Frajer nekad i sad

Znaci neko (aj da ne kazem ti, posto volis majice i patike) voli autoritativne muskarce. Znaci ugnjetavace. Jer da bi bio autoritet moras da si ugnjetavac, veoma veoma retko je neko vodja a da ne ugnjetava nekoga drugoga. I povrh svega toga, znaci samo posebno fizicki jedan moze da bude ugnjetavac, i bez obzira sto neko drugi iako mu odelo ne stoji, moze da bude mnogo bolji autoritet (na pr. bez "nuznog zla")....hmmm

- - - - - - - - - -

E onaj odgovor ti je bio kao kada srednjoskokla kaze na argument: Wha'eva !!! Ne znam koje uopste pomenuo pravo, da neces da skrenes temu na silovatelje i porodicne zlostavljace? nemoj molim te..degutantno je postalo.

- - - - - - - - - -

Dobro, hajde, nij bitno, ne zelim da znam zasto vole odela...

Ne, taman posla. Nije mi u planu da ostanem na ovoj temi iako bi ti to Zarko zeleo:manikir:

Znaci neko (aj da ne kazem ti, posto volis majice i patike) voli autoritativne muskarce. Znaci ugnjetavace. Jer da bi bio autoritet moras da si ugnjetavac, veoma veoma retko je neko vodja a da ne ugnjetava nekoga drugoga. I povrh svega toga, znaci samo posebno fizicki jedan moze da bude ugnjetavac, i bez obzira sto neko drugi iako mu odelo ne stoji, moze da bude mnogo bolji autoritet (na pr. bez "nuznog zla")....hmmm

.
Moguće, pokušavam da dokučim zašto bi mogle da vole, meni lično je pre ovaj drugi odgovor, ta neka stegnutost, sve na svom mestu savršeno, uredjeno, kontrolisano kao kontrast ogoljenosti i oslobadjanje.
Deluje primamljivo, kontrola nasuprot stanju bez kontrole, uzdržanost - raspomamljenost..

Poslednja izmena:
Darko ima deset godina i nema užinu za vreme odmora.
Njegovi nemaju posla, on ima 30 kila s knjigama.
Knjige su sad van ranca, prljave u blatu i barama.
Jer, pošto nema džeparca, Darka tuku dečaci s kajlama.
Bezdušni grohot dok vazdušnim đonom obojica gaze ga.
Neke cure dobacuju kikot, on se tiho grči izranjavan.
Žali što nije ko ćale što prebija svakoga po kafanama.
Što je slab i mora da ćuti, jer muško ne sme da bude njanjavac.
Tog dana ga je spasao jedan debeli pegavi klinja.
Malo stariji, verovatno iz srednje što je tu pored bila.
Razjurio ona dva klinca, stao na njegovu stranu,
i to je jedini put kad je neko bio dobar prema Darku.

Darko ima sedamnaest, napucan je i svi sad zovu ga Pegla.
Ima treš trešu, ima naj najke i ramena široka k'o regal.
Ima bes besvesti, oči očinske, jed jednak k'o nekad.
I zna da bije za ćirilicu, ali piše spojeno neznam.
On mrzi Hrvate, čuo da treba - u pesmi omiljenog benda.
On mrzi pedere -- rekla mu crkva i dobri pastir Kačavenda.
On voli svoj narod, voli Kosovo i život bi dao za njega,
ali zove prljavom seljačinom svakoga ko nije iz BG-a.
(Pegla) Pegla je spreman na sve da uđe u tim.
Da ga shvate ozbiljno baš svi. Da i on bude jedan od njih, jer
(Pegla) ne želi da gleda kako tone mu zemlja i da na to bude jebeno tih.
Iskriviće od batina svakog ko je kriv.
ALI - moraće da dokaže koliko je odan.
U rancu ima baklju, zastavu, dva noža.
U parku je noć, u noći je parka,
U parki je tip, liči na pederaša.
Ako ga olomi, biće kulijana:
Primiće ga u ekipu huligana.
Vidi na šta liči, sigurno je feget!
Ma jeb'o tuču, bolje nož u bubreg.
Ajmo, Pegla, to, ubodi ga!
Evo, pada! Sad! Zaskoči ga!
Ubodi opet, ubodi pedera!
Za crkvu, za Boga... živela Srbija!
Vidi kako plače, bre, ***** pegava!

... ček, stani... pa to je on... onaj iz školskoga...

Pegli drhti usna, drhti ruka, dok momak krklja.
Te oči, sva ta pitanja u njima, taj užas...
Pegla ne može da gleda, Pegla muči se da diše.
Pegla napipava rukom kamen i smrska mu lice.

Gde je sad Bog, Pegla, kada vidiš oko što curi,
kada vidiš svu krv što šiklja, kada nema mase da divlja?
KO je tvoj bog, Pegla, za koga radiš to sve?
Jel' sad bolje tvojoj zemlji? Kako to da si sam i nem?
Kako to sada nikog nema? Samo ti i komadići mesa
na dlanu, obrazu, čelu. Na duši, koju više nemaš.
Gledaj ga, gledaj, Pegla. Znaj, i on tebe gleda
mrtvim okom s druge strane, da znaš, da pamtiš,
šta god misliš sad da si -- to oko, taj vir,
to si ti.

