Frontmen grupe Grin Dej se odriče američkog državljanstva zbog nedavne promene zakona o abortusu

Marčelo za sirotinju. Ili za bogate, kako god.

Ne, nego afirmiše ustavom zagarantovano pravo na život.
Sve je to lepo i krasno kad se posmatra sa distance.
Bolje je da se radi na podizanju svesti o metodama kontracepcije i kod žena i kod muškaraca , jer te žene , devojke nisu same napravile tu decu a zabrana legalnog abortusa će ga samo preusmeriti u sivu zonu što je jezivo.
Prisustvovala sam porođaju gde majka nije želela svoje dete .
Teška tema.

Zvezda Green Day - Billie Joe Armstrong - kaže da se odriče svog državljanstva tokom koncerta u Londonu nakon nedavne odluke vrhovnog suda SAD u vezi abortusa.

On je to izjavio tokom londonskog koncerta u petak, rekavši: '***** Ameriku'

Muzičar je rekao da ostaje u Velikoj Britaniji i da „na svetu ima previše jebene gluposti da bi se vratio tom bednom izgovoru za državu“

Grin Dej je poznat po tome što koristi svoju muzičku platformu za protest protiv političkih pitanja

Pogledajte prilog 1177349

Ne volim kada se muzika politizuje. A vi?
mogo je i da se spali

Ako zaista hoće da se odrekne američkog državljanstva, to može da učini i formalno. Samo, u tom slučaju ne postoji mogućnost da ga ikada više dobije nazad :whistling:
Sto naravno nece napraviti, vec ce kao i kolege mu glumci pojesti gov*no.
Primamljiva je liberalsko-ped*erska Kanada ili Europa, sve dok ne vidi kakvi su porezi u odnosu na SAD.
Eto, ostaje mu jedino da se prijavi u Monacco i bude prisiljen tamo provoditi 183 dana u godini.
Nije mi jasan taj tip, pa barem Amerika ima dovoljno saveznih drzava za koje se mozes odluciti ako ti jedna ne odgovara.
Tipican liberal koji bi svima drugima nametao svoj stav.
Ja u njegovoj smrdljivoj rupcagi Kalafonjriji ne bi zivio ni mrtav, a smatram SAD jos uvijek najboljom drzavom za zivot.

Sto naravno nece napraviti, vec ce kao i kolege mu glumci pojesti gov*no.
Primamljiva je liberalsko-ped*erska Kanada ili Europa, sve dok ne vidi kakvi su porezi u odnosu na SAD.
Eto, ostaje mu jedino da se prijavi u Monacco i bude prisiljen tamo provoditi 183 dana u godini.
Nije mi jasan taj tip, pa barem Amerika ima dovoljno saveznih drzava za koje se mozes odluciti ako ti jedna ne odgovara.
Tipican liberal koji bi svima drugima nametao svoj stav.
Ja u njegovoj smrdljivoj rupcagi Kalafonjriji ne bi zivio ni mrtav, a smatram SAD jos uvijek najboljom drzavom za zivot.
Najcrnje je da živi u najliberalnijoj državi, Kaliforniji!?*
Ljudi se masovno iseljavaju iz Kalifornije jer ne žele tu tiraniju. Ćute i sele se. Ovaj laje al pasoš ne daje.

Najcrnje je da živi u najliberalnijoj državi, Kaliforniji!?*
Ljudi se masovno iseljavaju iz Kalifornije jer ne žele tu tiraniju. Ćute i sele se. Ovaj laje al pasoš ne daje.
Ljudi su odavno izglubili kompas u vezi pojma "liberal".
Ako cemo po tome, ja sam libertarijanac, sto je prakticki "liberal" u onom izvornom smislu, jedino s cime se s americkim libertarijancima ne slazem je pitanje zdravstva.
Tu sam socijalist i smatram da bi kao tekovina antike trebalo biti besplatno.
Meni biti liberal danas znaci podrzavati crnacko-zidovsko-sunitski antibjelacki zulum, teror cicave manjine nad tihom vecinom, prepustanje djece u ruke samohranih gay roditelja, pokazivanje empatije i pokusaj resocijalizacije psihopatskih ubojica i silovatelja te blage kazne za takve, deranje koze s ledja raznim porezima i prirezima, hiperbirokracija, etnomazohizam i jos bezbroj drugih stvari koje bi mogao nabrajati do sutra.
Sve sto ja zelim je mali dijelic svijeta gdje cu biti okruzen ljudima koji rezoniraju slicno meni i da nas se ostavi na miru.

Ali ovaj dio - ovaj laje, ali pasos ne daje... predobro si napisao.

:rotf::rotf:

Ljudi su odavno izglubili kompas u vezi pojma "liberal".
Ako cemo po tome, ja sam libertarijanac, sto je prakticki "liberal" u onom izvornom smislu, jedino s cime se s americkim libertarijancima ne slazem je pitanje zdravstva.
Tu sam socijalist i smatram da bi kao tekovina antike trebalo biti besplatno.
Meni biti liberal danas znaci podrzavati crnacko-zidovsko-sunitski antibjelacki zulum, teror cicave manjine nad tihom vecinom, prepustanje djece u ruke samohranih gay roditelja, pokazivanje empatije i pokusaj resocijalizacije psihopatskih ubojica i silovatelja te blage kazne za takve, deranje koze s ledja raznim porezima i prirezima, hiperbirokracija, etnomazohizam i jos bezbroj drugih stvari koje bi mogao nabrajati do sutra.
Sve sto ja zelim je mali dijelic svijeta gdje cu biti okruzen ljudima koji rezoniraju slicno meni i da nas se ostavi na miru.
iako to što pričaš mnogima zvuči homofobno ili već šta negativno, pogodio si tačno kuda se kreće civilizacija na zapadu.
Verujem da si video šta rade po Kaliforniji, Čikagu, Filadelfiji, gde puštaju da lopovi kradu, ne jure ih, ne zatrvaraju. Ako ih slučajno neko uhvati, puste ih. Puštaju i ubice i silovatelje. Namerno razaraju društvo. Uvoze na milione južnoameričke sirotinje samo da bi imali glas pri izborima...

