Fudbalski kviz

1. Posle jednog transfera u Italiji navijac jednog kluba je ostavio audio zapis i izvrsio samoubistvo?...Koji klubovi su upitanju i koji igrac?...
2. Koji klub ima najvise trofeja u Evropi?
3. Koji je Zvezdin trener napuco redera u Evropskoj utakmici pa je suspendovan 2 godine zbog toga...
4. Sin jednog legendarnog fudbalera je bio na probi u Zvezdi 80tih ali nije proso koji fudbaler je upitanju i ciji sin?

1. Možda Baggio iz Fiorentine u Juventus?
2. Real Madrid
3. Ljupko Petrović :)
4. Jordi Cruyff :D

1. Možda Baggio iz Fiorentine u Juventus?
2. Real Madrid
3. Ljupko Petrović :)
4. Jordi Cruyff :D

Netacno :) Prvo si pogodio da je upitanju Italijan :D 2. Upitanju je ukupan broj trofeja sto domacih sto kupova znaci zbir svih trofeja Real ima najvise Ligi sampiona naravno...3. Zvezdin je trener lupio redaru samar kad su nas pokrali tacnije...4. Nije holandjanin :D

Netacno :) Prvo si pogodio da je upitanju Italijan :D 2. Upitanju je ukupan broj trofeja sto domacih sto kupova znaci zbir svih trofeja Real ima najvise Ligi sampiona naravno...3. Zvezdin je trener lupio redaru samar kad su nas pokrali tacnije...4. Nije holandjanin :D

2. Aha. ja sam shvatio da se radi o europskim trofejima, zato sam stavio Real. Jer Real ima najviše Euro trofeja, ne samo najviše naslova prvaka Europe. Znači, traži se europski klub s najviše trofeja općenito? Domaći+kontinentalni

2. Aha. ja sam shvatio da se radi o europskim trofejima, zato sam stavio Real. Jer Real ima najviše Euro trofeja, ne samo najviše naslova prvaka Europe. Znači, traži se europski klub s najviše trofeja općenito? Domaći+kontinentalni

Da tako je...naravno nije to glavni parametar velicine kluba...ali kad sazno pre par godina koji klub je upitanju malo me iznenadilo i bilo mi interesantno ipak...Nije mali klub u Evropskim okvirima kad se uzme obzir istorija i tradicija naprotiv ali svakako nije velikan kao recimo Liverpul...zadnjih par godina su u teskim problemima...

Poslednja izmena:
To mora da je neki klub koji je dominantan u svom prvenstvu poput šta ja znam Žalgirisa u Litvaniji ili Helsinkija u Finskoj ili Seltika, Rendžersa... ali kad si dao malu pomoć... ne pada mi na pamet ko je u finansijskom škripcu osim Rendžersa.

To mora da je neki klub koji je dominantan u svom prvenstvu poput šta ja znam Žalgirisa u Litvaniji ili Helsinkija u Finskoj ili Seltika, Rendžersa... ali kad si dao malu pomoć... ne pada mi na pamet ko je u finansijskom škripcu osim Rendžersa.

Tacno Rendzers reko da vas ovde negnjavim...kad je vec neko pogodio nije to bilo ono 'konacno' al eto priznaje se...Kako niko nezna za ovu pricu iz Serije A svi kao prate fudbal jos od legendarnih dana Klaca iz 90tih a niko da pokusa pih...neki poznavaoci fudbala :P

Tacno Rendzers reko da vas ovde negnjavim...kad je vec neko pogodio nije to bilo ono 'konacno' al eto priznaje se...Kako niko nezna za ovu pricu iz Serije A svi kao prate fudbal jos od legendarnih dana Klaca iz 90tih a niko da pokusa pih...neki poznavaoci fudbala :P

Daj pomoć neku. Poziciju koju igra, klub u koji je prešao, ili iz kojeg je otišao.

2. Što se tiče Socratesa, nisam do nedavno pojma imao da mu se ime čita Bokrates :think:
3. Neki iz Pekinga :D, ako ih ima više nemam pojma :D

Pa znam malo portugalski i pomalo se sluzim portugalskim jezikom i nije mi poznato da se njegovo ime cita Bokrates, mislim mogu da pitam nekog kome je portugalski maternji jezik ;)
Inace znam recimo da se Ronaldo ili Ronaldinjo cita kao Honaldo ili Honaldinjo, doduse ne bas sa jasno H vec vise onako kao R kada ga izgovara neko sa blagom govornom manom pa vise zvuci kao H nego kao R.