Čuh skoro pesmicu Zabranjenog Pušenja.Kažem pesmicu, jer je ta grupa uglavnom furala šund i neukus, no nebitno.

Uglavnom stihovi idu ovako :

One vole frajere koje nose bradice
I čije ih riječi ostave bez daha
Koji nikad ne prave belaja,
Koji nikad ne psuju Allaha.

Dakle frajeri su UVEK imali bradice, to je činjenica.I uvek imali dobru priču, još činjeničnije, ženske nekako ne vole mutave.Druga dva stiha su ta, vredna razmatranja, nekadašnji frajer je bio fin i štovao boga, makar i licemerno.

Šta bi danas bio moderni "frajer"?

ko li ti to reče :lol:

A sto se ribe pale na odela?
zato što se odela poistovećuju sa uspešnim ljudima, japijima, biznismenima, a isti su uspešni u stvaranju para...a pare znače moć, a moć je afrodizijak za žene

- - - - - - - - - -

E onaj odgovor ti je bio kao kada srednjoskokla kaze na argument: Wha'eva !!! Ne znam koje uopste pomenuo pravo, da neces da skrenes temu na silovatelje i porodicne zlostavljace? nemoj molim te..degutantno je postalo.

- - - - - - - - - -

Dobro, hajde, nij bitno, ne zelim da znam zasto vole odela...

netačno...ja sam autoritet na poslu a nikoga ne ugnjetavam niti smem jer je posao i služba je takva da bi zbog toga imao problema

Ne nemislim na takve likove..Nego na muskarca koji kao prvo ima svoj stav,drzanje,i koji nije pederast a to koliko ima u dzepu nije bitno....Kad smo kod toga moj decko uopste nema nesto pretjerano u dzepu ali i dalje vrijedi mnogo... :lol:

Drag i topao je pravi frajer. Istinski topao. :heart:
Ne kao njanjavost i patetika već kao samouverenost da budeš u skladu i sa svojim emocijama i da nemaš problem da ih iskažeš.
To ne znači biti glup.
Nefrajer je svaki onaj u čijoj ličnosti osetite bljesak bilo kakvog vida brutalnosti. On ima problem sa uzvraćanjem emocija.

Ova tvoja teorija se apsolutno kosi sa praksom.

frajer sada ima 60 godina brdo para, sav je mlohav, brdo para, seta klinku od 16-25, brdo para, izlazi u klubove gde su sve mladi, brdo para, i folira se da je mlad leci komplekse dok je bio mlad nije mogao da ima nijednu.. ali jebee klinku od 18-25 i ima brdo para. e to je za ribe danas frajer. tu i tamo se jos pomalo loze na nabildovane, eventualno cak i na manekene, ali ako nemaju para nista i to ne vredi. matori deda od 60 godina je glavni baja.

Najrealniji i najistinitiji post koji sam procitao na ovom PDF-u.Kada malo procunjas po ostalim temama na ovom ali i nekim drugim PDF-ovima jasno je i zasto.
A u stvari najjednostavnije je da pogledas malo svet oko sebe pa ces lako zakljuciti.

@tema
ne lupetaj
frajer se radja i takav je do kovchega..
ostalo, trendovi etc , bizzuterija.

moj cale je frajer i danas !!!
chik ga chiknite :lol:

Svrstavaš čoveka u rang sa životinjom, tako da mislim da ti lupetaš ili imaš slabo razumevanje materije.Urođeni frajeri ili urođeno dobre ribe postoje samo u svetu životinja - kakav se rodiš takav ostaješ do kraja života.Determinisan.Ljudska bića poseduju razum i slobodu izbora, tako da mogu da se menjaju nabolje ili nagore.

Ova tvoja teorija se apsolutno kosi sa praksom.

.

Ne kosi se sa mojim shvatanjem frajera, šta me briga za druge, ne znam koje su njihove teorije i prakse.

Smatraću se drugačijom od prosečne gomile žena onda, hvala.

Inače dešavalo mi se da upravo zbog gore opisanih izbora ljudi reaguju sa nekim gotovo žaljenjem u glasu, pa tebi se uvek svidjaju takvi.Tako je, uvek takvi.

To takvi treba da znači da nisu mačo muškarci nego anti muškarci valjda.

Poslednja izmena:
Ne kosi se sa mojim shvatanjem frajera, šta me briga za druge, ne znam koje su njihove teorije i prakse.

Smatraću se drugačijom od prosečne gomile žena onda, hvala.

Inače dešavalo mi se da upravo zbog gore opisanih izbora ljudi reaguju sa nekim gotovo žaljenjem u glasu, pa tebi se uvek svidjaju takvi.Tako je, uvek takvi.

To takvi treba da znači da nisu mačo muškarci nego anti muškarci valjda.

