Frizider

Ako bas hocete poluzamrznutu hranu u frizideru, a odmrznutu u zamrzivacu-onda samo napred!

Nije mi bas ovo najjasnije..nisam jos cuo da je neko imao problema sa no frost..odnosno kombinovanim friziderima..meni licno je sasvim dovoljna zapremina 3 fijoke pomenutog..iz tog razloga..kao i ustede od oko 500e za zamrzivac.

Imam baš taj Indesidov tri i po godine i prezadovoljna sam. Kupila sam ga razmišljajući samo o estetici, ali je eto ispao baš OK. Doduše, imala sam preporuku za Indesidovu mašinu za veš, koju sam i kupila, i pošto je bila dobra poverovala sam da će takav biti i frižider.

Mi smo kupili kombinovani ALTUS, i baš ništa mu ne fali. Ima samootapajući sistem, pregrade nisu staklene kao kod nekih, nema pregradu samo za vinske boce (pa nismo francuzi), a cena mu je baš smešna: oko 17.000. I frižider i zamrzivač rade bez greške. I moja prijateljica ima isti i zadovoljna je. Jedino ne znam kojem energetskom razredu pripada, ali se i ne sekiram.:mrgreen:

Muž i ja smo za svadbu, pre tri ipo godine dobili kombinovani frižider Zanusi , samootapajući, sa dve fioke za zamrzavanje i ja sa prezadovoljna! Uz redovno održavanje, nemam problema! Da kucnem u drvo!

Hvala vam na savetima. Nema mi druge, moram da kumbinovani jer nemam mesta za zamrzivac:-( Gorenje daje garanciju 5 godina a Indesit 2, al sad ste ma naplasili s tim da je Gorenje krsh. Jel ima neko Gorenje par godina, i Indesit isto tako? Indesit ima jedan kompresor a za Gorenje ne pise. Evo i linkova pa ako se neko razume molila bih da pogleda. Hvala unapred

http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/gorenje-frizider-kombinovani-rk61390e.html
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/indesit_frizider_kombinovani_ban_34_nf_ps.html

Vidi, ideja o mjenjanju kompresora i kad rikne je upitna, dok ga nabaviš, plus ponovno punjenje ovo-ono taj zahvat nije ispod 150 evra, trećina aparata. Oko brzine zamrzavanja nema problema ako je odlaganje hrane pravilni i u tu veličinu i ne može puno da stane. Ja sam uzeo LG no frost, zadovoljan sam, samo po meni zamrzivač 80-100 litara, a donji oko 200-220 ako može da stane.

Ako bas treba potpuno objasnjenje za kombinovani frizider(odnosno protiv njega), onda stvar ide ovako: Termostat kod komb. friz. se nalazi u frizideru, znaci motor se ukljucuje kada poraste temperatura u frizideru. Znaci ti uneses nesto toplo i da bi se ohladilo motor radi ali i zamrzava Zamrzivac bez potrebe, ili frizider ne otvaras par dana-nisi kuci, otputovao..., ne ukljucuje se motor, jer je u frizideru sve ok, a zamrzivac-poluotopljen.

Kao druga stvar, prasici i jagnici po zamrzivacima su prevazidjena stvar, ali postoje, za neupucene, i mali zamrzivaci koji su velicine tog kod kobinovanog frizidera, pa kupite manji frizider+manji zamrzivac= kombinovani frizider(i sto se tice prostora, isto, a sto se tice kvaliteta neuporedivo!

Ako bas hocete poluzamrznutu hranu u frizideru, a odmrznutu u zamrzivacu-onda samo napred!
Malo pricas napamet, ne stoje stvari bas tako. Ili bar ne kod svih;)

Ariston (koji je sa Indesitom ista kompanija) ima termostat u frizu(tako da otpada varijanta otopljene polutke), a frizider se posebno regulise i to kao deo "hladnog" koji ide iz friza. Znaci ako je friz -20 a frizider podesen na 40% bice friz uvek -20(zbog termostata) a frizider uvek -8(zbog raspodele)...I posle 15 dana neotvaranja nista nije otopljeno, ubudjano i sl.
Imam NO-FROST i jedina mana je sto isusuje hranu, a posebno zelenis. Ali zato nema leda i podjednako je rashladjen jer svaki "sprat" ima svoje otvore za duvanje hladnog vazduha.

Aj sad jedno konkretno: Koliko je preporucena temp friza a kolika frizidera?

Malo pricas napamet, ne stoje stvari bas tako. Ili bar ne kod svih;)

Ariston (koji je sa Indesitom ista kompanija) ima termostat u frizu(tako da otpada varijanta otopljene polutke), a frizider se posebno regulise i to kao deo "hladnog" koji ide iz friza. Znaci ako je friz -20 a frizider podesen na 40% bice friz uvek -20(zbog termostata) a frizider uvek -8(zbog raspodele)...I posle 15 dana neotvaranja nista nije otopljeno, ubudjano i sl.
Imam NO-FROST i jedina mana je sto isusuje hranu, a posebno zelenis. Ali zato nema leda i podjednako je rashladjen jer svaki "sprat" ima svoje otvore za duvanje hladnog vazduha.

Aj sad jedno konkretno: Koliko je preporucena temp friza a kolika frizidera?

Evo sad ti pricas napamet, u fizideru temperatura -8:eek:, dragi prijatelju temperatura u fizideru je od 4 do 8 C, zavisi kako ga podesis, nikako u minusu:eek::eek::eek: pa onda bi bio zamrzivac:thumbdown:

Evo sad ti pricas napamet, u fizideru temperatura -8:eek:, dragi prijatelju temperatura u fizideru je od 4 do 8 C, zavisi kako ga podesis, nikako u minusu:eek::eek::eek: pa onda bi bio zamrzivac:thumbdown:
Pa to ti je primer kako radi odnos temperatura...da je u opticaju "nula"stepeni malo je komplikovano za matematiku;)
Inace temp u frizideru sigurno ne treba da bude 4-8 jer se iznad 4 vec razvijaju bakterije;)
Znaci frizider od 1 do 4...sve manje od toga moze ali ce lediti-ko voli nek izvoli.
Friz ispod -18...
:bye:

Valja sve sto radi...

Može li neko da mi objasni šta je tačno "Magic crisper". Spremam se da kupim LG kombinovani fridž, ali nigde ne mogu da nađem objašnjenje za ovo. Zna li ko?
Hvala unapred.

Back