Fra norsk skogene

galaxy:
Prosto je drugaciji mentalitet,a ja sam eto,sasvim bezveze pokupio taj melanholicni stil pisanja koji sadrzi depresiju,ocaj,i liseno je svake romantike.

Ovde je takav život. Ljudi preživljavaju, umesto da žive. Sve više mojih prijatelja pada u depresiju i nije im ni do čega, jer godine idu, a oni nemaju ni posao, ni stan. A ko ima posao, od plate ne može da živi. Polako prestaju da se nadaju boljem. Možda je to razlog zbog koga ljudi ovde ne prihvataju tvoje priče. Drži se ti inostranstva, ipak si tamo ostvario neki uspeh. Nove generacije koje ovde stasavaju, ne čitaju ništa, čak ni stripove. Interesuje ih samo provod i kako na što lakši način zaraditi pare. Možda grešim, ali čini mi se da u Srbiji knjiga nema svetlu budućnost. I da, ovde ljudi umeju da budu zli. Čim se neko malo izdvoji iz proseka i još uspe nešto više da zaradi, okolina odmah svoje poglede oboji zlobom. I ne mrze oni njega zato što oni nemaju, već zato što on ima. Više bi voleli da taj pojedinac ostane siromašan kao što su i oni, nego da svi zajedno imaju više. Ili, još bolje, da samo oni imaju više, kako bi mogli da se šepure i uživaju u svojoj sebičnosti. Bar ja imam takva iskustva sa našim ljudima, jer živim ovde. Ali, bez obzira na sve, ja nisam depresivna. Tvoja priča mi se dopada, iako sadrži dosta grubosti - i bor i orao su nasilnici, cela šuma pripada samo njima, najjačima. Fizičku snagu si stavio iznad svega, ona je pobedila i sve podredila sebi. Bar sam ja tako doživela tvoju priču.

Ej,razumem ja sve to,ali mene bas briga sto ljudi ovde u SCG nemaju novaca,sto nam je vlada dobra ili losa,ja se stvarno ne razumem u te stvari i nisam pominjanjem depresije,ocaja i izuzetka romantike mislio na to,nego na Norvesku kao zemlju,ne na drustveno uredjenje Norveske,nego na okrutnu prirodu gore.
Nisam ni ja depresivan niti bilo sta negativno zbog stanja u nasoj zemlji jer od toga nemam nista,ali pogled sa fjorda dole na more,pogled sa stene na reku koja je 200 metara ukopana u stene,mracne sume i planine koje sablasno izgledaju,e to ostavlja utisak na mene da pisem takve stvari i zato je bor najjaci,jer u takvim uslovima srednje i severne Norveske i bor mora da se bori da prezivi i da bude nasilan ako treba.
Briga me za politku,ja pisem za one koji hoce knjizevnost a ne da ubacujem socijalne aspekte u ono sto je licno moje:moj dozivljaj necega.
Ostali pisci neka kukaju u SCG kako im je zemlja ovakva ili onakva,time samo dokazuju svoju sopstvenu nesposobnost da se snadju za sebe i od drzave ocekuju sve.Njih najvise mrzim,te patologe koji treba da kulturno uzdizu narod,ali naprotiv,oni hoce veliko parce hleba za sebe.Neka se nose svi takvi.
Ja pisem za one koji vole da citaju,ja pisem za sebe,pisem zato sto time izbacujem ovaj moj naboj koji imam u sebi.I to je najvaznije,a koje trziste ce da prihvati,,,sada vidim da je to sve manje i manje vazno.Meni je samo vazno da neko razume ono sto pisem.Makar to bio i jedan jedini covek na celoj planeti.

"Egoista"-The Oath.

galaxy:
Prosto je drugaciji mentalitet,a ja sam eto,sasvim bezveze pokupio taj melanholicni stil pisanja koji sadrzi depresiju,ocaj,i liseno je svake romantike.

