Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako ja to vidim... Oba Maksimovica nemaju vise sta da traze u reprezentaciji... Tadic mora da ima sa kim da odigra, znaci treba nam kombinatorika u veznom redu, a kad to ne moze da prodje onda guranje na stranu i centarsutevi.... Tadic, Sergej i/ili Grujic + Luka Jovic, Nemanja Radonjic po potrebi... Tu treba traziti neku pas igru... Iza Milivojevic da trci za njih, steta sto vise nemamo Matica, iako nije nesto dominirao znacio bi nam dosta...

Nadam se da vise necemo gledati ni Ljajica i da je otisao u istoriju zajedno sa Tosicem, Stojkovicem, Markovicem....
Takodje, igraci koji su nekada mozda nesto i znacili poput Nastasica i Veljkovica su se totano izgubili sa mape...
Zbog toga stoperski tandem po meni Milenkovic - Pavlovic, bez razmisljanja...

I da molimo Boga da se ne povrede...

Kolarov moze jos da da, iako i on cesto ostavlja rupe iza sebe, ali mu se gleda kroz prste zbog ucinka u napadu, a na desnog beka bih ili vratio Baneta Ivanovica, ili bih probao sa Gobeljicem, mislim jeste glupo uopste spomenuti tog igraca u ozbiljnoj prici, ali ako neko misli da imamo bolju opciju za desnog beka, neka kaze...

Uz ove gore pobrojane (Milivojevic, SMS, Grujic, Tadic, Jovic, Radonjic) dodao bih Mitrovica i Filipa Kostica.
I to je neka nasa osovina i okosnica sa kojom treba napadati....

Samo osnovni preduslov je da imamo makar prosecnog trenera koji moze sa ovim objektivno kvalitetnim igracima da napravi ok rezultat, a sa Tumbakovicem nisam na cistom da li je uopste i prosecan trener ili je ispod proseka... To mozda vidimo vec sutra. Toliko za sada.
Gobeljic!!!

Treba te banovati za glupost dana...

Tulumba je možda najveći moron koji je dosad sedeo na klupi reprezentacije,a konkurencija je baš velika
Sutra očekujem potop biblijskih razmera,norvežani najavljuju da će da grizu i da će pobediti,dok se tulumba oglašava i kaže kako očekuje da će mu Bog pomoći
Ne vredi ni gledati,još kad se Kosova republjik plasira ima da zasvira najmanja violina na svetu,posmrtni marš srpkog fudbala i srpskog dostojanstva generalno

Znam... Ali evo reci mi kog imamo boljeg desnog beka, navedi ime
Nije to problem samo kod nas,bekovske pozicije su deficitarne u celom svetu,niko ko počne da trenira fudbal neće da bude bek jer je pozicija prezahtevna,90 minuta moraš podjednako da se fokusiraš i na odbranu i na napad i da zujiš napred-nazad
I ja bih iskreno probao sa Gobeljićem,mnogi govore da je ova formacija sa 3 CB i 2 WB najbolja za nas usred nedostatka klasilčnih bekova,ja kažem baš naprotiv
Pa kako sa 3 CB nazad da igramo kad je jedini iole kršten štoper Milenković!
Lepo na CB Milenković i Kolarov,na bekove Gobeljic i Lazović/Mladenović ako treba i Rodić i zdravo

Tulumba je možda najveći moron koji je dosad sedeo na klupi reprezentacije,a konkurencija je baš velika
Sutra očekujem potop biblijskih razmera,norvežani najavljuju da će da grizu i da će pobediti,dok se tulumba oglašava i kaže kako očekuje da će mu Bog pomoći
Ne vredi ni gledati,još kad se Kosova republjik plasira ima da zasvira najmanja violina na svetu,posmrtni marš srpkog fudbala i srpskog dostojanstva generalno
Rekao si kljucnu rec koju nemamo: da grizu...
Htenje, zelja, pozrtvovanost, da se grize..

To je kljuc naseg brodoloma unazad...

Ziveli smo i pre od Kezmana i Zigica, Save i Dekija, itd itd.
Pa nije bas tako ako izuzmemo 98 i 2000tu kada smo otisli na suvi kvalitet jer smo ga imali na pretek...
Posle toga plasman Petkov 2006 igrao se bunker sta got ti i ja mislili o tome to je ipak bio neki sistem...onda znamo sta se desilo pred odlazak pa tamo potop...
Antic 2010 da ne pricam ekipa je imala i glavu i rep.
2018ta imo si nekoliko sablona u igri i Tadica rastarecenog od obaveza i znao si kako napadas kolko got curili....
Znaci vidis svaki put kada bismo se plasirali imali smo neki sistem koliko got on bio falican itd postojao je...
Ja kod Tumbe vidim letargiju malodusnost nevidim nijedan jedini sablon u igri nista utrenirano...Doduse pred kraj kvalifikacijama sam video ideju sa Radonjicem gde mu Tadic gura loptu iza ledja sto je stvaralo probleme protivniku jer ako izadje nejavce od brzine a kad vidi tu pretnju po prirodi stvari mora igrati dublje protiv nas odustati od presinga i onda im mozemo rasiriti linije....to je bilo u zacetku neke dve tekme...pa smo promenili formaciju...
Tako da ono na prvnetsvo se neko neide ovako s brda s dola...
Da se razumemo ja uprkos svemu zarko zelim da se plasiramo ma kako got pa makar iz nepostojeceg penala i tamo da popijemo petardu...jer su oni nasi i uvjek mi je stalo nije mi svejedno kad dodje takmicenje neko i nas nema sve mi je trulo....Ali kazem nevidim razlog za optimizam realan...A zmam da cu se nervirati kad pocne....
Jedino mozda negdje vidim sansu jer su se Norvezani razbacali sa izjavama ko po plotu i lupetaju svasta...i ono moja "talija" ja kad spustim loptu bez ocekivanja znaju iznenaditi niotkud...

