Фрaнцуски или шпaнски?

Vojvodjanin = Zemunac

Zainteresovan član
Poruka
333
Требa ми сaвет, хтеo бих дa пoчнем дa учим језик, двoумим се измеђy фрaнцускoг и шпaнскoг. Штa ви мислите? Требa ми oбјективнo мишљење нa oснoву рaспрoстрaњенoсти, неке вaжнoсти, лaкoћe учењa итд.
И јoш једнo, aкo се oпределим зa језик, дa ли је бoље дa учим сa српскoг или сa енглескoг? Енглески не знaм перфектнo, aли гa мoгу кoристити без прoблемa, пa aкo је лaкше тaкo, имaм и ту мoгyћнoст. :)

Španski je daleko lakši i raspostranjeniji od francuskog. E sad važnosti...u frankofonim zemljama španski ne znači ništa u latino obrnuto,u kompanijama zavisi sa kim sarađaju....tamo gde su orijentisani na nemačko ili rusko tržište oba izgledaju podjednako nevažna u CV-ju.

Zato osim ako nemaš konkretnu potrebu za francuskim (ili ceniš da ćeš je imati u budućnosti) svakako ti je španski bolji izbor,pre svega zbog lakoće učenja.

Требa ми сaвет, хтеo бих дa пoчнем дa учим језик, двoумим се измеђy фрaнцускoг и шпaнскoг. Штa ви мислите? Требa ми oбјективнo мишљење нa oснoву рaспрoстрaњенoсти, неке вaжнoсти, лaкoћe учењa итд.
И јoш једнo, aкo се oпределим зa језик, дa ли је бoље дa учим сa српскoг или сa енглескoг? Енглески не знaм перфектнo, aли гa мoгу кoристити без прoблемa, пa aкo је лaкше тaкo, имaм и ту мoгyћнoст. :)

Spanski u svakom slucaju, i naravno sa srpskog. Srpski ima vise veze ( barem gramaticke) sa spanskim od engleskog.
Spanski je jednostavan ili jednostavniji od francuskog ( i za citanje, pisanje, izgovor, ali i gramatiku).

Mislim da je španski mnogo lakši, inače se relativno lako uči ali to je moje mišljenje, možda je neko učio ili zna oba pa će bolje uporediti :D učila sam španski, francuski nisam jer mi je pretežak a nije mi bio nužan

A ako znaš engleski dovoljno dobro onda definitivno uči s engleskog jer imaš na netu gomilu besplatnih izvora i materijala za učenje bilo kog stranog jezika što sa srpskim nije slučaj :)

Mislim da je španski mnogo lakši, inače se relativno lako uči ali to je moje mišljenje, možda je neko učio ili zna oba pa će bolje uporediti :D učila sam španski, francuski nisam jer mi je pretežak a nije mi bio nužan

A ako znaš engleski dovoljno dobro onda definitivno uči s engleskog jer imaš na netu gomilu besplatnih izvora i materijala za učenje bilo kog stranog jezika što sa srpskim nije slučaj :)

Ma batali to ucenje stranog jezika sa neta.. Od toga nema nista.

Španski, super je za zajebavanje budala na politici

Frnacuzi su bljak u svakom smislu, ma ni na tiket za kladžu da ih staviš...

p.s. a kad naučiš Španski, trebaće ti jako malo vremena za Italijanski

- - - - - - - - - -

Ma batali to ucenje stranog jezika sa neta.. Od toga nema nista.

slažem se

- - - - - - - - - -

al prvo RUSKI da naučiš, trebaće nam...

Spanski je laksi, rasrostranjeniji a i plus mu je sto kad ga naucis lakse mozes nauciti i italijanski i portugalski.

Francuski je tezak i dugaciji od ostalih latinskih jezika pa ti nije od pomociako joces uciti drugi latinski jezik

- - - - - - - - - -

Spanski je treci jezik na svetu.

Govoriti spanski kao Tarzan nije tesko....Ali govoriti gramaticki ispravno....Je neka druga stvar....

Moj glas dajem spanskom.

Jedan od razloga je i sto nemaju puno psovki.

de que estas hablando cabron? :lol:

Chingadera

Spanski je laksi, rasrostranjeniji a i plus mu je sto kad ga naucis lakse mozes nauciti i italijanski i portugalski.

Francuski je tezak i dugaciji od ostalih latinskih jezika pa ti nije od pomociako joces uciti drugi latinski jezik

- - - - - - - - - -

de que estas hablando cabron? :lol:

Chingadera

Cabron je - rogonja...To nije tako strasno...

A kaze se singadera (ne chingadera) ... ili yebachina...To je vec malo paprenije, ali daleko oni zaostaju za nama u izboru ruzih reci...

Sijemo ih u tome za tri koplja!

PS. Francuiski ne spada u grupu latinskih jezika.

Poslednja izmena:
Cabron je - rogonja...To nije tako strasno...

A kaze se singadera (ne chingadera) ... ili yebachina...To je vec malo paprenije, ali daleko oni zaostaju za nama u izboru ruzih reci...

Sijemo ih u tome za tri koplja!

PS. Francuiski ne spada u grupu latinskih jezika.

meni je meksikanac rekao da se izgovara chingadera sa ch, mozda u venecueli izgovaraju sa s.

Francuski spada u tzv romanske jezike zajedno sa spanskim i italijanskim:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Романски_језици

Poslednja izmena:
U romanske jezike spadaju Francuski, Rumunski i ne znam koji jos evropski jezici....

Западноромански језици

шпански језик (око 420 милиона говорника)

јеврејско-шпански језик - ладино (100.000)

португалски језик (220 милиона)

галицијски језик (4 милиона)

француски језик (87 милиона)

Back