Ovde je takav život. Ljudi preživljavaju, umesto da žive. Sve više mojih prijatelja pada u depresiju i nije im ni do čega, jer godine idu, a oni nemaju ni posao, ni stan. A ko ima posao, od plate ne može da živi. Polako prestaju da se nadaju boljem. Možda je to razlog zbog koga ljudi ovde ne prihvataju tvoje priče. Drži se ti inostranstva, ipak si tamo ostvario neki uspeh. Nove generacije koje ovde stasavaju, ne čitaju ništa, čak ni stripove. Interesuje ih samo provod i kako na što lakši način zaraditi pare. Možda grešim, ali čini mi se da u Srbiji knjiga nema svetlu budućnost. I da, ovde ljudi umeju da budu zli. Čim se neko malo izdvoji iz proseka i još uspe nešto više da zaradi, okolina odmah svoje poglede oboji zlobom. I ne mrze oni njega zato što oni nemaju, već zato što on ima. Više bi voleli da taj pojedinac ostane siromašan kao što su i oni, nego da svi zajedno imaju više. Ili, još bolje, da samo oni imaju više, kako bi mogli da se šepure i uživaju u svojoj sebičnosti. Bar ja imam takva iskustva sa našim ljudima, jer živim ovde. Ali, bez obzira na sve, ja nisam depresivna. Tvoja priča mi se dopada, iako sadrži dosta grubosti - i bor i orao su nasilnici, cela šuma pripada samo njima, najjačima. Fizičku snagu si stavio iznad svega, ona je pobedila i sve podredila sebi. Bar sam ja tako doživela tvoju priču.

imas pravo galaxy...ljudi ovde slabo citaju,kada se sve sabere ne znam da li je to i jedna knjiga godisnje...i opet sta se cita - primetila sam da mnogi ljudi citaju jako plitke,pateticne stvari poput ljubavno-erotskih romana ( :roll: ) lisenih bilo kakve umetnicke vrednosti,i dubine....upravo da bi zamenili neki svoj licni neuspeh... :roll: i da stvar bude gora,preziru one koji vole da citaju...
a to sa zlobom je poznata stvar,nemam nista da dodam....
zato sam ja odavno pocela da ignorisem takve osrednje isprazne ljude,i radim po svome...makar me i mrzeli... :D

Oath, ja sam samo rekla zašto ljudi u Srbiji nisu mnogo zainteresovani za tvoje priče - život im je posiveo, pa ne žele da čitaju ništa sivo. Zato se pre opredeljuju za svetlije i lakše knjige, za literaturu koja im omogućava bar privremeni beg u neki malo bolji svet ili u tudje probleme, kako, bar na trenutak, ne bi mislili na svoje. Ja nigde nisam pomenula politiku, ona me uopšte ne interesuje. Pomenula sam način života ovdašnjih ljudi, koji oblikuje njihove želje i potrebe.

Banshee, slažem se sa tobom. Ljudi traže način da unesu malo boje i svetlosti u svoj život. A, ako im knjige koje čitaju to omoguće, onda to i nisu tako loše knjige, bez obzira šta o njima rekli drugi.

E, oath, ovako stoje stvari, Takvih ''pisaca''kao shto si ti ja lichno znam 3-oje, a bolijh od tebe 2-oje .Jedina razlike izmedju tebe i njih je shto se oni ne mangupiraju na forumu i pishu kako ih chitaju u norveshkoj, to je stvarno dobra fora,pa shto si otishao odeande kad si toliko popularan. :roll: Moje kritike se tichu opisa i celokupnog duha dela koje NEODOLJIVO podseca na oskara, SAMO SHTO JE ON TO NAZIVAO BAJKAMA, a ti kako ovo zovesh putopisom... :?: Kakvi opisi prirode, pa tu prirodu imash i kod nas ''na kamare''.Brate josh jednom mnogo se HVALISH,to nije zdravo za jednog ''pisca u usponu''....I da vi ostali nemojte da padate na ovu ''knjizevnost'' jer ce vam pokvariti knjizevni ukus, ako ste ga do sada vec stekli. :wink:

