Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fina grupa za nas, ovako na prvi pogled deluje kao da bi moglo da se prodje ali nisam bas siguran koliko bi nam Poljska i Kolumbija legli kao protivnici, pa cak i Iran koji smo 1998. u Francuskoj kad smo imali daleko jaci tim od ovog sada jedva pobedili 1:0 i to Mihinim golom iz slobodnjaka.

Generalno Kolumbija je bas jaka, zadnja linija : Frenk Fabra iz Boke Juniors, Jeri Mina iz Palmeirasa, Kristian Zapata iz Milana, Daniel Bokanegra iz Atletiko Nasionala, Pablo Armero koji je godina igrao u Kalcu a sad je u Baiji u Brazilu, Balanta iz Bazela (bivsi igrac River Plate), Stefan Medina i Oskar Muriljo jedan iz Montereja , drugi iz Pacuke , tandem koji igra u Meksiku, pa Arias iz PSVa.
Vezni red : Edvin Kardona i Vilmar Barios , tandem iz Boke Juniors, Huan Kuardado iz Juventusa, Dzejms Rodrigez iz Bajern Minhena, Gustavo Kuelar iz Flamenga, Karlos Sancez iz Fiorentine, Djovani Moreno koji je vec dao 50 golova za kineski Sangaj Senhua, Mateus Uribe iz meksicke Klub Amerike, a tek napad : Karlos Baka, Radamel Falkao, Miguel Borha iz Palmeirasa koji je dosao iz Atletiko Nasionala kao jedan od najskupljih igraca u istoriji brazilskog fudbala, pa recimo Luis Muriel iz Sevilje, pa Jimi Shara iz Juniorz iz Barankilje koji je ove godine dao 10 golova na 13 utakmica (gledao sam ga protiv Flamenga u Copa Sudamericani , visok svega oko 160 cm ali o odlicnom igracu se radi), pa Aviljes Urtado igrac koji godinama igra sa velikim uspehom u sve boljoj meksickoj ligi, ove godine je na 19 utakmica dao za 13 golova za Monterej (najboljei tim u ligi ove godine), pa Duvan Zapata koji ove sezone igra odlicno u Sampdoriji, Felipo Pardo iz Olimpijakosa, dosta solidan igrac.

Tako da kad podvuces crtu Kolumbija ipak ima jaci tim od nas, pogotovo u napadu , tako da tesko da mozemo da gledamo na njih kao na neku nasu sansu, jer gotovo sigurno u eventualni mec sa njima (ako se budemo sastali) necemo uci kao favoriti.

Svi ti Južnoamerikanci+ Meksiko su krajnje zajebani. Mi smo imali priliku igrati dosta sa njima na SP-ima i upisali smo sve poraze. 2x Brazil, 2x Meksiko, Ekvador, Argentina. Jedina "nebitna" utakmica nam je bila s Argentinom 98-e, jer smo već osigurali prolaz grupe. Ostalo su sve bile utakmice ili za prolaz grupe ili na otvaranju prvenstva. Niti jednom nismo došli niti blizu pobjedi. Najneizvjesnije je bilo 2x s Brazilom. Prvi put nas rješio Kaka jednim klasnim potezom, drugi put Nishimura, isto jednim potezom.
Vi ste čini mi se igrali samo jednom s Argentinom 2006. i uvjerljivo ste poraženi. BiH je također igrala s Argentinom 2014. i također je izgubila. Znači od raspada Juge, exyu države s Latinoamerikancima imaju 0-0-8. Ne znam kako je bilo ranije, znam da smo 1990. tukli Kolumbiju 1:0 i kasnije pukli od Argentine. Za ranije susrete ne znam, ali čini mi se da se ni vi ni mi nećemo usrećit s njima. Dal je to što oni uglavnom nemaju balvane u momčadima ili je nešto drugo razlog, nemam pojma.

