Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AHAHAHAHAHAHAAH :zcepanje: :hahaha: :zcepanje: :hahaha: :zcepanje: :hahaha: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

PA OVO JE NAJVECA GLUPOST KOJU SAM PROCITAO ZA DVE I PO GODINE NA FORUMU !!

- - - - - - - - - -

Milivojevic pa Radoja pa tek onda Fejsa ... Milivojevic osim sto je uradio poso na sredini koliko je samo puta povuko napred i napravio razliku .. imbecilno je izvaditi ga zbog Fejse ... Odlican trougao na sredini bi bio Matic-Sergej-Tadic .... a po krilima Kostic i Zivkovic a Bane na desnog beka da se oslobodi prostor Nastasicu i Maksimovicu ... Kontam da su svi vec do sad ukapirali da se Tadic 1000 puta bolje snalazi u sredini kada igra iza spica nego na krilu .

- - - - - - - - - -

A ovo za Ljajica .. ne mogu da svarim da je lik ozbiljan jbt pa taj Ljajic nije ni u top 20 a kamoli u top 3
Fejsa nije igrao ove kvalifikacije koliko i Milivojevic...ni blizu...dakle - nije dobio sansu. To je isto kao da si rekao - Milivojevic je bolji igrac od Sergeja jer je Milivojevic igrao kvalifikacije a Sergej nije.....
Tadic sa boka ulazi u sredinu plus ostavlja prostor za beka i to je njegov kvalitet, a kad bi igrao na poziciji gde bi nestale sve njegove prirodne navike pogubio bi se totalno....ali sta ja tebi da pricam kad ti je Radonjic svetska klasa....ako si pristrasan zbog klubastva to mogu i da razumem ali ako nije zbog toga onda definitivno ne poznajes fudbal....
Ljajic nije u nasa top 3 igraca jer mu Radonjic svetska klasa kvari posao pa je pao na petu poziciju.... :roll:
Takodje, Ljajic nije u nasa top 3 igraca ako se racuna svaka pozicija ali ako gledamo ofanzivni deo svakako ima mesta za njega uz Matica, Sergeja i Tadica......malo je nezgodno sto ne peva himnu ali mozda to nije tako lose taman da se osiguramo da ne prodjemo kao italijani....
Vujadin Savic treba da dobije poziv steta da takvo ime nemamo na spisku ipak je bio komandant odbrane koja je odolela jednom Arsenalu......

Poslednja izmena:
Pa dobro, i mi Srbi da u fudbalu zbog nečega ostanemo upamćeni.

E taman tako nekako,žalosno,izgleda da je od našeg saveza samo vaš gori.Opet kad pogledamo realno vi ste davno izgradili odličan kamp a mi ga nemamo niti ćemo ga izgraditi uprkos milijardama kuna zarađenih od 10 plasmana na svijetsko i europsko prvenstvo,izgleda da isti ljudi upravljaju u oba saveza-stare komqunjare lopovske

Kad uhvatim vremena bas cu da pogledam tog Fejsu, cela javnost ,ceo forum ovde je grmeo da se izbaci iz tima kad je igrao ( sa pravom jer ja toliko indiferentnog igraca ne podnosim) ,a sada se od njega pravi Vijera....
Ako mu se u uspesna dodavanja racnaju ona ka golmanu i stoperima neka hvala...

Pa kako sad , Milivojevic i Fejsa nisu isti tip igraca , a Matic i Fejsa su nasi najbolji zadnji vezni? U sustini to sto je Fejsa defanzivniji od Milivojevica ne znaci da nam je kao takav i potreban, bas naprotiv...
Neka ga pozovu za mart da vidimo da l je i koliko postao konkretniji, ali nije krupna greska izostavljanje jer bi svakako trebalo da bude epizodista bar protiv slabijih ekipa....druga stvar, tesko je uigrati igraca koji se tako ceato povredjuje , zato i nema kontinuitet u reprezentaciji a ne zbog menadzera, imao je on podosta kredita kod nas...
Kad je pocinjao Raca Petrovic je za njega bio igrac, sad cu bas da vidim koliki je to napredak koji ga iziskuje u startnih 11...

Gresis za Tadica....mi smo igrali 3-6-1 (5-4-1) kod Muslina i u toj formaciji 2 polutke u fazi napada vise ulaze u sredinu jer su spoljni igraci u napadu zapravo krila (Kolarov, Rukavina) ... pa kako bi sa krila Tadic nadavao toliko asistencija a da pri tom gotovo ni jedna nije centarsut...
Tadic nema brzinu za krilo, a vidimo i u sautemptonu da se ne snalazi vas najbolje.....