A koji je tvoj problem Goxy?Ja sam iz Norveske otisao iz licnih razloga sto mi je bilo najvaznije,i mogu da se vratim kada hocu i gde god hocu,a hvalim se zato sto imam sa cime.Mozda ovo i jeste bajka,ali gore tako ne bi nazvali ovu pricu.
I neka ima hiljadu pisaca boljih od mene,ja se ionako ne takmicim ni sa kim,samo volim da se eto,hvalim kako sve znam.
forstå?

Dont_Break_The_Oath:
A koji je tvoj problem Goxy?Ja sam iz Norveske otisao iz licnih razloga sto mi je bilo najvaznije,i mogu da se vratim kada hocu i gde god hocu,a hvalim se zato sto imam sa cime.Mozda ovo i jeste bajka,ali gore tako ne bi nazvali ovu pricu.
I neka ima hiljadu pisaca boljih od mene,ja se ionako ne takmicim ni sa kim,samo volim da se eto,hvalim kako sve znam.
forstå?
Ja nemam problem, ti ga imash....Znash postoji jedna stara srpska poslovica, koju ti verovatno ne znash poshto si''doshao iz Norveshke''-Ko se hvali, sam se kvari''.Time sam rekao sve,i naravno opet si izbegao da mi objasnish zashto ''kradesh''matricu za pisanje od Oskara Vajlda, jeste da je chovek umro pre 100-tinjak godina pa ne vaze autorska prava....Ali nije lepo bash ochigledno krasti :oops: Naravno ti chujesh samo ono0 shto tvom mozgu odgovara a samo ja i N.child smo smogli snage da se suprotstavimo bujici tvojih uvlakacha koji ochigledno nisu chitali nishta dublje od gospodara prstenova.....Pa ti da si napisao bilo shta i ubacio par ''tajanstvenih rechi''(bilo iz latinskog ili u tvom sluchaju norveshkog)uz odgovarajuci jezoviti nadimak preuzet inache od albuma nekog black metal banda ,oni bi ti tapshali....To je takav mentalitet i naravno neznanje klasichnih autora od kojih ti ''pozajmljujesh''cake kao da si na pijaci.NJaravno ja ti zelim srecu u buducem radu shto je nemoguce bez malo osnovnog ''zachina'' svakog dobrog i dubokog dela-originalnosti i naravno hrabrosti da kazesh jasno ili makar ochigledno svoje mishljenje....Shto se tiche ''tih drugih pisaca'' oni su moji ortaci i ortakinje ali su naravno shvatili da teshko mogu da se probiju ako su ''domaci autori'' pa su nastavili da se bave drugim stvarima npr.fakultetom i da pishu za sebe ...I ne hvale se ko ti, mada su mnogo bolji vec to pishu za svoju dushu....Pozdrav i da znash ovo ti pishem za tvoje dobro jer ,josh jedna poslovica:''Ko visoko leti, nisko pada'' poshtovani gospodine pisac....I mnogo si mrachan za svoje godine, opusti se malo :P