Nije to problem samo kod nas,bekovske pozicije su deficitarne u celom svetu,niko ko počne da trenira fudbal neće da bude bek jer je pozicija prezahtevna,90 minuta moraš podjednako da se fokusiraš i na odbranu i na napad i da zujiš napred-nazad
I ja bih iskreno probao sa Gobeljićem,mnogi govore da je ova formacija sa 3 CB i 2 WB najbolja za nas usred nedostatka klasilčnih bekova,ja kažem baš naprotiv
Pa kako sa 3 CB nazad da igramo kad je jedini iole kršten štoper Milenković!
Lepo na CB Milenković i Kolarov,na bekove Gobeljic i Lazović/Mladenović ako treba i Rodić i zdravo
Ne moze Gobeljic igrati...Gobelja od fudbala ima dobre fizikalije tj imo ih je pod Milojem i u ekipi koja stoji nize u bloku ti njegove mane si mogo sakriti i iskoristi tu njegovu sirovu snagu u fazi tranzicije mogo je na cistu spremu fizicku i htenje izneti loptu nekih 20 30 pa proslediti Marinu :) mogo se potuci sa krilom protivnickim uklizati pa smo ga svi gotivili zbog srca isto tako ima dobar udarac iz drugog plana...ali vidis kako to izgleda danas kada on treba da igra klasicnog beka pa momka mi je prosto zao prvo po vokaciji se vidi da nije bek njegov tajming da se ubaci i napravi "overlap" da se ponudi opcija je ocajan a sta tek reci o centarsutu pa ****** covek nemoze bez pritiska kada ima vremena dva dana da uputi pristojan centarsut...kazem momka gotivim zbog srca ali mi ga je zao ono blamiranje netreba mi nama ni njemu...ne moze ni u zvezdi da igra...posto je on fajter je bi njega u nekim "hrkljus kobinacijama" koristio u sredini kad se treba "potuci" jedino tu bi nesto mogo odraditi...
Mislim cak je bolje a svi znamo da je to smesno vratiti i Rukavinu da igra jer po vokaciji vidis da je bek na vreme se ubacuje i nudi makar rasiri zadnju liniju protivniku jest da je propast ako mu das loptu...pa i Gajic ima to iako je isto los igrac....
Ako cemo da krpimo poziciju beka bolje ga krpi sa iole pismenim igracem ionako inamo ovih zadnjih veznih koji u vezi nista neigraju Maksa ili Gudelj sta znam...ili sta znam igraj sa Milenkovicem na beku stavi na stoper Gudelja?
Pa i Murinju Dajer igra stopera koji je totalno neupotrebiv igrac na sredini terena...sve je vise trend ti neki "neipotrebljivi' veznjaci da se prebace na stopera jer u sredini snjim si igrac manje a nazad moze odigrati jer nije bas operisan od fudbala....
Imamo primer iz Zvezde nama je najbolji stoper u zadnjih 10+ godina bio Le Talek...

Ne moze Gobeljic igrati...Gobelja od fudbala ima dobre fizikalije tj imo ih je pod Milojem i u ekipi koja stoji nize u bloku ti njegove mane si mogo sakriti i iskoristi tu njegovu sirovu snagu u fazi tranzicije mogo je na cistu spremu fizicku i htenje izneti loptu nekih 20 30 pa proslediti Marinu :) mogo se potuci sa krilom protivnickim uklizati pa smo ga svi gotivili zbog srca isto tako ima dobar udarac iz drugog plana...ali vidis kako to izgleda danas kada on treba da igra klasicnog beka pa momka mi je prosto zao prvo po vokaciji se vidi da nije bek njegov tajming da se ubaci i napravi "overlap" da se ponudi opcija je ocajan a sta tek reci o centarsutu pa ****** covek nemoze bez pritiska kada ima vremena dva dana da uputi pristojan centarsut...kazem momka gotivim zbog srca ali mi ga je zao ono blamiranje netreba mi nama ni njemu...ne moze ni u zvezdi da igra...posto je on fajter je bi njega u nekim "hrkljus kobinacijama" koristio u sredini kad se treba "potuci" jedino tu bi nesto mogo odraditi...
Mislim cak je bolje a svi znamo da je to smesno vratiti i Rukavinu da igra jer po vokaciji vidis da je bek na vreme se ubacuje i nudi makar rasiri zadnju liniju protivniku jest da je propast ako mu das loptu...pa i Gajic ima to iako je isto los igrac....
Ako cemo da krpimo poziciju beka bolje ga krpi sa iole pismenim igracem ionako inamo ovih zadnjih veznih koji u vezi nista neigraju Maksa ili Gudelj sta znam...ili sta znam igraj sa Milenkovicem na beku stavi na stoper Gudelja?
Pa i Murinju Dajer igra stopera koji je totalno neupotrebiv igrac na sredini terena...sve je vise trend ti neki "neipotrebljivi' veznjaci da se prebace na stopera jer u sredini snjim si igrac manje a nazad moze odigrati jer nije bas operisan od fudbala....
Imamo primer iz Zvezde nama je najbolji stoper u zadnjih 10+ godina bio Le Talek...
svaka cast. vec duze sam razmisljao, milivojevica ili gudelja kraj milenkovica kao CB, a zadnji neka gudelj igra (nekako ima bolji pregled igre od milivojevica, a voaj drugi je malo crvsci, i zna presjeci igru)