Sigurno mu nisu svi pasovi unazad i golmanu i nije on jedini koji to radi. Ako Benfika nema problem sa njim, zašto bi mi imali? Sad ne znam koliko je to dobro ili loše, ali posle Matića od njega zadnjeg veznog nemamo boljeg.
Milivojević je ofanzivniji igrač i to što igra on može i Sergej, a Fejsa i Sergej mogu zajedno u prvih 11, jer su različite pozicije i tip igrača.

Tadić na krilu nema alternativu, a brzina neće biti toliko bitna ako budemo igrali 4-2-3-1, jer je tada radijus kretanja krilnog igrača manji nego kod prethodnih formacija. A što se tiče asistencija 2 su bile direktno iz visokog centaršuta.
Kao što sam rekao, čovek nema alternativu, ali ima osećaj i za centaršut i za asistencije. Nema razloga da ne igra krilo u formaciji 4-2-3-1. A SMS bi tu mogao da igrao fanzivnog veznog, dok bi iza bili Matić i Fejsa. Matić malo ispred.

Sotire, Fejsa igra standardno u jakom klubu sa visokom prosečnom ocenom. Već je dve sezone zaredom u samom vrhu uspešnih dodavanja u ligi i jedan je od naših najtrofejnijih (ako ne i najtrofejniji) aktivnih igrača.
Porediti njega i Milivojevića nije baš na mestu, pogotovo što su i različit tip igrača, jer je Milivojević nešto ofanzivniji. Takođe da ne zaboravimo koliko je puta samo bio kritikovan isti taj Milivojević od strane navijača. Osim one utakmice sa Austrijom na kojoj je dao gol, ja se ne sećam da je ikada više bio pošteđen kritika.
Fejsa je posle Matića najbolji defanzivni vezni, sa tim što bih ja i jednog i drugog stavio u tim. Matića malo ispred.
Tadić se ustalio kao krilni igrač i u reprezentaciji i u klubu i pokazao se kao veoma koristan na toj poziciji. Zašto sada eksperimentisati sa tim? Ofanzivni vezni treba da bude Sergej koji je danas na toj poziciji odigrao sjajno. Možda bio i naš najbolji igrač.
A što se Živkovića tiče ispostavilo se tačnim ono što sam rekao. On jeste veoma koristan i važan igrač za ovu reprezentaciju, ali trenutno nije u stanju da odigra 90 minuta na visokom nivou. On treba da bude džoker sa klupe.
Protiv Kineza je ušao zadnjih 30 minuta i izdominirao. Danas protiv Koreje igrao od početka utakmice i nije se ni video.

Mislim da je slika na sredini terena i u napadu otprilike jasna. mene brine najviše odbrana i to sve četiri pozicije. Koga i gde staviti, ko najbolje sarađuje sa kim. Tu ima mnogo opcija i kombinacija, ali nijedna me još nije uverila da je baš ona prava.

Od tih uspesnih dodavanja 99 posto je unazad tako moze da igra i moja baba . Tu je razlika izmedju njega i Milivojevica jer Luka pozadi nije nista gori od njega a u napadu je daleko korisniji ... Fejsa nije najbolji zadnji vezni posle Matica zato sto su od njega bolji i Milivojevic i Radoja .. Tadic u reprezentaciji nije igrao krilo nego ofanzivnog veznog sa velikim radijusom kretanja i vise je bio u sredini nego po boku a u klubu ne da se nije pokazao kao koristan nego se decko raspada od kako je na krilu ucinak mu je katastrofa .. Sergej treba da bude box to box osmica u paru sa Maticem koji bi igrao zadnjeg veznog ...

- - - - - - - - - -

Fejsa nije igrao ove kvalifikacije koliko i Milivojevic...ni blizu...dakle - nije dobio sansu. To je isto kao da si rekao - Milivojevic je bolji igrac od Sergeja jer je Milivojevic igrao kvalifikacije a Sergej nije.....
Tadic sa boka ulazi u sredinu plus ostavlja prostor za beka i to je njegov kvalitet, a kad bi igrao na poziciji gde bi nestale sve njegove prirodne navike pogubio bi se totalno....ali sta ja tebi da pricam kad ti je Radonjic svetska klasa....ako si pristrasan zbog klubastva to mogu i da razumem ali ako nije zbog toga onda definitivno ne poznajes fudbal....
Ljajic nije u nasa top 3 igraca jer mu Radonjic svetska klasa kvari posao pa je pao na petu poziciju.... :roll:
Takodje, Ljajic nije u nasa top 3 igraca ako se racuna svaka pozicija ali ako gledamo ofanzivni deo svakako ima mesta za njega uz Matica, Sergeja i Tadica......malo je nezgodno sto ne peva himnu ali mozda to nije tako lose taman da se osiguramo da ne prodjemo kao italijani....
Vujadin Savic treba da dobije poziv steta da takvo ime nemamo na spisku ipak je bio komandant odbrane koja je odolela jednom Arsenalu......