Izvini Goxy,ali ja ne kradem matrice od Oskara tim pre sto ga nisam ni citao.A da sam hteo da kradem od nekoga stil pisanja onda bi to sigurno bili neki koje ja sebi osecam bliskima kao Bjørnson,Hamsun,Faldbakken,Gulbranssen,Stigen,Strindberg,Wältari,Göethe,Klaus Mann,Heinrich Mann,Novalis i mnogi drugi.
Ja sam samo imao i jos uvek na srecu imam priliku da objavljujem svoje knjige u Skandinaviji,i niti je rec o popularnosti niti o bilo cemu slicnom zasto sam ja sada ovde.Ali istina jeste da sam pokupio dosta toga skandinavskog.
A ti tvoji drugovi pisci koji su shvatili da se od pisanje ne moze ziveti,to sve govori o njima.Oni bi lepo stali iza svojih knjiga i ni za zivu glavu ne bi dali svoja dela i branili bi ih zivotom a ne da se tako povuku i bave nekim drugim stvarima samo radi zivotne udobnosti.
A sto se tice mog nicka to nije Black,zapamti,nije Black niti ce ikada imati veze sa Blackom,ima Moje znacenje koje ti kao prosecan citalac neces razumeti ako ti budem objasnjavao.
To ako sam arogantan,samoziv,egoistican,gledajte me kako god hocete,to nije moja stvar,ja ionako ne idem na to loptu da budem dopadljiv i pomirljiv sa svime samo da bi se osecao lepo.
Moja dela,moj uspeh,i tek onaj uspeh koji ce doci govore sve o meni i onome sta sam ja.
I ovo je poslednji put da se raspravljam sa nekim prosecnim citaocem kojem su poslovice vaznije od onoga svemoguceg u zivotu.

The Oath.

To je magichna rech,definisana kao vishi stepen(naqdmocne)mrznje to je PREZIR....
Pa prochitaj ga,mozda neshto i nauchish, izvini opet, al kad sam fin shta da radim ali takav si naduvenko da je to strashno, choveche spusti se na zemlju pre nego shto te zivot samelje...Vishe necu troshiti svoje dragoceno vreme na takve kao ti ''shto paraju nebo nosevima'' vec samo hocu da kazem ostalima:Ne verujte ovom prodavcu norveshke magle, nego ako vas bash interesuzje ''Norveshka priroda'' nadjite pripovetku Edgara Alana Poa(to ne vazi za ovog norvezanina, poshto verovatno nije chuo za njega :roll: )-''Zaneseni u Maelstrom''(hrvatski prevod) pa da vidite shta se zovu opisi prirode i njene surovosti, za razliku od ovih vishe nego infantilnih opisa drveca sa nogama(padanje sa stolice :P :!: )Garantujem kada to prochitate ovaj pajac ce vam izgledati kao i meni sada urnabesno.....

goxy:
Dont_Break_The_Oath:
forstå?
Ja nemam problem, ti ga imash....Znash postoji jedna stara srpska poslovica, koju ti verovatno ne znash poshto si''doshao iz Norveshke''-Ko se hvali, sam se kvari''.Time sam rekao sve,i naravno opet si izbegao da mi objasnish zashto ''kradesh''matricu za pisanje od Oskara Vajlda, jeste da je chovek umro pre 100-tinjak godina pa ne vaze autorska prava....Ali nije lepo bash ochigledno krasti :oops: Naravno ti chujesh samo ono0 shto tvom mozgu odgovara a samo ja i N.child smo smogli snage da se suprotstavimo bujici tvojih uvlakacha koji ochigledno nisu chitali nishta dublje od gospodara prstenova.....Pa ti da si napisao bilo shta i ubacio par ''tajanstvenih rechi''(bilo iz latinskog ili u tvom sluchaju norveshkog)uz odgovarajuci jezoviti nadimak preuzet inache od albuma nekog black metal banda ,oni bi ti tapshali....To je takav mentalitet i naravno neznanje klasichnih autora od kojih ti ''pozajmljujesh''cake kao da si na pijaci.NJaravno ja ti zelim srecu u buducem radu shto je nemoguce bez malo osnovnog ''zachina'' svakog dobrog i dubokog dela-originalnosti i naravno hrabrosti da kazesh jasno ili makar ochigledno svoje mishljenje....Shto se tiche ''tih drugih pisaca'' oni su moji ortaci i ortakinje ali su naravno shvatili da teshko mogu da se probiju ako su ''domaci autori'' pa su nastavili da se bave drugim stvarima npr.fakultetom i da pishu za sebe ...I ne hvale se ko ti, mada su mnogo bolji vec to pishu za svoju dushu....Pozdrav i da znash ovo ti pishem za tvoje dobro jer ,josh jedna poslovica:''Ko visoko leti, nisko pada'' poshtovani gospodine pisac....I mnogo si mrachan za svoje godine, opusti se malo :P

