Fudbal - nekad i sad....

fanstebre

Poznat
Poruka
9.964
Mi rodjeni osamdesetih, a narocito oni rodjeni ranije pamtimo kakav se fudbal igrao pre "samo" 15-20 god. Oni rodjeni krajem devedesetih to ne znaju, a trebali bi da znaju.
Neki kazu da je fudbal danas napredovao...pa jeste ali je u mnogim stvarima i nazadovao. Medjutim, ne bih ulazio u neku preteranu pricu to cete sami zakljuciti...neka video snimci govore sami za sebe pa ce mozda ovi mladji uvideti razliku jer su reci suvisne.
Postavljajte klipove iz tog perioda....

Ja cu da krenem od reklama. Fudbal je doziveo vrhunac krajem 90-ih i pocetkom (i sredinom) 2000-ih. Ko pamti zna to, a ko ne pamti neka pogleda....i progleda

Neke reklame iz tog perioda (ima ih stvarno mnogo ali postavicu tek toliko da steknete pravu sliku)....

1998
itd itd

Samo pratite ono sto osecate dok gledate reklame i shvaticete razliku izmedju ovog sadasnjeg i tog ne tako davnog ali vrhunskog fudbalskog vremena....

Danas se sve svodi na snagu,opstrukcija igre i vracanje lopte u nazad do besvesti.....Par dobrih driblera,ostalo uglavnom sve prosek....
Kakvi su to bili majstori osamdesetih i devedesetih....posle toga sve je otislo u khurac....onda smo imali Zidan,Ronaldinja,Figa.... i jos par majstora,danas samo Mesi i to je uglavnom to...
Kakav kreten treba da budes da bi isao na utakmice npr. Atl.Madrida,oba Mancestera,Celzija,Bajerna.....ili jos gore da odes na utakmicu jelen super lige.....to za mene nije fudbal,toliko ne fudbalskih stvari,glume..... i svega onoga sto unistava fudbal...
Razlike izmedju klubova su ogromne..Zamisli situaciju danas da npr. Steua osvoji ligu sampiona ili da neka ekipa sa istoka unisti Barselonu ili Real kuci,kao npr.Dinamo Kijev tadasnju Barselonu...

Poslednja izmena:
Fudbal je jako napredovao u poslednje vreme.
Ranije su fudbal mogli da igraju likovi koji ne mogu da pretrce ni 3 kilometra, sa sve ckembetom, lopta se ubijala, igra je bila prespora i jedan lik je drk.a do besvesti; fudbal je bio sport neradnika, alkoholicara i narkomana.

Danas moras da budes veliki profesionalac i da su u top formi da bi mogao da igras i rumunsku ligu.

Ja fudbal od pre 20 godine nisam mogao da smislim, dosadno u pm, fubaleri mi i nisu bili sportisti, a danas sam vec poceo da ih malo vise cenim kao sportiste. Danas ne mozes da budes lenji neradnik i narkoman kao Maradona, neprofesionalna lenstina kao Sekularac, ili bolesni alkoholicar kao Best, a da igras na visokom nivou, sto je jako pozitivna stvar.

Cak, ne mogu da se setim niti jednog drugog sporta koji je toliko zasluzio porast postovanja kao fudbal u poslednjih 15-ak godina.

Fudbal mi je nekada bio ubedljivo najdosadniji i najgori sport, ali to se promenilo u poslenje vreme.

Poslednja izmena:
fudbal je bio sport neradnika, alkoholicara i narkomana.
Danas je kao drugacije ? :mrgreen:
Danas ne mozes da budes lenji neradnik i narkoman kao Maradona, neprofesionalna lenstina kao Sekularac, ili bolesni alkoholicar kao Best, a da igras na visokom nivou, sto je jako pozitivna stvar.
Danas igraci ne mogu da budu takvi sve i da hoce...ti igraci se jednom radjaju....ovaj ragbi od fudbala koji se danas igra oni bi igrali zmureci....
Igraci nemaju ni blizu toliko sirok repertoar poteza kao sto su imali tada niti su toliko kreativni, niti dobijaju slobodu za to....ali jesu fizicki mnogo nadmocniji i takticki discplinovaniji i sa vecim znanjem u tom pravcu....sto se meni ne svidja ni malo jer se sve pretvara u ragbi u sirovu silu u borilacku vestinu a ne igru....
Danasnji fudbal je sto se mene tice manje zanimljiv nego onaj od pre 15-20 god ali je mnogo lepse medijski upakovan i to je sve.....

