Gledao sam nekih 60 modela kombinovanih frizidera i sto se tice prakticnosti prostora, Gorenje od 40.000 stvarno nudi najbolju organizaciju unutra.
Ima jedan regulator, u frizideru, u zamrzivacu nije -20 ali je -17 pa do -15.
Led jos nikad nije stigao do rupice, sam sublimira.
Tih, A+ klasa rada.
Izrada ni nalik staroj izradi, znaci kondenzer je par cevki zalemljenih zicama da naprave mreznu strukturu, ni govora o leptir resetki.
Neko pametan se nasao da stedi pa pokrade 3 plasticna cepica za rupice , radi estetike. Izem ti ustedu, kad komad kosta 1 din, a ovako imas utisak da je seljacka izrada.
Utisak i izolacije i izrade je da je inzenjer projektovao dobro, a ekonomista i menadzer su seljaci, radnici zavisno od vremenskih prilika.
Kad radi, iz zamrzivaca se preko toka rashladne tecnosti R600, greje dno frizidera.Ukljucuje se retko.Ispod 20 dB je buka.
Danas je moguce odraditi dvostepene rashladne sisteme, negde su i obavezni npr ako je hladjenje CO2, tu ne moze bez dvo ili trostepenog sistema.
Bitna napomena, razlicita boja, razlicit frizider iako je oznaka ista...Ne znam kako ali je tako.Razlikuju se fizicke osobine koje su bitne.Ne estetski unutra, nego funkcionalno.
Meni se svidja klik sistem kod gorenja kod tih velikih kombinovanih frizidera.Mnogo je upotrebljiviji od indesit ili i skupljih frizidera.
Dobra fora je i guma za lezanje flasa, mali trosak a prakticno za korisnika , jer za vecinu je dovoljno 4 mesta u vratima plus 2 u gumi nego poseban nosac flasha koji trosi mnogo mesta...
Dakle ima dovoljno znanja u Gorenju da naprave funkcionalni frizider, ciganisu se u izradi, a sad da li to smanji rok trajanja frizidera , ne znam. Moji kriterijumi dugotrajnosti su obodin 40+ i gorenje 30+ godina rada, prvi je legenda bez cudnih pojava, a drugi je ekspert za susenje namirnica u njemu, ali radi.
- - - - - - - - - -