Evo javlja se osoba koja je citala nesto "dublje" od Gospodara Prstenova (btw ne napadaj Tolkina covek je izmislio svet, epska fantastika nije bas toliko za bacanje). Meni se prica izuzetno svidela. Sto se tice kvaliteta, poseduje ga. Sad ovo drugo je verovatno pitanje ukusa. Nemam potrebu za slihtanjem, ali mislim da se ne hvali. Sasvim je logicno da ce neko na temi Knjizevnost da postavi svoju pricu. On je to i uradio da bi cuo nasa misljenja i kritike. I ja pisem za svoju dusu, ali volim da svoje stvari pokazujem drugima da nahranim njihovu dusu, jer je i moja dusa hranjena tudjum stvarima.
I ko kaze da nisi opusten ako si mracan? Vise preteraste sa tom nekom vedrinom. Volim sto sam ovakva. Mrak obozavam, sunce i dan mrzim i nista mi ne fali i sasvim sam normalna osoba.
Stvarno se vidi da ne poznajes Oatha. Ja (inace blackerka u krvi) kad god pomenem black metal dobijem po nosu :lol: , jer on to stvarno ne voli.

Ne mogu da verujem sta sve citam ovde,koje komentare na ovo delo.
Onaj ko nije osetio Norvesku i njen sever,tu fantasticnu magiju naravno da ce da pomisli na ekologiju ili nesto slicno.
Ovo je pisano jer sam ja video i doziveo te stravicne proplanke,sume,stene,fjurove,fjelove koji su ostavili na mene utisak jaci nego ceo Mediteran i o samoj Skandinaviji u svakom obliku,pa i u bajkovitom mogu hiljadu prica da napisem.

P.S. Oath, ne znam koliko imas godina, ali ja sam relativno mlada, usvoji me !!!!! Please!!!

1.Majesty ili vec kako iz zacharane shume :roll: ne znam koliko imash godina ali pishesh kao da imash 15 i kao da si tek pre neki dan chula DIMMU BORGIR/EMPEROR/DARKTHRONE/ETC....Jednom rechju suvishe ozbiljno shvatash black,....ti mrzish sunce, pa to je....bez Sunca ne bi zivela ni jedan dan na nashoj izmuchenoj Zemlji,to samo pokazuje EXTREMNO DOSLOVNO SHVATANJE METAL MUZIKE.....Lepo je rekao ali+ce cooper jednom :''Rock'n'roll je zezanje,kola i sex a ne neka mrachna stvar''.Poenta metala nije da mrzish sunce, Hrista ili vanzemaljce nego samo jedna stvar:''Imaj OTVOREN UM I RAZMISHLJAJ SVOJOM GLAVOM''.Ako do sada nisi to zakljuchila bolje da prestanesh da se folirash da volish metal i predjesh na neshto blize tebi kao npr. tehno ili neki slichan extreman pravac pa head banguj uz nekog D/V/D/J-A....Ti cesh da mi drzish lekcije o filozofiji metal muzike :lol: bolje se malo opusti i ti...2.Shta si to chitala ozbiljnije od LOTR, i par horror prichica(to zakljuchujem na osnovu tvojih postova...)....3.Vision uuuuff ako ti se ova knjizevnost svidja onda stvarno....your taste is running very,very low...Ja sam samo rekao shta bi dobio kod moje profesorke bez zle namere chak sam mu i povecao ocenu, zapravo bi dobio 3 plus uz sledece obrazlozenje:Zasluzena ocena 3 plus, ali zbog ochiiglednog truda dajem 4 minus, Gde je poenta dela, suvishe naivnih opisa etc, etc....Jer vishe vredi jedan dobar i obrazlozen pamflet nego 100 jeftinih panegirika.Za one koji ne znaju :arrow: ( pamflet- losha KRITIKA), (panegirik- dobra kritika ali ako je bez argumenata to je obichno uvlachenje... :wink: )....To vam je to dechice....Pa ako prihvatite prihavatite ako ne prihvatite opet dobro jer NEMA SLOBODE MISHLJENJA AKO SVI RAZMISHLJAJU NA ISTI NACHIN..... 8)

