Fuji S5700 galerija

..hmm, ali nije to sustina... ja htedo` da razbijem mit o losem kvalitetu ovog aparata...pp izbegavam, htedo` da postavim sirov materijal, onako kako je iz aparata `izasao`... besmisleno je da im podmecem photoshop...
a, za naziv teme..radimo na tome!! :)

Nemoj da se ljutis,to nema nikakve veze sa kvalitetom aparata,vec sa onim koji slika,koliko je koncentrisan i kako drzi aparat u ruci.
Cak i neki aparati za vrhunske fotografe imaju ugradjenu libelu za izbegavanje kosih linija,a o stativima da ne govorimo.
Btw,ispravku linija radi skoro svaki program a ne samo PS.

Zao mi je ako je neko razumeo da F 5700 los aparat,to nije istina,ali u tom cenovnom rangu (oko 20.000 din) ima i i boljih i losijih.

Nemoj da se ljutis,to nema nikakve veze sa kvalitetom aparata,vec sa onim koji slika,koliko je koncentrisan i kako drzi aparat u ruci.
Cak i neki aparati za vrhunske fotografe imaju ugradjenu libelu za izbegavanje kosih linija,a o stativima da ne govorimo.
Btw,ispravku linija radi skoro svaki program a ne samo PS.

Zao mi je ako je neko razumeo da F 5700 los aparat,to nije istina,ali u tom cenovnom rangu (oko 20.000 din) ima i i boljih i losijih.

..uhh, daleko je jeftiniji od te sume.. cena po oglasima je 190eur.. Sumnjam da za taj novac moze da se nadje nesto sto pruza toliko ... btw., dosta je negativnih kritika na racun ovog Fujia..nemam razloga da ga popularizujem, samo sam jedan od zadovoljnih vlasnika..

Sta mozes da mi kazes o njemu?
Razmisljam se da ga ispazarim...cena mu je oko 270 evra...

..Odlican je!!! Da sad uzimam ultrazoom, ne bih drugi ni razmatrao(u tom cenovnom rangu)!! s5700 uzeh zbog budzeta kojim sam bio ogranicen... Nisam uopste znao da Fuji ima te modele, vezivao ih za sqpe SLR i klasicne, p&s igracke!!! S6500 je zaista investija koja se isplati na duze staze...

Zorane, mogu dosta toga da ti kazhem, ne znam shta te tachno zanima.
Bilo je na forumu spekulacija o tome kako mu je losh auto mod, i istina, nekada jeste losh. Ali takav aparat se ne kupuje zbog point&shoot rada, niti zbog slikanja rodjendana, per se. Manuelni mod je stvarno savrshen, sva mogutja podeshavanja uslovljavaju dobre fotografije. Al' jednom neko pametan reche: nije do aparata, do onoga koji ga drzhi je... ;)

ma aparat nema Fuji senzor ali ima procesor, a to je i bitnije nego senzor, naravno bitna je velicina senzora i pitch, tj razmak izmedju sredine susednih pixela, sto je manja to je gora..
znaci aparat ima Fujijevu tehnologiju, i zato je dobar...
Super CCD ima pixele oblika osmougaonika i zato ima dobru rezoluciju, ali ako se malo dublje pogleda..

Nikon D80 ima senzor kao Sony Alpha 100
D300 ima senzor kao Alpha 700,
canon kupuje od Sony.a, Pentax, znaci senzor nije najbitniji...
ima mozda vise suma, ali nije strasno, ja sam primetio da moje slike imaju slicnosti sa trujcicevim, jer je to fujiev Real Photo Procesor, valjda se tako zove..
za 200 ojra sa takvim podesavanjima je dobra kupovina...

