Fudbalski dresovi

На овом СП "пума" свим својим репрезетацијама мање више избацила исти дизајн,само боја и то је мање више то, Угрувај је имао скоро исто бели као ми а остали само боја и други грб
Moguće, ali ih onda kombinacija boja i ostali detalji na dresu čine prepoznatljivijima. Urugvaj kad upališ znaš da su oni u sekundi zbog boje dresova. Gana, Senegal, Maroko... svi su imali neke detalje na dresu koji ih povezuju sa time odakle dolaze. Jedino vi ste imali skroz crveni dres sa onim zlatnim na rukavima i ovratniku. Nizozemska, Argentina, Brazil, Urugvaj, Kamerun...njima možeš napravit isti dizajn, kako ti kažeš. Jer su im dresovi prepoznatljivi. Vama treba nešto na dresu da vas razdvoji od svih ostalih u crvenim majicama. To se lako moglo postići plavim šorcevima i bijelim čarapama. Ili onako nečim što ste imali 2010. za što sam već rekao da je ubojica od dresa. Pogotovo za ovo što ste nosili na ovom SP.

Ali ovaj iz 2010. vam je bio prepoznatljiv. zašto bi nosili plavu boju? Crvene majice, plavi šorcevi i bijele štucne. To bi po meni bila logična kombinacija za vas. I ovaj križ na dresu vas još dodatno razdvaja od ostalih.
Mi smo od 1994. do 1998. imali bijele rezervne. od 1998. do 2018. plave. Od 2018. do 2022. crno sivi, i sad na ovom prvenstvu opet tamno plavi sa svijetlo plavim kockicama (vjerojatno hommage prvom dresu iz Francuske).

Crveno--plavo-belo po recima ovih iz saveza nije moglo zbog propisa Fife i Uefe mada videli smo na ovom SP da je dosta reprezentacija igralo u trobojnim garniturama. Ako nasi ne mogu iz nekog razloga da nastupaju u boji zastave bolje uvesti komplet plavu garnituru ili plavo-plavo-crveno/belo. Ovako crveno-zuti i sa smesnom pticom kao amblemom licimo na putujuci cirkus iz Crne Gore i Poljske

Crveno--plavo-belo po recima ovih iz saveza nije moglo zbog propisa Fife i Uefe mada videli smo na ovom SP da je dosta reprezentacija igralo u trobojnim garniturama. Ako nasi ne mogu iz nekog razloga da nastupaju u boji zastave bolje uvesti komplet plavu garnituru ili plavo-plavo-crveno/belo. Ovako crveno-zuti i sa smesnom pticom kao amblemom licimo na putujuci cirkus iz Crne Gore i Poljske
Od kad ne mogu trobojne garniture? Iako moguće da su vam zabranili jer puno reprezentacija igra u plavom, crvenom ili bijelom. Ili u nekoj od kombinacija 2 od te 3 boje. Ali onda odigraš cijeli u crvenom, bijelom ili plavom, kada nije moguća ta originalna kombinacija. Ma u biti ne bi smio biti problem nikako. ako si domaćin, drugi se prilagođavaju tebi. Ne znam, nisam pametan.

Prica je tako ispricana nakon sto je reprezentacija skroz obucena u neku ruznu crvenu boju visnje tamo negde 2015-16. Jasno da nekima crvena odgovara ako navijaju za Zvezdu, ali i njima komplet crvena garnitura i sad plus ova zutu izgledaju kiceraski siguran sam. Moj je rezon ako si 88 godina bio plav i Fifa te smatra naslednikom rezultata bivse drzave zadrzi i boju dresa pod kojim si to ostvario i pod kojom si prepoznat.

Na ovom prvenstvu sve utakmice igrali u svojoj trikolornoj garnituri sem finala. Izbaksuziralo ih ocito.:D
Ozbiljno? Zašto ja imam dojam da već neko vrijeme nose ili plavo ili plavo s bijelim šorcevima. I to nose ovu tamnoplavu. Ne znam zašto reprezentacije fiozofiraju s dresovima. Tu su mi Južnoamerikanci vrh. I Brazil, i Argentina, i Urugvaj, i Ekvador, i Kolumbija....Nema filozofije. Imaju svoje boje i to je to. Nijemci su mi imali najljepši dres na turniru, ali to mi nisu oni. Zna se kako je uvijek izgledao Njemački prvi dres. Bijeli sa stiliziranom zastavom na neki način. Belgija isto nikad ne filozofira puno.

Nije im los dres. Samo ovi zlatni brojevi mozda malo strce.

3497624-71299648-2560-1440.jpg

Od kad ne mogu trobojne garniture? Iako moguće da su vam zabranili jer puno reprezentacija igra u plavom, crvenom ili bijelom. Ili u nekoj od kombinacija 2 od te 3 boje. Ali onda odigraš cijeli u crvenom, bijelom ili plavom, kada nije moguća ta originalna kombinacija. Ma u biti ne bi smio biti problem nikako. ako si domaćin, drugi se prilagođavaju tebi. Ne znam, nisam pametan.
Mogu trobojne.. Lako je reći da je zabranjeno to su gluposti. Reprezentacija je jednobojna već 6,7 god. Iskreno ne znam nikog ko nastupa u crveno plavo beloj opremi. Možda Jermenija ili Čile/Kostarika. U komplet crvenoj nastupa pola planete.

Back