goxy:
1.Majesty ili vec kako iz zacharane shume :roll: ne znam koliko imash godina ali pishesh kao da imash 15 i kao da si tek pre neki dan chula DIMMU BORGIR/EMPEROR/DARKTHRONE/ETC....Jednom rechju suvishe ozbiljno shvatash black,....ti mrzish sunce, pa to je....bez Sunca ne bi zivela ni jedan dan na nashoj izmuchenoj Zemlji,to samo pokazuje EXTREMNO DOSLOVNO SHVATANJE METAL MUZIKE.....Lepo je rekao ali+ce cooper jednom :''Rock'n'roll je zezanje,kola i sex a ne neka mrachna stvar''.Poenta metala nije da mrzish sunce, Hrista ili vanzemaljce nego samo jedna stvar:''Imaj OTVOREN UM I RAZMISHLJAJ SVOJOM GLAVOM''.Ako do sada nisi to zakljuchila bolje da prestanesh da se folirash da volish metal i predjesh na neshto blize tebi kao npr. tehno ili neki slichan extreman pravac pa head banguj uz nekog D/V/D/J-A....Ti cesh da mi drzish lekcije o filozofiji metal muzike :lol: bolje se malo opusti i ti...2.Shta si to chitala ozbiljnije od LOTR, i par horror prichica(to zakljuchujem na osnovu tvojih postova...)....3.Vision uuuuff ako ti se ova knjizevnost svidja onda stvarno....your taste is running very,very low...Ja sam samo rekao shta bi dobio kod moje profesorke bez zle namere chak sam mu i povecao ocenu, zapravo bi dobio 3 plus uz sledece obrazlozenje:Zasluzena ocena 3 plus, ali zbog ochiiglednog truda dajem 4 minus, Gde je poenta dela, suvishe naivnih opisa etc, etc....Jer vishe vredi jedan dobar i obrazlozen pamflet nego 100 jeftinih panegirika.Za one koji ne znaju :arrow: ( pamflet- losha KRITIKA), (panegirik- dobra kritika ali ako je bez argumenata to je obichno uvlachenje... :wink: )....To vam je to dechice....Pa ako prihvatite prihavatite ako ne prihvatite opet dobro jer NEMA SLOBODE MISHLJENJA AKO SVI RAZMISHLJAJU NA ISTI NACHIN..... 8)