Mi prvo da resimo probleme u svom dvoristu, pa onda se se sekiramo oko rivala. Nemamo selektora, nemamo koncept, formaciju u igri, nista. Trenutno su svi vrlo zajebani za nas. To se jos samo deca i nedozreli sekiraju oko toga kog cemo da dobijemo na zrebu. Prvo da pobedimo sebe, pa onda da razmisljamo o drugima. Sa nikad manje entuzijazma se u Srbiji ceka nastup na SP reprezentacije. To je realnost.

Mi prvo da resimo probleme u svom dvoristu, pa onda se se sekiramo oko rivala. Nemamo selektora, nemamo koncept, formaciju u igri, nista. Trenutno su svi vrlo zajebani za nas. To se jos samo deca i nedozreli sekiraju oko toga kog cemo da dobijemo na zrebu. Prvo da pobedimo sebe, pa onda da razmisljamo o drugima. Sa nikad manje entuzijazma se u Srbiji ceka nastup na SP reprezentacije. To je realnost.

Samo deca i nedozreli ocekuju baraz hahahaha au kakve ti gluposti pises

RTS nas prenosi jos na SP, i to je to. Onda posle umesto RTS-a utakmice reprezentacije ce prenositi SportKlub.

Ocekivano, iskreno se radujem da iskljuce ton onom Stojanovicu. Dok je bio na BK televiziji i prenosio Premierligu bio je zanimljiv. Danas je iritantan. Svugde u svetu sport je rezervisan za sportske kanale, koji placaju debelo ligama prenose. Doslo vreme i ovde da se sprovede.

Ja zapravo sa umerenim entuzijazmom dočekujem SP. Otišao je Muslin, konačno se promenila ta katastrofalna bušna formacija, Sergej i Andrija su dobili pozive, a Ljajić veću minutažu.
To su tri igrača koja uz Tadića kreiraju igru napred i samo smo sebi činili medveđu uslugu time što smo ih gurali u drugi, treći plan. Čak i sa limitiranim napadačem uz njih delujemo opasno.

Najveći fokus treba da bude odbrana.
Pre je barem bilo lako, imao si Vidića i Subotića, znao si da oni moraju u prvih 11, a ko će sedeti na klupi nije toliko ni bitno.
Sada imamo masu štopera podjednakog kvaliteta i zaista je teško odrediti ko će u prvi tim.

Treba pripremne utakmice iskoristiti i rotirati nazad sve što može da se izrotira dok se ne dođe do najmanje loše kombinacije.

Ma sve je to lepo i super, ali ako stavis pocetnika bez autoriteta da ih vodi, nece pomoci ni Mesi. Reprezentativni fudbal je specifican, u smislu da tu nema velike uigranosti, sastaju se par puta godisnje na 5-6 dana. Zbog toga je teze osvojiti SP, EP. Zbog toga autsajderi uvek imaju sansu i ima uvek iznenadjenja, pozitivnih i negativnih. Za uspeh su, sem kvaliteta igrackih koje imamo, potrebne dve stvari koje nam uvek na ovim turnirima izmicu: autoritet i atmosfera. Da se selektorova rec slusa, postuje, i da postoji hemija u timu, da hoce da ginu jedan za drugog. Treci faktor je i sreca, koja nam je cesto falila.

Zbog toga, dzaba zreb, dzaba sve, dok ne resimo selektora. Onda cu da pricam o sansama.

Krstajic je ok jer ima iskustvo, igraci ga postuju i nije ogranicen klubastvom....

Krstajić nema ama baš nikakvog iskusta-trener početnik. A zbog čega bi ga igrači poštovali? Nit je bio veliki igrač, niti je još bilo kakav trener.
Takvi kao krstajić nemaju svoje ja. Sad će tek menadzeri da naprave haos u reprezentaciji. Samo budale i amateri smenjuju selektora pola godine pred SP a da nemaju spremnu zamenu.
Izgleda da su Kokezu odyebali svi sa kojima je razgovarao.

I Prosinečki je licemer teški. Kada se pričalo da je kandidat za našu klupu odbio je tu mogućnost jer ne želi da vodi ekipe sa Balkana.
A sada evo prvi kandidat je za klupu Bosne i po svemu sudeći će postati selektor.

S druge strane možda nas nije hteo zbog mogućih reakcije iz Hrvatske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back