Aha a to omalovazavnje je verovatno plod odnosa nas i Hrvata znas mnogo toga se desilo u proteklom veku tako da nije realno ocekivati da Srbi budu odusvljeni i objektivno razmenjuju misljenje o hrvatskim asovima...To je sasvim normalno da narod oseca kolektivnu netrepljivost zbog svega iz proslosti stvari bitnije od sporta su se desile znas tragcine stvari brate i ako poznajes ljudsku psihu nije uopste realno niti prirodno da Srbi objektivno "pucaju" o hrvatskim igracima i uspesima...naprotiv ocekivati objektivnost vecine bi bila neprirodna....
Nikome nece doneti dobro da se pravimk budale jedino ako budemo iskreni i mozemo "u bolje sutra"
Bio bi blam da Srbi recimo podnisavaju uspeh Egipta koji je prvak Afrike i Salaha jer nemamo snjima dodirnih tacki...
Mislim sto Srbi omalovazavaju hrvatske uspehe moram ti objasnjavati wtf? Brate
Generalno Hrvati su svetlosnim godinama ispred nas u ovom momentu , mislim takav uspeh kao sto je finale Mondijala nasima ne bi mogao da se desi ni u ludilu, ni u nekom pralelnom univerzumu , ono ipak od raspada SFRJ i otkad imaju svoju reprezentaciju imaju jedno trece mesto na SP i jedno finale SP-a , takodje igrali su i 4 puta nokaut fazu EP-a , a u tih prethodnik 25 godina propustili su samo po jedno Svetsko i jedno Evropsko prvenstvo.
Iskreno meni je bilo drago kada su usli u finale Mondijala i iskreno navijao sam za njih u utakmicama nokaut faze (osim u utakmici protiv Rusije) , generalno nije mi toliko bilo drago zbog njih kao njih Hrvata vec zbog fudbala, mislim da je stvarno odlicna stvar za fudbal to sto su Hrvati uradili i sto su pokazali da je ipak moguce da jedna tako mala i nebitna zemlja od 4 miliona stanovnika udje u finale Svetskog prvenstva, zaista sjajna stvar za fudbal i definitivno zasluzuju veliko postovanje zbog toga i mislim da samo kreten (bilo koje nacije, vere ili politickog opredeljenja) moze da omalovazava takav jedan uspeh i tu ekipu.
Takodje opet hteli to neki da priznaju ili ne ali ipak nas vezuju neki zajednicki koreni , pricamo istim jezikom, imamo ista prezimena, mnogo ljudi odavde ima rodbinu i prijatelje tamo, itd, mnogi odavde su i rodjeni tamo, ziveli, odrastali, itd , mislim da sve nas na neki nacin veze neka nostalgija na tu bivsu i zajednicku drzavu (bez obzira na necije opredeljenje sta se sve izdesavalo) , proslost je nemoguce izbrisati (iako neki pokusavaju) , ono sto je nas narod zadesilo od strane Hrvata ne treba zaboraviti svakako ali pre svega ljudski mozak je programiran tako da pamti samo lepa i pozitivna iskustva a ona losa se trudi da potisne i zaboravi, tako da recimo i neki nas proterani Srbin iz Hrvatske ce uvek radije da se seca svog odrastanja i svoje mladosti tamo, izlazaka i druzenja ne znam po Osijeku, Zagrebu, Dubrovniku ili vec gde i letovanja po Jadranu nego sto ce da se seca rata, "Oluje", ustasa i tih negativnih stvari , to je prosto priroda i biologija.
Tako da ja iskreno uvek cu da navijam za Hrvate kada igraju protiv ne znam Nemacke, Engleske, Spanije, Francuske, Italije,Holandije, itd zato sto je meni drazi fudbal i od Hrvata i od politike.