..upravo tako!! Veliku ulogu igra processing samog aparat, mada Super CCD jeste nesto posebno-u uslovima slabog svetla, pokazuje svoju snagu!!! U S5700 ugradjuju isti Sonijev senzor kao i kod vecine Canon-ovih aparata A serije... Nije sjajan, ali radi posao!! Sto se tice SCCD-a, ovako stoje stvari: Fuji-ju je postalo neisplativo da ih proizvodi, mozda i odustanu od ugradjivanja istog u svoje aparate( na zalost!)!
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1012&message=25359247

..he, he necemo imati izbora , ostaje nam samo `sitja` - Canon ili Nikon!! :)

..iskreno da ti odgovorim..prijatno se iznenadio!! Nisam puno ocekivao, mozda je u tome caka.. Nekako mi je najlogicnija bila kupovina Canona..Ali, odbija me ona palstika A serije, koju nisam mogao da svarim!! Trazio dalje i naleteo na flickr.com ... Setao po galerijama i video da i Fuji MOZE...Budzet je ogranicio izbor, toliko, da mi je ostalo da odlucim izmedju Canona 710IS i S5700!! Canonova dinamika u toj klasi impresionira, ali me je ipak Fuji osvojio 10x zoomom, SLR-like izgledom, dobrim manual f-jama, uostalom i Nikon `look`-om, koji im izradjuje telo...na kraju krajeva, dobo izgleda i "Made in Japan" sa donje strane aparata.. :) ..vec osecam da je SLR nesto drugo, ali ima vremena i za tu avanturu.. Trudim se da iz ovog sto imam izvucem maximum, sto je zadovljstvo vise, kada na kraju ispadne sve kako treba...

I sta ja sad da radim - uzeti npr. ovaj Fuji (bas mi se svidja, citam , nahvaliste ga dobro) i rabiti ga jedno godinu dana, pa onda preci na dslr ( vuce me srce ka canonu 30D), ili se strpiti, sacekati kintu pa kupiti odmah dslr? :? Bas sam u dilemi.

Ja sam ovaj aparat kupio u subotu...za 200 eura dobio sam uz njega 1 GB memorije
brzi punjac sa kulerom i 4 baterije, pristojnu torbicu...imam Sony DSC 600 i za
turisticka fotkanja je pristojan a sa ovim se nadam da cu uspeti da uradim ono sto Sony nije mogao...
za sad moram da provalim kako radi i da eksperimentisem....ako nesto bude valjalo vedece se..........

I sta ja sad da radim - uzeti npr. ovaj Fuji (bas mi se svidja, citam , nahvaliste ga dobro) i rabiti ga jedno godinu dana, pa onda preci na dslr ( vuce me srce ka canonu 30D), ili se strpiti, sacekati kintu pa kupiti odmah dslr? :? Bas sam u dilemi.
..ako sam te razumeo, dvoumis se izmedju s6500 i s8000! U tom slucaju, ja bi ipak s6500! 18x jeste atraktivno, ali su ipak perfomance na strani starijeg modela... Mozda je i prednost sto u s8000 ide SD, ali ni XD nije vise toliko sqp.. S8000 sigurno ima sve manuelne f-je, ali ne i upotrebljiv manuelni foqs.. A, sto se tice SLR, to jeste savrsena investicija na duze vreme, ali je tek pocetak sqpe avanture-za svaq scenu, trebace ti drugi objektiv, sto je za krajnji rezultat dobro, za nvcanik katastrofa!! Ne znam cime sada slikas, ali s6500 ces dugo koristiti bez vecih ulaganja, a sa stvarnim dobitkom u kvalitetu...

Ja sam ovaj aparat kupio u subotu...za 200 eura dobio sam uz njega 1 GB memorije
brzi punjac sa kulerom i 4 baterije, pristojnu torbicu...imam Sony DSC 600 i za
turisticka fotkanja je pristojan a sa ovim se nadam da cu uspeti da uradim ono sto Sonu nije mogao...
za sad moram da provalim kako radi i da eksperimentisem....ako nesto bude valjalo vedece se..........

..obavezno nam postuj fotke koje si uslikao!! Bez obzira kakve su, jedva cekam da dobijem kolegu po aparatu u ovoj temi.. :) POZZZ

Juce sam malo sa terase skljocao cisto da probam kako radi i
motivi su krajnje smesni za kacenje....jedino mozda ova fotka....
to je vrh solitera koji je jedno 250 metara od moje zgrade.....
probao sam koliko moze da dobaci.........;)

ovo je zumirano Sonijem.........