Poslednja izmena:
Smanjeno jedno 20 puta po tom pitanju.

- - - - - - - - - -

Danas igraci ne mogu da budu takvi sve i da hoce...ti igraci se jednom radjaju....ovaj ragbi od fudbala koji se danas igra oni bi igrali zmureci....
Igraci nemaju ni blizu toliko sirok repertoar poteza kao sto su imali tada niti su toliko kreativni, niti dobijaju slobodu za to....ali jesu fizicki mnogo nadmocniji i takticki discplinovaniji i sa vecim znanjem u tom pravcu....sto se meni ne svidja ni malo.
Danasnji fudbal je sto se mene tice manje zanimljiv nego onaj od pre 15-20 god ali je mnogo lepse medijski upakovan i to je sve.....

Ne, ne bi. Ronaldinjo ovaj fudbal nije mogao da igra, i zato je poslat nazad u cetvrtu klasu npr. Razlog je taj sto je isti lenstina, i ne moze da se pokrene. To bi isto vazilo za Maradonu. Pele u svoje vreme nije pretrcavao ni 4km po utakmici, Piksi isto. Sport i treba da bude festival fizickog tela, to sto ti hoces da poentiras nije fudbal, vec egzibicija, driblanje itd.. To je isto kao kada bi za kosarku rekao da su najbolju kosarku igrali Harlem Globtrotersi, ili da je najbolji kosarkas svih vremena Pistol Pit Marovic.

Meni je taj stari fudbal bio neverovatno dosadan, pun sebicnjakovica, sporaca, i osoba koje se ne bi mogli nazvati sportistima. Ovaj moderni je prepun radnika, ljudi koji se bore bukvalno za svaku loptu i svaki posed, i to ja jedino mogu samo da postujem.

- - - - - - - - - -

Ne znam za tebe, ali ja ne mogu da cenim vreme gde Dzordz Best prethodno vece loce 3 litra alkohola, i lumpuje sa 4 prostituke, pa je opet najbolji igrac na terenu sutra ujutru, jer fizicka sprema nije igrala nikakvu ulogu u toj igri. Dzordz Best je olos od coveka, i ne treba da bude cenjen ni po cemu. Meni je to i pitanje morala, i svega.

Smanjeno jedno 20 puta po tom pitanju.

- - - - - - - - - -

Ne, ne bi. Ronaldinjo ovaj fudbal nije mogao da igra, i zato je poslat nazad u cetvrtu klasu npr. Razlog je taj sto je isti lenstina, i ne moze da se pokrene. To bi isto vazilo za Maradonu. Pele u svoje vreme nije pretrcavao ni 4km po utakmici, Piksi isto. Sport i treba da bude festival fizickog tela, to sto ti hoces da poentiras nije fudbal, vec egzibicija, driblanje itd.. To je isto kao kada bi za kosarku rekao da su najbolju kosarku igrali Harlem Globtrotersi, ili da je najbolji kosarkas svih vremena Pistol Pit Marovic.

Meni je taj stari fudbal bio neverovatno dosadan, pun sebicnjakovica, sporaca, i osoba koje se ne bi mogli nazvati sportistima. Ovaj moderni je prepun radnika, ljudi koji se bore bukvalno za svaku loptu i svaki posed, i to ja jedino mogu samo da postujem.

- - - - - - - - - -

Ne znam za tebe, ali ja ne mogu da cenim vreme gde Dzordz Best prethodno vece loce 3 litra alkohola, i lumpuje sa 4 prostituke, pa je opet najbolji igrac na terenu sutra ujutru, jer fizicka sprema nije igrala nikakvu ulogu u toj igri. Dzordz Best je olos od coveka, i ne treba da bude cenjen ni po cemu. Meni je to i pitanje morala, i svega.

Ovo je fudbal a ne ovo sto se igra danas,cista fizikalija....Ako volis nabildovane mamlaze bez mozga kreativnosti i umeca,gledaj americki fudbal...

