Fudbal u XXI veku, sport ili biznis?

Johnny_taraba_9

Domaćin
Poruka
4.590
Jedan od najbanalnijih a opet najoriginalnijih primera moci zapada i neravnopravnosti u svim sferama zivota vidimo u fudbalu. Vise para, vise ulaganja, vece se pare obrcu, dovode se bolji igraci, ostvaruju se uspesi i dolaze trofeji. Klubovi sa istoka su u startu osudjeni na propast, tu i tamo bljesne koji tim tipa Sahtjora, Zenita ali najvise zaslugom ulozenog kapitala naravno. Jbbg imaju gas mogu da se kurcce.

Poslovanja velikih klubova tipa Barse, Reala, Mancestera...su smesna. Konstantno posluju u minusu i sada njihovi dugovi iznose na stotine miliona dolara. Da li mislite da bi nasi klubovi mogli da ucestvuju u Evropi da se desava nesto slicno? Ne naravno,pa izbacili bi nas na 10 godina. Toliko o doslednosti UEFA-e. Tu organizaciju smatram za mafijasku, i to se u mojoj nebitnoj glavi kotiraju veoma visoko. Jedna od najkorumpiranijh legalnih prevarantskih udruzenja je UEFA. Najbanalniji primer izbor za domacina svetskog prvenstva, izbacivanje srpskih klubova, tolerisanje finansijskog nefer pleja itd...

Sta se moze preduzeti po vama? Prvo uvesti seleri kep kao u NBA. Ograniciti plate igracima na max 30 000 eura nedeljno, vise im ne treba. Sve preko toga vec se kosi sa zdravim razumom i predmet je sprrdnje. Ograniciti broj stranaca na 2,3. One fore sa pasosem EU zabraniti. Ne moze Kleo da bude srbin, on je Brazilac. Ne moze Mota da bude italijan itd...

Forsirati skole fudbala, svaki tim mora da ima pola 5,6 igraca iz svoje skole, svaki tim mora imati maximalno 4 stranca jer sve preko toga dovodi do gubljenja identiteta, stila... Da li je Inter sa 11 stranaca zabarski tim? Da li je Arsenal sa 11 stranaca engleski tim? Da li Real moze kupiti sve najbolje igrace na trzistu? Ne moze to nije fudbal.

Upravo tako.
Moderan fudbal unistava kvalitet.Znate kada ce biti pravilo kao u Juznoj Americi da ne vazi gol u gostima?Nikad,zato sto nece moci da namlate pare tako.Pre ce igrati na 0-0 nego na 1-1 i vise.I to pravilo je isto unistilo fudbal,pa se sad koristi na sve nacine.

@Johnny_taraba_9 Vrhunski ti avatar,jedan jedini Pipo Inzagi,ostali mogu da mu se sagnu.(napadaci).

Не знам да ли сте гледали ову задњу текму Ривера, али оно је неописиво, уплакана лица свих.. Од играча, стручног штаба до скоро све и једног навијача јер је "Плата" након 110 година испала у другу лигу..

Наравно одгледао сам клипове жао ми их је. Сад ће европски лешинари да се обруже на њих јер имају пар талената и сад ће по нижој цени да им јеббу кеву. Уништиће их. не би ме чудило да после оваквог шопинга падну и у трећу лигу.

Фудбал је бизнис. УЕФА Мафија само гледа паре наравно и даје домаћинства на турнирима неким шкљ репрезентација због пара а под изговором "фудбал спаја људе" и "фудбал ће се на овај начин развити" . Видим да су наредни домаћини Бразил,Русија и Катар а од тога једино подржавам СП у Русији. Ја бих ограничио цене трансфера играча на нпр. 20 или 30 милиона евра (јер искрено који играч вреди више од тога?) али наравно то Платини неће учинити јер и он добија свој део колача.Овако у Лиги Шампиона једно те исти стижу до завршнице док неки мањи клубови се морају задовољавати са 1,2 или 3 бода у групи што је наравно поражавајуће а ти мањи клубови наравно славе тај успех јер више и не могу јер једино служе да већи клубови од њих узимају потенцијале и младе играче а мање клубове ко шиша нек се снађу са оним што им остане..Поражавајуће. Срамно је да се ни један човек није успротивио Блатеру за председника ФИФА тако да ће дотични маторац још 4 године наставити по старом. Једини томови са истока који су у стању сачувати играче на више година су Зенит,Шахтјор и донекле ЦСКА из Москве па тако и имају неке резултате у Европи (додуше имају и они нешто пара)..Кад це већ зна ко ће од фаворита побеђивати онда одеш у кладионицу и одиграш тикет ако ништа друго :)

Back