Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jako je bitno Kosta Riki pristupiti ozbiljno...Oni ce biti tezi protivnik od Svajcaraca poznavajuci nase mislice lako cemo sa Kosta Rikom...Svajcarska imena znamo...To su igraci koji imaju neku solidnu reputaciju ali to je sve puki puki prosek plus Saciri...Bekovi su im ok...

Онако...

Улетела су нам у групу 2 јужноамериканца и ми ту немамо шта да тражимо.
Костарика је далеко опаснија него један Бразил и ја стварно не могу да разумем на чему базирате
тај Ваш оптимизам против једног четвртфиналисте СП 2014 у Бразилу-јкедног моћног тима по имену КОСТАРИКА ?

Појешће нас латиноси,мелези.
То бре живу децу једе.

Grupa dobra. Dobili smo "najlakse" rivale iz svakog sesira osim Brazila. Ovde se vec radujemo pobedi nad KR-om i X sa Svicom. Preuranjeno mnogo. KR je u kval. grupi su dobili oba puta SAD 4-0 kuci i tamo 2-0, uzeli bod Meksiku. Kad imaju priliku iz kontri ili polukontri mogu da bude nezgodni. Svajcarce znamo. Mogu da prodju grupu na velikim takmicenjima i cesto ucestvuju. Pola tima Siptari, pola nasi. Vodi ih Petrovic iz BiH, napad Seferovic, Drmic, Gavranovic, sredinu drze Sipce. Mi smo imali "laku" grupu i u JAR, pa smo izbacili sami sebe.

U odnosu na koga? Kostića, Tadića, Živkovića, Ljajića, Gaćinovića???

Nisam mislio na njih, nego na likove poput: Jagosa Vukovica, Veljkovica, Milunovic, Uros Spajica, Gudelj itd..
Hocu da kazem, kad oni imaju mesta u reprenzetaciji, ne vidim razlog zasto ne bi imao i Tosic.
I ne pricam za pozicije, nego uopsteno. Kad se sve uzme u obzir, vise sam za Tosica, nego recimo, za Gacinovica.

PS: Osvrnuo sam se na spisak za Austriju i Gruziju.

Poslednja izmena:
Nabrojao si gomilu štopera koji su kvalitetom tu negde u odnosu na ostale. Nemamo baš nijednog štopera koji da kažeš odskače od ostalih.

S druge strane svi krilni igrači itekako odskaču od Tošića. Nema te dugo nigde i onda golovi protiv Borca i Skenderbega treba da te preporuče na SP.

I mislim da grešiš što Veljkovića omalovažavaš. Dečko je evropski i svetski šampion, prvotimac možda bodovno gledano krš ekipe u Bundesligi, ali to je opet ekipa sa jednom od najjačih odbrana tamo.

On bi po meni trebao da igra i u prvoj postavi, a ne da se poredi sa Zoranom Tošićem.

Taj rezultat Kosta Rike je incident...Takvih uvek ima iznenadjenja na prvenstvima...Da tako nesto ponove nema sanse niti imaju kvalitet...Opet kazem sa njima ce biti najteza utakmica puno teza nego sa 'Svajcarcima'...Mi mozda nemamo spica ali tek ga oni nemaju tutuban do tutubana...Saciri je jedini pravo dobar igrac...ovo ostalo je 'solidne reputacije' ali neigra reputacija kad pogledas realno to je prosek...Dzamaili Behrami Mehmedi...Dzaka(smesan igrac)...igraci isto tako solidne reputacije ako ne i bolje na papiru su i Fejsa i Gudelj i Milivojevic i Zoran Tosic pa i Rukavina...a svi smo zato da se oni izbace iz reprezentacije...toliko o 'Svajcarcima'...Bekovi su im ok preko krila i igraju i puno bas zavise od Sacirija...

Nabrojao si gomilu štopera koji su kvalitetom tu negde u odnosu na ostale. Nemamo baš nijednog štopera koji da kažeš odskače od ostalih.

S druge strane svi krilni igrači itekako odskaču od Tošića. Nema te dugo nigde i onda golovi protiv Borca i Skenderbega treba da te preporuče na SP.

I mislim da grešiš što Veljkovića omalovažavaš. Dečko je evropski i svetski šampion, prvotimac možda bodovno gledano krš ekipe u Bundesligi, ali to je opet ekipa sa jednom od najjačih odbrana tamo.

On bi po meni trebao da igra i u prvoj postavi, a ne da se poredi sa Zoranom Tošićem.

Reko sam gore, da ne pricam za pozicije. Nego uopsteno.
Dobro, ajd' mozda gresim za Veljkovica, koliko toliko je standardan u Nemackoj. Daleko od toga da ga omalovazavam.

I sigurno da bi nam Tosicevo iskostvo dobrodoslo tamo u Rusiju.

Imaju Svajcarci kvalitet ali .. kada uporedimo njihove najvece zvezde sa nasim stice se utisak da bi mogli da ih dobijemo samo da budemo maksimalno motivisani a nadam se da hocemo .. Kolarov je bolji od Rikarda Rodrigeza , Ivanovic je bolji od Lihstajnera , Matic je bolji od Dzake i Tadic je po meni bolji od Sacirija . Ovo ostalo smo uglavnom opet mi jaci jedino u napadu sto oni imaju tog Embola ...