Ovo je fudbal a ne ovo sto se igra danas,cista fizikalija....Ako volis nabildovane mamlaze bez mozga kreativnosti i umeca,gledaj americki fudbal...
Ja i gledam Americki fudbal, to je najzanimljiviji sport, i dobro je sto se fudbal ocistio ckembara i nedisciplinovanih alkosa koji ne mogu da pretrce ni 3km, a nece da igraju fazu odbrane jer su zvezde. Danas su bukvalno jedini igraci koji ne igraju u fazi odbrane sa 100% zalaganja Ronaldo i Mesi, mozda i Ibra. Ranije pola napada misli da je odbrana deo za odbrambene igrace, zasto da se njihova velicanstva muce da trce.

I to je vama umetnost- super. Ronaldinju je dusa u nosu posle pretrcanih 4 km, sportista u pm.

Ja i gledam Americki fudbal, to je najzanimljiviji sport, i dobro je sto se fudbal ocistio ckembara i nedisciplinovanih alkosa koji ne mogu da pretrce ni 3km, a nece da igraju fazu odbrane jer su zvezde. Danas su bukvalno jedini igraci koji ne igraju u fazi odbrane sa 100% zalaganja Ronaldo i Mesi, mozda i Ibra. Ranije pola napada misli da je odbrana deo za odbrambene igrace, zasto da se njihova velicanstva muce da trce.

I to je vama umetnost- super. Ronaldinju je dusa u nosu posle pretrcanih 4 km, sportista u pm.

Pa fudbal se i igra zbog golova...Odbrana treba da je u drugom planu,a nadigravanje u napadu i lepi potezi u prvom
Ne umetnost je u dvadesetak idiotskih akcija koje uigravaju celu svoju karijeru kao u americkom fudbalu.....Zanimljivo za gledanje u pm....

Fudbal je igra...IGRA....a za igru treba vestina i masta pre svega ostalog. Fudbal se odrekao vestine i maste pa je prigrlio vojnicku discplinu i fizicke atribute kao temelje i postaje borilacka vestina. Americki fudbal nije igra. On mozda jeste sport jer eto kad je boks sport onda moze i to da se zove sportom...

Sta mislite koliko Mesi pretrci za vreme utakmice ? Taj moderni profesionalac Mesi najcesce pretrci koliko i golman !! To je poenta majstora i nekad je fudbal imao vise Mesija, a danas ima samo jednog......i to je uzrok mog nezadovoljstva ovim danasnjim fudbalom

Fudbal od pre 15-20 god je bio kreativniji i raznovrsniji kad je u pitanju sirina repertoara poteza sa loptom navalnih igraca.
Danas je fudbal manje kreativan i manje raznovrstan ali fizicki superiorniji i taktici zahtevniji....

Tako da se NE MOZE reci da je fudbal kao igra napredovao vec se samo preoblikovao....presvukao u drugo odelo....

Stvar ukusa i ako neko posmatra fudbal kao rat onda razumem zasto vise voli fiziku i takticku disciplinu od kreacije i poteza...

Da jeste.

I mnogo vise od 20-ak akcija.

I svi daju 100% svake sekunde.

To je sport.

Nije sport kada drzis ruke na kukovima dok je lopta 60 metara od tebe.

To je sviranje krcu.
Daju oni 100% ali 100% fizicke agresije....mozak im ne radi ni 40%...cak i za boks treba vise mozga nego za taj cemericki "fudbal"....

To mozda u amaterskom fudbalu ali u profesionalnom ruke na kukova se retko drze cak i kad je lopta van terena. Kad lopta nije kod igraca on konstantno svojim kretanjem u prostoru ucestvuje u igri.

Americki fudbaleri igraju par sekundi pa odmaraju par min....oni ruke na kukovima drze par minuta, a lopta isto to vreme miruje dok lopta (lopta-glavno sredstvo za igru) u fudbalu ne miruje i uvek se nesto desava na nekoj strani terena.

U americkom fudbalu mozak je levo smetalo tako da nije ni cudo sto su samo debeli, priglupi ameri to prihvatili, a fudbal sklonili sa strane....
U NFL-u sa slemovima i sa zastitom glume neke junake i muskarcine.....

