njen mali brat.
Osim toga, nagovesteno je da u valirijskom jeziku nema diferencijacije polova. Ako je tako, onda valonqar moze biti i mladja sestra. Arja?

Pa videcemo, teorije zavere su najbolji deo GoT :malav:

Pa Brijena je "ubila" i Pseta, a zapravo ga nije ubila... Vrlo je moguce da se Stanis pojavi samo odjednom...
I uopste, primetio sam da imaju tu neku tendenciju da likovi samo nestanu iz price, ne bas precizno definisuci sta im se desilo... Blek Fis, onaj stric Kejtlin Stark, nestao sa svadbe i nema ga... onda onaj mali, kovac, kopile Roberta Barateona, jbt, ladno sam zaboravio kako se lik zove... i tako, ima ih jos verovatno. A mozda sam samo ja propustio da primetim da je njihov kraj ipak negde definisan, ili su ih smatrali totalno nebitnim i da niko nece primetiti kako likovi nestaju bez traga.

Pa Crnoribi se baš za koju epizodu vraća u seriju. U drugoj polovini sezone, ide se u Brzorečje.

U sljedećoj epizodi saznajemo nešto više o Djeci šume.

children.jpg

Poslednja izmena:

Јесте ми Станис један од 5 омиљених, али људи зар нисте читали мој претходни пост о њему?

Dan Weiss је отворено признао још почетком друге сезоне да мрзи Станиса као лика и кроз целу серију га је приказивао далеко горим у односу на књигу. Такође је потврдио да је Станис мртав.

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz...nd-season.html

Ima na torentu takođe, slika je fina al zvuk je slab, morao sam da pojačam do kraja da ih čujem šta pričaju.

Odlična epizoda inače, već ima 9.9 ocenu i mislim da će da se zadrži. Iznad nje je Hardhome, a ispod Rains of Castamere po oceni. Nabijena akcijom, srceparajuća, sa mnogim naglim akcijama koje drastično guraju priču napred, što mi se sviđa, konačno da serija uhvati pravu brzinu i da zabatali digresije knjiga. Doduše, ne dopadaju mi se neke stvari koje su mogli mnogo bolje da realizuju i motivišu.

za one koji su gledali
Ne znam da li da mi bude drago ili krivo što su otkrili poreklo Hodorove 'bolesti' i geneze tog imena, ali je odlično motivisano. A onda još dodatno pokazuje mogućnosti o tim vremenskim preplitanjima koji imaju potencijala da učine nešto drastično, ali isto tako su na granici da zaseru stvar. Ironborn ekipa mi je i dalje dosadna, kad se žale što su ih ostala kraljevstva zaboravila, ne znaju da imaju veliki razlog za to. Biće zanimljivo videti da li će Juron išta uspeti da uradi. Nekako mislim da su svi Grejdžoji jednostavno osuđeni na propast.
Sansa je opasnije reagovala na Maloprstića u odnosu na ono što sam očekivao. Počinjem da mislim da je napravila grešku i da će joj pomoć njegove vojske biti potrebna. Mada postoji mogućnost da će on gledati da se iskupi u njenim očima time što će joj neočekivano priskočiti u pomoć kada za to dođe trenutak. Tek sad se setih da nema nijedne scene iz Kings landinga, što savršeno šljaka, mada pretpostavljam da će sledeće nedelje i tamo nešto drastično da se desi.
Sa druge strane mora, imamo onu novu čarobnicu koja deluje zanimljivo, izgleda kao da ima više znanja/moći od Melisandre. Pogotovo što je uspela da zastraši i Varisa, ta scena je bila kul :lol: Tirion je bio pravi diplomata, a očekivao sam da će da flertuje sa sveštenicom xD.
Arjina priča mi polako postaje smor; ona predstava/parodija Robertove i Nedove smrti je odlična, komično olakšanje usred napete epizode.
Prvi put u dve godine da zaista jedva čekam da izađe nova epizoda xD.