Hej darling, pa sto ti tako pametan trosis svoje vreme da bi prosvetlio mene, malu metalku koja ne vidi dalje od njenog blacka......ccc...kako si ti plemenit....
Yes, my name iz Majesty i dolazim iz Deep Vast Forest. I da imam 15 godina, 16 punim za 68 dana.
Secam se, bila sam 2. osnovne drug mi je doneo "For All Tid". Do tada sam slusala Metallicu (znam, bas sam bila klinka). Kada sam cula pesmu Raabjorn Speiler Draugheims Skodde, odusevila sam se i od tada je Dimmu jedan od mojih omiljenih bandova. I am the Black Wizards od Emperora mi je i dan danas jedna od najdrazih pesama, Majesty of the Nightsky, Inno A Satana..... Taj album je zakon, a Athems... mislim.. A evo trenutno slusam od Darkthrona a Blaze in the Northen sky. Jedno moras da shvatis, ne poznajes ti mene 15 godina pa da znas kakva sam ja osoba. Slusam metal ceo svoj zivot i uzivam u toj muzici. Hvala sto preporucujes techno, ali ne hvala. Meni je potrebno malo vise emocija u muzici.
I ti bi mrzeo sunce da si alergican na njega. I da imas bled ten i uzasno osetljive oci i kontaktna sociva sa dioptrijom -5. Ne izlazim napolje bez crnih naocara za sunce.
Sto se foliranja tice, jedino se foliram sto mi je sad kao stalo da tebi objasnim neke stvari. Metal je moja muzika. Ne, ne shvatam ja black previse ozbiljno, Jednostavno moja priroda je takva da sam "mracna" sorry ali to mi je karakteristika.
Da te naucim nesto o kritici. Ne izvlaci reci iz konteksta. Did I mention Christ? I nisam ti drzala lekcije o filozofiji metal muzike, ne znam da li si primetio, ali ti u mojim ocima nemas bas nikakvu vrednost. Ja tebe ne znam.
Heh, citao si moje postove. Iskreno LOTR sam citala, i svidja mi se. Kao osobi koja fantazira, masta, sanjari, koja je duboko posvecena svojoj religiji, epska fantastika mi dodje kao slag na torti. Vidis Edgar Alan Po mi je omiljeni pisac. Zanima te sta citam, pa to si mogao i drugacije da me pitas. Citam sve sto mi dodje pod ruku. Nabrojacu ti nekoliko omiljenih : Dostojevski (Zlocin i Kazna, Braca Karamazovi), Danilo Kis (Grobnica za Borisa Davidovica i Enciklopedija mrtvih), Hese (Demijan, Stepski vuk), Markes (100 godina samoce). Dalje volim Kamija (uh, Mit o Sizifu), Sartra, onda Kafku ( da kazem da je Proces u pitanju), skoro sam citala Dzojsa i Virdziniju Vulf (mada mi se nije nesto posebno svidela). Ali ovo bi bila vise moja biograifja, tako da stajem ovde.

Don't bother da me vise prozivas, stvarno mi nije stalo, ali ako ces ti da se osecas bolje, tako sto ces mene uznemiravati i "drzati" mi predavanja samo napred. Volim kada je drugima lepo.

A u Skandinaviju ( Norvesku pogotovo) sam zaljubljena citav zivot. Ima nesto divno u snegu i ledu i prirodi i ljudima i svim dobrim metal bendovima i magiji i Hagalaz Runedance (to trenutno slusam)......
Pozdrav dragi Goxy ( vidi, vidi originalnog li i dubokoumno-metaforicnog nicka).
Uzivaj i leci svoje komplekse, a ja odoh da pricam sa Oathom o divnoj Norveskoj.
:D

Majesty Of The Nightsky:
goxy:

Hej darling, pa sto ti tako pametan trosis svoje vreme da bi prosvetlio mene, malu metalku koja ne vidi dalje od njenog blacka......ccc...kako si ti plemenit....
Yes, my name iz Majesty i dolazim iz Deep Vast Forest. I da imam 15 godina, 16 punim za 68 dana.
Secam se, bila sam 2. osnovne drug mi je doneo "For All Tid". Do tada sam slusala Metallicu (znam, bas sam bila klinka). Kada sam cula pesmu Raabjorn Speiler Draugheims Skodde, odusevila sam se i od tada je Dimmu jedan od mojih omiljenih bandova. I am the Black Wizards od Emperora mi je i dan danas jedna od najdrazih pesama, Majesty of the Nightsky, Inno A Satana..... Taj album je zakon, a Athems... mislim.. A evo trenutno slusam od Darkthrona a Blaze in the Northen sky. Jedno moras da shvatis, ne poznajes ti mene 15 godina pa da znas kakva sam ja osoba. Slusam metal ceo svoj zivot i uzivam u toj muzici. Hvala sto preporucujes techno, ali ne hvala. Meni je potrebno malo vise emocija u muzici.
I ti bi mrzeo sunce da si alergican na njega. I da imas bled ten i uzasno osetljive oci i kontaktna sociva sa dioptrijom -5. Ne izlazim napolje bez crnih naocara za sunce.
Sto se foliranja tice, jedino se foliram sto mi je sad kao stalo da tebi objasnim neke stvari. Metal je moja muzika. Ne, ne shvatam ja black previse ozbiljno, Jednostavno moja priroda je takva da sam "mracna" sorry ali to mi je karakteristika.
Da te naucim nesto o kritici. Ne izvlaci reci iz konteksta. Did I mention Christ? I nisam ti drzala lekcije o filozofiji metal muzike, ne znam da li si primetio, ali ti u mojim ocima nemas bas nikakvu vrednost. Ja tebe ne znam.
Heh, citao si moje postove. Iskreno LOTR sam citala, i svidja mi se. Kao osobi koja fantazira, masta, sanjari, koja je duboko posvecena svojoj religiji, epska fantastika mi dodje kao slag na torti. Vidis Edgar Alan Po mi je omiljeni pisac. Zanima te sta citam, pa to si mogao i drugacije da me pitas. Citam sve sto mi dodje pod ruku. Nabrojacu ti nekoliko omiljenih : Dostojevski (Zlocin i Kazna, Braca Karamazovi), Danilo Kis (Grobnica za Borisa Davidovica i Enciklopedija mrtvih), Hese (Demijan, Stepski vuk), Markes (100 godina samoce). Dalje volim Kamija (uh, Mit o Sizifu), Sartra, onda Kafku ( da kazem da je Proces u pitanju), skoro sam citala Dzojsa i Virdziniju Vulf (mada mi se nije nesto posebno svidela). Ali ovo bi bila vise moja biograifja, tako da stajem ovde.

Don't bother da me vise prozivas, stvarno mi nije stalo, ali ako ces ti da se osecas bolje, tako sto ces mene uznemiravati i "drzati" mi predavanja samo napred. Volim kada je drugima lepo.

A u Skandinaviju ( Norvesku pogotovo) sam zaljubljena citav zivot. Ima nesto divno u snegu i ledu i prirodi i ljudima i svim dobrim metal bendovima i magiji i Hagalaz Runedance (to trenutno slusam)......
Pozdrav dragi Goxy ( vidi, vidi originalnog li i dubokoumno-metaforicnog nicka).
Uzivaj i leci svoje komplekse, a ja odoh da pricam sa Oathom o divnoj Norveskoj.
:D
U SVEMU SI U PRAVU, A SADA SLEDI ONAJ SMEH KOJI LEDI KRV U ZILAMA A PRIPADA NJEGOVOM VECHNOM VELICHANSTVU, ZAHTITNIKU SLABIH I PONIZENIH, KAO SHTO SI TI ,LUCIFERU :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :lol: 8) VISHE SE NECU SPUSHTATI NA TVOJ NIVO, NAIME LIFT MIT SE POKVARIO, NEGO CU SAMO DA TE SLUSHAM I DA UZIVAM :roll: POTPIS LUI SEIFER, PODRZAVAM TE U SVEMU MOJ SLEDBENICHE :wink:

VisionOfDisorder:
Dont_Break_The_Oath:
VisionOfDisorder:
Zevsa mi Goxy, ja sam se nasmejao onome shto si napisao jer mi je bilo duhovito a ti me nazivash indijancem. Reagovanje je sledilo. Nishta vishe. Uglavnom se slazem sa stvarima koje si napisao.

Gresnice... :twisted:

Ah... evo prochitacu sad shta si napisao.

komentar malo kasnije.
Komentar-gluvi telefoni, hvala i sorry :roll:

Back