Nezgodna je situacija oko te pozicije desnog beka jer tim mora da ima 2 takva igraca ,a ako bi Rukavina i Ivanovic igrali zajedno diskutabilno je ko bi mogao da bude zamena,eto taj Gajic,ali onda ispada da on istiskuje recimo Veljkovica sa spiska...na stoperima smo kako tako popunjeni,nije to lose toliko ( Maksimovic,Nastasic,Veljkovic) tako da nema logike da Bane igra stopera,ja mislim da je to bilo na turneji zato sto smo bili tanki i sa stoperima,a Rukavina je bio fit
I inace tokom celih kvalifikacija smo izgurali sa Rukavinom nikome nije palo na pamet da je mozda potrebno imati alternativu (doduse u onoj formaciji je i krilo moglo i trebalo da bude za tu poziciju)
Od Gajica ne treba ocekivati nista spektakularno i neozbiljno bi bilo traziti u njemu prvotimca (osim ako ne eksplodira narednih meseci) ,ali ga treba probati i videti,ukoliko nije rupa bolje da ide on nego Rukavina,da pokupi samo iskustvo sa prvenstva ,bice mu preko potrebno...
Slicnu situaciju cemo imati i na levom beku, Obradovica su povrede dosta omele u napretku, Antonov nesto ni ne igra za Partizan,ali za prvenstvo nema dileme da bi trebalo da idu Kolarov i Obradovic
Alternative trojici pomenutih stopera eventualno Spajic , dok bi Vukovic ili Tosic mogli da ulete na spisak kao kratkorocna resenja ako bas bude povreda
Sto se sredine tice ima logike opreznija igra s destruktorom ,ali protiv jacih,protiv slabijih ekipa smo uvek igrali tako i uvek nam je falilo to nesto da sameljemo protivnika u zavrsnici...jer mi nemamo tog destruktora tipa MAkelele da bi on mogao da napravi razliku...u najvecem broju meceva taj defanzivno orjentisani se nije ni video na terenu....
Ako pogledamo Matica npr. on kod Murinja koji nije poznat kao ofanzivan trener ,igra sa Felainijem (Ererom) i Miktarijanom na sredini ,sto znaci da je dosta zaduzen za defanzivu ....tako je bilo i u Celsiju ....ne vidim zasto bi od Matica pravili ofanzivnijeg igraca nego sto jeste kad ga ceo svet vidi kao prvog ispred odbrane
Pogotovo opet kazem jer mi NEMAMO kvalitetnog destruktora, Fejsa ima X manjkavosti , plus je stalno povredjen,tesko je uigravati igraca koji je stalno pod povredom nikad ne znas kad ces da ostanes bez njega....to je slican problem sa Bastom koji bi mozda mogao da bude kratkorocno resenje za beka,ali rizik je...
Dakle, ja sam zadovoljan sto je Krstajic izveo sredinu Matic-SMS-Ljajic jer tu imamo i kreaciju i podrsku odbrani,svako od njih moze da povuce napred sto je mnogo bitno,jer kad imas na sredini npr. Milivojevica ili Fejsu oni nemaju neko resenje koje donosi razliku,uglavnom usporavaju napad vracajuci stoperima eventualno sireci na bok....
U zameni treba imati tog Radoju koji ima te defanzivnije karakteristike za meceve gde treba igrati opreznije...on je mlad igrac i sigurno da bi imali taj tip raznovrsnosti....e sad jos 1 vezni: po talentu ,po potencijalu svakako bi se borili Maksimovic ili Grujic,ali ako ne zaigraju u klubovima nemaju sta da traze na sampionatu,da se ne lazemo....naravno da je Milivojevic korisniji ako igra za kristal palas od Grujica koji ne igra za liverpul....na tim pozicijama imamo dosta igraca i tu treba da se gleda forma.....ako bi pozvali i Radoju i Fejsu izgubili bismo rezervnog igraca koji ume sa loptom bar nesto.....Gudelja ni ne racunm.....
Mi nemamo pravu zamenu za SMS-a (Krsticic je u mladosti obecavao i igrao tako nesto,ali danas je ipak daleko od reprezentacije i povuceniji je nego pre) i trebalo bi imati alternativu sa nekim malo defanzivnijim znaci Milivojevic ili Grujic/MAksimovic ako krene neko od njih da igra .....
E sad dolazimo do desetke , logicno bi bilo da je igra Tadic,da menja Ljajic.... od bocnih imamo Kostica,Zivkovica,Gacinovica,Radonjica i trebalo bi traziti prvotimca u Kosticu i Zivkovicu/Gaacinovicu....
mozda u nekim mecevima i ta alternativa sa Tadicem i Ljajicem u igri zajedno,mada guraju mi se nekako ....ali po trenutnoj formi/iskustvu Tadic/Kostic/Ljajic za tu trojku iza spica
i za napad naravno Mitrovic,Prijovic, a treci neko je rekao da bi nam trebao neki brzi spic i to jeste tacno ,ali ne znam ko bi to mogao da bude...nije da je Djurdjevic nesto mnogo okretniji od ove dvojice....ali bila bi greska da se ide sa samo 2 spica ma koliko igrali sa jednim u postavi