Palo je na pamet nekim ljudima na redditu jos odavno :) ja sam se nadao da nisu u pravu posto mi se ne svidja ta ideja. Npr, malo mi je glupo sto imaju vrata na pecini. Ali je zapravo dosta dobro odradjena scena, tako da to popravlja utisak u mojim ocima :)

dve najace scene
1.kad onaj narandzasti merka brijen na konju pokidala sam se od smeha
2.i hodor...ni jedna smrt me nije dotakla do sad,al ovo mi je bas bilo tuzno:sad2:

- - - - - - - - - -

Palo je na pamet nekim ljudima na redditu jos odavno :) ja sam se nadao da nisu u pravu posto mi se ne svidja ta ideja. Npr, malo mi je glupo sto imaju vrata na pecini. Ali je zapravo dosta dobro odradjena scena, tako da to popravlja utisak u mojim ocima :)

pa mozda je onaj matori sismis se to video pa i predvideo potrebu za vratima:lol:puno drvo stark handmade:lol:

Slažem se, odlična je epizoda. Zapravo svih pet epizoda bile su, uzlazno, od gore ka boljoj. Poslije prve dve mislio sam da ću odustati od serije, a kako je krenulo mislim da ćujoj dati još šanse. Zapravo, ako nastave ovim tempom, 10. epizoda bi trebalo da bude daleko bolja od bilo koje prethodnih sezona :D

Jedna stvar mi nije jasna...vidim samo dvije opcije:

1) Sve je predodređeno.
2) Bran može mijenjati prošlost.

Nijedna od ovih mi se ne sviđa, a ne znam šta bi moglo da bude treće. Mislim da je možda na putu prvog, jer insistirao je The ink is dry. The past has already been written. ali to je možda moglo biti i samo upozorenje...ako je br. 1 bilo bi potpuno protiv duha Martina uopšte, a drugu opciju ne znam kako da shvatim...jer mijenja sve radikalno (da ne kažem, obesmišljava).

Nadam se da će se "pojaviti" (nekako?) treća opcija.

Slažem se, odlična je epizoda. Zapravo svih pet epizoda bile su, uzlazno, od gore ka boljoj.
Sa ovim se i ja potpuno slazem.

Ovo za Hodora je bilo pametno uradjeno, odlicno osmisljeno.
Deca Sume su napravila glavno *****, ko bi rekao.
Scena sa Sansom i Littlefinger-om jeziva i bolna, odlicna takodje.
Ironborns dobijaju smisao neki konacno u celoj prici.
Jedino Arya mi je razocarenje i ta njena prica, stalno se vrti isto, sad ta neka glumica koju treba da ubije, sta ona radi poslednjih 1000 epizoda i sto to ne moze malo krace da traje?
Nova svestenica, Ruskinja, prelepa je :D

Meni je strasno zao i onog vuka kako se zrtvovao, pored Hodora :(

Sve u svemu pogledacu jos jednom epizodu, pre sledece nedelje i nadam se da ce u ovom pravcu da nastave. :super:

Poslednja izmena:
meni glupo sto kao vrte pricu da litlfinger nijeznao da je ramzi psihopata..cak msm i da je glumac tako nesto izjavio,sto mu dodje totalna nebuloza..ono on zapoceo ceo rat kontam da ce on na krau da ga zavrsi...vec zamisjam kra serje svi srecni a ondapar njih crkne i eto ti njega u fotelji:)
a najboljebi bilo da se serija zavrsi tKo sto ajra zvekne brata koji jepostao kralj maloprstic sveizmanipulisei na krau dobije i krunu i sansu :lol:

- - - - - - - - - -

tj ja za njega navijam,kontam da je covek isplanirao 10 poteza unapred samo ne znam dal je racunao na ww :lol:

meni glupo sto kao vrte pricu da litlfinger nijeznao da je ramzi psihopata..cak msm i da je glumac tako nesto izjavio,sto mu dodje totalna nebuloza..ono on zapoceo ceo rat kontam da ce on na krau da ga zavrsi...vec zamisjam kra serje svi srecni a ondapar njih crkne i eto ti njega u fotelji:)
a najboljebi bilo da se serija zavrsi tKo sto ajra zvekne brata koji jepostao kralj maloprstic sveizmanipulisei na krau dobije i krunu i sansu :lol:

- - - - - - - - - -

tj ja za njega navijam,kontam da je covek isplanirao 10 poteza unapred samo ne znam dal je racunao na ww :lol:

Ubiše skoro sve strahokuce. :( U ovoj sezoni čak dva odjednom.

Back