Dont_Break_The_Oath
Domaćin
- Poruka
- 3.684
galaxy:Prosto je drugaciji mentalitet,a ja sam eto,sasvim bezveze pokupio taj melanholicni stil pisanja koji sadrzi depresiju,ocaj,i liseno je svake romantike.
Ovde je takav život. Ljudi preživljavaju, umesto da žive. Sve više mojih prijatelja pada u depresiju i nije im ni do čega, jer godine idu, a oni nemaju ni posao, ni stan. A ko ima posao, od plate ne može da živi. Polako prestaju da se nadaju boljem. Možda je to razlog zbog koga ljudi ovde ne prihvataju tvoje priče. Drži se ti inostranstva, ipak si tamo ostvario neki uspeh. Nove generacije koje ovde stasavaju, ne čitaju ništa, čak ni stripove. Interesuje ih samo provod i kako na što lakši način zaraditi pare. Možda grešim, ali čini mi se da u Srbiji knjiga nema svetlu budućnost. I da, ovde ljudi umeju da budu zli. Čim se neko malo izdvoji iz proseka i još uspe nešto više da zaradi, okolina odmah svoje poglede oboji zlobom. I ne mrze oni njega zato što oni nemaju, već zato što on ima. Više bi voleli da taj pojedinac ostane siromašan kao što su i oni, nego da svi zajedno imaju više. Ili, još bolje, da samo oni imaju više, kako bi mogli da se šepure i uživaju u svojoj sebičnosti. Bar ja imam takva iskustva sa našim ljudima, jer živim ovde. Ali, bez obzira na sve, ja nisam depresivna. Tvoja priča mi se dopada, iako sadrži dosta grubosti - i bor i orao su nasilnici, cela šuma pripada samo njima, najjačima. Fizičku snagu si stavio iznad svega, ona je pobedila i sve podredila sebi. Bar sam ja tako doživela tvoju priču.
Ej,razumem ja sve to,ali mene bas briga sto ljudi ovde u SCG nemaju novaca,sto nam je vlada dobra ili losa,ja se stvarno ne razumem u te stvari i nisam pominjanjem depresije,ocaja i izuzetka romantike mislio na to,nego na Norvesku kao zemlju,ne na drustveno uredjenje Norveske,nego na okrutnu prirodu gore.
Nisam ni ja depresivan niti bilo sta negativno zbog stanja u nasoj zemlji jer od toga nemam nista,ali pogled sa fjorda dole na more,pogled sa stene na reku koja je 200 metara ukopana u stene,mracne sume i planine koje sablasno izgledaju,e to ostavlja utisak na mene da pisem takve stvari i zato je bor najjaci,jer u takvim uslovima srednje i severne Norveske i bor mora da se bori da prezivi i da bude nasilan ako treba.
Briga me za politku,ja pisem za one koji hoce knjizevnost a ne da ubacujem socijalne aspekte u ono sto je licno moje:moj dozivljaj necega.
Ostali pisci neka kukaju u SCG kako im je zemlja ovakva ili onakva,time samo dokazuju svoju sopstvenu nesposobnost da se snadju za sebe i od drzave ocekuju sve.Njih najvise mrzim,te patologe koji treba da kulturno uzdizu narod,ali naprotiv,oni hoce veliko parce hleba za sebe.Neka se nose svi takvi.
Ja pisem za one koji vole da citaju,ja pisem za sebe,pisem zato sto time izbacujem ovaj moj naboj koji imam u sebi.I to je najvaznije,a koje trziste ce da prihvati,,,sada vidim da je to sve manje i manje vazno.Meni je samo vazno da neko razume ono sto pisem.Makar to bio i jedan jedini covek na celoj planeti.
"Egoista"-The Oath.
Kakvi opisi prirode, pa tu prirodu imash i kod nas ''na kamare''.Brate josh jednom mnogo se HVALISH,to nije zdravo za jednog ''pisca u usponu''....I da vi ostali nemojte da padate na ovu ''knjizevnost'' jer ce vam pokvariti knjizevni ukus, ako ste ga do sada vec stekli. :wink:
ops: Naravno ti chujesh samo ono0 shto tvom mozgu odgovara a samo ja i N.child smo smogli snage da se suprotstavimo bujici tvojih uvlakacha koji ochigledno nisu chitali nishta dublje od gospodara prstenova.....Pa ti da si napisao bilo shta i ubacio par ''tajanstvenih rechi''(bilo iz latinskog ili u tvom sluchaju norveshkog)uz odgovarajuci jezoviti nadimak preuzet inache od albuma nekog black metal banda ,oni bi ti tapshali....To je takav mentalitet i naravno neznanje klasichnih autora od kojih ti ''pozajmljujesh''cake kao da si na pijaci.NJaravno ja ti zelim srecu u buducem radu shto je nemoguce bez malo osnovnog ''zachina'' svakog dobrog i dubokog dela-originalnosti i naravno hrabrosti da kazesh jasno ili makar ochigledno svoje mishljenje....Shto se tiche ''tih drugih pisaca'' oni su moji ortaci i ortakinje ali su naravno shvatili da teshko mogu da se probiju ako su ''domaci autori'' pa su nastavili da se bave drugim stvarima npr.fakultetom i da pishu za sebe ...I ne hvale se ko ti, mada su mnogo bolji vec to pishu za svoju dushu....Pozdrav i da znash ovo ti pishem za tvoje dobro jer ,josh jedna poslovica:''Ko visoko leti, nisko pada'' poshtovani gospodine pisac....I mnogo si mrachan za svoje godine, opusti se malo 
)Garantujem kada to prochitate ovaj pajac ce vam izgledati kao i meni sada urnabesno.....
, jer on to stvarno ne voli.
( pamflet- losha KRITIKA), (panegirik- dobra kritika ali ako je bez argumenata to je obichno uvlachenje... :wink: )....To vam je to dechice....Pa ako prihvatite prihavatite ako ne prihvatite opet dobro jer NEMA SLOBODE MISHLJENJA AKO SVI RAZMISHLJAJU NA ISTI NACHIN..... 8)