Francuski sateliti otkrili Atlantidu ispod Karibskog mora

Pitaj Kranga, on je egiptolog. z:p

Ne znam odgovor :)
Ali me zanima tematika, kao i ovo :

In a one-page article appearing in Naturwissenschaften, German scientist Svetla Balabanova (1992) and two of her colleagues reported findings of cocaine, hashish and nicotine in Egyptian mummies. The findings were immediately identified as improbable on the grounds that two of the substances are known to be derived only from American plants - cocaine from Erythroxylon coca, and nicotine from Nicotiana tabacum. The suggestion that such compounds could have found their way to Egypt before Columbus' discovery of America seemed patently impossible.

http://www.faculty.ucr.edu/~legneref/botany/mummy.htm

Zanimljivo, jaaaako zanimljivo!!! z:) Jos jedan dokaz o mogucoj ranijoj povezanosti istoka i zapada. z:)

Meni je i samo Kolumbovo otkrice besmislica, ali dobro... z;)

Btw, jel istina ono kao sto kazu da je egiptologija vise religija nego nauka, zato sto se bilo cije misljenje koje pobija neku ustaljenu teoriju odmah odbacuje ili je to vise samo izgovor pseudo-naucnika?

To nije tacno.
O svemu se diskutuje, suprotstavljaju se argumenti.
Kao sto vidis, ovaj clanak ima esktenziju .edu, tako da je jasno da se radi o ozbiljnoj instituciji.
sajtove pseudo naucnika svakako ne postavljam i ne navodim se njima.

Hvala ti, ali pogresno si protumacio ovo zadnje. Hteo sam samo da vidim da li je to tako zaista, nisam rekao da se ti navodis pseudo-naukom. z;)

Setio sam se Napoleonove ekspedicije u Egiptu kada je poveo masu strucnjaka sa sobom (uffff davno sam citao mislim da je oko 170 njih, ispravices me.). Uglavnom postoji prica da je on spavao u Keopsovoj piramidi u sarkofagu i da je ujutru izasao skroz prebledeo iz piramide a da pritom ni rec o tome nije progovorio kasnije u zivotu. Znas mozda nesto o ovome?

@tema
Takodje sam cuo da je u nekoj od piramida u Gizi nadjen gvozdeni objekat (shipka valjda) ali da je uklonjen kao dokaz zato sto je navodno bio podmetnut. Naravno otkrice da su se tada sluzili gvozdjem bi promenilo dosta stvari. Neciji interes da sakrije istinu ili mislite da je jednostavno stvarno podmetnuto?

Hvala ti, ali pogresno si protumacio ovo zadnje. Hteo sam samo da vidim da li je to tako zaista, nisam rekao da se ti navodis pseudo-naukom. z;)

Setio sam se Napoleonove ekspedicije u Egiptu kada je poveo masu strucnjaka sa sobom (uffff davno sam citao mislim da je oko 170 njih, ispravices me.). Uglavnom postoji prica da je on spavao u Keopsovoj piramidi u sarkofagu i da je ujutru izasao skroz prebledeo iz piramide a da pritom ni rec o tome nije progovorio kasnije u zivotu. Znas mozda nesto o ovome?

@tema
Takodje sam cuo da je u nekoj od piramida u Gizi nadjen gvozdeni objekat (shipka valjda) ali da je uklonjen kao dokaz zato sto je navodno bio podmetnut. Naravno otkrice da su se tada sluzili gvozdjem bi promenilo dosta stvari. Neciji interes da sakrije istinu ili mislite da je jednostavno stvarno podmetnuto?

Nisam ni mislio da si to rekao, nemas frke.
Cuo sam za tu pricu s' tim da su Napoleona pitali sta mu se desilo a on je rekao : "i da vam kazem ne bi ste mi verovali"

Sto se tice gvozdja, gvozdje se tu i tamo pojavljuje u Egiptu jos u kasnoj Nakadi 3100/3000 tako da ti nalazi ne menjaju nista.
Trgovina.

Mozda mu se Oziris spustio... z:mrgreen: Ko zna sta je tu bilo, stvarno je pi*ka sto nije nikom rekao z:hm: haha

Zanima me, jel znas jos neki ozbiljan dokaz koji bi mogao da povezuje Egipat sa Juznom Amerikom, ili neki dokaz o pominjanju hipoteticke civilizacije poput Atlantide o kojoj je Solon navodno cuo u Egiptu?

Znam samo za list koke.
Za Atlantidu u egipatskim izvorima nisam cuo, mozda pominju nesto slicno.

Back