Fudbalski kviz

Ajde da malo nastavimo sa kvizom , posle duge pauze ; )

Evo novi set pitanja :

1. Reprezrentacija koje zemlje je odustala od ucesca na Mondijalu u Brazilu 1950. godine nakon sto Fifa nije odobrila njihovim igracima da igraju svoje utakmice bosonogi ?

2. Koji je zasad jedini klub u Ligi sampiona koji je svih 6 utakmica grupne faze odigrao nereseno ?

3. Koji je prvi klub iz Engleske koji je osvojio prvi neki evropski trofej ?

4. U prvoj ligi koje drzave igra klub koji se zove Delfin ?

5. Koji brazilski klub je domacin na stadionu koji se zove " Rei Pele" (Kralj Pele) , klub je inace drugoligas ?

1.Индија
2.Не знам
3.Да лупам мало Вулверхемтон или Арсенал.
4.Нигерија, ово је неко питао раније мислим.
5.Вероватно неки из Сао Паола!

Lekizan :

1. Bravo jeste Indija

3: Nije ni Vulverhempton a ni Arsenal

4. Nije Nigerija (iz Nigerije su Delfini a ne Delfin ;) , inace mala pomoc klub nije iz Afrike)

5. Nije klub ni iz grada a ni iz drzave Sao Paulo

Nenad:

3. Nije Mancester Junajted

5. E na dobrom si putu ,vrlo blizu, jeste skracenica ali nije CSA ;)

Pa ja idem, u kladu i nemam pojma za Delfin. Pretpostavljam da je Dolphin. Rekao si da nije Afrika. Europa isto nije, znali bi za prvoligaša s tim imenom valjda. Ja bi rekao da je Azija. Bubnut cu Koreja. :D

Sto je to glupo ime , mislim sta fali imenu Delfin , potpuno i logicno s obzirom da je klub iz primorskog grada ? :)

Inace malo maste nije na odmet pri davanju imena nekom klubu, recimo meni su bas kul imena klubona kao recimo sto su : Delfin, Aucas, Colo Colo, Jaguares, Tigres, Orlando Pirates, Kaizer Chiefs, naravno i Partizan ;) , onako neka simpaticna i originalna imena koja opet simbolizuju nesto, mislim da su to mnogo bolja imena za klubove nego recimo ona dosadna imena , tipa da se zovu kao i grad iz kog dolaze, neka skracenica za nesto ili sad recimo neka imena kakvih ima milion tipa : Real , Nacional, Junajted i slicno.

Ajde da ne gusimo previse, odgovor na pitanje broj 5 je CRB.

CRB iliti Clube de Regatas Brasil iz grada Maseio u saveznoj drzavi Alagoas sa severoistoka Brazila igra na stadionu "Rei Pele" (Kralj Pele) , klub koji inace igra u brazilskoj Seriji B.

Ajmo set od 3 nova pitanja ;

1. Jedan popularni klub iz Meksika ima slicnu politiku kluba kao i Atletik Bilbao , tj. dozvoljava samo etnickim Meksikancima da igraju za njihov klub , naime prvo je bilo dozvoljeno samo igracima iz meksicke savezne drzave Halisko (odakle je taj klub inace) da igraju za taj klub , da bi kasnije dozvolili svim Meksikancima da igraju za njihov klub ukljucujuci i one Meksikance rodjene u dijaspori , o kom klubu je rec ?

2. Iz kog grada je klub South China ?

3. Evo i trece , mozda malo i teze pitanje , naima u nekadasnjoj ligi Sovjetskog Saveza samo 3 kluba koja nisu iz Rusije ili Ukrajne su bili prvaci SSSR , navedi bar 2 od ta 3 kluba ?

Jeste bravo , Gvadalahara Civas , jedan od 2 najveca kluba u Meksiku uz Klub Ameriku ; )

Ajmo novi set pitanja :

1. Koji jedini evropski fudbaler je igrao tokom 4 razlicite decenije (profesionalnu karijeru poceo 1987. a zavrsio je 2011.) ?

2. Koji klub iz Argentine igra na stadionu Eve Peron (stadionu koji nosi ime po Evi Peron) ?

3. Koji jedini klub iz Skotske ima 100% uspeha u mecevima protiv Barselone , u 4 meca imaju 4 pobede protv slavne Barse ?

2. Bravo jeste Hong Kong

3. Tacno, jesu Dinamo Minsk i Dinamo Tbilisi , ali treci klub nije Zalgiris vec Ararat iz Jerevana , klub iz Jermenije , ovo verujem da bi m alo ko znao ;)

Hong Kong je jedini kineski grad za koji sam siguran da je na jugu :D
Bio sam siguran da su ova 3. Znam za Ararat, al nikad ne bi rekao da su oni bili prvaci.

Novi set:

1. Neki golman je sigurno, Van der Sar?
3. Aberdeen?

1. Малдини није, Гигс није, мени на памет паде Дејвид Џејмс, он брани од памтивека
2. Не знам
3. Из неког разлога мислим да није ни Селтик ни Ренџерс, да није можда Абердин, они су били јаки када их је Сер Алекс водио...

1. Marko Balota jos uvek brani ;) , inace trazeni odgovor je igrac a ne golman , znaci igrac koji je debitovao 1987. a karijeru zavrsio 2011, inace vrhunski strelac , postigao je blizu 100 golova za Ajax , mislim da je ovo velika pomoc ; )

3. Nije ni Aberdin a nisu ni Seltik ni Rendzers ; )

Ajmo jos pokusaja ;)

Back