gost 370773
Zainteresovan član
- Poruka
- 279
Zdravo kada popijem mleko jogurt i slicne mlecne proizvode u ustima imam osecaj gadjenja kako to spreciti i koji je problem
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo kada popijem mleko jogurt i slicne mlecne proizvode u ustima imam osecaj gadjenja kako to spreciti i koji je problem
jel pusis?
Čije mleko piješ?
Pošto nemam priliku da popijem uvek mlekce sa seoskog šporeta, za sada su male privatne mlekare jedino rešenje da uživam u mleku bez tegoba
Pijem kravlje mleko tako i jogurt proizvodi je moja kravica 2.8 mlecne masti
Pijem kravlje mleko tako i jogurt proizvodi je moja kravica 2.8 mlecne masti
Meni su to stvarno neke moderne izmisljotine, ta netolerancija na ovo ili ono.Mleko sadrži mlečni šećer laktozu. Za razlaganje tog šećera potreban je enzim laktaza. Ako nečiji organizam ne proizvodi ili nedovoljno proizvodi laktazu, taj ne može da pije mleko. (Postoji mleko bez laktoze ali ga nisam probao!)
Ponekad stvaranje laktaze prestaje tokom života i od tada taj čovek više ne podnosi mleko. (Meni se to desilo kada sam imao oko 35 godina.)
Moja sinovica je mogla da se hrani mlekom samo prva dva meseca života. Od tada ne može ni ga smisli! (Othranjena je na supicama i čorbicama. Što reče Kukki, problem!)
Netolerantnost na laktozu nije kod svih jednaka. Neki ne mogu samo mleko, a neki ne mogu ni mlečne proizvode.
Prema tome, najbolje da se odrekneš mleka i mlečnih proizvoda koje ne podnosiš.
Meni su to stvarno neke moderne izmisljotine, ta netolerancija na ovo ili ono.
Ja mleko ne mogu da pijem, nikada nisam mogla jer mi stvara neku kiselinu u organizmu, a i inace ne razumem zasto bih uopste trebalo da ga pijem.
Ne razumem od kuda ljudima uopste ideja da piju mleko. P aja ni svom psu ne dajem mleko, doduse nisam ni probala, sigurna sam da ga ne bi pio,
mleko je za bebe, ne za odrasle ljude.
Kafu sa mlekom naravno pijem, ali tu je mleko samo neki oplemenjvac![]()
Pa ja i sama rekoh da ga ne pijem jer mi izaziva neku mucninu, kiselinu, jednostavno mi ne prija, a zasto bih nesto jela ili pila sto moj organizam ne podnosi?Uveravam te da intolerancija na laktozu nije izmisljotina i da je veoma stvarna.
Sto se tice toga da je mleko za bebe - jeste, ali majcino. Kravlje mleko je prehrambeni proizvod koliko i jaje. Koliko se ti cudis ljudima kojima je palo na pamet da piju mleko, toliko se ja cudim ljudima koji misle da mleko ne treba piti.
Pa ja i sama rekoh da ga ne pijem jer mi izaziva neku mucninu, kiselinu, jednostavno mi ne prija, a zasto bih nesto jela ili pila sto moj organizam ne podnosi?
Ja jedem naravno sve moguce mlecne proizvode, ali mleko ne mogu da pijem.
Zamsiljam, a i zivim vec godinama sa jedim covekom koji uvek kad se kao nesto dobro ne oseca pije med i mleko.Ja samo pricam ovde o sebi jer ako covek nesto nePa i ne treba ako ne podnosis, daleko od toga. Ali zamisli, ima ljudi koji uzivaju u mleku![]()
A̶n̶g̶e̶l̶holms:možda smetnju pravi mlečna mast
Meni su to stvarno neke moderne izmisljotine, ta netolerancija na ovo ili ono.
Ja mleko ne mogu da pijem, nikada nisam mogla jer mi stvara neku kiselinu u organizmu, a i inace ne razumem zasto bih uopste trebalo da ga pijem.
Ne razumem od kuda ljudima uopste ideja da piju mleko. Paja ni svom psu ne dajem mleko, doduse nisam ni probala, sigurna sam da ga ne bi pio,
mleko je za bebe, ne za odrasle ljude.
Kafu sa mlekom naravno pijem, ali tu je mleko samo neki oplemenjvac![]()
Tražila sam nešto drugo, pa pošto naleteh na ovu temu da kažem i ja nešto o mleku:
Mojoj ćerki je u sedmoj godini otkrivena alergija na grinje, koja se manifestovala kao alergijska kijavica.
Za sve ove godine (sada ima devetnaest) prošli smo različire faze: alergijski rinitis, astma pri naporu (imala je par puta gušenje na treningu), periodi bez simptoma, periodi kada je kijanje mogla da zaustavi (samo) uz antihistaminik 7 do 10 dana.
Prošle godine je nastupilo pogoršanje i bukvalno je non stop kijala (više ili manje)...
Napominjem da je sve vreme (uz kraće ili duže prekide po savetu lekara) uzimala lekove koje su prepisivali pulmolozi u sekundarnim i tercijarnim ustanovama.
Iz očaja sam otišla sa njom kod imunologa (na preporuku), koji je umesto klasične terapije prepisao homeopatski lek, suplement kalcijuma, cink za imunitet i probiotik da oporavi crevnu floru.
Elem, u vezi teme, prvo njegovo pitanje je bilo da li pije mleko i koliko...
Po njegovom savetu, izbacila je mleko i mlečne proizvode iz ishrane, čak i u tragovima (npr. supa iz kesice...) i (prosto ne smem da napišem) bukvalno je progledala.
Ona od tad (poslednjih 10 meseci), još uvek na trening nosi pumpicu V****lin, ali je nije koristila. Koga su zmije ujedale...
Po mišljenju dr (i njegovim istraživanjima) belančevina iz mleka kazein je uzrok mnogih savremenih bolesti.
Nisam kompetentna da govorim o medicinskim istraživanjima, ali mi deluje logično da današnje industrijsko mleko i ono mleko od pre 100 godina, nemaju mnogo sličnosti.
Ako neko ima mučninu posle određene hrane, možda mu organizam šalje poruku da mu ta hrana ne prija?