To sada izgleda daleko, tamo negde preko bare, ali će da zakuca i na naša vrata pre nego se i osvestimo.

iako to što pričaš mnogima zvuči homofobno ili već šta negativno, pogodio si tačno kuda se kreće civilizacija na zapadu.
Verujem da si video šta rade po Kaliforniji, Čikagu, Filadelfiji, gde puštaju da lopovi kradu, ne jure ih, ne zatrvaraju. Ako ih slučajno neko uhvati, puste ih. Puštaju i ubice i silovatelje. Namerno razaraju društvo. Uvoze na milione južnoameričke sirotinje samo da bi imali glas pri izborima...

To sada izgleda daleko, tamo negde preko bare, ali će da zakuca i na naša vrata pre nego se i osvestimo.
Ma nisam homofob u smislu da bi im branio zivotna partnerstva i sikanirao ih, ako bi morao birati prodefilirari gradom u pe*der povorci ili onima koji ih kamenuju, djuskao bi gologuz s furundzijama.
Ono sto ne podrzavam je beskrajna sebicnost tih ljudi koji uopce ne razmisljaju o posljedicama svojih postupaka.
Ajmo usvojit dijete, to je bas cool, a lako cemo kada to dijete krene u skolu pa druga djeca cuju da mu se roditelji zovu Ivo i Jovo ili Stosija i Anastazija.
Bas ce mu biti super.
Sto je rekao jedan americki vrhovni sudac - moje pravo da se razmahujem sakama prestaje tamo gdje pocinje nos drugog covjeka.
U biti sam jedan od onih koji zivi i pustio bi zivjeti, dok me drugi ne masiraju nametanjem svojih ideja.

Zvezda Green Day - Billie Joe Armstrong - kaže da se odriče svog državljanstva tokom koncerta u Londonu nakon nedavne odluke vrhovnog suda SAD u vezi abortusa.

On je to izjavio tokom londonskog koncerta u petak, rekavši: '***** Ameriku'

Muzičar je rekao da ostaje u Velikoj Britaniji i da „na svetu ima previše jebene gluposti da bi se vratio tom bednom izgovoru za državu“

Grin Dej je poznat po tome što koristi svoju muzičku platformu za protest protiv političkih pitanja

Pogledajte prilog 1177349

Ne volim kada se muzika politizuje. A vi?
Јел рекао мами...мамице што ме ниси абортирала..

Batice, Alabama pedesetih godina proslog stoljeca place za nama.

Ne vidim razlog za tugu i nostalgiju, možda samo estetski.

Vajoming, Ajdaho, Montana, Nevada, Juta, Arizona, Teksas, Oklahoma i Aljaska - to su države gde se čuva baklja američke slobode u najizvornijem obliku i to danas više nego ikad. Danas konzervativna politička filozofija stoji bolje nego ikad. Desilo se suprotno od onoga što su levičari predviđali. Ljudi su počeli više da proučavaju političku teoriju i da upozanju ideologije i bave se pravno-političkim pitanjima. Međutim to ih nije učinilo marksistima, revolucionarima, sveopšim borcima za jednakost i promenu sveta, nego naprotiv, počeli su više ceniti ustav i izvornu američku misao, i postali manje blagonakloni prema manjinama, više svesni vrednosti jedne muževne i opasne slobode.

Vi progresivci, feministkinje, komunistički tirani i opšti nepoznavaoci ustava.
Mi ustavni konzervativci, suvereni građani, sloboljubivi poštovaoci ustava i privatne svojine.
...+
Oni/One - slobodni ljudi,altruisti ,bez rigidnih političkih stavova i implementirana u svaku životnu sferu

Ako zaista hoće da se odrekne američkog državljanstva, to može da učini i formalno. Samo, u tom slučaju ne postoji mogućnost da ga ikada više dobije nazad :whistling:
Zapravo nije uopšte jednostavna procedura, slušao sam u jednom podkastu nešto o tome, ali nema ni veze, naravno da on neće to uraditi, ne laje ker radi sela, nego radi sebe.
Svi ti poznati koji osećaju potrebu da se oglase na temama koje ih ne zanimaju ne rade to zbog onih koji su eventualno pogođeni npr. tom odlukom suda, nego zbog sebe. Ejmi Šumer podržava abortus, ali je rodila svoje dete (istog dana ili 1 dan +- kad i Megan Markl, pa joj je ova preuzela medijsku pažnju). Alisa Milano podržava abortus, ali ima decu.
Obaška što abortusi u Americi imaju prilično rasističku notu. Obavi se skoro milion abortusa godišnje, oko 38% abortiraju crnkinje (a crna populacija je oko 13%, pa uporedite). Ispada da crnkinje obavljaju ono što bi svaki KKK član poželeo. Isto je i sa kriminalom. Bez obzira šta pričaju, oko 90% crnih žrtava kriminala stradalo je od drugih crnaca, a ne od belih rasista. I onda ista grupacija podržava abortuse i "defund the police", gotovo kao da je to "cool, less N*****s"

Back