FRIŠKO JUTRO

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisa ko zna čime)​

FRIŠKO JUTRO

Stoji mi slika u glavi.......i ne setih se da fotografišem bar mobilnim......a i ne bi bilo moguće jer se slika dešavala na samom skretanju u poprečnu ulicu. Doduše, imala sam vremena da gledam jer je Maca ulaganio i čak stao da propisti drugo vozilo. To su bili trenuci koje nisam mogla uhvatiti fotografijom...a i nema smisla da fotografišem ljude na ulici. Ipak, slika me prati......
Dakle, jutros......fino, friško jutro kao......sveže lepinje još tople i mirisne. Jutro u rosi koja mi kvasi noge dok berem ruže za kancelariju......jutro što miriše na kafeno ćutanje, TV što zvrnda, Macu koji se brije i tri pospane kereće glave....Izlazeći iz kupatila Maca pita koji je datum.....ja odgovaram 23. sutra je rata za kredit....znam šta će da pita.....da li sam obezbedila novac......jesam.....Ne pitam ga kako mu je jutros jer sam već.....utvrdila da mu je dobro hahahahah. Dovršavamo kafu i usaglašavamo planove za danas dok Meš gura glavudžu da se mazi kod jednog pa kod drugog. Devojke već spavkaju samo Meš ustaje da nas isprati i ostaje napolju. Lenjo hoda pored mene dok Maca isteruje kola a ja otvaram kapiju.....doručkovao je i sada mu se spavka, ali obaveza je obaveza.....zaključavam, pomazim ga po glavi.....od mog dodira refleksno spušta kapke.....ćao mili, čuvaj kuću.....
Još reči dogovora dok se vozimo i na samom skretanju slika.......
Stoje muškarac i žena....Pored njegovih nogu su dva crna kofera, ne velika, onako, srednja. Pored njih sedi fox terijer, šareni pas u sivo-belim nijansama......cupka, ali sedi. Čovek i žena razgovaraju, smeju se......osmesi u 6,30 ujutru......divna slika. On pruža ruke ka njoj.....ona ka njemu.....kuče na taj gest ustaje i skakuće izmedju njihovih ruku tražeći da i ono učestvuje u izlivu emocija.....sve osećaju gadovi mali.....Ruke privlače tela jedno drugom i puče poljubac u usta......razli se po celoj ulici ljubav u ovo friško jutro......lepo jutro......osmehnuto i mirisno. Miriše na ljubav i ruže, na rosu i nežnu reč.....na dan što zvoni ....
Maaaa ne......nisu oni mladi......ili jesu? Njemu je oko 55......njoj oko 50.....otkrivaju ih bore po licu.....ima mnogo bora smejalica.....Pratim ih u retrovizoru....još su njene ruke u njegovima u ovo friško jutro.

Ocenila sam...ali ko sam ja da ocenjujem , tebe, Ljiljo....koja u prolazu zapažaš i to u prelepom tekstu iskazuješ ....Lepo je videti dvoje ljudi , srećnih , zaljubljenih, nasmejanih....Ova sedmica nam je lepo počela.... :heart:

magdalena48;bt103985:
Ocenila sam...ali ko sam ja da ocenjujem , tebe, Ljiljo....koja u prolazu zapažaš i to u prelepom tekstu iskazuješ ....Lepo je videti dvoje ljudi , srećnih , zaljubljenih, nasmejanih....Ova sedmica nam je lepo počela.... :heart:

Ih.......što volim kada mi dan počne lepom slikom....nisam mogla odoleti a da na opišem....makar malo tog osećaja da podelim.....a divno je.....:heart:

LJILJA MMM;bt104001:
:zcepanje:
Ne znam Z.......nisam pitala.....ali deluju tako....mislim zbog kučeta :manikir:
Kada dvoje ljubavnika vode ljubav u prisustvu kučeta ono hoće da i ono učestvuje.Toliko mu se to dopadne da kad sretne tog ljubavnika obraduje mu se vise nego gazdi :hahaha: odusevi se bre ;)

zxy;bt104003:
Kada dvoje ljubavnika vode ljubav u prisustvu kučeta ono hoće da i ono učestvuje.Toliko mu se to dopadne da kad sretne tog ljubavnika obraduje mu se vise nego gazdi :hahaha: odusevi se bre ;)

Z, mili......oni nisu vodili ljubav, već su se samo opraštali jer jedno od njih dvoje putuje....kada bi znao malo više o psima, a vala i o ljudima.....skontao bi o čemu se radi :mrgreen: Ali nije ni bitno mili......samo veselo :lol:

Lep trenutak si opisana...onako, baš lep, nežan..kao što ti to već umeš:)
Al meni se najviše dopalo kad kažeš da siutvrdila da je Maci bolje:zper: I ako si:zper:
Za tu proveru i konstataciju evo ti 5...:manikir:

LJILJA MMM;bt104011:
Z, mili......oni nisu vodili ljubav, već su se samo opraštali jer jedno od njih dvoje putuje....kada bi znao malo više o psima, a vala i o ljudima.....skontao bi o čemu se radi :mrgreen: Ali nije ni bitno mili......samo veselo :lol:
Odlično ja znam o čemu se radi.Od te slike mogu da napisem priču celu 90% tacnu:doduse moguće su dve priče ali i u jednoj i drugoj varijanti radi se o ljubavnicima.A ljubav je dabome vodjena ranije,ne sigurno tu na ulici.U tim godinama su garant ljubavnici u pitanju direktno ili indirektno.A zxy odlično poznaje i pse i ljude ,naročito zene:hahaha:.I jedne i druge ima decenijama:hahaha:

Ja sam Ljiljo isto to prvo primetila...da je Maci dobro!...To je najvaznije...zato ti je jutro lepo i pocelo, sve je oko tebe lepo...pa i ovo dvoje...;)...a mozda i zbog kuceta?:think::think:xaxaxa
Hvala ti sto delis sa nama tako lepe trenutke i slike iz zivota.:hvala::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

zxy;bt104019:
Odlično ja znam o čemu se radi.Od te slike mogu da napisem priču celu 90% tacnu:doduse moguće su dve priče ali i u jednoj i drugoj varijanti radi se o ljubavnicima.A ljubav je dabome vodjena ranije,ne sigurno tu na ulici.U tim godinama su garant ljubavnici u pitanju direktno ili indirektno.A zxy odlično poznaje i pse i ljude ,naročito zene:hahaha:.I jedne i druge ima decenijama:hahaha:

E, šteta što ne beše tu da ih pitaš :zcepanje:
pa naravno da su ljubavnici bre......e, sad dal su ljubavnici u braku ili van braka, ne pitah :rotf:
Za žene ti verujem......mili, ovo je običan mio par koji se oprašta.....živi ljudi, nisu izmišljani, nisu sa neta ....najobičnija slika u rano jutro i znači upravo to što sam napisala.....lepa je....:cmok2:

Poslednja izmena:
gagili48;bt104020:
Ja sam Ljiljo isto to prvo primetila...da je Maci dobro!...To je najvaznije...zato ti je jutro lepo i pocelo, sve je oko tebe lepo...pa i ovo dvoje...;)...a mozda i zbog kuceta?:think::think:xaxaxa
Hvala ti sto delis sa nama tako lepe trenutke i slike iz zivota.:hvala::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

Aaaaaa, primetila si :zper:
Ali ovo dvoje su stvarno bili lepi.....dobro, i meni je lepo jutro......što jes....jes :zcepanje::cmok2:

e naivna Ljiljo moja
to je teška svaleracija
sad se mislim slatki brate
koja muža ljubi u te rane sate
mužu je sad ona krenula
priču je za njega spremila
mnogo se jadna namučila
u vozu na jednoj nozi stajala
on je žali kako je to izdržala
ona misli ja bi sve to ponovila

SibirskiTigar;bt104030:
e naivna Ljiljo moja
to je teška svaleracija
sad se mislim slatki brate
koja muža ljubi u te rane sate
mužu je sad ona krenula
priču je za njega spremila
mnogo se jadna namučila
u vozu na jednoj nozi stajala
on je žali kako je to izdržala
ona misli ja bi sve to ponovila

Naivna jesam moj Tigre......ali luda nisam.....
I ti si snimio situaciju :eek: mora da si i ti za žene izverziran.....:zper: To iskustvo naše čita.....prijatelju ....i mašta:)

Poslednja izmena:
Ma koga briga ko su oni?
Slika je ono pravo.
Sresti tako nešto, primetiti, pa sa nama podeliti
iako upravo dospeva rata iako je gomila svačega za vratom
To je još pravije.
Ljiljo, svaka čast!
Ulepšala si mi prvi dan posle odmora!

MPMcB;bt104035:
Ma koga briga ko su oni?
Slika je ono pravo.
Sresti tako nešto, primetiti, pa sa nama podeliti
iako upravo dospeva rata iako je gomila svačega za vratom
To je još pravije.
Ljiljo, svaka čast!
Ulepšala si mi prvi dan posle odmora!

E, hvala milom Bogu da je jedno muško pravilno shvatilo napisano ...:worth:..ma shvataju i ovi moji prijatelji....samo se igraju.....dečaci ...:manikir:

LJILJA MMM;bt104038:
E, hvala milom Bogu da je jedno muško pravilno shvatilo napisano ...:worth:..ma shvataju i ovi moji prijatelji....samo se igraju.....dečaci ...:manikir:
E Ljiljo kad se takvi filmovi davali.Gde zivis ti Lj ? Pa da u svom ogradjenom dvoristu..sto ga cuvaju 4 M.Al drukčije je bre na ulici al ti izgleda vidis sto je tebi milo a vidim i drugima bi se tako nesto snilo :)

zxy;bt104040:
E Ljiljo kad se takvi filmovi davali.Gde zivis ti Lj ? Pa da u svom ogradjenom dvoristu..sto ga cuvaju 4 M.Al drukčije je bre na ulici al ti izgleda vidis sto je tebi milo a vidim i drugima bi se tako nesto snilo :)

Vid njega....pa svi vidimo ono što nam je milo....svako svojim očima i iskustvom. To je normalno. Možda i jeste švaleracija, ali čemu da o tome mozgam....delovali su sretno, a to je najvažnije.:cmok2:
Ah, da....Bogu hvala na dvorištu, a po malo i nama samima :)

Back