3. Ajde da priznamo odgovor , u pitanju je Beijing Guoan, tim za koji igraju Renato Augusto i Ralf koji su nedavno dosli iz Korintijansa , kao i Kleber bivsi igrac Atletiko Mineira i Portoa , kao i Burek Jilmaz, a sa klupe ih predvodi Alberto Zakeroni.

Pa znam malo portugalski i pomalo se sluzim portugalskim jezikom i nije mi poznato da se njegovo ime cita Bokrates, mislim mogu da pitam nekog kome je portugalski maternji jezik ;)
Inace znam recimo da se Ronaldo ili Ronaldinjo cita kao Honaldo ili Honaldinjo, doduse ne bas sa jasno H vec vise onako kao R kada ga izgovara neko sa blagom govornom manom pa vise zvuci kao H nego kao R.
.
Ma vjerojatno se ni ne čita tako. Ja sam se isto iznenadio kada sam to pročitao. Al opet, mislim si, ako nije istina, tko bi takvu glupost išao provaljivat i tako nešto izmišljat.
Ovo za Ronalda, istina je da je prvo slovo nešto između R i H, vuče na H, ali se i "o" čita "u", znači bilo bi nešto tipa Krištijanu R(H)onaldu.

Poslednja izmena:
1. Posle jednog transfera u Italiji navijac jednog kluba je ostavio audio zapis i izvrsio samoubistvo?...Koji klubovi su upitanju i koji igrac?...
2. Koji klub ima najvise trofeja u Evropi?
3. Koji je Zvezdin trener napuco redera u Evropskoj utakmici pa je suspendovan 2 godine zbog toga...
4. Sin jednog legendarnog fudbalera je bio na probi u Zvezdi 80tih ali nije proso koji fudbaler je upitanju i ciji sin?

1. Mozda kada je Batistuta presao iz Fiorentine u Romu ?

2. Mislim da je na ovo pitanje vec dat odgovor : Glazgov Rendzers.

3. Ne znam, iako moguce da mi ta prica zvuci poznata

4. Ajde da luipim, mozda sin Bobija Carltona ili Franca Bekenbauera ;)

3. Ajde da priznamo odgovor , u pitanju je Beijing Guoan, tim za koji igraju Renato Augusto i Ralf koji su nedavno dosli iz Korintijansa , kao i Kleber bivsi igrac Atletiko Mineira i Portoa , kao i Burek Jilmaz, a sa klupe ih predvodi Alberto Zakeroni.

To je nešto hao ono francusko R... ne baš klasično, ali tako nešto... tako i u Argentini govore... oni baš iskvareni španski pričaju.

- - - - - - - - - -

3. Ovo liči na Šekularca
4. Da nije Šekijev sin :)

1. Upitanju je Vijeri...navijac Lacia je ostavio audio zapis rekao da sve nije u novcu i bacio se pod voz...******...Isto tako u Istambulu neznam da li znate da su se dva navijaca Liverpula ubila na poluvremenu pri rezultatu 3:0 za Milan...

3. Tacno zemljak Sekularac u Kelnu 90te...

4. Sin Franca Bekenbauera, Stefan Bekenbauer je bio na probi u Zvezdi dal krajem 80te dal 90te i nije proso...

- - - - - - - - - -

Aj nova runda...nek neko drugi postavi pitanja...

1. Koji italijanski fudbaler je na svjetsko prvenstvo 94. u SAD-u išao sa mamom?

2. Sa kojim drugoligašem je Zvezda igrala u okviru Kupa pobjednika kupova?

3. Koja 2 poznata engleska fudbalera, srpskog porijekla su rođena u mjestu Chesterton, Staffordshire u West Midlands-u u Engleskoj?

1. Koji italijanski fudbaler je na svjetsko prvenstvo 94. u SAD-u išao sa mamom?

3. Koja 2 poznata engleska fudbalera, srpskog porijekla su rođena u mjestu Chesterton, Staffordshire u West Midlands-u u Engleskoj?

1.uuuuu ovo je dobro neznam neka bude Albetini? Na prvu sam bubnuo...

2. Kajzerslauternom

3. Pojma nemam pravo da ti kazem opste nisam znao ni da postoje...Znam da je onaj golman Sasa Ilic rodjen u Engleskoj ili se varam...ali on nije prestavljo englesku...