Picture057res-1.jpg

a ovo je Fuji..........

ResizeofPicture199-1.jpg

..ako sam te razumeo, dvoumis se izmedju s6500 i s8000! U tom slucaju, ja bi ipak s6500! 18x jeste atraktivno, ali su ipak perfomance na strani starijeg modela... Mozda je i prednost sto u s8000 ide SD, ali ni XD nije vise toliko sqp.. S8000 sigurno ima sve manuelne f-je, ali ne i upotrebljiv manuelni foqs.. A, sto se tice SLR, to jeste savrsena investicija na duze vreme, ali je tek pocetak sqpe avanture-za svaq scenu, trebace ti drugi objektiv, sto je za krajnji rezultat dobro, za nvcanik katastrofa!! Ne znam cime sada slikas, ali s6500 ces dugo koristiti bez vecih ulaganja, a sa stvarnim dobitkom u kvalitetu...
Ma sad se dvoumim skroooooouuuz, sludjena...da li ovaj Fuji ili dslr .Inace imam jednu skromnu malu Prakticu od 6 megapixela.Nesto sada razmisljam o Fijiju, taman dok se s njim nafotkam, jedno godinicu, dve, pasce malo i cene dslr, ovom canonu sto hocu da ga pazarim.
@Vuche koji si kupio, jel s6500? I gde, ako nije tajna?

Juce sam malo sa terase skljocao cisto da probam kako radi i
motivi su krajnje smesni za kacenje....jedino mozda ova fotka....
to je vrh solitera koji je jedno 250 metara od moje zgrade.....
probao sam koliko moze da dobaci.........;)

ovo je zumirano Sonijem.........

Picture057res-1.jpg

a ovo je Fuji..........

ResizeofPicture199-1.jpg

Kako si ovo uslikao, u kom modu!?! Izbevagaj presete, za pocetak koristi P-mode, koji ti namesta shutter i f vrednost.. koristan je i histogram na ` +/- ` dugmetu, gde mozes lepo podesiti osvetljenost scene...

Canon S3 IS

- 6 Megapixel CCD, veci od S2IS senzora
- ISO 80 - 800 umesto 50 - 400 (kod S2IS), manje šuma
- 2" LCD monitor rotirajući (umesto 1.8")
- 12x Optički zum,sa optičkom stabilizacijom
- Video sa stereo zvukom 640x480 sa 30phps
- Zumira u toku videa
- Live histogram
- Novi widescreen (16:9) format slike
- Programiran mod za sport
-Tamno telo i malo vece dimenzije od S2IS
http://www.pcfoto.biz/canon/canon-s3-is.html

..ima 12x zoom..

izvini trooco.......nisam video dobro........12x je.. ta sa fooji 18x je neupotrebljiva....jedino da ti slooži ko dogled.....ali nema ništa da pada ulevo... ...taj ili ovaj gore Canon S5IS
Tehničke karakteristike
Rezolucija: 8.0 megapiksela

Optički zoom: 12 X (36 – 432 mm)
Rezolucija max: 3264 x 2448pixela
Blenda: F2.7-F3.5
Telo: Metal i plastika
Veličina senzora: 1/2.5" CCD
ISO: Auto, 80, 100, 200, 400, 800, 1600
Auto focus: TTL autofokus
,Ekspozicija: od 15sec do 1/3200sec FlexiZone

Makro foZahvaljujući moćnom 12x zum objektivu (ekviv. 36-432mm), možete da se usredsredite na akciju i približite čak i veoma udaljene objekte. Rezolucija od 8.0 miliona piksela je tu da obezbedi savršeno oštre slike, bogate detaljima. Zaboravite na brige koje donosi zamućenje usled podrhtavanja fotoaparata: napredna tehnika stabilizacije slike omogućava dobijanje oštrih fotografija čak i na maksimalnom uvećanju. Sve ovo je upakovano u kompaktno kućište malih dimenzija sa velikim pokretnim 2.5" LCD-om.kus: 10 cm
jedino bih ja manje pixela....

Back