Ovako ja sam recimo upozno Banja Luckog Hrvata nedje generacija mog starog bio navijac Zvezde i sta sad?
Ajmo dalje ovako vecina zvezdinih navijaca se neodrice svojih legendi jedno je "zacanje i podjebavanje u drustvu i mjerenje patke ko je "veci Srbin" koliko got nekome to bilo "primitivno" ljudi ba desio se rat to zacanje sve dok je bezazleno uz pivu je negde postao i deo ambijenta svidjelo se to nekome ili ne"
Sad da kazem par stvari u svoje ime na jednom drugom forumu mi je bio nick Robi_sa_autokomande eto koliko se "odricem" svojih legendi sad druga stvar da likovi koji su nosili nas dres a uslovno receno su drugih nacija...
Kao Dejo Savicevic koji je legenda i prema kome je postojao veliki prag tolerancije jer nas je zaduzio i koji nam je donosio radost neopisivu ne samo da je prekoracio taj prag nego je udario na dostojanstvo Srbinovo a to je crvena linija...Koja mnogo mnogo boli i to bas boli znas.... kao i kod vas Dule Vujosevic recimo...a pre svega sam Srbin pa tek onda navijac Zvezde...I gro zvezdasa upravo zbog te radosti koje nam je podario Dejo ce nalaziti raznorazne izgovore i pokusati da operu ono sto se nemoze oprati...a onda na sve to imas vas Partizanovce koji jedva docekate 'da nam ga stavite' i onda se takvi likovi brane ostrasceno i nebojketivno....i kod vas je isti takav slucaj
I izmedju navijaca Zvezde i Partizana nepostoji nikakva ideloska podjela niti sta ja znam...to su sve gluposti...nije ovo Glazgov ******...Ono sto imas na ovome forumu je "specifikus" da je vise Partizanovaca nego Zvezdasa(sto je velika retkost u stvarnom zivotu) i da igrom slucaja ali zaista igrom slucaja imas par likova koji navijaju za Partizan ali gaje neko po meni psedudoliberalne stavove autoshoviniscke koji su meni budi Bog sa nama i sa njima nerjetko ulazim u rasprave i onda napisem i sto jeste i sto nije i onda se svaka konstruktivna rasprava gubi....a ovde pokusavam zaista da budem objektivan i konstruktivan

....i podvlacim takvih likova imas nista u manjem broju koji navijaju za Zvezdu...jednom sam zaluto na takav forum gdje su svi odreda Zvezdasi takvi...a i nailazim na takve u stvarnom zivotu...Ceda Jovanovic je zvezdas

....Ideoloske podjele medju Srbima nemaju veze ni sa Zvezdom ni sa Partizanom moj kum je partizanovac okoreli kao i moj ujak i stavovi su nam tu nedje...I odmah sam mu bacio poruku "Izlazite iz insitucija FSS ocete na Cetinje?...cisto podjebavanje i provokacija bezalzena...Dobio sam nazad "Neda Dejo, aj na pivu

"
Ajd sad da se vratimo na prvobitno "Gro muslimana navijalo za Zvezdu pre rata".... Posle rata sam otiso sa kevom i caletom u Srbiju i dugo zivim vani ali sam svake godine kod nas 3 4 mjeseca(RS i Srbija)....I svi su mi iz Sarajeva sto iz samog Sarajeva sto iz okoline i mislim da sam relevantniji da o ovome pricam nego vecina raje na forumu...Jer znam stvari iz prve ruke od najblizih...Prije rata ovako stvari stoje Srbi sto iz Sarajeva samog sto iz okoline gro je navijalo za Zvezdu recice ti moj ujak pa gotovo 80%...Sada su stvari malo drugacije tipa kad odes u ono sto se zove Srpsko Sarajevo odnosno istocno mozda je situaija 65% 70% za Zvezdu porsali su neki novi klinci koji imaju svoju navijacku grupu "Grobari Sarajevo" Cirilicom i slika Gavrila Principa nerjetko se peglaju sa "pitarima i manijacima" zakazuju sorke itd...Zvezdasi imaju stariju ekipu koja ide na tekme idalje redovno...
Da se razumjemo niko se nepgleda medjusobno Zvezda Partizan jer nam je federacija pljunes i dobacis...
I sa tim likovima sam iso i na utakmice i sjedio u kaficu i gledo tekme i uz pivu padaju raznorazna podjebavanja "Majka mu iz Cacka, Druze tito mi ti se kunemo Zvezda Dinamo, Sta radi Dejo? U Bariju nisi imo 3 Srbina".ma sve sto ti padne napamet i sto je hiljadu puta i prezvakano na ovome forumu samo nikad niko jos nije ispalio "Muslimani navijali za Zvezdu" neko da ispali tu recenicu izbio bi muk na nekoliko sekundi i svi bi se opalili smijati i jedni i drugi i rekli bi "daj nam pivu"....Nesumnjam da je bilo izolovanih slucajeva ili par jarana jer ipak ljude privlaci uspeh da ih je navijlo za Zvezdu ali pricati o nekom ozbiljnom broju procentu je smesno..."Muslimani su navijali za Zvezdu koliko je i BiH armija bila multietnicka"....
Sotir je dobro primetio da ovaj narativ lagano ulazi u "popkulturu" kroz ZNJ filmove tipa Turneja...ja se sjetio tog inserta i smijo se al ajd...
Naveo sam primjer iz zivota mog starog u srednju kad je iso u masinsku tipa 70% su muslimani 30% Srbi apsolutno su svi navijali za Mehengladbah (pametnom dosta) ajd da kazemo da je to zato sto se Zvezda mrzila jer je najusesnija u domacoj ligi...Ali to nemjenja cinjenicu da niko od njih nije navijao za Zvezdu...Drugi primjer je Zvezda Bajern sa pola firme se cojek kladio da Zvezda prolazi Bajern i to igrom slucaja svi muslimani(niko nije smijo u platu)....Sad ovako uopste nemam problem da se ova teza "Gro Muslimana navijalo Zvezdu" primi medju rajom i da sutra postane stvar "podjebevanja navijackog ambijenta" i da vam bude municija za podjebavanje uz pivu....Ali ovde vodimo konstuktivnu raspravu i pricam onako kako jeste....Kad odem dole i prvi put cujem to "Muslimani navijali za Zvezdu" javljam vam svima....
Izmedju ostalog to za koga su navijali dok Zvezda igra sa strancima je mog starog izuzetno nerviralo i pito se cojek...iako je uvjek bio Srbin...Navijati za recimo Dinamo protiv stranaca je bila stvar pristojnosti i nije se dovodilo tada kod njega...
E sad ono "Zvezda stub Srpstva" Ako se nevaram to je prvi ispalio Matija Beckovic i primilo se kod Zvezdasa dje i nebi....da neulazimo u istoriju ajmo malo logiku upotrjebiti...Zvezda ima najvise navijaca jel tako a tribina je poligon najveci pa nije li logicno da najbrojniji prednjace u stavovima???...Ako su Srbi...Nista manje se ne Srbuje na partizanovoj tribini to je isti folklor...
Ajd prijatno i svako dobro....Moglo se ovo sve reci u par recenica...al ajde...