Freedom House: Crna Gora i Srbija nisu više na popisu demokratskih država

• Začetnik teme Začetnik teme MOST6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KRUNIDBA KRALJA TOMISLAVA

Gusle ove povijest opjevaše
zgode razne, pripovjesti mnoge
Bitke strašne i gladne godine
razmirice al i bratske sloge
Neka gusle još jednom zastruje
nek se do svih kraja svijeta čuje
Od koljena do koljena rodu
Hrvatima po cijelome svijetu
O junaku Tomislavu slavnom
vičnom maču i hrvanju svakom
Kralju prvom borcu za slobodu
po njemu je i pjesma postala
U knjigama o njemu se piše
Ko što stari ljetopisu kažu
a što kažu to se i ne briš
Je da.

Istina je samo da je demokratija nacrtana pre 50 godina i cuci u hladnoratovskim glavama i neofasistickim tekstovima....ali ja je iza 18tog meridijana ne vidim, osim sto neko placa medije da kriju pljackanje ostatka sveta...
Ili ste svi posle 18 meridijana lopovska banda neljudi....kao ne vidite da se ceo svet najsramnije pljacka i da vi to podrzavate da bi ucestvovali u plenu....

Нигде не постоји савршена демократија. Чак ни близу.
У осталим државама ће баш добро морати да ти плате како би гласао за одређену власт. Код нас се купују гласови сендвичима и литром бензина. Код нас ти прете отказом у фирми.
Све државе имају одређене медије које су под контролом власти. Код нас су готово сви медији под контролом власти.
У осталим државама медијске апаратуре ће барем покушати да ти да ти прикажу непристрасну слику политичке и економске ситуације. Код нас само што не крену са Хајл Вучић у свим вестима.
У Америци и Британији ти неће поставити чланство у владајућој странци као услов за посао. Можда негде и хоће, али код нас се још мало па подразумева.
У свим демократским државама постоје председници и владајуће странке које држе значајан капитал у држави. Код нас власт жели да под контролом има све.

Друге државе барем желе да замажу слику и представе неку демократију.
Код нас је све провидно. Јасно може да се види ружно лице аутократије и надилазићег тоталитаризма.
Nista ne razumes.
Britanija nikad nije Bila demokratska zemlja.
Vodja drzave u Britaniji se ne bira na demokratskim izborima.
I pored toga taj vodja drzave je po Britanskom ustavu IZNAD ZAKONA sto znaci da
ne odgovara ni zasta.
Taj isti nedemokratski izabrani vodja drzave ima konstitutivno pravo da kad god hoce
raspusti "demokratski izabrane institucije" i suspenduje predsednika vlade.
I ti to zoves demokratijom?
Te sve price o demokratiji kao raju na zemlji su nista drugo nego zvake za ludake
zato je Britanci nikad nisu ni imali.

vucic-siptar-jpg.694240
https://forum.krstarica.com/attachments/vucic-siptar-jpg.694240/

Nista ne razumes.
ne odgovara ni zasta.
Taj isti nedemokratski izabrani vodja drzave ima konstitutivno pravo da kad god hoce
Te sve price o demokratiji kao raju na zemlji su nista drugo nego zvake za ludake
Прочитај поново моје прве две реченице.

Nista ne razumes.
ne odgovara ni zasta.

Monarh u Britaniji ima sva ta prava po njihovim zakonima (Britanija nema kodifikovan Ustav, kao mi), pa kad si poslednji put čuo da ih sprovodi?

A u Srbiji svaki dan gledamo izabranog Predsednika kako radi ono na šta po Ustavu nema prava.

Koji je izabrani Predsednik u istoriji Srbije odgvarao za bilo šta nezakonito, što je uradio, ili postoji sumnja da je uradio, kao Predsednik?

Pred srpskim sudom?

Demokratija, kao opšte pravo svih da odlučuju, ne postoji, to je jasno, ali izgleda da se Britanci mnogo manje foliraju nego mi.

I izgleda da kod njih ipak to mnogo bolje funkcioniše.

Monarh u Britaniji ima sva ta prava po njihovim zakonima (Britanija nema kodifikovan Ustav, kao mi), pa kad si poslednji put čuo da ih sprovodi?

A u Srbiji svaki dan gledamo izabranog Predsednika kako radi ono na šta po Ustavu nema prava.

Koji je izabrani Predsednik u istoriji Srbije odgvarao za bilo šta nezakonito, što je uradio, ili postoji sumnja da je uradio, kao Predsednik?

Pred srpskim sudom?

Demokratija, kao opšte pravo svih da odlučuju, ne postoji, to je jasno, ali izgleda da se Britanci mnogo manje foliraju nego mi.

I izgleda da kod njih ipak to mnogo bolje funkcioniše.
Mi smo sve do 1878 a to je takoreći bilo juče imali Turke kao vrhovnu vlast ali ni to bio kraj nevolja sa Turcima.1944 neki još gori Turci su se vratili.Sve to ne može da ostane bez posledica pa je poređenje sa Englezima lišeno svakog smisla.

Mi smo sve do 1878 a to je takoreći bilo juče imali Turke kao vrhovnu vlast ali ni to bio kraj nevolja sa Turcima.1944 neki još gori Turci su se vratili.Sve to ne može da ostane bez posledica pa je poređenje sa Englezima lišeno svakog smisla.

Jeste, sva sreća pa imamo bogatu istoriju, pa uvek možemo da nađemo prigodno opravdanje.

Kao da drugi nemaju istoriju.

Ajde da uzmemo Grke, da ne idemo daleko.

Grci su imali i Turke, i svetske i građanske ratove, i par državih udara, i vojnu diktaturu, pa ni kod njih danas nema ovakvih budalaština u politici kao u Srbiji.

Jeste, sva sreća pa imamo bogatu istoriju, pa uvek možemo da nađemo prigodno opravdanje.

Kao da drugi nemaju istoriju.

Ajde da uzmemo Grke, da ne idemo daleko.

Grci su imali i Turke, i svetske i građanske ratove, i par državih udara, i vojnu diktaturu, pa ni kod njih danas nema ovakvih budalaština u politici kao u Srbiji.
Nisu imali Turke od 1944 kao mi.

Crna Gora nikad a Srbija jeste bila demokratska zemlja istina kraće vreme.U prvom mandatu premijerovanja gospodina Koštunice doktora Vojislava.Takođe i u periodu 1903-1918.
ahaM
nesto mi suzi oko i tera me na smeh
valjda zbog ambrozije

sta je kostun hteo a sta je od toga uspeo zbog izdaje najblizih saradnika, to su dve strane medalje

Социјализам је све слабији у земљама ЕУ,
на то треба обратити пажњу
и не дозволити преливање социјалне неправде код нас.

Дивља су то Германска, Англоамеричка, Романска и Афричка племена,
код њих још влада принцип "Човек је човеку вук",
а врхунски квалитет докрајчити посрнулог.

То нема шансе да се запати код нас,
ипак, треба обратити пажњу,
збуњују појединце,
па док их повратимо у винклу,
само се нервирамо !

Back