Gađajmo se pojmovima!

Leonard Cohen

Obećava
Poruka
93
Parodirajuci na glasne i iritirajuce elemente govornistva novopecenih kvazi-intelektualaca koji u svojim priprostim mislima ubacuju manje poznate reci trazeci ih u onim velikim knjigama koje su teske do 2kg, dakle, podsmevajuci se tim velikim magovima govornistva koji obitavaju na nasim tv kutijama ,doslo je do nove drustvene igre koju zelim da igrate with me...Cilj igre je glupost. Pravila ne postoje. Sto vise reci sklopljenih u jednu zanimljivu celinu bi trebalo da nasmeje ostale igrace. Pravo na igru imaju svi ljudi sa ove planete. Pobednika nema. Let's start!


Moj prijatelj je harizmaticno zgodan. Njegove oci su agnosticne. Preferira vodozemni popularizam. Oseca se bestragijski. Sav je dinjast.


A sada, vi... :lol:
 
"... cini mi se da su neki od metafizickih simbola bili narucito delotvorni. A zanimljiv ritmicki oblik kao da se suprotstavlja citavom nadrealizmu prokrivene metafore koja prikazuje vogonstvo pesnikove osecajne duse, sto uspeva da prodre preko medijuma stihovne strukture, sublimujuci jedno, prenoseci u transcedentno drugo i izlazeci na kraj s fundamentalnim dihotomijama svega ostalog..."

Autostoperski vodic kroz galaksiju - Daglas Adams
 

Back
Top