Evo novih 3 pitanja :

1. U kojoj drzavi Juzne Amerike nijedan klub iz prestonice nikad nije bio prvak te zemlje ?

2. Notingem Forest je 2 puta zaredom bio prvak Evrope (1979 i 1980) ali vec naredne sezone posle odbranjene titule prvaka Evrope eliminisani su u veoma ranoj fazi takmicenja (mislim vec u prvom kolu) od jednog kluba sa Balkana, o kom klubu je rec ?

3. Na narednom Svetskom prvenstvu u Rusiji utakmice ce se igrati u 11 gradova, koji grad je geografski najzapadniji a koji najistocniji od gradova u kojima ce se igrati utakmice Svetskog prvenstva ?

- - - - - - - - - -

1. Mozda Roberto Badjo (iako mi to bas i ne lici na njega previse)

2. Kajzerslautern

3. Iskreno prvi put cujem i da postoje neki poznati engleski fudbaleri srpskog porekla.

- - - - - - - - - -

2. Kajzerslauternom

3. Pojma nemam pravo da ti kazem opste nisam znao ni da postoje...Znam da je onaj golman Sasa Ilic rodjen u Engleskoj ili se varam...ali on nije prestavljo englesku...

Ako mislis na bivseg golmana Carltona Sasu Ilica, on je rodjen u Melburnu u Australii a ne u Engleskoj.

Evo novih 3 pitanja :

1. U kojoj drzavi Juzne Amerike nijedan klub iz prestonice nikad nije bio prvak te zemlje ?

2. Notingem Forest je 2 puta zaredom bio prvak Evrope (1979 i 1980) ali vec naredne sezone posle odbranjene titule prvaka Evrope eliminisani su u veoma ranoj fazi takmicenja (mislim vec u prvom kolu) od jednog kluba sa Balkana, o kom klubu je rec ?

3. Na narednom Svetskom prvenstvu u Rusiji utakmice ce se igrati u 11 gradova, koji grad je geografski najzapadniji a koji najistocniji od gradova u kojima ce se igrati utakmice Svetskog prvenstva ?

1. Brazil
2. Steaua
3. Nemam pojma St. Petersburg i Ekaterinburg

Poslednja izmena:
1. Tacno , doduse Brazil vec duze vreme nema cak ni drugoligasa iz prestonice (a mislim ni trecoligasa) , doduse pre jedno 10ak godina (mozda 2004 ,2005) , Brasiliense je igrao u Seriji A (klub iz Taguatinge , Federalnog Distrikta, koji je kao grad satelit Brazilije , nekih 20ak km od Brazilije, mada je na neki nacin vise kao deo Brazilije nego zaseban grad) , klub koji je osnovan 2000. i koji se ekspresno vec za 4 godine probio do elitnog ranga ali je ispao vec nakon prve sezone u Seriji A, i od tad tavore po nizim ligama, mislim da su sada u cetvrtoj ligi (Serija D) , eto taj klub je bio neka vrsta projekta da se napravi uspesan klub iz prestonice (imao je simbolicno ime, zelenu i zutu, nacionalne boje kao boje kluba) , ali eto ocigledno taj projekat i nije bas uspeo , krenuo je dobro ali posle nista.

Takodje mislim da je njihov najveci lokalni rival Gama takodje igrao u Seriji A davno , ali i oni vec odavno tavore po nizim ligama, takodje i najstariji klub iz Brazilije je isto igrao u prvoj ligi FC Brasilia ali to je bilo bas davno .

Tako da mislim da svi ti klubovi iz prestonice ili locirani u Federalnom Distriktu oko prestonice igraju tek u Seriji D.

Evo novih 3 pitanja :

2. CSKA Sofia. To sam gledao neki dan na SOS kanalu.

2. Kajzerslauternom

1. Nije Albertini.

2. Tačno

3. Nije Saša Ilić, stariji su fudbaleri... jedan je igrao za Englesku reprezentaciju par tekmi... a drugi nije, ali je poznatpo nekoliko stvari...

- - - - - - - - - -

1. Mozda Roberto Badjo (iako mi to bas i ne lici na njega previse)

2. Kajzerslautern

3. Iskreno prvi put cujem i da postoje neki poznati engleski fudbaleri srpskog porekla.

1. Nije Bađo

2. Tačno, ali zemljak pogodio prije

- - - - - - - - - -

Nope!

- - - - - - - - - -

2. Bravo , jeste CSKA Sofija.

3. Jekaterinburg jeste , to je najistocniji grad domacin SP , a sad koji je najzapadniji , ceka se jos pola pitanja ;)

Da nije Rostov na Donu?

Back