Sotir zvani djubre
Elita
- Poruka
- 21.519
Naravno da nismo bili ni Varsavski pakt, ali jesmo imali socijalisticku ili ako hoces komunisticku vlast i drzavno uredjenje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istocna Evropa u smislu te podele iz Hladnog rata, nismo bili deo bogatog zapadnog bloka, na to se misli... A Mstislav svuda koristi priliku da omalovazi Srbiju, to nije nista novo....
Inace SFRJ se nalazila u juznoj Evropi najvecim delom i zemlje oko nje sem Austrije u srednjoj i Madjarske koja je u srednjoj ili istocnoj Evropi u zavisnosti kako je klasifikuju na zapadu.Naravno da se pamti. Zna se ko je bio prvak Europe. I to će zauvijek ostati zapisano. Ono što ja želim reći je da mlađe generacije te klubove ne doživljavaju kao nekakve velikane. Npr. Šahtjor, Zenit, Fener itd. se doživljavaju kao puno ozbiljniji i jači klubovi nego Zvezda. Da ne pričam o Lyonu, Sevilli, Napoliju itd.Pa samim tim sto spominjete Notignem i Aston Vilu je dokaz da se pamti... Ne moras da budes zaludjenik za istoriju sporta da bi znao, znaju to i klinci, svi su culi za Crvenu Zvezdu
To jesu trenurno ozbiljniji i jaci klubovi...po svim parametrima ali velicina jednog kluba se negleda po plateznoj moci nego ee uzima celokupna istorija u obzir...Zvezda ispunjava apsolutno sve kriterijume velikog kluba giganta tako reci...sem ako nije glavni kriterijum sta kazu klinci koji pice fifu i bune se sto je messi ocenjen bolje od Levandovskog...za njih je do juce i liverpul sto rece bilo talasika a Ajax i Benfika su im neozbiljni...nemoze to biti kriterijum niti jeste za velicinu...Naravno da se pamti. Zna se ko je bio prvak Europe. I to će zauvijek ostati zapisano. Ono što ja želim reći je da mlađe generacije te klubove ne doživljavaju kao nekakve velikane. Npr. Šahtjor, Zenit, Fener itd. se doživljavaju kao puno ozbiljniji i jači klubovi nego Zvezda. Da ne pričam o Lyonu, Sevilli, Napoliju itd.
U današnjem nogometu je trenutni (neki period od 4-5 godina max) rezultat sve, da ne spominjem novac i marketing. Tako da kada u Europi nastupaju Celtic, Zvezda, HSV, Feyenoord, Steaua, OM itd. komentator iznese podatak kada su osvojili Kup prvaka i to je to.
Da se u Europi na Zvezdu gleda kao na nekog giganta, ne gleda se, jbg. Kao što se ne gleda ni na ostale navedene klubove.
To ni na koji način ne umanjuje ono što je Zvezda napravila 1991. To je povijest, i to ostaje za sva vremena.
Pa moze dinamo da se prestavlja kako oce ali to fakat novi klub nastao 1945...to nije gradjanski sad sto se u zagrebu neko sjetio ajd da prikalemimo gradjanski na dinamo pa da moze s ajdukom na crtu ko je stariji druga prica...Naravno da nismo. Dinamo je osnovan 1945. Ja s tim nemam problem. Jedno je što su ukinuli Građanski i osnovali Dinamo, a drugo što je taj Dinamo usprkos tome predstavljao. A grb od 1969. je u biti grb Građanskog s malim D.
Današnji Dinamo kao godinu osnutka ima 1911. jer ga se u klubu smatra nasljednikom Građanskog.
Ja se slažem. Zvezda je povijesno velik klub. Kao i Nottingham Forest, Aston Villa, Feyenoord, Steaua, Celtic, HSV itd.ali velicina jednog kluba se negleda po plateznoj moci nego ee uzima celokupna istorija u obzir...Zvezda ispunjava apsolutno sve kriterijume velikog kluba giganta tako reci...
