Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav je to uticaj Stojkovic imo najveci u finisu sto nismo od Austrije primili 5 komada???...Koju je to on kljucnu utakmicu prelomio??? Niko nije reko da ne brani dobro generalno...Ali ova odluka je vec ranije spremljena i ovo je isforsirano...Neki novinarcici su pred kraj kvalifikacija poceli da lupetaju kako je eto Stojkovic najzasluzniji jer smo se kvalifikovali sad vidim da im je neko iz FSSa to nalozio...ps Partizan jeste vadio vise puta ove sezone i svaka cast...ali konstatacija da je on najzasluzniji u reprezentaciji i najbolji srpski igrac u 2017 je preterivanje najblaze receno...

Ja generalno ne volim kada je golman okosnica tima i kad se ekipa puno oslanja na njega, ali izgleda da Stojkovic to jeste kod nas...u vise navrata smo pokusali bez njega i bas ni jedan golman od alternativnih ne da nije briljirao nego je kiksao...

E sad ,da li ima kvalitetnijih igraca od njega u timu? SVAKAKO! i to puno njih , cak mozda ima i najslabiju karijeru, ali je nas najbolji golman i jedan od najboljih u ovim kvalifikacijama, pre svega po konstantnosti :-D
Matic je igrao dobro, ali ne kako ume...mozda i jeste zasluzio , Sergej nije dobio jer nije igrao za reprezentaciju ali sledece godine 90% dobija on....kazem, nine toliko ni bitna nagrada ni sve to, uglavnom .ozda Stojke nije prvi u redu za to, ali prema igrama, godinama i svemu nije ni katastrofa sto mu je dodeljena

Koja je razlika u suštini? I u klupskom i u reprezentativnom fudbalu imaš tih nekoliko timova koji se izdvajaju i od kojih će neko najverovatnije osvojiti prvenstvo.

Isto i u klupskom i u reprezentativnom fudbalu imaš tih nekoliko izuzetaka koji se dogode s vremena na vreme poput Grčke ili Lestera.

Razlika između klupskog i reprezentativnog fudbala je velika. U klubovima su igrači koji su non-stop zajedno i na okupu. U reprezentaciji se događa da se nađu zajedno igrači koji se ranije maltene nikad nisu ni videli, naročito kada je reč o neorganizovanim reprezentacijama kao što je naša. Bilo bi zanimljivo kada bi neko napravio statistiku o tome koliko je utakmica naša reprezantacija započela u istom sastavu.

To je ujedno odgovor na pitanje zašto su reprezentacije koje navodiš neprestano u vrhu. Zato što se zna ko je reprezentativac, postoji tim i postoji igra koja možda uvek i nije najbolja ali i tada će verovatno uspeti da izađe na kraj sa nekom reprezentacijom iz našeg ranga, koja se sastvlja ad hoc.

Time neću da kažem da nisi u pravu oko nekih drugih stvari, konkretno za Muslina.

Btw, što se tilče Muslina, Kokeza bar ne okoliša. Fino prizna da ga je smjenio jer nije dao da mu sastavljaju popis igrača i bok. Sad će nać nekog kome će slagat popis i problem riješen. Uzela se lova od kvalificiranja, njima je bajka.
Problem je taj što u Srbiji ne postoji čovek na koga se više sumnja da je pod uticajem menadžera od nego što je to Muslin. I da nije tako, lepo je to kada imaš integritet i kada ne dozvoljavaš da ti se mešaju u posao, ali to je jedno, a drugo je biti budala i ignorisati celu generaciju igrača od kojih jedan ispade maltene najskuplji na Zemljinoj kugli. Ako držiš u timu Gudelja, koji nije ništa naročito u kineskoj ligi, a ne igra Milinković-Savić sa obrazloženjem da se ne uklapa, onda sa takvim čovekom nešto zaista nije u redu i tu onda čak nije u pitanju samo taj jedan igrač.