Sto se ragbija tice koji se igra u australiji itd e njega vec postujem jer je dinamicniji od ove americke gluposti i jer su igraci zaista borci kojima ne trebaju kacige da bi glumili junake ali ipak ni nega ne smatram igrom....

Ali stvarno je tesko mesati babe i zabe....americki "fudbal" i fudbal su dva razlicita sveta.....ali ako se ovako nastavi eto kaciga i stitnika za ramena i u pravom fudbalu

Fudbal je jednostavno veoma raznovrsna igra i samim tim daleko interesantnija od sportova sa cim se slaze ceo svet.....za fudbal je potrebno sve i to u velikoj dozi - masta, vestina, preciznost, brzina, eksplozivnost, okretnost, izdrzljivost, odlucnost, koncetracija, agresivnost, hrabrost itd itd itd
Npr srbi i hrvati se ne slazu skoro ni oko cega ali ih ljubav prema fudbalu spaja (i razdvaja) :mrgreen:

Upravo sam odgledao Spartak-Zenit u jednom dahu....a prethodno Mancester-Celzi je bila losija utakmice od te....
Utakmice kao Spartak-Zenit su se nekada igrale u neprevazidjenoj Seriji A 2000-ih ali sa VELIKIM DODATKOM maste i vestine, raznovrsnosti fudbalskih poteza

Pazi jos ovo.....zovu ga americki FOOTball, a loptu jedva da pipnu nogom za celu utakmicu, mnogo vise je nose rukama :hahaha: glupost nevidjena....ameri stvarno probijaju granice
To je isto kao kad bi se pravi fudbal zvao rukomet jer se lopta iz auta ubacuje rukom :dash:

Poslednja izmena:
Vec sam pisao ovo negde .. ja kad sam bio klinac u osnovnoj jos u nizim razredima kod uciteljice po ceo dan smo igrali fudbal .. Zuti dres , plavi sorc i pozadi Ronaldinho 10 .. e to je simbol fudbala .. kad mi neko kaze rec fudbal to je prva slika koja mi se pojavi pred ocima .. tada je fudbal bio 1000 puta bolji nego danas ..

Ronaldinjo je bio Bozanstvo .. najbolji igrac u istoriji fudbala .. nesto sto se samo jednom radja .. jednom i nikad vise .. ni pre ni posle ... i nije to bio samo Ronaldinjo .. on je bio neprikosnoven , broj 1 ali fora je u tome sto je tada u svakom od najjacih klubova Evrope bilo po nekoliko majstora .. driblera ..

... danas ih vise nema .. danas se sve svelo na trcanje i na taktiku .. samo se razmenjuju pasovi do besvesti i ceka se da se pojavi rupa .. samo se gura lopta na stranu i tako u nedogled .. fudbal je propao .. pre 10 i 15 godina je bio prelep a danas je ruzan .. to je fakat .

Tako je Sotire...i ja jednom da se slozim sa nekim gancijem oko necega :mrgreen:
Ljudi od silnog upumpavanja novca i megalomanskog marketinga zaboravili da je fudbal samo igra...igra koja moze biti extremno lepa i interesantna....kao najbolji sex a mozda i malo vise od toga :)

Ocekivanja mene kao klinca su bila u fazonu " za 20-30 god ce da dodje neko ko je veci majstor od Ronaldinja i ko pobedjuje i istovremeno pruza nepredvidljivu atrakciju lucidnim potezima koje jos niko nije uspeo da zamisli"...a kad ono medjutim...dobismo brzonoge drvosece i ogranicene rusitelje rekorda....

Najvece umece, vrhunsko fudbalsko umece je kad igras prelepo, atraktivno, lucidno i pobedjujes.....to je vrhunac fudbala.....
Mesi i Kristijano mogu da obore svaki svetski rekord ali nikad nece dostici slavu i postovanje kao Maradona ili Ronaldo, Zidan....to je cinjenica koju ce vreme da dokaze...
Ne postoji covek koji nije voleo brazilca Ronalda ili Ronaldinja....ne postoji...

Gde je Mario Gece koji je nemackoj doneo titulu sampiona sveta? Zaboravili ga svi....hebe im se za njega.....to je moderan fudbal....
Gde je Iniesta ? Jel ga neko pominje od medija neko kao nekad Maradonu, Pelea, Ronalda, Zidana ? Ni blizu nije te slave.....jer Iniesta je mehanicar kolji zna da odradi zadatak, a ovi matorci su fudbalski umetnici, buntovnici....