Vidi mozemo da diskutujemo ozbiljno a mozemo i napadati jedne druge i vrtiti jedno te isto....Ne tvrdim ja da je gro muslimana navijali za Zvezdu vec su bili ono pola/pola sve do pocetka devedesetih kad je rat vec bio na vidiku. Mi ne pokusavamo da operemo proslost, oba kluba su izrazito komunisticke tvorevine i mi smo toga svesni.. ali kod zvezdasa se forsira neko misljenje da su oni bili ustvari antikomunisticki velikosrpski klub i slicne bajke. Nisi bio na forumu pre 10 godina, ne secam mu se nika ali je zesci debil... Zvezdina petokraka tj 5 kraka ustvari predstavljaju Drazu, Djujica, Srpstvo, Beograd i Pravoslavlje.
Ovo sto je Sotir spomenuo forsiranje kroz medije.. pa daj budi realan koliko se Zvezda vise forsira u svakom filmu pa i u medijima... Ona voli Zvezdu, pa u Ranama Pinki nosi Zvezdin sal, cak i Sekuli Bora Corba kaze "celo nase selo navija za Zvijezdu" a Burdus odgovara i nase selo navija za Zvezdu... toliko ste medijski vise zastupljeni da me stvarno cudi kako Partizan i ima tih 35% navijaca.
Partizanu se spocitava to neko jugoslovenstvo a Zvezda je prva poletela u jadransku ligu u kosarci i prva pocela dovoditi nesrbe nakon svih nesrecnih desavanja. Nemam ja nista protiv Zvezdine politike i kog ce dovesti nit mi je bitna nacionalnost igraca ako ce da izgara za taj dres.. ali malo manje licemerja... Oba kluba su nastali kao komunisticki jugoslovenski projekti, danas su oba srpski klubovi.
Emigracija ko emigracija, navija za Zvezdu jer je poznatija... vecina njih "navija za Zvezdu" al znaju par igraca . Niko ne spori da ste klub s mnogo vecom bazom navijaca... To sto Krajina navija za Zvezdu, a sto to mene zabole, jesu oni nesto vredniji od ostalih Srba, ne razumem? Vec sam rekao, oduvek je bilo to sugerisanje da se treba navijati za Zvezdu kroz sve moguce nacine, mediji, novine, tv, filmovi i da je Partizan i pored toga veciti rival sa solidnom navijackom bazom iako je na marginama...Kao klincu otac mi je sugerisao da navijam za Partizan,nije bio ni vojno lice ni jugosloven po ubedjenju ali sve ostalo kad upalim tv, slusam radio sve ti indirektno govori da treba za Zvezdu.. eto i iz nekog prkosa ( kao i vecina Grobara ) mi smo poceli navijati za Partizan jer ne zelimo biti mediokritet. Zvezdinu velicinu mi ne sporimo, veliki klub u okvirima SFRJ, ali nista manje komunisticki od Partizana... da , igrali Hrvati za nas posle ww2 isto ko sto je i Rajko Mitic igrao protiv Nemaca za vreme okupacije.. jos one fore cesljao kosu ko kralj Petar..Vidi mozemo da diskutujemo ozbiljno a mozemo i napadati jedne druge i vrtiti jedno te isto....
Sto se tice konkretno toga lika sa 5 kraka pa jel ti mislis da ijedan ozbiljan zvezdas veruje u to i to tvrdi? Covek vas je trolovo ocigledno ili je lud...jel ti mislis stvarno da je to psihoprofil prosecnog zvezdasa i da postoji neka razlika izmedju prosecnog navijaca zvezde i partizana zivota ti?
Sto se tice stuba srpstva...konkretno kolko mi je poznati to je prvi Matija Beckovic izgovorio a mi prigrlili...kao sto bi i vi...
A znas da je Zvezda osnova pre vas i da je pokupila lokalne momke iz bska i jugoslavije...a vi doveli sa strane...i onda se shapatom od uva prenosilo...zvezda osnovana sve nasi a i partizan al oni neke sa strane doveli i doveli neke hmmm...hrvate?E tako krece prica...sad to je igrom slucaja tako al narod je krenuo da precepira zato ti Sotir cela Krajina se identifikovala sa Zvezdom....naravno da politika dovodjenja igraca il vodjenje kluba nije imala nikakve veze sa "srpstvom" wtf....a Zvezda ce biti zasustepljenija jer je veci klub uspesniji i popularniji...cojece o cemu pricamo...nema ovde nikakve zavjere....
