FSB

• Začetnik teme Začetnik teme gost 013
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

gost 013

Gost
imam bartona 2500+ koji radi na fsb 333mhz i memoriju na 400mhz,pa sam cuo da komp najstabilnije radi ako su brzina fsb-a i memorije isti,pa sam mislio da podignem fsb na 400mhz i da smanjim mnozilac tako da mi ostane ista brzina procesora,zanima me dali ce ovo da uspe i kako bi to radilo

Pozdrav,
kao prvo pitanje je da li ti ploca podrzava dizanje magistrale na 400MHz ali ako ona podrzava slobodno digni magistralu a nemoras da se brines za mnozilac na procesoru sve ce biti ok samo ce malo brze da radi, samim tim da se malo vishe greje pa obrati paznju na cooler.
Elem da napomenem, ako dignes magistralu a spustis mnozilac nisi dobio skoro pa nista, nesto malo na stabilnosti i nista vise.

s' postovanjem JA 8)

Ne lupajte ako nemate pojma.....*ebo te, shto je toliko teshko da umuknete?
Muka mi je vishe preglupih komentara...Dosta vishe pametovanja onih koji su do juche mislili da su MHz oznaka za velichinu harda...Fuj, gadite mi se...

gost 013:
imam bartona 2500+ koji radi na fsb 333mhz i memoriju na 400mhz,pa sam cuo da komp najstabilnije radi ako su brzina fsb-a i memorije isti,pa sam mislio da podignem fsb na 400mhz i da smanjim mnozilac tako da mi ostane ista brzina procesora,zanima me dali ce ovo da uspe i kako bi to radilo
i po stoti put... Barton bi trebalo opusteno da radi na 200MHz FSB-a (400MHz-a je misaona imenica, a verovatno mislis na komunikaciju izmedju ploce i proca koja se duplira u AMD racunarima (pa odtud 400MHz-a, kao i kod DDR memorije), a kod intela ide x4 ili cak x5).... sto se tice smanjivanja mnozioca, morao bi da budes prilicno srecne ruke pa da si ugrabio neki otkljucan primerak (ako se ne varam pre 39/2003) sa kojim bi to mogao da radis bez intervencija na samom procu. Ukoliko nisi a bas si zapeo da otkljucas proc potrazi uputstva za to na netu.

ma samo ti podigni fsb na 200 a mnozilac stavi na default. Ako imas epox 8rda3+ ili abit nf7-s rev 2.0 (i jos malo srece) procesor ce ti raditi stabilno na 2.2 gigaherca a to ti je AMD 3200+

Back