Mnogi koji su ziveli u to vreme ne umeju da prepoznaju lepotu tog fudbala.....a kamo li klincadija....tuzno....

Poslednja izmena:
Da da Piksi i Maradona nebi imali sta da traze u danasnjem fudbalu...I "Premijer liga znas ti sta je to covece pa tamo samo mogu da igraju zverine eeee" hahahaha Zato je jedan MIKAEL ARTETA drzo casove fudbala zato je jedan JOSI BENAJUN pobio one napucane"zveri" ko pritke kad krene hodajucim laznjacima...i danas u istoj toj ligi DUSAN TADIC ne retko drzi casove...ali RONALDINJO nebi imo sta da trazi :hahaha: ... zato su Englezi sa svim svojim ratnicima na vrhuncu snage i hajpa Lampardom Gerrardom Runijem itd od jednog deckica turskog porekla po imenu Mesut Ozil tada nepoznatog siroj javnosti dobili takav samar i otreznjenje lekciju sta je ustvari fudbal mozes ti da budes 3 puta brzi od njega i fizicki jaci ali on te 3 puta okrene kao vola na kvadratnom metru...

Da da Piksi i Maradona nebi imali sta da traze u danasnjem fudbalu...I "Premijer liga znas ti sta je to covece pa tamo samo mogu da igraju zverine eeee" hahahaha Zato je jedan MIKAEL ARTETA drzo casove fudbala zato je jedan JOSI BENAJUN pobio one napucane"zveri" ko pritke kad krene hodajucim laznjacima...i danas u istoj toj ligi DUSAN TADIC ne retko drzi casove...ali RONALDINJO nebi imo sta da trazi :hahaha: ... zato su Englezi sa svim svojim ratnicima na vrhuncu snage i hajpa Lampardom Gerrardom Runijem itd od jednog deckica turskog porekla po imenu Mesut Ozil tada nepoznatog siroj javnosti dobili takav samar i otreznjenje lekciju sta je ustvari fudbal mozes ti da budes 3 puta brzi od njega i fizicki jaci ali on te 3 puta okrene kao vola na kvadratnom metru...

Gde nadje Artetu,ne znam zasto ali mrzeo sam tog igraca....Svako dodavanje mu je bilo u nazad spor trom nikakav,barem sam ja imao takav utisak....Lici mi fudbalski na Berija onog sto je igao u sitiju sada u evertonu...

Gde nadje Artetu,ne znam zasto ali mrzeo sam tog igraca....Svako dodavanje mu je bilo u nazad spor trom nikakav,barem sam ja imao takav utisak....Lici mi fudbalski na Berija onog sto je igao u sitiju sada u evertonu...

Ma bio je extra u Evertonu...uzeo sam primer njega kao igraca koji je fizicki inferioran ali je imo neke fudbalske kvalitete i cesto je blisto u tom danasnjem fizickom fudbalu...da raskrnkam mit o premijer ligi i "kako danas nebi neki majsotri mogli da igraju"...

Ne vredi to objasnjavai ljudima koji vole ragbi i smatraju ga igrom.....i jos je ragbi kao "muska igra"....kad te bude pokupio Bajro Zupic klizecim i podigao 2 metra videces sta je muska igra...on ne vata za struk ko sisica neka :hahaha:

Ko igra najlepsi i najbolji fudbal u evropi, tehnicki najpotkovaniji i najlucidniji ? Spanci...
Ko je prvi na UEFA rang listi ubedljivo ? Spanci....
Ciji timovi svake godine imaju bar 4 polufinalista u Ligi sampiona i ligi evrope? Spanski....
Reprezentacije Spanije i Engleske po uspesima i kvalitetu igraca? nebo i zemlja...
Zato sto spanci igraju fudbal, a ne neki prelaz izmedju fudbala i ragbija.