Problem je taj što u Srbiji ne postoji čovek na koga se više sumnja da je pod uticajem menadžera od nego što je to Muslin. I da nije tako, lepo je to kada imaš integritet i kada ne dozvoljavaš da ti se mešaju u posao, ali to je jedno, a drugo je biti budala i ignorisati celu generaciju igrača od kojih jedan ispade maltene najskuplji na Zemljinoj kugli. Ako držiš u timu Gudelja, koji nije ništa naročito u kineskoj ligi, a ne igra Milinković-Savić sa obrazloženjem da se ne uklapa, onda sa takvim čovekom nešto zaista nije u redu i tu onda čak nije u pitanju samo taj jedan igrač.

Pratio sam što se o njemu piše. Ali on je doveden da bude izbornik i da proba odvesti reprezentaciju na SP. Prije kvalifikacija vas je većina očekivala da budete 4. ako sve bude išlo po planu. Zadnje veliko natjecanje ste igrali 2010. ako se ne varam. Frajer osvoji 1. mjesto, ode izravno u Rusiju i onda popije pedalu jer "zaustavlja razvoj budućnosti srpskog nogometa". Dobro da su reagirali na vrijeme dok nije sve do kraja uništio. :mrgreen: :zblesav:

Naravno da je SMS-u mjesto u reprezentaciji, ali savez vam je po idiotizmu u rangu HNS-a.

Poslednja izmena:
Dobro ljudi, da sacekamo sa pljuvanjem, da je Anceloti dosao neko bi bio protiv, da je Antic dosao neko bi bio protiv
Ja nemam puno poverenja u Krstajica jer nisam imao prilike da ga steknem, ali zasto toliki animozitet pre starta bilo cega,daj da vidimo kako to funkcionise...s Muslinom bi nam se sigurno znao domet to je grupna faza, ovako moze da bude to isto ali moze da bude i nesto vise ako se covek skonta sa igracima....nije ni Djordjevic bio neko trenersko ime pre dolaska....ni Paunovic.....ja sam licno uvek bio za starijeg trenera jer smo uvek bili bolji pod starijim, ali ako ce da nam se ponavlja 2006/2010. i ako ce igrac o kome ceo svet bruji da sedi kod kuci "jer se ne uklapa u sistem (menadzerisanja)" i da misteriozno bude bojkotovan onda neka hvala sve najbolje nekadasnjem selektoru
Tako da puna podrska Krstajicu, da se ne lazemk nije fss smenio neku trenercinu pa da smo sad svi negativni , dobar deo ljudi je ovo prizeljkivao jer zaista jesmo igrali antifudbal.....
A da smo imali neku bolju zamenh pa verovatno bi je uzeli, ako otpisemo strance,Piksija,Pauna,Tumbu, pa eto i Antica ne vidim neko spektakularno ime....
Srecno Kstajicu ako ce i dalje SMS-a i Tadica da vidi u istoj postavi a ne kao medjusobne zamene

Sa Muslinom bi prosli grupu jer nisu ni Svajcarska ni Kostarika jaci od Irske, Velsa ili Austrije. A ovako su nam 3 poraza zagarantovana. Pazi ove botove "puna podrska Krstajicu" klasican sendvicarski recnik. Rasturili reprezentaciju da bi Sergej konacno presao u neki ozbiljan klub iz raspalog Lacija.

Ne bih bas poredio posrnule reprezentacije iz nase grupe sa Svajcarskom koja je imala 9/10..... sa Muslinom nam je Gruzija drzala cas fudbala o kojoj je veliki strucnjak rekao da je uspeh pobediti je 2 puta
Samo cu da kazem da su Gudelj i S.Mitrovic igrali a da li treba njima prodaja preko reprezentacije ili jednom od najperspektivnijih igraca planete proceni sam, ova kolicina gluposti ne zavredjuje diskusiju...
I da, za tvoje standarde raspali Lacio ove godine ozbiljno konkurise za ligu sampiona, dobio je Juventus 2 puta , ali okej,cim Muslin poznat po menadzerskim kombinacijama svuda u svetu, kaze da SMS nema pojma onda mora da jeste tako

