Francuski književni stil?

hefajst

Primećen član
Poruka
581
Cuo sam da je francuski stil pisanja uticao na nase knjizevnike i kriticare spocetka 20 veka(popovic,skerlic) i da je pod tim uticajem nastao poznati beogradski stil.
Zanima me koji su to francuski uzori koji su uticali na pojavu beogradskog stila?
Koje su odlike francuskog stila?

La Poussière des souvenirs

Dans le vent du soir, des mots naviguent à perdre haleine et dérivent sur mon coeur.

Le miroir de la nuit m’offre un clair de lune et les ailes de vie glissent vers ta douce impudeur.
Ma mémoire perd la mesure et s’enfuit vers l’harmonie des couleurs.

Mon exil dans tes bras parcourt mon âme, je suis dans la poussière des souvenirs.

О "београдском стилу" су писала браћа Поповић - Богдан и Павле. Пошто не знам у којој студији, чланку или критици посебно говоре о београдском стилу, пронашао сам ти овде нешто - http://scr.digital.nb.rs/document/II-153244-061
Hvala, ali znam za to, pročitao sam. Čitao sam skoro sve od Bogdana Popovića ali nisam našao ništa o Beogradskom stilu. Ako uspeš da nadješ te članke- javi mi.

Uuuu, Beogradski stil.....šio mi ga Đura........Sad će još malo da proklamuju i Dorćolski stil, pa stil u krugu dvojke, pa......
Aj ne seri.

Poslednja izmena:

Back