Promena u formatu UEFA takmicenja i davanja vise mesta klubovima iz top evropskih zemalja je najvise provocirana od strane engleza jer ce uskoro da izgube 3 direktna tima u LS zato sto im na 3 poziciji UEFE italijani disu za vratom...GOVNA anglosaksonska...tolike milione ulazu i opet nisu u vrhu...dokaz da nije sve u novcu cak i u ovom danasnjem fudbalu

Poslednja izmena:
Tako je Sotire...i ja jednom da se slozim sa nekim gancijem oko necega :mrgreen:
Ljudi od silnog upumpavanja novca i megalomanskog marketinga zaboravili da je fudbal samo igra...igra koja moze biti extremno lepa i interesantna....kao najbolji sex a mozda i malo vise od toga :)

Ocekivanja mene kao klinca su bila u fazonu " za 20-30 god ce da dodje neko ko je veci majstor od Ronaldinja i ko pobedjuje i istovremeno pruza nepredvidljivu atrakciju lucidnim potezima koje jos niko nije uspeo da zamisli"...a kad ono medjutim...dobismo brzonoge drvosece i ogranicene rusitelje rekorda....

Najvece umece, vrhunsko fudbalsko umece je kad igras prelepo, atraktivno, lucidno i pobedjujes.....to je vrhunac fudbala.....
Mesi i Kristijano mogu da obore svaki svetski rekord ali nikad nece dostici slavu i postovanje kao Maradona ili Ronaldo, Zidan....to je cinjenica koju ce vreme da dokaze...
Ne postoji covek koji nije voleo brazilca Ronalda ili Ronaldinja....ne postoji...

Gde je Mario Gece koji je nemackoj doneo titulu sampiona sveta? Zaboravili ga svi....hebe im se za njega.....to je moderan fudbal....
Gde je Iniesta ? Jel ga neko pominje od medija neko kao nekad Maradonu, Pelea, Ronalda, Zidana ? Ni blizu nije te slave.....jer Iniesta je mehanicar kolji zna da odradi zadatak, a ovi matorci su fudbalski umetnici, buntovnici....

Mnogi koji su ziveli u to vreme ne umeju da prepoznaju lepotu tog fudbala.....a kamo li klincadija....tuzno....

Pa to je bio Ronaldinjo . Niko to nije bolje radio od njega . Covek je plesao po terenu , izvodio takve carolije kakve fudbalski svet nije video ni pre ni posle njega ALI je i pobedjivao , osvojio je SP sa Brazilom , u Barsi kao vodja tima osvojio LS i nekoliko spanskih prvenstava i lik se bukvalno smorio i otiso u Italiju da se sprda ..

Pa dobro nije to zato sto se smorio :mrgreen: ...secam se da je imao neku povredu koja ga je izbacila iz ritma. Takodje mu se desio i prokleti Dunga koji je unazadio brazilsku reprezentaciju bata-djorinom filozofijom jedno 15 god u nazad...ali sad se polako vracaju....

Joj kad se setim da se pominjao Rivaldo radi prelaska u Partizan (imao je 34-35 god tada).....uh :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ma bio je extra u Evertonu...uzeo sam primer njega kao igraca koji je fizicki inferioran ali je imo neke fudbalske kvalitete i cesto je blisto u tom danasnjem fizickom fudbalu...da raskrnkam mit o premijer ligi i "kako danas nebi neki majsotri mogli da igraju"...

Pa realno igraci kao sto su Pele, Maradona, Piksi i ostali nisu igrali u Engleskoj ni onda, takodje svako ko misli da je Premijer liga neko merilo kvaliteta je u ogromnoj zabludi , sto se uostalom i vidi po rezultatima njihovih klubova u Evropi.

Ma Engleska liga je samo najzanimljivija od svih liga za gledanje zato sto su svi izjednaceni a realno engleski klubovi su po jacini cetvrti u Evropi posle neprikosnovenih Spanaca , pa onda Nemaca i Italijana ... Svi klubovi iz Engleske lige kad bi sastavili najboljih 11 Juventus ili Bajern bi ih razbili samo tako .. I jos jedna stvar : Englezi preplacuju igrace po tome su poznati .. A to rade zbog toga sto imaju mnogo vise para od TV prava nego druge lige jer im je liga izjednacena i lepa za gledanje upravo zbog toga .. Ja bih najvise voleo kada bi Milan i Inter digli da budu opet jaki kao nekada pre 10 i 15 godina , da budu sada iste jacine kao Juventus .. Pa Seria A bi bila gledanija od Engleza ,, to potpisujem .. Zamislite tek LS sa jakim Milanom i Interom !!!!

