- Poruka
- 76.576
Не, драги колега, показао сам ти само то да немам добољно слободног времена да бих га трошио на ову потпуно споредну расправу. Као што сам већ рекао, реч 'национализам' има два основна значеља:
Није то, колега, немој да се лажемо. Немаш аргумената. Ниси једини овде који ради, па евентуално немаш времена. И ја радим, и други учесници ове расправе. Па ипак нађемо времена да овде дискутујемо.
Тако да ипак сматрам да немаш аргумената, а да је то ,,немам времена" само изговор. Докажи ако грешим.
И шта у овоме има лоше?
Једно је синоним са родољубље или патриотизам. Друго, које више одговара савременој употреби, има одређене негативне конотације, и доводи ову реч у везу са шовинизмом, ксенофобијом, па чак и фашизмом. Ја сматрам да је врло корисно да имамо неко име и за мрачног парњака патриотизма. То не мора нужно бити реч 'национализам', али овој појави захтева неко име. Ти си слободан да мислиш другачије.
Е то је то. Ти немаш петље да кажеш да си националиста, јер та реч има негативне конотације. И то је проблем велики, кукавичлук, немање петље. И у праву си, не може ни свако да буде националиста. Само онај ко има петље и кукасвица није, онај ко је ,,спреман стићи и утећи и на страшном месту постојати", он сме да каже да је српски националиста и да се у складу са тим понаша и да га буде брига за то што је та реч толико извикана и оцрњена.
То је достојанствен човек вредан поштовања. А човек који се плаши да искаже то своје, тај свој став, јер се плаши тога што је систем извикао и оцрнио реч национализам, тај је кукавица. Не кажем конкретно за тебе, већ причам сад уопштено. За мене, логика ,,нисам ја националиста, ја сам патриота" је кукавичка логика и јесте тако. То је издајничка логика оних који се српске идеје одричу, јер је сви пљују. Тад се доказујеш бато, кад твој став сви пљују. Ако ниси спреман тад да га браниш, никад нећеш.
И да, нема улагивања и преговора са системом. Овај систем је антисрпски мораш бити против њега до краја. То једино замерам Дверима, што мисле да се путем система могу борити против њега. Ту греше, по мени.
Такође, не треба да се плашиш ако те непријатељи нашег народа пљују, етикетирају као ,,националисту", ,,фашисту", итд. Јер, ако те они пљују, где ћеш већи знак да си на добром путу?
Ниси био јасан. Друго, ја сам врло добро објаснио тај свој став, што си ти игнорисао јер немаш аргументован одговор. И то да сам ,,пљувао Немце" је исто глупост, Немце поштујем као велики народ, што они и јесу, као и Руси. Срби и Немци имају доста сличности, као и Руси, то сам увек говорио.Био сам савршено јасан, само теби више одговара да мислиш да су "Хитлер и Павелић само класични продукти духа и менталитета народа којима су припадали", него да је реч о спрези неморала и самољубља.
Дакле, нисам пљувао Немце, само сам изнео неке чињенице које ти ниси коментарисао, јер очигледно да немаш аргументован одговор. Ја своје ставове браним, ти очигледно своје не, и то је разлика међу нама. Ту се види снага аргумената.
Па шта ћу, кад сам Србин, Динарац, то нам је у крви. То што ти зовеш ,,тврдоглавост", ја зовем постојаност и верност својим ставовима.Није ми био циљ да побијам твоје тврдње аргументима јер сам на тренутак заборавио колико умеш да будеш тврдоглав.
Него ја сам тебе питао да ми објасниш зашто ја нисам у праву и зашто моји ставови нису исправни, конретно и аргументовано. Дакле, понуди ти аргументе, па ћемо онда да видимо ко је овде ,,тврдоглав".
Не, није важно.
Није, али ми је криво кад Срби немају петље да јавно кажу да следе српску националну идеју, уместо тога хватају се за празне пароле, типа ,,ми смо патриоте", итд. Није лоше бити Србин и српски националиста, напротив.
Poslednja izmena: