Svetlana 015
Zainteresovan član
- Poruka
- 177
Joj,ja sam ti srećnica koja je od BAMBIJA dobila nagradno putovanje boravak u Londonu za celu porodicu,ali svi smo više bili za Pariz pa su nam predivni ljudi iz BAMBIJA dozvolili promenu,pa smo umesto 4 dana u Londonu bili 7 dana u Parizu.Nas četvoro,avio prevoz,boravak u hotelu IBIS Gare du Nord,La Fayette.Hotel je solidan,ima fantastičnu poziciju,peške se može stići do puno znamenitih mesta u Parizu a i stanica metroa je u blizini,stanica busa takođe.Kupili smo karte prvo za tri dana vožnje,metro,bus,rer,17 eura je za jednu osobu.Imam rođake u Parizu koji su nas fantastično dočekali i vodili i tamo gde mi kao turisti sigurno ne bismo stigli.A i sami smo se super snalazili.Ustaneš oko 8,doručkuješ i onda kreneš,svaki dan u drugom pravcu.A vreme predivno,ma nikad ne mogu zaboraviti ovih sedam dana.Pariz je stvarno predivan,jedino jako puno crnaca i Arapa tamo ima.Bili smi i kod prijatelja van Pariza,oni su došli po nas,i tamo je divno.Mi smo imali doručak u hotelu,jako dobar,veliki izbor svega,ručali smo ili sa rođacima ili sami negde.Sendviči su od 3,5 eura pa naviše.U blizini hotela je veliki market i mogu ti reći da cene nisu mnogo više nego kod nas, čak su neke i niže.Fantastični sokovi od ananasa koje volimo su 0,50eura,keks sličan JAFFI ali i lepši,sa malinama 0,74 eura,voda za piće 0,18 eura.To su cene iz marketa LEADER PRICE.Deca su kupila patikeNIKE BLAZER MID,90 eura,majica sa kratkim rukavima u NIKU je 20 eura.Fantastični duksevi,2 za 30 eura u radnjama CELIO,farmerice 35 eura.Mislim da bi u Beogradu sve to bilo puno,puno skuplje.Malo smo parili oči i u Galeriji La Fayette,tamo je sve jako skupo,ali su tu sve najpoznatije marke.Ja sam tražila da me rođaci odvedu i na čuveni buvljak.Ima tamo svega,garderobe slično Pančevu,ali ima i onih predivnih radnji sa antikvitetima,starim nameštajem,što je mene naročito privuklo.Naravno,bili smo na Monmartru,pola slikara tamo su naši,vuku vas za rukav da vam rade portrete,Ajfelov toranj je divno osvetljen,noću je slika fascinantna.U Luvru smo proveli celo jedno popodne,Pigal,Mulen Ruž,ali samo spolja,Versaj je divan,Notrdam,Latinski kvart ,ne mogu se svega ni setiti.Jednom rečju nezaboravno.