E ako ti je Fejsa isto sto i Sergej onda blago tebi i ne stavljaj mi reci u usta ja nisam rekao da je Radonjic svetska klasa nego da ce biti .. ali i sad takav kakav je mnogo vise bi doprineo od Ljajica to je sigurno ..

- - - - - - - - - -

Sigurno mu nisu svi pasovi unazad i golmanu i nije on jedini koji to radi. Ako Benfika nema problem sa njim, zašto bi mi imali? Sad ne znam koliko je to dobro ili loše, ali posle Matića od njega zadnjeg veznog nemamo boljeg.
Milivojević je ofanzivniji igrač i to što igra on može i Sergej, a Fejsa i Sergej mogu zajedno u prvih 11, jer su različite pozicije i tip igrača.

Tadić na krilu nema alternativu, a brzina neće biti toliko bitna ako budemo igrali 4-2-3-1, jer je tada radijus kretanja krilnog igrača manji nego kod prethodnih formacija. A što se tiče asistencija 2 su bile direktno iz visokog centaršuta.
Kao što sam rekao, čovek nema alternativu, ali ima osećaj i za centaršut i za asistencije. Nema razloga da ne igra krilo u formaciji 4-2-3-1. A SMS bi tu mogao da igrao fanzivnog veznog, dok bi iza bili Matić i Fejsa. Matić malo ispred.

Au brate al ti lupas prvo kazes da je Sergej desetka da treba da igra iza spica a sad govoris da su on i Milivojevic ista pozicija ..

E ako ti je Fejsa isto sto i Sergej onda blago tebi i ne stavljaj mi reci u usta ja nisam rekao da je Radonjic svetska klasa nego da ce biti .. ali i sad takav kakav je mnogo vise bi doprineo od Ljajica to je sigurno ..
Ti ni ne znas sta si rekao.....po tebi Milivojevic treba da igra zato sto je bio jedan od igraca koji je najvise ucestvovao u uspehu u kvalifikacijama? Sto znaci da po tebi Milivojevica ni Sergej ne moze da zameni, a kamo li Fejsa?
Radonjic nije svetska klasa ali ce biti? E to je onda ok....
:hahaha:
Nije tacno .. Milivojevic ume da povuce napred
Ume da povuce....ali protivnika za dres kad izgubi loptu...

Ti ni ne znas sta si rekao.....po tebi Milivojevic treba da igra zato sto je bio jedan od igraca koji je najvise ucestvovao u uspehu u kvalifikacijama? Sto znaci da po tebi Milivojevica ni Sergej ne moze da zameni, a kamo li Fejsa?
Radonjic nije svetska klasa ali ce biti? E to je onda ok....
:hahaha:

Ume da povuce....ali protivnika za dres kad izgubi loptu...

Sergej moze ali Fejsa ne .

Ne mozes da poredis Sergeja i Fejsu jer se radi o dva razlicita tipa igraca....i o dva razlicita kvaliteta.
Kvalitetan trougao u sredini zahteva:
- jednog defanzivno odlicno obucenog igraca,
- jednog pre svega ofanzivno odlicno obucenog igraca koji ima potreban kvalitet i za defanzivu
- i jednog odlicno obucenog ofanzivnog igraca koji moze bar minimalne zadatke da obavi u defanzivi
Taj prvi neka bude koga Sotir izabere :mrgreen: a drugi je Matic, treci je Sergej. Sergej ima odlicne ofanzivne karakteristike ali i odlican skok duel i vecinu visokih lopti na sredini moze da pokupi.

Poslednja izmena:
E taman tako nekako,žalosno,izgleda da je od našeg saveza samo vaš gori.Opet kad pogledamo realno vi ste davno izgradili odličan kamp a mi ga nemamo niti ćemo ga izgraditi uprkos milijardama kuna zarađenih od 10 plasmana na svijetsko i europsko prvenstvo,izgleda da isti ljudi upravljaju u oba saveza-stare komqunjare lopovske

Ma možemo mi u Srbiji da izgradimo još 100 kampova ali Hrvatska ima vrhunske igrače a Srbija sem dvojice-trojice nema. To je najbitnija razlika. A da se štetočine i lopovi i vaši i naši u tim savezima jesu.

Sergej je polivalentan igrač. On može da igra CM-a ili ofanzivnog veznog.
Čini mi se da je tokom karijere igrao čak i po krilu.

Fejsa je destruktivac, klasičan zadnji vezni i u segmentu defanzive je bolji od Luke, koji je pak nešto bolji u ofanzivi od Fejse.
Nijanse su u pitanju.

Nama je jako bitno da na toj poziciji zadnjeg veznog imamo bržeg igrača sa velikim radijusom kretanja, budući da su Sergej i Matić malo sporiji igrači i ofanzivno orijentisani.