veceras bi trebalo vako da izgleda:

Rajkovic(Dmitrovic)
Milenkovic - Milivojevic - Kolarov
Lazovic - Gudelj - SMS - Tadic (Ne Maksimovic/Grujic) - Radonjic (Ristic/Mladenovic)
Mitrovic - Jovic (Tadic, Vlahovic)

3-5-2 pa idemo, napadati, i iza zatvorimo za milenkovic-milivojevic

trebamo cvrste, jake CB, jer haland je visok, jak i jos brz, ne moze njega da pazi jedan mitrovic ili bilo ko, osim milivojevica i eto milenkovica

napred sms i tadic da kreiraju, grujic ili gudelj malo se povuku, a napred ako ga jovic i mitrovic nedanu, onda ne znam ni ja. jedan zna gde treba da stoji, zna is svake pozicije da dadne gol (jovic) drugi nek se tuce napred, spusta lopte i salje prema jovicu

nista ne mozemo izgubiti, ali hocu igru, hocu srce.
neka ovako izgubimo 4-5:0, ali da znam, probali smo, nismo se predali, neide nam, bolji su i cao

ali ne nas dunster ce ovaki sastav izvesti:

Dmitrovic
Milenkovic-Mitrovic-Pavlovic
Lazovic - Kolarov
Milivojevic - Maksimovic
SMS
Tadic-Mitrovic

svaka cast. vec duze sam razmisljao, milivojevica ili gudelja kraj milenkovica kao CB, a zadnji neka gudelj igra (nekako ima bolji pregled igre od milivojevica, a voaj drugi je malo crvsci, i zna presjeci igru)

veceras bi trebalo vako da izgleda:

Rajkovic(Dmitrovic)
Milenkovic - Milivojevic - Kolarov
Lazovic - Gudelj - SMS - Tadic (Ne Maksimovic/Grujic) - Radonjic (Ristic/Mladenovic)
Mitrovic - Jovic (Tadic, Vlahovic)

3-5-2 pa idemo, napadati, i iza zatvorimo za milenkovic-milivojevic

trebamo cvrste, jake CB, jer haland je visok, jak i jos brz, ne moze njega da pazi jedan mitrovic ili bilo ko, osim milivojevica i eto milenkovica

napred sms i tadic da kreiraju, grujic ili gudelj malo se povuku, a napred ako ga jovic i mitrovic nedanu, onda ne znam ni ja. jedan zna gde treba da stoji, zna is svake pozicije da dadne gol (jovic) drugi nek se tuce napred, spusta lopte i salje prema jovicu

nista ne mozemo izgubiti, ali hocu igru, hocu srce.
neka ovako izgubimo 4-5:0, ali da znam, probali smo, nismo se predali, neide nam, bolji su i cao

ali ne nas dunster ce ovaki sastav izvesti:

Dmitrovic
Milenkovic-Mitrovic-Pavlovic
Lazovic - Kolarov
Milivojevic - Maksimovic
SMS
Tadic-Mitrovic
Ma brate necemo preko noci zaigrati neki fudbal kad ga dosad nije bilo..eventualno da Tadic izdivlja ili Sergej raspuca se pa sjebe Tumbi "koncept"....Mene iskreno zanima samo plasman na Euro da posle 20 godina gledam Euro sa nama a ne da sam depresivan...znam mnogi ce reci pa sta cemo tamo ako nas nabiju...neka nek nas nabiju jednostavno nije isto veliko takmicenje bez tvoje ekipe nije isti osjecaj...

Rajković – Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Gudelj, Maksimović, Ristić – Tadić, Đuričić – A. Mitrović.

Ko je Ristić? I gde treba da se proda? :lol:

Ko god i šta god, kada jednom naši selektori budu naučili da se tim selektira i uigrava dugoročno a ne eksperimentisati u ključnim utakmicama do tada ćemo samo ići od novog razočarenja do nove blamaže i nazad.
Ne očekujem apsolutno ništa večeras.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back