Fotografsko pamcenje

A sta ce ti ako ga vec nemas ?

Slusaj sinko, uzmi sedi i uci, to ti je najbolji savet koji ces ikada dobiti u zivotu.
Ne juri mambo dzambo tehnike, ne presipaj iz supljeg u prazno, i pitaj se sta imas a sta nemas, sta mzoes a sta ne mozes....

Znaci sedis i ucis.....I onako se tripujes sa filozofijom vidim na pdf borilacke vestine si se zesce proser..... i svima nabio na nos kako niko nije procitao knjiga koliko ti, prema tome sta ce tebi fotografsko pamcenje, hoces da budes fake filosof?

A sta ce ti ako ga vec nemas ?

Slusaj sinko, uzmi sedi i uci, to ti je najbolji savet koji ces ikada dobiti u zivotu.
Ne juri mambo dzambo tehnike, ne presipaj iz supljeg u prazno, i pitaj se sta imas a sta nemas, sta mzoes a sta ne mozes....

Znaci sedis i ucis.....I onako se tripujes sa filozofijom vidim na pdf borilacke vestine si se zesce proser..... i svima nabio na nos kako niko nije procitao knjiga koliko ti, prema tome sta ce tebi fotografsko pamcenje, hoces da budes fake filosof?

Još jedan, zarobljenik....Iz platonove pećine....

Verovatno postoje neke vezbice na netu na engleskom objasnjene, pokusaj da nadjes, mada je nekad bolje (i na kraju krajeva efikasnije) to sto vec imamo da dovedemo do savrsenstva.

Za efikasnije ucenje bitnije je da prilagodimo materiju svom nacinu ucenja, nego da menjamo nacin ucenja. Meni je tesko da ucim tako sto cu samo da citam, ali zato slike i izgovorene reci pamtim izuzetno. Kad ucim iscrtavam sve zivo, to mi je spas, u suprotnom pokusala sam da menjam nacin ucenja i samo sam uspela samu sebe da zbunim i ne naucim dobro. Ali mi zato ispiti koji su se zasnivali na prepoznavanju preparata i sl.nisu bili problem kao drugima koji umeju da uce napamet (za razliku od mene).
Ako imam sliku i ton - sve je ok. Ako imam crno na belo rec pred sobom, makar samo jednu u stanju sam da ni nju ne zapamtim i da nemam pojma koja je bila ako me neko u sledecih 5min.pita.

Uci kako ti je lakse, batali podele i tipove. Neki su i mesoviti tipovi, probaj sve, pa sta se ispostavi kao najlakse - use it. Besmisleno je da teras sebe na nesto sto ne umes. To je kao da osoba bez sluha uci da peva jer bi da bude pevac(ica), umesto da nadje nesto u cemu je dobra i da to dovede do savrsenstva.

one asocijacije?
imam knjigu ''Koristite obe hemisfere mozga''
185x273-3-8014-koristite%20obe%20hemisfere%20mozga.jpg

mape_uma.jpg

Da li postoje neke metode, ako neko ima slabo razvijeno vizuelno pamćenje, da ga popravi?
Postoje li kakve vežbe, ili da se pomirim s tim da ga nemam.

a odakle tebi da imaš slabo razvijeno vizuelno pamćenje?
možda samo nisi dovoljno motivisan?

ja recimo slabo pamtim imena riba s kojima se upoznam a koje me ne zanimaju
one koje ostave utisak ne zaboravljam

to možda jedan način podsvesti da ti kaže da se zamaraš nebitnim stvarima?

Back