Ne bih bas poredio posrnule reprezentacije iz nase grupe sa Svajcarskom koja je imala 9/10..... sa Muslinom nam je Gruzija drzala cas fudbala o kojoj je veliki strucnjak rekao da je uspeh pobediti je 2 puta
Samo cu da kazem da su Gudelj i S.Mitrovic igrali a da li treba njima prodaja preko reprezentacije ili jednom od najperspektivnijih igraca planete proceni sam, ova kolicina gluposti ne zavredjuje diskusiju...
I da, za tvoje standarde raspali Lacio ove godine ozbiljno konkurise za ligu sampiona, dobio je Juventus 2 puta , ali okej,cim Muslin poznat po menadzerskim kombinacijama svuda u svetu, kaze da SMS nema pojma onda mora da jeste tako

A buraz sto ne kazes protiv koga je Svajcarska uzela tih 9 pobeda ... Mi smo jedini u grupi koji smo savladali Gruziju oba puta ... Gruzija je daleko mocnija od svih tih reprezentacija koje su Svajcarci dobili 9 puta .. I ne znam kad su nam to drzali cas fudbala kad smo ih rutinirali ?? Pa Gudelj ce ti igrati i sad kod Krstajica a mozda i S. Mitrovic ne bi me iznenadilo ...

Da li je SMS vredan toga da se zbog njega jednog menja citava pobednicka koncepcija .... Nisam siguran .. Kokezino objasnjenje je za budale ... Veljkovic i Radonjic jesu sjajni i mogu postati velike evropske zvezde ali trenutno imamo bolje od njih jos su mladi ima vremena nece ih niko ukrasti .. ako si Srbin cekaces da te Srbija pozove a ne da se prodajes crnogorcima za saku eura .. ako su takvi onda nam ni ne trebaju

Ajde bre šta lupate SMS, pa SMS. Kokeza je spomenuo i Veljkovića, Živkovića i Radonjića, a vama samo SMS u glavi.

Mene više interesuje ko gura ovog Radonjića u reprezentaciju. Očigledna zvezdaška veza, ali nema veze ajde SMS-a da napadamo, on je jedini krivac za sve.

A ovaj Vojvođanin što je lupio da se SMS gura u reprezentaciju da bise prodao iz Lacija.

Biser nad biserima.

Zato sam rekao da bi najbolje i bilo da je pristao da igra za CG. Sada će morati da trpi razna sranja i da bude pod stalno lupom velikih fudbalskih eksperata koji će jedva čekati svaku njegovu grešku da okarakterišu kao razlog za ispadanje iz SP-a.

A dečko ni kriv ni dužan. Reč nije rekao, nikome se nije zamerao, a provlačio ga je kroz medije ko je hteo.

Ajde bre šta lupate SMS, pa SMS. Kokeza je spomenuo i Veljkovića, Živkovića i Radonjića, a vama samo SMS u glavi.

Mene više interesuje ko gura ovog Radonjića u reprezentaciju. Očigledna zvezdaška veza, ali nema veze ajde SMS-a da napadamo, on je jedini krivac za sve.

A ovaj Vojvođanin što je lupio da se SMS gura u reprezentaciju da bise prodao iz Lacija.

Biser nad biserima.

Zato sam rekao da bi najbolje i bilo da je pristao da igra za CG. Sada će morati da trpi razna sranja i da bude pod stalno lupom velikih fudbalskih eksperata koji će jedva čekati svaku njegovu grešku da okarakterišu kao razlog za ispadanje iz SP-a.

A dečko ni kriv ni dužan. Reč nije rekao, nikome se nije zamerao, a provlačio ga je kroz medije ko je hteo.

Radonjić je pokazao da možemo u budućnosti računati na njega,ima potencijal sa još većim napretkom.
Ko njega gura u reprezentaciju,ko se u njega ogradio sa mutnim transferima,to je slučaj za Skali i Moldera.

Radonjic je buducnost fudbala ali ni izbliza nije pokazao kvalitet koju su pokazali ostali mladi reprezentativci koji se pominju. Pre svega jer je preskocio ono SP koje su mladi osvojili, onda jer je problematican momak i ima problema sa kilazom (koju je u medjuvremenu resio) igra u nasoj ligi i kuburi sa povredama. Morao bi mnogo da eksplodira u sledecoj godini da bi bio na spisku za SP.