Svajcarci inidvidualno nisu nista ispred nas cak realno mozemo da kazemo da su losiji malo.....ali timski? E to je vec druga prica.....ali cak i da su bolji od nas timski to su nijanse u pitanju.... od Kosta Rike smo mnogo bolji individualno, a timski smo tu negde sa njima bas kao i sa svajcenegerima.... Verujem da mozemo do osmine finala, a tu nas ne bi tako lako otpisao protiv svaba....nekako je praksa u poslednjih nekoliko svetskih prvenstava da osvajac prethodnog SP na narednom odigra dosta lose tako da ko zna mozda mi budemo ti koji ce da presude nemcima...

Svajcarci inidvidualno nisu nista ispred nas cak realno mozemo da kazemo da su losiji malo.....ali timski? E to je vec druga prica.....ali cak i da su bolji od nas timski to su nijanse u pitanju.... od Kosta Rike smo mnogo bolji individualno, a timski smo tu negde sa njima bas kao i sa svajcenegerima.... Verujem da mozemo do osmine finala, a tu nas ne bi tako lako otpisao protiv svaba....nekako je praksa u poslednjih nekoliko svetskih prvenstava da osvajac prethodnog SP na narednom odigra dosta lose tako da ko zna mozda mi budemo ti koji ce da presude nemcima...

Isto razmisljamo

Ne razumem bas ovo glediste po kome nije bitna pozicija igraca, u tom slucaju ajde da krenemo samo sa jednim golmanom jer je trenutno samo Stojkovic mozda medju nasa 23 najbolja igraca generalno
Neozbiljno je uopste porediti stopere,bekove ili koga vec sa krilom...nekako ofrlje pristup
Ako govorimo o Tosicu Zoranu on moze da igra samo i iskljucivo i jedino krilo u ozbiljnom fudbalu i ne vidim zasto bi on tu imao prednost nad bilo kojim mladjim krilom...nasa igra odavno ne zavisi od njega ni procenat

A sto se tice nadanja, daleko je 1/8 finala i okrsaj sa Nemcima, mada se slazem da bi mogli da pokusamo da igramo,ko zna,mozda nam se vrati za Holandiju....
Ipak ne svidja mi se Krstajiceva izjava "boricemo se za 2. mesto'' sve i da je tako, zasto skidamo gace pred nikad slabijim Brazilom jos pre meca... pilicarski.... pa dosta tih igraca je 2014. u svojoj zemlji dozivelo onakvu bruku....sa svima treba i moze da se igra

DP-T_kPW4AAatRv.jpg

Stvarno imamo pregršt razloga za optimizam.
Nemamo selektora, nemamo igru, za spisak će tek da se krstimo...

Jedino što imamo je rezultat, koji je više posledica srećnih okolnosti nego nekog kvaliteta.

Još kad se setim kako su na 2010. u Africi ovi naši mučeni uslikani kako duvane u slobodno vreme, mogu samo da zamislim šta će da bude u Rusiji kad se nađu sa votkom u rukama.

Mi smo šampioni u tome da se raspadnemo pre nego što takmičenje i počne. 2006. je Šestko digao u vazduh reprezentaciju kada je u sastav pozvao svog Dušana što je bio toliki skandal da se ovaj posle nedelju dana sam povukao.

Ali priča broj jedan je ipak otprilike tamo negde iz Miljanićevog doba kada su reprezentativci premazivali kopačke da se ne bi videlo od kog su proizvođača. Naime, FSJ se ugovorom obavezao da celokupna oprema u kojoj reprezentativci nastupaju, uključujući i kopačke, bude od jednog proizvođača, međutim, neki fudbaleri su imali sopstvene ugovore sa konkurentskom firmom (Adidas i Puma su u pitanju). Da bi nekako zamaskirali problem premazivali su kopačke tušem da se marka ne bi videla, ali naravno tuš se sprao čim su stali na travu i tako se dogodio skandal. Tu važnu utakmicu smo naravno izgubili a ne mogu da se setim koja utakmica beše.

Možda brat Leki bude znao.

Mi smo šampioni u tome da se raspadnemo pre nego što takmičenje i počne. 2006. je Šestko digao u vazduh reprezentaciju kada je u sastav pozvao svog Dušana što je bio toliki skandal da se ovaj posle nedelju dana sam povukao.

Ali priča broj jedan je ipak otprilike tamo negde iz Miljanićevog doba kada su reprezentativci premazivali kopačke da se ne bi videlo od kog su proizvođača. Naime, FSJ se ugovorom obavezao da celokupna oprema u kojoj reprezentativci nastupaju, uključujući i kopačke, bude od jednog proizvođača, međutim, neki fudbaleri su imali sopstvene ugovore sa konkurentskom firmom (Adidas i Puma su u pitanju). Da bi nekako zamaskirali problem premazivali su kopačke tušem da se marka ne bi videla, ali naravno tuš se sprao čim su stali na travu i tako se dogodio skandal. Tu važnu utakmicu smo naravno izgubili a ne mogu da se setim koja utakmica beše.

Možda brat Leki bude znao.
Mozda nas je prokletstvo pratilo jer nismo bili Srbija vec Jugoslavija, SCG..... :mrgreen: Dobro priznajem...2010-e smo bili Srbija ali to je bio nas prvi pokusaj to se ne racuna...haha
Posle mladi osvojise EP i SP.....mislim da smo skinuli prokletstvo :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back