Fragmenti ulica,napusteni objekti, stepenista, krovovi

-61.jpg

Нису Блајби, то је строги центар Српске Атине у коме сам данас био, али није од интереса никоме још од пада под ослобођење.

Mene je podsetilo na kuce u Lazarevu, u Banatu, gde su posle rata doveli izbeglice iz Krajine u lepe svapske juce....Devedesetih godina su bile kao ove na tvojoj slici: ni jednom ih nisu ni okrecili !

То је значи иза оне капије... мене је подсетила на неке старе, с почетка прошлог века, које су велике газде стављале, на улаз од пута... а кад су те газде изпролазиле, газдинства се и задруге растуриле и имања испарчала, остајале су такве порте углавном до пута, без контекста и значења...изтгледа да је овај... убрзао процес од пар генерација у свега пар година ил деценија...

То је значи иза оне капије... мене је подсетила на неке старе, с почетка прошлог века, које су велике газде стављале, на улаз од пута... а кад су те газде изпролазиле, газдинства се и задруге растуриле и имања испарчала, остајале су такве порте углавном до пута, без контекста и значења...изтгледа да је овај... убрзао процес од пар генерација у свега пар година ил деценија...

Мислим да није издржао ни деценију.

Back