A da ja tebe pitam zasto cetnicka emigracija njihova deca i unucad gotovo svi odreda navijaju za Zvezdu?? Jel bi mogo logicno da objasnis...sigurno nisu debili pa tripuju da neki skrveni cetnici su vodili zvezdu niti je udba se infiltrirala u migraciju i lobirala za crvenu zvezdu...
I onaj iz Pančeva i TiraneDinamo je osnovan aprila 45, to je bar u periodu SFRJ bio zvanican podatak. po uzoru na sovjetski Dinamo iz Moskve, Minska, Kijeva, Rige i Tbilisija.
Jbg. nikad nije zaživilo među ljudima, apsolutno nitko nije prihvatio to (osim naravno dupelizaca oko njega). Ali ne možeš ništa, samo čekat i nadat se da će se jednom to promjenit.Jedna od najvecih Franjinih gluposti je bila promena imena Dinamo u Kroacija.
Tad su teški moroni sjedili u upravi. Mijenjali grb, tražili pravo riješenje za Croatiu. Recimo, meni je ovo "najdraži". Vrh tragikomedije:Racunao da ce to lako proci kad je hrvatovanje bilo na vrhuncu, ali ne moze tradicija da se zaboravi preko noci. Sto su navijaci Dinama potvdili trazeci da se vrati dobro poznato ime Dinamo.
Ovo je dobar Grb kad zagreb "sutra dobije" Formulu 1Tad su teški moroni sjedili u upravi. Mijenjali grb, tražili pravo riješenje za Croatiu. Recimo, meni je ovo "najdraži". Vrh tragikomedije:
Ne. Dinamo to nikad nije imao. Ni kad je bio Croatia.Kod vas su mi prejaki prefiksi Hnk
Jel Kroacija...zvanicko bila evidentirana kao hrvatski nogometni klub kroacija?
Tad su teški moroni sjedili u upravi. Mijenjali grb, tražili pravo riješenje za Croatiu. Recimo, meni je ovo "najdraži". Vrh tragikomedije:
Dobro povratiste ime, malo je doprinelo i preminuce gosn Tudjmana.Emigracija ko emigracija, navija za Zvezdu jer je poznatija... vecina njih "navija za Zvezdu" al znaju par igraca . Niko ne spori da ste klub s mnogo vecom bazom navijaca... To sto Krajina navija za Zvezdu, a sto to mene zabole, jesu oni nesto vredniji od ostalih Srba, ne razumem? Vec sam rekao, oduvek je bilo to sugerisanje da se treba navijati za Zvezdu kroz sve moguce nacine, mediji, novine, tv, filmovi i da je Partizan i pored toga veciti rival sa solidnom navijackom bazom iako je na marginama...Kao klincu otac mi je sugerisao da navijam za Partizan,nije bio ni vojno lice ni jugosloven po ubedjenju ali sve ostalo kad upalim tv, slusam radio sve ti indirektno govori da treba za Zvezdu.. eto i iz nekog prkosa ( kao i vecina Grobara ) mi smo poceli navijati za Partizan jer ne zelimo biti mediokritet. Zvezdinu velicinu mi ne sporimo, veliki klub u okvirima SFRJ, ali nista manje komunisticki od Partizana... da , igrali Hrvati za nas posle ww2 isto ko sto je i Rajko Mitic igrao protiv Nemaca za vreme okupacije.. jos one fore cesljao kosu ko kralj Petar..
Zvezdinim navijacima zameram samo licemerje a velicinu Zvezde ne sporim niti sam ikad
Gradjanski Nogometni klub...uvalili ste ovo gradjanski heheheheh...Pa Hask je normalna stvar sobzirom da ste bili dio ausriugarske tako da znak indetifikacije...smesno je sto se ubacije HNK svugdje danas...nije li suvisno? HNK Rijeka...Hrvatski klub? Ma jok ja mislio da je RumunskiNe. Dinamo to nikad nije imao. Ni kad je bio Croatia.
Ali to nije ništa neobično. HAŠK postoji jako dugo npr.
Ne bi previše ulazio u toGradjanski Nogometni klub...uvalili ste ovo gradjanski heheheheh...Pa Hask je normalna stvar sobzirom da ste bili dio ausriugarske tako da znak indetifikacije...smesno je sto se ubacije HNK svugdje danas...nije li suvisno? HNK Rijeka...Hrvatski klub? Ma jok ja mislio da je Rumunskineprovociram samo konstatujem sa je suvisno i na granici ukusa...