Sve ste vi tako slatke i umiljate na recima ali vas dela cesto demantuju.Zasto su onda nezni i osecajni muskarci okarakterisani kao pi*kice i konstantno bivaju ismevani narocito od strane zenskog pola.Takav muskarac ce imati druga svakako ali devojku - tesko.
Ako vam pridje takav,uvek bude odbijen kao previse fin ali zato kada snimite fensi nabildovanog nosoroga koji samo skita okolo i ceka kada ce neko da ga pogleda onako kako se njemu ne svidja,gacice vam same spadaju.
Zato ja nemogu da kazem da si drugacija od gomile prosecnih zena.Zato sto sve imate tu romanticnu copy-paste pricicu ali vas dela zeznu.

Sve ste vi tako slatke i umiljate na recima ali vas dela cesto demantuju.Zasto su onda nezni i osecajni muskarci okarakterisani kao pi*kice i konstantno bivaju ismevani narocito od strane zenskog pola.Takav muskarac ce imati druga svakako ali devojku - tesko.
Ako vam pridje takav,uvek bude odbijen kao previse fin ali zato kada snimite fensi nabildovanog nosoroga koji samo skita okolo i ceka kada ce neko da ga pogleda onako kako se njemu ne svidja,gacice vam same spadaju.
Zato ja nemogu da kazem da si drugacija od gomile prosecnih zena.Zato sto sve imate tu romanticnu copy-paste pricicu ali vas dela zeznu.

Napisala sam kako jeste i kako i drugi reaguju, upravo tako kako ti kažeš, gotovo kao žaljenje, ma tebi se uvek svidjaju takvi.
Nemam šta ja ovde da budem slatka, i ovde me je privukao neko ko nije ni mačo ni opak nego upravo suprotno. možda nekad i preosetljiv za pojam bahatih muškarčina.
Ni jedan moj muškarac nije bio nabildovan uzgred a ni fensi. Volim neupadljive koje ja provalim kao posebne i jedinstvene.

I kakve žene ti voliš?
Valjda ne taj tip što voli te nosoroge kako kažeš jer to što vole nosoroga objašnjava i njihov mozak i unutrašnji svet.
Ako ti se taj tip žena svidja onda samo čezneš da budeš isti takav nosorog.
Ako to nije slučaj šta te onda briga, postoje žene koje vole muškarce kao što si ti, Ne razumem čemu takav stav onda?

Poslednja izmena:
Napisala sam kako jeste i kako i drugi reaguju, upravo tako kako ti kažeš, gotovo kao žaljenje, ma tebi se uvek svidjaju takvi.
Nemam šta ja ovde da budem slatka, i ovde me je privukao neko ko nije ni mačo ni opak nego upravo suprotno. možda nekad i preosetljiv za pojam bahatih muškarčina.
Ni jedan moj muškarac nije bio nabildovan uzgred a ni fensi. Volim neupadljive koje ja provalim kao posebne i jedinstvene.

I kakve žene ti voliš?
Valjda ne taj tip što voli te nosoroge kako kažeš jer to što vole nosoroga objašnjava i njihov mozak i unutrašnji svet.
Ako ti se taj tip žena svidja onda samo čezneš da budeš isti takav nosorog.
Ako to nije slučaj šta te onda briga, postoje žene koje vole muškarce kao što si ti, Ne razumem čemu takav stav onda?

Dobro,necu da ispadne da ja tebe ubedjujem sta ti volis.Samo cu ti reci da mozda 1 od 100 koja tako prica zaista tako misli i radi.To znam jer sam upoznao mali milion takvih zena i devojaka.Zato kada neka pocne da se prosipa pricom o neupadljivim i finim momcima samo se nasmejem i kazem "aha".
To kakve ja zene volim nema nikakve veze sa tim kakve muskarce zene vole.Niti je bitno.Takvih zena koje su moj tip ima na gomile...sve dok ne upoznam njihovu tamnu stranu.

Dobro,necu da ispadne da ja tebe ubedjujem sta ti volis.Samo cu ti reci da mozda 1 od 100 koja tako prica zaista tako misli i radi.To znam jer sam upoznao mali milion takvih zena i devojaka.Zato kada neka pocne da se prosipa pricom o neupadljivim i finim momcima samo se nasmejem i kazem "aha".
To kakve ja zene volim nema nikakve veze sa tim kakve muskarce zene vole.Niti je bitno.Takvih zena koje su moj tip ima na gomile...sve dok ne upoznam njihovu tamnu stranu.
Ma odakle vam ideja da sve žene vole nabildovane bilmeze, neke mačo teške muškarčine, možda su oni zaista neko specijalno ludilo pa mi ovakve valjda nešto propuštamo.
To šta je za druge žene neupadljivo ne znači da nije izuzetno poseban i zanimljiv za mene ili moj tip žena.
Milion raznih ljudi, milion ukusa i želja. Meni je neverovatno da se gleda tako crno belo.

konacno si shvatio zeni nikada ne treba verovati na rec, jer vec koliko sledeceg trenutka to sto je pricala ne vazi.
samo ih po delima treba sortirati ,zato one svoja (ne)dela kriju ko zmija noge....

Back