- - - - - - - - - -

A vec godinama unazad ubedljivo tri najjaca kluba na svetu su Barsa , Atletiko i Real . A odma iza njih su Bajern i Juventus ..

O cemu li ti pricas, to samo ti znas.

Ozil, za razliku od Piksija i Ronaldinja, moze da prettci 11km skoro pa u istom ritmu. Luka Modric, jos jedan tehnicar i plejmejker je fizicki jako spreman igrac; za razliku od Ronaldinja, kome je dusa u nosu posle 3 pretrcana kilometra.

Mesate babe i zabe.

Mit je da danas nema igrača koji znaju sve sa loptom, da nema tzv. "umjetnika", naravno da ima. Samo u današnjem nogometu ima puno manje vremena i prostora nego u onom prije 20 godina. Igračina je igračina u bilo koje vrijeme. Brazilac Ronaldo bi bio ubojica i danas i prije 50 godina. Igrači poput Hazarda, Alexisa, Benzeme, Higuaina, Xavija, Di Marie, Robbena, Zlatana, Gerrarda, Lewandowskog, Marcela itd. bi bili prvotimci u najvećim klubovima i 90-ih. Kao što bi Bergkamp, Vialli, Romario, Seedorf, Nedved, Cantona itd. mogli igrati i danas.

O cemu li ti pricas, to samo ti znas.

Ozil, za razliku od Piksija i Ronaldinja, moze da prettci 11km skoro pa u istom ritmu. Luka Modric, jos jedan tehnicar i plejmejker je fizicki jako spreman igrac; za razliku od Ronaldinja, kome je dusa u nosu posle 3 pretrcana kilometra.

Mesate babe i zabe.
Ronaldinju jeste dusa u nosu ali tek od kad je napunio 32+ godine !!! Dok je bio u njihovim godinama i mladji bio je munja !! Napravi 3 kontakta sa loptom u sekundi i zavrti tadasnju odbranu Milana, svi odu u desno, a on u levo i laku noc....
U toj utakmici je naspram sebe imao Gatuza koji je bio verovatno po tvom ukusu ali je Ronaldinjo pravio majmuna od njega... :worth:

Drz se ti ragbija....fudbal ipak ima previse informacija za tebe.....zato sve svodis na fizicke sposobnosti jer nisi u stanju da odes malo dalje od toga.

Mit je da danas nema igrača koji znaju sve sa loptom, da nema tzv. "umjetnika", naravno da ima. Samo u današnjem nogometu ima puno manje vremena i prostora nego u onom prije 20 godina.
Tacno je da ima igraca koji znaju sve sa loptom ali sta im to vredi kad NIKO, tvrdim, NIKO od njih nema sposobnost vrhunske kreacije kao sto su to nekad imali Maradona, Ronaldinjo, Zidan....i upravo se o tome radi - danasnji treneri ne dozvoljavaju igracima da previse kreiraju i onda oni postaju ograniceni, upadnu u neki sablon po kome moraju da se upravljaju i tako se ogranicavaju i svi oni igraju kao da ih je isti kkurac pravio....na isti nacin razmisljaju.

Ko stvarno veruje da nesto zna o fudbalu neka pogleda kako igraju Mesi ili Kristijano pa neka pogleda Maradonu i pravog Ronalda......kod prve dvojice ce da primeti da previse cesto ponavljau iste fore, poteze, cak daju i slicne golove, a onda pogledajte i drugu dvojicu....
sablon vs kreacija
predvidljivost vs nepredvidljivost
hladnokrvnost vs strast
silni rekordi vs titule prvaka sveta

Treba da se zna da se ranije igrao mnogo grublji fudbal nego stoje to ovaj moderni, sudijski kriterijum je bio mnogo labaviji....tako da te price o tome kako je igracima danas teze da iskazu svoju lucidnost, kreaicju i tehniku ne piju vodu jer su zasticeni kao beli medvedi. Maradonu sutiraju i udaraju ga u rebra, a on trci, dribla i pravi od njih majmune....

Poslednja izmena:

Back