Naravno, u ovakvoj postavci sa dosta kreativnih igrača u sredini terena fali nam i brži, snalažljiviji špic, a ne sidraš poput Mitrovića ili Prijovića.
Tu bi trebalo potražiti rešenje i možda je sad dobra prilika da se recimo proba Đurđević.

U sredini ne verujem da će biti velikih promena i realno je da kombinaciju čine Matić-Milivojević i Sergej kao ofanzivni veznjak , eventualno možda i Ljajić ili Tadić ali tako bi se Sergej malo povukao a Milivojević otišao na klupu, tu bi dobili na kreativnosti ali bi izgubili na čvrstini i defanzivi. Slažem se da bi najubojitije delovali sa kombinacijom Matić-jedan brži i agresivniji veznjak box to box i Sergej ali baš ne vidim tog igrača , najbliži tom opisu bi bio Ristić koji nije ni pozivan , sve zavisi od procene budućeg trenera ali verovatno je najizglednija prva kombinacija.
Na poziciji krilnih napadača očekujem Tadića i Kostića i u špicu Mitrovića. Problem kod Mitrovića je što ne igra i ukoliko ne nađe klub, upitno je u kakvoj će formi biti.
Još tu treba složiti odbranu i definisati da li će Ivanović igrati štopera ili beka.

Meni je drago što smo u četvrtom šeširu. Smatram da bi nas više namučio recimo Maroko nego Danska. Em ne znamo mnogo o tim reprezentacijama, em ih potcenjujemo. Realna je opasnost da nam padne Španija i neko ko nije Poljska i Rusija iz prvog. Sa svim ostalima može da se igra, čak i sa Engezima koji nikako nešto da naprave (sad me plaše zbog Kejna, ali videćemo). Voleo bih Južnoamerikance da izbegnemo.

Da, odbrana je enigma.
Ivanović će verovatno na štopera.
E sad, ko će sa njim igrati u tandemu, videćemo.
I nije neki izbor.

Kolarov je siguran levo, a desno verovatno Rukavina.
Mada ni Kolarov ni Rukavina ne uliaju poverenje posebno u fazi odbrane.
Dobro bi bilo da se onaj mali Gajić ustali u Bordou, on može da bude dobro rešenje na desnom beku.

Никад ми није постало јасно зашто је Ивановић у репрезентацији склоњен са десног бека. Поготову сада када десних бекова немамо а централних би могло да се нађе.

А Митровића не видим као класичног сидраша. Друга је ствар што он по неким елементима игре (снажан, висок, игра главом) се уклапа у такав тип, али он није ни спор нити слабо барата лоптом.

Ако се не варам, то је кренуло онда када су Банета и у Челсију преместили са бека у средину. Зашто су то урадили (мислим да је још био Мурињо тада) не знам, али ваљда је бар Челси могао да набави штопера а не да се крпи са Банетом. А онда је ваљда жаба видела да се коњ поткива, па рачунају ако Мурињо тако ради онда ваљда не може да буде погрешно.

Иначе још тада је била расправа да ли Бане може да игра и штопера и ако је у првом тренутку било неке дилеме сада је ваљда јасно да је бољи као бек.

Bane je sa beka prebacen na stopera jer je izgubio na brzini i eksplozivnosti. Previse su ga pretrcavala krila, dok sa sporijim i tezim igracima moze da se nosi. Iz Engleske je presao u Rusiju, manje zahtevnu ligu, fudbal sa manje trcanja, manje duela, manje meceva. Tako je covek sebi produzio karijeru, klupsku i reprezentativnu.

Dok se ne zna ko je selektor dzabe sve ove kalkulacije.

- - - - - - - - - -

Никад ми није постало јасно зашто је Ивановић у репрезентацији склоњен са десног бека. Поготову сада када десних бекова немамо а централних би могло да се нађе.
А Митровића не видим као класичног сидраша. Друга је ствар што он по неким елементима игре (снажан, висок, игра главом) се уклапа у такав тип, али он није ни спор нити слабо барата лоптом.

Pa , kada su skoro istovremeno otišli Vidić i Subotić Ivanović je prebačen na štopera. Šta on sada u lkubu igra uopšte?
A boljeg od Mitrovića trenutno nemamo.

Ne vredi da nagadjamo kako ce tim izgledati. Sve zavisi ko ce da bude selektor.
Lupam, dodje Marko Nikolic on ce da zove Danka, Scepu i Djilasa :mrgreen: Tako da, ne vredi potencirati o timu.

Idealna grupa za nas bi bila: Rusija, Peru i Egipat. A voleo bih neki spektakl, sa Brazilom ili Spanijom. :D

I jos jedna stvar. Vrlo vazna. Da nasi stoperi skapiraju da ne hvataju loptu rukama u sesnastercu. Ostalo ce valjda biti dobro. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back