Fragmenti ulica,napusteni objekti, stepenista, krovovi

Just_another_day_by_ZeleniZub.jpg

skinuo si exif pa nemam pojma chime si radio... sudeci po velikom dofu da je kompakt u pitanju... i ja razumem mane kompakta... ako ih neko razume... veruj mi... ja ih podebelo razumem...

...nego... evo kako bi to mozda moglo drugachije sto ne znachi da je tako bolje... :)

92487535.jpg

...mene su nauchili u roku od 5 minuta gde se uglavnom zeznem... ne znam da li su me lagali ako jesu onda i ja lupetam gluposti... uglavnom... rekli su mi nesto o poljima vrednosti... pa kazu da je desna strana fotografije vece polje vrednosti... i da se fotka chita sa leva na desno... dakle kada stignes do kraja rechenice na fotografiji mora da stoji tachka...

npr. ovo jeste sa desne strane i jeste kompozicija u redu ali... bezi napolje... ne zavrshava se tako gde treba da se zavrshi...

maja1l.jpg

...ne znam koliko sam zablurovala i koliko izoshtrila ove ljude... monitor mi je starsno mutan kao da ima dioptriju... uzas uzas... :|

...ali kontam da je poenta tu :)

Creatix hvala bogu da me neko komentariše posle dužeg vremena :)

To je pogled sa mog prozora, takav je i svi to znaju pa mi je glupo da menjam pravac ulici :))
Hvala na savetu neka pravila znam. Za ovo nisam znao, uglavnom gledam da mi fotka bude uravnotežena da ništa ne odudara ali mi ne uspe uvek jer nekad je to jednostavno nemoguće zbog situacije koja se nametne. Po nekad baš volim da eksperimentišem sa radom bez pravila tj. po nekom mom nahođenju, mada mi ne uspeva uvek :( Rečenica more i da počne sa tačkom (tačka je kraj jedne a početak druge rečenice).

Jeste da na ovoj fotografiji ovo lišće sa desne strane mnogo vuče ali ako kropujem izgubiću na arhitekturi ove kuće. Inače skroz mi je oštra ne zbog kompaktnog aparata nego zbog "brzog potezanja", video žuti kišobran, dograbio aparat, jedva stigo da malo zumom na objektivu izbegnem terasu pored, i nisam imao više vremena da mislim o blendi jer bi žuti kišobran pobego iz tog kadra. Bi je uključen na automatski program.

Inače radim Canonom EOS 500 n (filmaš), sa objektivom 28-90, a film skeniram Canoscanom 4400F. Moram da ih malo izoštrim u PSu jer mi skener daje neki blagi blur neznam zašto. Film skeniram na 9600 dpi 5904x4000 po strani. Ove fotke su sve osiromašene pa za to izgledaju kao sa kompaktnog

28-90 i nije tako loshe... shta ja znam... pokusaj sa nekog drugog prozora da izbegnesh toliko granje... ali iskreno, arhitektura je tu manje bitna... svaka materijalnost (to je moj estuchno filozofsko mishljenje) gubi na svom znachaju kada god se pojavi neka duhovna kreacija na fotografiji... :D

...ma nije da izgleda sa kompaktnog zbog skena ili sta ja znam... nego je meni monitor uzasno mrljav... :)

... prodjem i odma' se predomislim,... ovo treba da vidite!

... ali, vec posle prvog klika pocne da se dere onaj sa krova i da mase, sve se hvata za grlo, preti mi,... hvatao sam se i ja za malo nize od kaisa i kitio ga socnim srpskim izrazima,...

... odma' mi je sinula pomisao da je zgodna prilika da kao neki snagator lako drzim onu kamioncinu na misicima,... al', nisam bio u drustvu da me neko uslika,... eto....

Back