Poslednja izmena:
A buraz sto ne kazes protiv koga je Svajcarska uzela tih 9 pobeda ... Mi smo jedini u grupi koji smo savladali Gruziju oba puta ... Gruzija je daleko mocnija od svih tih reprezentacija koje su Svajcarci dobili 9 puta .. I ne znam kad su nam to drzali cas fudbala kad smo ih rutinirali ?? Pa Gudelj ce ti igrati i sad kod Krstajica a mozda i S. Mitrovic ne bi me iznenadilo ...

Da li je SMS vredan toga da se zbog njega jednog menja citava pobednicka koncepcija .... Nisam siguran .. Kokezino objasnjenje je za budale ... Veljkovic i Radonjic jesu sjajni i mogu postati velike evropske zvezde ali trenutno imamo bolje od njih jos su mladi ima vremena nece ih niko ukrasti .. ako si Srbin cekaces da te Srbija pozove a ne da se prodajes crnogorcima za saku eura .. ako su takvi onda nam ni ne trebaju

pa dobili su Portugal jednom .... da li bi neko iz nase grupe dobio? imali su u grupi jos Madjarsku,nista slabija ekipa od ovih nasih ....Gruzija je rang Letonije....nasa grupa je bila ujednacenija ali budi ubedjen da bi Svajcarska isla prva iz nje...ti ljudi nisu propustili sampionat od 2004. godine na ovamo ako se ne varam,o cemu ti pricas
A da, u barazu su izbacili Severnu Irsku ,eto jedne egal ekipe sa svim nasim protivnicima...a Republiku Irsku smo videli u barazu sa ne tako silnom Danskom kako su prosli,tako da reci da je Svajcarska slabija od ekipa koje smo imali u kvalifikacijama je ipak za mene nepoznavanje fudbala....uporedi i igracki kadar pa ces videti

Rutinirali? Pa ne bih rekao,pogotovo je prvo poluvreme bilo kriticno...pa s obzirom da smo igrali pred punim stadionom i za prolaz jesu nam drzali cas fudbala ako se zna da su izasli bez motiva a bili egal i jedva smo ih slomili....to sto se Vels saplitao o Gruziju ne znaci da su oniozbiljni, to ti je kao da je neko 2012. rekao da je Estonija ozbiljna jer se jelte Srbija saplela od njih....

Ja nisam video neku koncepciju to mozes da shvatis i po euforiji naroda, 2010. smo svi bili uzreprezenteaciju,danas je reprezentacija tek malo popularnija nego da se nije plasirala, prepozna obican covek da l tu ima hemije ili nema.....igra nam je katastrofalna bila, u toj formaciji moras da igras visok presing i da ujedas protivnika ,a ne da igras sa 3 stopera,2 beka i 2 zadnja vezna (od kojih 1 ume samo da pokosi nekoga) i da primas gol po mecu....

Pa ne bi se bas reklo da nam SMS ne treba, nismo mi izvoznik talenata,nas poslednji igrac svetske klase a da je konkretniji za navalu bio je Savicevic,pa ti vidi koliko cesto radjamo nekog asa....
I ne radi se tu o tome da bi oni otisli za nekoga da igraju , ali je vredjanje inteligencije javnosti,navijaca,igraca i bilo koga da nema mesta za te igrace....sad kao napravili smo rezultat i necemo nista da promenimo da ne bi pokvarili koncepciju, je l ta hemija stvorena gradjenjem odnosa medju igracima ili se eto posrecilo da se stvori....koji je mehanizam nastanka te hemije???
I da, da su SMS,Radonjic,Zivkovic ili ko god bili problematicni ja bih prvi stao u stranu Muslina,ali ovo je neko bezrazlozno inacenje i takve tvrde glave i treba da zavrse tako
( kad je Miha izbacio Ljajica ja sam prvi podrzao jer je to moglo da urusi njegovu viziju dobre atmosfere,ali ovde nije rec o tome nego o diletantizmu ili samo pukom menadzerisanju nekadasnjeg izbornika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back